FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#3701 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ona 14-ka, ne znam ko je i šta je, Suljića je uzeo par puta mangupski u duelu, baš ono na iskustvo. On je dobar nazad pravo.
- amoninan
#3702 Re: FK Sarajevo - Europa League
Nabacali su nekih igrača pred meč s nama, ali samo ovog Ajkovića su prijavili. Ne znam mogul ih sve prijaviti ili samo još jednog. Ma jesu sigurno tanki, pogotovo nazad, krpe se. Ovaj Pelićić je bek mensečini a jučer je bio na stoperu.hary wrote:Trener im je jos ranije izjavio kako ima tanku klupu i da mu je svaki igrac jako bitan. Moze bit suplja, al bolje da je ovako.amoninan wrote:Onaj Peličić što je pocrvenio nije bio standardan u prošlim tekmama. Ulazio s klupe. Ovo mu je bila prva tekma u startnoj postavi. Nije im izgleda neki preveliki hendikep. Da je bogdo ona šestica, lik poskida sve visoke lopte.Kemal Malovčić wrote:njima trener kaže da nemaju mnogo igrača, već su jednog crvenog izgubili, možda je još neko dobio treći žuti karton. uglavnom, jači smo i trebamo proći. IMAMO POZITIVAN REZULTAT što je najvažnije
Ko sudi dole? Daj Boze da je neki sto lako dijeli zute, jer ako su nas onako kosili kod nas, dole ce bas ici u kost, samo da sudija ne bude coro.
Ne zna se još ima sudije. Očekujem nekog Bugarina
- Baltazar_khan
#3703 Re: FK Sarajevo - Europa League
hary wrote: Ko sudi dole? Daj Boze da je neki sto lako dijeli zute, jer ako su nas onako kosili kod nas, dole ce bas ici u kost, samo da sudija ne bude coro.

- Muhamed Đakmić
#3704 Re: FK Sarajevo - Europa League
Tomi, dobar ti kvadriceps, aj' sad lijepo izbaci Zetu 
- amoninan
#3705 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ovaj Norvežanin u zadnje 2 godine samo na 2 tekme nij epokazao žuti, i svirao je 15ak penala
http://www.football-lineups.com/referee/350/
- SmokingMan
#3706 Re: FK Sarajevo - Europa League
Igrala je Zeta grubo,ovaj bi ih mogao smiriti....amoninan wrote:Ovaj Norvežanin u zadnje 2 godine samo na 2 tekme nij epokazao žuti, i svirao je 15ak penala![]()
- amoninan
#3707 Re: FK Sarajevo - Europa League
Pa i nemaju druge opcije, kad im fali kvalitet u defanzivi. Onaj bilder na lijevom beku nogama ne zna, ali zato lakat radi. Hajde bar sam vidio Belog kako prodaje dribling bekuz1xter wrote:Igrala je Zeta grubo,ovaj bi ih mogao smiriti....amoninan wrote:Ovaj Norvežanin u zadnje 2 godine samo na 2 tekme nij epokazao žuti, i svirao je 15ak penala![]()
- GandalfSivi
#3708 Re: FK Sarajevo - Europa League
Cekaj, ne razumijemo se. Znam ja da smo tada dalje dogurali, kao i onda kad smo bili u trecem pretkolu CL, ali ne pricam o tome. Pricam da, nezavisno od ranga takmicenja, nismo nikada izbacili dva protivnika i jos pobijedili protiv treceg u prvoj utakmici (ako me sjecanje sluzi, trece ekipe da sada su bile Anderlecht, Dinamo Kiev + Basel i Cluj). Od svih smo izgubili prvu tekmu, sem Cluja, gdje smo igrali 1:1. Sada smo napokon pobijedili u prvoj tekmi protiv treceg protivnika...MightyMatch wrote:Tada krenuli od drugog pretkola a ove godine od prvog.Kontas razliku?GandalfSivi wrote:
Prosli Trnavu i Helsinborg (to su dva kola) i onda igrali protiv Cluja 1:1, znaci nismo vodili..
-
north
#3709 Re: FK Sarajevo - Europa League
Reklo bi se da se baš u tebi nakupilo svega i samo čekaš prvi kiks da pozivaš na rezanje glava...Šta kažeš ako ispadnu, neka se ne vraćajuSmail Aga wrote:Sta smo docekali ,molimbordo_fan wrote:Ma sta ako ispadnemo od Zete,sta ih to mora cekati? Ti svoje radikalne ideje prosipaj negdje drugo pasa moj.
Svi mi cekamo od 94-te,hvala Bogu pa smo docekali.Ne znam gdje si ti bio u medjuvremenu!?
Svakako da se moze argumentovano replicirati na tvoje postove iznad,ali ja ne zelim pridavati tome paznju.
pa-pa![]()
Koliko se sjecam,prosle godine smo bili cetvrti sa 17 bodova zaostatka iza prvoplasiranoga. Dosada smo vec igrali play-off u Evropi. Tako da ne vidim,sta smo to 'docekali'
Cak i ako izborimo play-off to nije nas najbolji rezultat. Tako da zasada nista nismo 'docekali' osim tjesne pobjede nad nejakim suparnikom Zetom.
Ama bas svaka uprava od 94-e je bila puna obecanja,rezultata slabo. Igraci i uprava sada imaju 90 minuta,ako uspiju,dobice priznanje,slavu,novac,sve a ako ne uspiju ?? Ne vidim razloga da im gledamo kroz prste,ni opravdavamo sportske blamaze,kao sto je potencijalno ispadanje od Zete,ni igracima ,ni upravi. Niko normalan,ni bilo ko,kome je Sarajevo u srcu, to ne moze opravdavati. Ispadanje od Zete bi bila vjecna sprdancija na racun nasega kluba. No,izgleda da nekome nije jasno da ako te izbaci iz takmicenja selo od 2,500 stanovnika da je to neizbrisiva sramota i mrlja u historiji kluba.
Selo od 2500 stanovnika kažeš, simpatičan si, znaš li koliko Honfeiheim ima stanovnika, pa šta bi trebali govoriti ljudi iz Minchena, Dortmunda, Stitgarta ili Hamburga kad od njih izgube, možda svoje igrače javno objesiti......Ti ko da si s marsa pao pa ne znaš da ne pobjeđuje ekipa koja dolazi iz grada ili sela sa većim brojem stanovnika, nego se gleda ko zahvaljujuči svojim finansijama i ostalom ima jači i bolji tim u tom momentu....Slažem se da ne daj bože ispadanje od ove ekipe koja stvarno nije čemu bi bio šamar, ali pozivanje da se ne vraćaju je više nego bezobrazno reći, jer ova ekipa je pokazala da može, ova ekipa, ni trener nisu krivi za protekle neuspješne sezone, za sušom koja vlada kada su neosvojeni trofeji u pitanju....ova ekipa sa ovim trenerom tek igra zajedno nekoliko utakmica i već je napravila podvig sa Levskim gdje si ti kao i mnogi drugi predviđali blamaže i sl....Naravno, ne treba sad uspjeh sa Levskim praviti kao istorijski uspjeh i prepričavati generacijama, treba težiti da u skorije vrijeme to postane nešto noralno i očekivano, ali za ekipu koja je nova i mlada je to sasvim veliki uspjeh i najmanje što im treba pružiti jeste šansa i podrška pa po cijenu i da ispadnu!!!! A ti ako ćeš okrenuti leđa Sarajevu u slučaju ispadanja, bujrum, neće vjeruj niko suzu pustiti
- Reglan
#3710 Re: FK Sarajevo - Europa League
moKe,zar to neces u Titograd?Kemal Malovčić wrote:ni meni...Baltazar_khan wrote:nikako mi se ne sviđa što utakmicu iz podgorice prenosi bht1, ublehe odvratne tipa velid spaho i ostali nisu dorasli marjanu!
papci ubiju atmosferu
i sjetili se sad prenositi, a đe su bili do sada, hoće sad kajmak da pokupe
-
MightyMatch
#3711 Re: FK Sarajevo - Europa League
Onako ko usput pronadjoh ovuObuca9 wrote:1986/87, Kup kupova
Levski - Velež 2:0, 3:4
2001/02, Liga prvaka
Levski - Željeznilar 4:0, 0:0
2004/05, Kup UEFA
Levski - Modriča 5:0, 3:0
Došlo je vrijeme da im neko dohaka, majku li im bugarsku.
@Gandalf kontam sta hoces reci,pa rekordi su tu da se skidaju.
- Logovan
#3712 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ni meni, ama baš nikako.Baltazar_khan wrote:nikako mi se ne sviđa što utakmicu iz podgorice prenosi bht1, ublehe odvratne tipa velid spaho i ostali nisu dorasli marjanu!
Face tv je odlično radio prenos ovih utakmica, odličan komentator, bile su i emisije prije utakmice, bile su snimke oko 1-2 ujutro, dovodili masu gostiju, itd. Sada ćemo vidjeti da li će ovi nesposobnjakovići makar nešto dobro uraditi.
- emigrazione
#3713 Re: FK Sarajevo - Europa League
One utakmice protiv Helsinborga i Cluja im nikad ne treba halaliti, pogotovo ova prva, mozda i veci spektakl od ove sa Levskim nisu bili u stanju da prenose
fol nije bilo para, a za atletiku i Japanske fimove vazda love u izobilju. Iskreno, volio bih da im klub nekako pukne zabranu za ovaj prenos iz Titograda taman kad niko ne bi prenosio, ne treba ni ovim mufljuzima dozvoliti
Dabogda se raspali
fol nije bilo para, a za atletiku i Japanske fimove vazda love u izobilju. Iskreno, volio bih da im klub nekako pukne zabranu za ovaj prenos iz Titograda taman kad niko ne bi prenosio, ne treba ni ovim mufljuzima dozvoliti
Dabogda se raspali
- johnny_blazze
#3714 Re: FK Sarajevo - Europa League
pa valjda mi tu ne mozemo nista nismo mi domacini da odlucujemo ko ce prenositi nazalost....
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3715 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ma nas klub tu nema nikakvog uticaja. Ovi sa BHT-a su otkupili utakmicu od Zete i to je to.
Ma treba se naljutiti pa svi kolektivno da odemo do Podgorice.
Bojkotujmo BHT, idemo u Podgoricu!!!!!

Ma treba se naljutiti pa svi kolektivno da odemo do Podgorice.
Bojkotujmo BHT, idemo u Podgoricu!!!!!
- SmokingMan
#3716 Re: FK Sarajevo - Europa League
emigrazione wrote: fol nije bilo para, a za atletiku i Japanske fimove vazda love u izobilju.
- johnny_blazze
#3717 Re: FK Sarajevo - Europa League
eh sad kako bi gledao euroviziju da nema bhtz1xter wrote:emigrazione wrote: fol nije bilo para, a za atletiku i Japanske fimove vazda love u izobilju.Oplakah...
- Muhamed Đakmić
#3718 Re: FK Sarajevo - Europa League
Prenose ove što im ne plaćaju pretplatu, a nas neće. Nek im je na sramotu.
- Kemal Malovčić
#3719 Re: FK Sarajevo - Europa League
konto samarshavin wrote:moKe,zar to neces u Titograd?Kemal Malovčić wrote:ni meni...Baltazar_khan wrote:nikako mi se ne sviđa što utakmicu iz podgorice prenosi bht1, ublehe odvratne tipa velid spaho i ostali nisu dorasli marjanu!
papci ubiju atmosferu
i sjetili se sad prenositi, a đe su bili do sada, hoće sad kajmak da pokupe
- moa
#3720 Re: FK Sarajevo - Europa League
bhrt, hahah bice velid spaho koji je kao na apaurinima ono jedva sve ili onaj igor koji se tako lose pripremi da nema ni spisak imena igraca...vjerujem da ce sarajevo krenuti u napad u podgorici i da ce time iznenadit svog protivnika i dat ce 2 gola u prvom poluvremenu i to je to... idemo dalje sigurno
- jalijas74
#3721 Re: FK Sarajevo - Europa League
"Idemo u Podgoricu sa golom prednosti i da pokažemo da smo bolja ekipa. "
Ovako treba razmisljati i svaka cast Suljicu za ovu izjavu. Mi smo FK Sarajevo, klub sa velikom tradicijom i jednom se mora u nase igrace "usaditi" pobjednicki mentalitet. Misljenja sam da ova genreacija naseg kluba moze napraviti prekretnicu. Dosta nam je vise strahovanja od Troglava, Brotnja, GOSK-a i slicnih ekipa mi smo institucija i tako moramo i funkcionisati. Od nas treba da strahuju gdje god da se pojavimo i da nasa pobjeda ne dolazi u pitanje nikada vec da bude enigma samo sa koliko golova razlike cemo nekoga namlatiti. Pa tako i ovom slucaju sa Zetom. Ko je ta Zeta ? Gdje su ti Golubovci ? Evo Wiki kaze da su bili prvaci CG 2006/2007 te da "općina Golubovci imala je 14.563 stanovnika (popis iz 2003), raspoređenih u 18 naselja (sela
).". Zar treba da strahujemo od ove ekipe ? Siroki im je zabio gol u zadnju minutu dole, kod kuce su cak i gubili 1:0 da bi im utrpali 3 gola zaredom i onda do kraja su obije ekipe dale po jos jedna gol. Na Kosevu nisu pokazali nista, imali su jedan sut na gol i taj odlicno izveden slobodnjak i to je sve. Glavni igrac u odbrani im je dobio crveni karton. Da bi nas kojim slucajem prosli moraju nas napasti i zabiti nam gol cak ako i uspiju sumnjam da bi mogli drzati tu prednost do kraja. Na Kosevu su i takticki dobro odigrali Said je cuvan uvijek sa jednim igracem (neka dvica je non-stop bila pored njega) a pocesto i sa dva igraca, dobro je zatvoren bio i Sesar. O nam se nema sta puno reci ovi igraci znaju svoj posao na njima je da samo odigraju hrabro i muski a rezultat ce sigurno doci. Siguran sam da nam ova generacija igraca nece prirediti blamazu zvanu Sartid. Pogotovo sto cemo imati i najvecu podrsku sa tribina na jednoj Euro tekmi u gostima.
Ovako treba razmisljati i svaka cast Suljicu za ovu izjavu. Mi smo FK Sarajevo, klub sa velikom tradicijom i jednom se mora u nase igrace "usaditi" pobjednicki mentalitet. Misljenja sam da ova genreacija naseg kluba moze napraviti prekretnicu. Dosta nam je vise strahovanja od Troglava, Brotnja, GOSK-a i slicnih ekipa mi smo institucija i tako moramo i funkcionisati. Od nas treba da strahuju gdje god da se pojavimo i da nasa pobjeda ne dolazi u pitanje nikada vec da bude enigma samo sa koliko golova razlike cemo nekoga namlatiti. Pa tako i ovom slucaju sa Zetom. Ko je ta Zeta ? Gdje su ti Golubovci ? Evo Wiki kaze da su bili prvaci CG 2006/2007 te da "općina Golubovci imala je 14.563 stanovnika (popis iz 2003), raspoređenih u 18 naselja (sela
- Kemal Malovčić
#3722 Re: FK Sarajevo - Europa League
to jebemu kolje!!!jalijas74 wrote:"Idemo u Podgoricu sa golom prednosti i da pokažemo da smo bolja ekipa. "
Ovako treba razmisljati i svaka cast Suljicu za ovu izjavu. Mi smo FK Sarajevo, klub sa velikom tradicijom i jednom se mora u nase igrace "usaditi" pobjednicki mentalitet. Misljenja sam da ova genreacija naseg kluba moze napraviti prekretnicu. Dosta nam je vise strahovanja od Troglava, Brotnja, GOSK-a i slicnih ekipa mi smo institucija i tako moramo i funkcionisati. Od nas treba da strahuju gdje god da se pojavimo i da nasa pobjeda ne dolazi u pitanje nikada vec da bude enigma samo sa koliko golova razlike cemo nekoga namlatiti. Pa tako i ovom slucaju sa Zetom. Ko je ta Zeta ? Gdje su ti Golubovci ? Evo Wiki kaze da su bili prvaci CG 2006/2007 te da "općina Golubovci imala je 14.563 stanovnika (popis iz 2003), raspoređenih u 18 naselja (sela).". Zar treba da strahujemo od ove ekipe ? Siroki im je zabio gol u zadnju minutu dole, kod kuce su cak i gubili 1:0 da bi im utrpali 3 gola zaredom i onda do kraja su obije ekipe dale po jos jedna gol. Na Kosevu nisu pokazali nista, imali su jedan sut na gol i taj odlicno izveden slobodnjak i to je sve. Glavni igrac u odbrani im je dobio crveni karton. Da bi nas kojim slucajem prosli moraju nas napasti i zabiti nam gol cak ako i uspiju sumnjam da bi mogli drzati tu prednost do kraja. Na Kosevu su i takticki dobro odigrali Said je cuvan uvijek sa jednim igracem (neka dvica je non-stop bila pored njega) a pocesto i sa dva igraca, dobro je zatvoren bio i Sesar. O nam se nema sta puno reci ovi igraci znaju svoj posao na njima je da samo odigraju hrabro i muski a rezultat ce sigurno doci. Siguran sam da nam ova generacija igraca nece prirediti blamazu zvanu Sartid. Pogotovo sto cemo imati i najvecu podrsku sa tribina na jednoj Euro tekmi u gostima.
-
Hedg
#3723 Re: FK Sarajevo - Europa League
svaka ti dala !jalijas74 wrote:"Idemo u Podgoricu sa golom prednosti i da pokažemo da smo bolja ekipa. "
Ovako treba razmisljati i svaka cast Suljicu za ovu izjavu. Mi smo FK Sarajevo, klub sa velikom tradicijom i jednom se mora u nase igrace "usaditi" pobjednicki mentalitet. Misljenja sam da ova genreacija naseg kluba moze napraviti prekretnicu. Dosta nam je vise strahovanja od Troglava, Brotnja, GOSK-a i slicnih ekipa mi smo institucija i tako moramo i funkcionisati. Od nas treba da strahuju gdje god da se pojavimo i da nasa pobjeda ne dolazi u pitanje nikada vec da bude enigma samo sa koliko golova razlike cemo nekoga namlatiti. Pa tako i ovom slucaju sa Zetom. Ko je ta Zeta ? Gdje su ti Golubovci ? Evo Wiki kaze da su bili prvaci CG 2006/2007 te da "općina Golubovci imala je 14.563 stanovnika (popis iz 2003), raspoređenih u 18 naselja (sela).". Zar treba da strahujemo od ove ekipe ? Siroki im je zabio gol u zadnju minutu dole, kod kuce su cak i gubili 1:0 da bi im utrpali 3 gola zaredom i onda do kraja su obije ekipe dale po jos jedna gol. Na Kosevu nisu pokazali nista, imali su jedan sut na gol i taj odlicno izveden slobodnjak i to je sve. Glavni igrac u odbrani im je dobio crveni karton. Da bi nas kojim slucajem prosli moraju nas napasti i zabiti nam gol cak ako i uspiju sumnjam da bi mogli drzati tu prednost do kraja. Na Kosevu su i takticki dobro odigrali Said je cuvan uvijek sa jednim igracem (neka dvica je non-stop bila pored njega) a pocesto i sa dva igraca, dobro je zatvoren bio i Sesar. O nam se nema sta puno reci ovi igraci znaju svoj posao na njima je da samo odigraju hrabro i muski a rezultat ce sigurno doci. Siguran sam da nam ova generacija igraca nece prirediti blamazu zvanu Sartid. Pogotovo sto cemo imati i najvecu podrsku sa tribina na jednoj Euro tekmi u gostima.
- SmokingMan
#3724 Re: FK Sarajevo - Europa League
Tražit ću neki drugi kanal da gledam,možda naletim na kakav ruski,ovaj streaming je zakon..moa wrote:bhrt, hahah bice velid spaho koji je kao na apaurinima ono jedva sve ili onaj igor koji se tako lose pripremi da nema ni spisak imena igraca...vjerujem da ce sarajevo krenuti u napad u podgorici i da ce time iznenadit svog protivnika i dat ce 2 gola u prvom poluvremenu i to je to... idemo dalje sigurno
- Revolucionar ★
#3725 Re: FK Sarajevo - Europa League
Svaka cast za ovaj post iznad. Dosta je bilo ovih pesimista koji se toboze pribojavaju svake ekipe koja dolazi van granica nase zemlje, samim tim srozavajuci ugled kluba koji predstavlja instituciju nogometa, ma sta god drugi pricali. Sarajevo ima historiju, fanaticne navijace, metropolu iza koje stoji. Dokad da nas trpaju u kos sa nekim nizerazrednim evropskim klubicima, i otkad to Sarajevo kao klub manje vrijedi od jednog Dinamo Zagreba, Hajduka, Partizana ili Crvene Zvezde . Ne treba strahovati ni pred kim, kako je mali APOEL prohujao Evropom, kako je Trabzon bio trn u oku mnogima, i mi to isto mozemo, samo je potrebno prevladati ovaj nekakav nametnuti mentalitet da nam je 2. ili 3. pretkolo krov, i zadovoljavati se sićom na gostovanjima u nekim vukojebinama.