Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
GeneralBHF

#3701 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

Sorel wrote:
GeneralBHF wrote:Dobro su ga i platili s obzirom na njegove godine ali vjerovatno na njega mnogo racunaju.

Samo sto u on i Hyypia gotov isto godiste :)
Platili ga 300.000 Ojra.
Jesu 2.200.000 Eura! Isti iznos za koji je Swab otisao u Stutgart.
Zatamnjena stakla

#3702 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zatamnjena stakla »

Dali mu mjesečnu od GRASA.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3703 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

koji likovi :-)

u HR kad neki igrač pređe u austrijski klub to se proprati pompeznim naslovima ....sjećam se kad su one levatine iz Dinama prodavali Leverkuzenu (koji btw utakmice odigrali nisu) to je narodno slavlje bilo, pompezn epriče i najave

u Bosni kapiten repke potpiše za Bayer vi ćete od Bayera napraviti Radnik iz Hadžića, a od Spahe Torlaka :-)
GeneralBHF

#3704 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

JoseMujica wrote:koji likovi :-)

u HR kad neki igrač pređe u austrijski klub to se proprati pompeznim naslovima ....sjećam se kad su one levatine iz Dinama prodavali Leverkuzenu (koji btw utakmice odigrali nisu) to je narodno slavlje bilo, pompezn epriče i najave

u Bosni kapiten repke potpiše za Bayer vi ćete od Bayera napraviti Radnik iz Hadžića, a od Spahe Torlaka :-)
Spahic je napravio potez karijere i ovo mu je do sada najjaci klub za koji je igrao. Igrat ce konacno i ligu sampiona i svjetsko da ne moze biti bolje za kraj karijere. Snovi se ostvarili a kapiten kao i do sada heroj i gospodin...
luckylaka

#3705 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Pare,pare,pare....jeah :-D Znate li koliko košta odlazak u Brazil?
Piše: T. H.

Sam plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu donosi višemilionski profit svakoj reprezentaciji koja se tamo nađe.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u više nego izglednoj poziciji da na kraju kvalifikacija kao prva u grupi izbori plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

U slučaju plasmana u Brazil, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine automatski bi bio bogatiji za 9,35 miliona eura, koliko FIFA garantuje svim učesnicama SP-a, odnosno za 32 reprezentacije.

U slučaju da Bosna i Hercegovina prođe u osminu finala Svjetskog prvenstva, nagrada je dodatnih 10,52 miliona eura.

Plasman u četvrtfinale donosi 18,69 miliona eura, dok će pobjednik finala inkasirati 35 miliona eura.

Poraženi u finalu zaradiće 28 miliona, trećeplasirana ekipa 23,37 miliona, a četvrtoplasirana 21,03 milion eura.
luckylaka

#3706 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

E sad ako se kvalifikujemo (ABD)moj prijedlog vec upucen NsBiH da odvoje odredjenu svotu maraka i finansiraju odlazak jedne grupe navijaca iz BiH u Brazil.Sigurno da ima puno BiH navijaca koji zive za ovu reprezentaciju i kojima je zivotna zelja da vide reprezentaciju na nekom velikom takmicenju ali jednostavno nisu u mogucnosti.Mozda osnovati ineki fond da mi (jebem ti ovo mi)iz dijaspore mozda svojim donacijama pomognemo nekim navijackim grupama da lakse dodju do Brazila.Meni su recimo za oko zapeli na svakoj utakmici navijaci iz ,,Buzim,,,,Banjaluka,,,,Sanski Most,,..ima ih jos i jos.Mozemo li uraditi nesto na ovom planu.Nemojte mi suplje ovdje prosipati.Ako ima ko da je,,za,,ili da se obratimo NSBiH.P.S.Ovo bi se striktno odnosilo za navijace iz BiH :bih: :bih:
aveos

#3707 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by aveos »

http://dnevnik.hr/showbuzz/celebrity/ed ... 92963.html

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativci Edin Džeko, Emir Spahić i Senijad Ibričić odmaraju u Dubrovniku. Nakon uspješne nogometne sezone uživali su u kupanju i morskim sportovima ispred hotela Libertas Rixos.
JoseMujica

#3708 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

luckylaka wrote:E sad ako se kvalifikujemo (ABD)moj prijedlog vec upucen NsBiH da odvoje odredjenu svotu maraka i finansiraju odlazak jedne grupe navijaca iz BiH u Brazil.Sigurno da ima puno BiH navijaca koji zive za ovu reprezentaciju i kojima je zivotna zelja da vide reprezentaciju na nekom velikom takmicenju ali jednostavno nisu u mogucnosti.Mozda osnovati ineki fond da mi (jebem ti ovo mi)iz dijaspore mozda svojim donacijama pomognemo nekim navijackim grupama da lakse dodju do Brazila.Meni su recimo za oko zapeli na svakoj utakmici navijaci iz ,,Buzim,,,,Banjaluka,,,,Sanski Most,,..ima ih jos i jos.Mozemo li uraditi nesto na ovom planu.Nemojte mi suplje ovdje prosipati.Ako ima ko da je,,za,,ili da se obratimo NSBiH.P.S.Ovo bi se striktno odnosilo za navijace iz BiH :bih: :bih:
de ba Lucky uozbilji se
zlajapravaraja

#3709 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zlajapravaraja »

JoseMujica wrote:
luckylaka wrote:E sad ako se kvalifikujemo (ABD)moj prijedlog vec upucen NsBiH da odvoje odredjenu svotu maraka i finansiraju odlazak jedne grupe navijaca iz BiH u Brazil.Sigurno da ima puno BiH navijaca koji zive za ovu reprezentaciju i kojima je zivotna zelja da vide reprezentaciju na nekom velikom takmicenju ali jednostavno nisu u mogucnosti.Mozda osnovati ineki fond da mi (jebem ti ovo mi)iz dijaspore mozda svojim donacijama pomognemo nekim navijackim grupama da lakse dodju do Brazila.Meni su recimo za oko zapeli na svakoj utakmici navijaci iz ,,Buzim,,,,Banjaluka,,,,Sanski Most,,..ima ih jos i jos.Mozemo li uraditi nesto na ovom planu.Nemojte mi suplje ovdje prosipati.Ako ima ko da je,,za,,ili da se obratimo NSBiH.P.S.Ovo bi se striktno odnosilo za navijace iz BiH :bih: :bih:
de ba Lucky uozbilji se
Lucky prodaje kucu u St. Louisu za pun kombi navijaca :bih:
luckylaka

#3710 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

zlajapravaraja wrote:
JoseMujica wrote:
de ba Lucky uozbilji se
Lucky prodaje kucu u St. Louisu za pun kombi navijaca :bih:
Prodajem qrac,nije Lucky sam u dijaspori.Evo ovaj,,Mujica,,tezak neki 200-300.000 dolara a ne bi coek dovojio banke za nekoga.E jeste obojica neozbiljni a ja bas konto oovo prolazi.Kada bi nas iz dijaspore samo recimo 1000-2000 odvojilo po $20-30 mogli bi finansirati dolazak u Brazil(ABD)15-20 ljudi iz BiH.Ali eto neka ostane bar na pokusaju,jebem vas stisnute :D
luckylaka

#3711 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

JoseMujica wrote:
de ba Lucky uozbilji se
,,Mujica,,potpuno sam ozbiljan i ovu ideju cu sprovesti u djelo100% samo dok budem siguran u odlazak nasih u Brazil.Ako nista vise ja i moja raja ce finansirati bar2-3 BiH navijaca iz Bosne u Brazil.Zivi bili pa vidjeli a kontam i da pisem Senadu na Facetv da se i on ukljuci sa svojom tv kucom u akciju.Znam i to da na forumu ima veliki BhFanaticosa ali nemaju mogucnost mozda ni u Zenicu da odu na utakmicu.Ne kosta nas puno.Samo cekam siguran prolaz i ako ostanem na ovom forumu otvoricu posebnu temu o tome da ovdje ne trolam.Poz.
DonVito

#3712 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Kakva je to rijec da Lucky prodaje kucu za pun kombi navijaca ?

IMALI MJESTA ZA MENE :mrgreen:
JoseMujica

#3713 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Lucky samo ne vodi nikog s foruma :lol: :lol: :lol:
wickerman

#3714 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by wickerman »

luckylaka wrote:Pare,pare,pare....jeah :-D Znate li koliko košta odlazak u Brazil?

Sam plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu donosi višemilionski profit svakoj reprezentaciji koja se tamo nađe.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u više nego izglednoj poziciji da na kraju kvalifikacija kao prva u grupi izbori plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

U slučaju plasmana u Brazil, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine automatski bi bio bogatiji za 9,35 miliona eura, koliko FIFA garantuje svim učesnicama SP-a, odnosno za 32 reprezentacije.

U slučaju da Bosna i Hercegovina prođe u osminu finala Svjetskog prvenstva, nagrada je dodatnih 10,52 miliona eura.

Plasman u četvrtfinale donosi 18,69 miliona eura, dok će pobjednik finala inkasirati 35 miliona eura.

Poraženi u finalu zaradiće 28 miliona, trećeplasirana ekipa 23,37 miliona, a četvrtoplasirana 21,03 milion eura.
Mislim da nebi lose bilo od para koje dobijemo napravt travnjake onakve kakav je u Zenici barem u Banja Luci,Mostaru i ASF.
Mislim dobro bi bilo napraviti deset,ali eto kad bi napravili barem tri bilo bi super. :D
GeneralBHF

#3715 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

wickerman wrote:
luckylaka wrote:Pare,pare,pare....jeah :-D Znate li koliko košta odlazak u Brazil?

Mislim da nebi lose bilo od para koje dobijemo napravt travnjake onakve kakav je u Zenici barem u Banja Luci,Mostaru i ASF.
Mislim dobro bi bilo napraviti deset,ali eto kad bi napravili barem tri bilo bi super. :D
Vlasnici su duzni da urade terene a to je uglavnom uredjeno da su opstine vlasnici stadiona. Savez bi trebao uloziti pare u Bilino polje bar Sjever i Jug da urede!
DonVito

#3716 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Proslo SP, FIFA je uplatila ucesnicima SP..

1 mill $ pripreme;
8 mill $ za grupnu fazu.

Nije rijec o eurićima nego o $.
Naravno bitno je uletiti u 1/8 a jos ako dobijes izmedju ostalog neku grupu Afro, Azija.. :mrgreen:
Herr Flick

#3717 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

Samo vi racunajte,pravite neke grupe,a mi se jos nismo ni plasirali....... :roll: :roll:
wickerman

#3718 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by wickerman »

GeneralBHF wrote:
wickerman wrote:

Vlasnici su duzni da urade terene a to je uglavnom uredjeno da su opstine vlasnici stadiona. Savez bi trebao uloziti pare u Bilino polje bar Sjever i Jug da urede!
Pa i tribine su vlasnici opstine tako da je to opstina duzna uraditi.
Nisam rekao ko je duzan sta uraditi,nego sta bi bilo dobro uraditi za razvoj fudbala u BiH.
Last edited by wickerman on 02/07/2013 16:32, edited 1 time in total.
DonVito

#3719 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Herr Flick wrote:Samo vi racunajte,pravite neke grupe,a mi se jos nismo ni plasirali....... :roll: :roll:
:)

Upravo tako a pobjedu protiv "Grcke" ovjeriti moraju barem jednoc u dvomecu protiv Slovacke. Vjerujem da ce Pape spremiti ekipu kao da je rijec o Grckoj a ne o nekoj repki koja je podbacila u klf. istina dobili su novog selektora uvijek postoji taj pozitivni :shock: šok.. ali pozitivno smo šokirali Katanca i Sloveniju :lol: dzaba sve kad mašina počne da stvara sanse i trpa i trpa...
Last edited by DonVito on 02/07/2013 16:32, edited 1 time in total.
GeneralBHF

#3720 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

Da bi bilo fer onda treba svima da se uredi a ne samo veliki da se guraju. Nije jedno Sarajevo ili Siroki bolje od VIteza, Travnika, Leotara! Problem bi tek tada nastao!
JoseMujica

#3721 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

najpoštenije je neka svako uredi sebi koliko može i to je jedina fer opcija i koja će kreirati mjeru dovoljnu za svaki klub...ovako kako ovdje raja gleda na to je da se ogrebu što više mogu za sebe a ostalo neka propada :-)

NS jedino može ulagati u stadion na kojem igra repka, a to je Bilino poljo
Herr Flick

#3722 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

DonVito wrote:
Herr Flick wrote:Samo vi racunajte,pravite neke grupe,a mi se jos nismo ni plasirali....... :roll: :roll:

Upravo tako a pobjedu protiv "Grcke" ovjeriti moraju barem jednoc u dvomecu protiv Slovacke. Vjerujem da ce Pape spremiti ekipu kao da je rijec o Grckoj a ne o nekoj repki koja je podbacila u klf. istina dobili su novog selektora uvijek postoji taj pozitivni :shock: šok.. ali pozitivno smo šokirali Katanca i Sloveniju :lol: dzaba sve kad mašina počne da stvara sanse i trpa i trpa...
Bogami kad citam ovo ovde,neki cak prave grupu u kojoj cemo biti sa SP,s kim bi nam bilo najbolje :lol: :lol: ..Nek nas 2 puta Slovaci trehnu eto nam opet baraza(nedo Bog)..Ali sta ces takvi smo ti mi Bosanci :-) :-)
ledeni_caj

#3723 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ledeni_caj »

Ako nas svi trehnu do kraja necemo ni u baraz. Realno pravo. :D
luckylaka

#3724 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Herr Flick wrote:
DonVito wrote:

Bogami kad citam ovo ovde,neki cak prave grupu u kojoj cemo biti sa SP,s kim bi nam bilo najbolje :lol: :lol: ..Nek nas 2 puta Slovaci trehnu eto nam opet baraza(nedo Bog)..Ali sta ces takvi smo ti mi Bosanci :-) :-)
,,Flick,,u svakom svom postu ostavljam i mogucnost da se mozda necemo kvalifikovati i grupe u Brazilu sa nama prave oni koji se u loptu razumiju,,ko mara u kriv qrac,,Ja sam samo napisao da imam ideju i da cu je sprovesti u djelo ABD pa makar samo jednog navijaca doveli u Brazil(opet ABD) :thumbup: :bih:
GeneralBHF

#3725 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

Slovaci doveli Kozaka za trenera ali nije vala nista posebno. Trenirao Kosice ali ne vidim da se toliko isticao.
Post Reply