Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Mirza007

#3701 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Kolinda wrote: Ahaaaa tu smo znači kad armija tjera onda to nije tjeranje a kad HVO tjera to je tjeranje ,ajde hvala na pojašnjenju :-)
Eto da se makar u necemu slozimo. Ti, ja I sud u Haagu.
Škobo Habu

#3702 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Kolinda wrote: Deder pajdo baci pogled na Konjic kako stvari stoje , čini mi se da od 11500 Hrvata '91. sad ih nabrojaše 1500 ,gdje oni nestadoše ...
Nisam bezveze naveo upravo Prozor kao prelomnu tačku za bošnjačko - hrvatski sukob, jer je upravo u tom gradu bobanovska politika započela sa etničkim čišćenjem Bošnjaka za potrebe uspostave para - države HRHB.

Sve ostale opštine koje su navela i stanja etničke slike su posljedica hazarderske politike tadašnjeg rukovodstva HRHB.
U kasno ljeto '92. godine upravo na jednostran način hrvatska strana daje ultimatum Bošnjacima da polože oružje i da se povinuju hrvatskim parastrukturama, kad to Bošnjaci odbijaju, započinje napad HVO na Bošnjake, koji kulminira ubijanjem, rušenjem i paljenjem bošnjačke imovine.
Nakon sukoba, dolazi do pregovora između HVO i ABiH o potpisivanju primirja, te povratka prognani Bošnjaka u Prozor.
Taj dogovor nikada nije ispoštovan od strane Hrvata, to jeste tadašnjeg zapovjednika, današnjeg - haškog uznika - generala Praljka.
Sa duge strane, upravo u Gornjem Vakufu, u isto to vrijeme, gdje omjer Hrvata prema Bošnjacima bio identično proporcionalan kao Bošnjaka u opštini prozor, lokalne vojne i političke hravatske vlasti traže da se ABiH povinuje njihovim zahtjevima. Tad i započinju otvoreni sukobi.
Da bi se razumjela današnje političko stanje i zahtjevi o tzv. hrvatskom entitetu, mora se prvo proniknuti u samu srž događanja iz ljeta 1992. godine.
Last edited by Škobo Habu on 20/02/2017 20:59, edited 1 time in total.
Kolinda

#3703 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Mirza007 wrote:
Kolinda wrote: Ahaaaa tu smo znači kad armija tjera onda to nije tjeranje a kad HVO tjera to je tjeranje ,ajde hvala na pojašnjenju :-)
Ako je vjerovati sudu u Hagu Srbija nije utjecala na rat u BiH :skoljka: :?
Hafis

#3704 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:
Mirza007 wrote:
BHCluster, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

spreca, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Display this post.

Mirza007, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

mO k3, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Šta je ovo kume, nadiru k'o Orci iz gospodara prstenova :skoljka:
Kakav si s municijom. Pucaj samo kad im bjeloočnice vidiš. Zadnji metak čuvaj za sebe :D
zenit dozic

#3705 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Hafis wrote:
Kolinda wrote:
Mirza007 wrote:[
BHCluster, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Display this post.

Display this post.

Mirza007, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

mO k3, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Šta je ovo kume, nadiru k'o Orci iz gospodara prstenova :skoljka:
Kakav si s municijom. Pucaj samo kad im bjeloočnice vidiš. Zadnji metak čuvaj za sebe :D
Lijepe uspomene iz 93 avisaga :thumbup:
Nemere vise, sada samo mokri snovi vam ostali i pokoji komsijin frizider :mrgreen:
Hafis

#3706 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

zenit dozic wrote: Nemere vise, sada samo mokri snovi vam ostali i pokoji komsijin frizider :mrgreen:
Šuti, dobro si. Još mi nisi u filteru.
GeeTnT

#3707 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

...a najbolji među nama u aksam vodu piju, ignore listu kriju. Ko to 'afisovo ime doziva čudni ljudi, čudnog imena....
Hamolj

#3708 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hamolj »

Jeste, Armija najterala ustaše da se naseljavaju u Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč i slične vukojebine, a ne želja Hrvatske da uz granicu s njom ne bude Srbadije. :lol:

Kako vas je matica iskoristila, poslužili ste joj k'o kondom. :kiss:
Mirza007

#3709 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Kolinda wrote:
Mirza007 wrote:
Opet netacno (osudjena za nesprecavanje genocida, ako ti je promaklo). Ali ide i revizija presude pa cemo vidjeti.
Mirza007

#3710 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Ne bih ja 'afisagu (a.k.a Leo) stavio na ignore listu, nema tih para.
Cemu bih se drugom smijao cijele dane?
ABH017

#3711 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Kolinda wrote:
Škobo Habu wrote:
Hafis wrote: U tebe je sve kako ti kažeš. Mislim teoretski, dok mi s brojevima već počinješ pomalo zapinjati.
Starog kockara je teško izblefirati. Veliš, proći će neopaženo.
Ipak bi i neki od ovih forumskih prašinara iz mog filtera barem provjerili na wikipdiji, ako ništa.

Stanovništvo općine Prozor
Godina popisa 1991.
Hrvati 12.259 (62,03%)
Muslimani 7.225 (36,56%)

Idemo ispočetka
Od svega napisanog ti se zakaćiš za posve efemernu činjenicu, no i nju krivo interpretiraš. Bošnjaci su gradu Prozoru bili većina, podaci iz popisa '91. godine:
Prozor naseljeno mjesto
godina popisa 1991.
Muslimani 2.199 (61,66%)
Hrvati 1.199 (33,62%)
Srbi 39 (1,09%)
Jugoslaveni 93 (2,60%)
A sad bi ti mog'o proučiti zadnje statističke podatke o broju Bošnjaka u samom Prozoru i koliko ih se vratilo, te koliko su zastupljeni u opštinskim organima.
Deder pajdo baci pogled na Konjic kako stvari stoje , čini mi se da od 11500 Hrvata '91. sad ih nabrojaše 1500 ,gdje oni nestadoše ...
E deder pajdo da ti odgovorim iz prve ruke. Hrvati iz Konjica, prema preporukama HDZ-a i rukovodstva UZP-a HZHB, nestadoše 28-29.03.1993. i razbacaše se po brdima oko Konjica: Repovica, Turija, Donje Selo, Drecelj, Zaslivlje, Zabrđe (baš čudno da su odabrali zadnjo dan Ramazana, pred Bajram). Godinu i po' (do Washingtonskog sporazuma) su držali Konjic i njegove građane u blokadi. Granatirali su grad, pucali snajperom po pješacima. Mene lično su gađali dok sam pretrčavao preko oba konjička mosta, pokušavajući da dođem na nastavu u SŠC. Isključili su struju i otežavali ulazak humanitarne pomoći. Pred potpisivanje Washingtonskog sporazuma, predali su dominantnu kotu Ljubina u četničke ruke, pa smo morali i tu kotu da osvajamo, kako četnici ne bi ušli u grad. Normalno, pod takvim okolnostima, poraženi, medijski zadojeni mržnjom prema dojučerašnjim komšijama, nisu ni pokušali da se vrate, nego su se povukli put Šuškova i Bobanova i dalje prema matici Hrvatskoj. Kad se smirilo, prodali svoju imovinu i vozdra. Interesuje li te još nešto?
Hamolj

#3712 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hamolj »

Znaju oni to sve, ne trudite se objašnjavati im. Samo direktiva iz stranke i ustaška zatupljenost su inferiorniji od istine.
Kolinda

#3713 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Svi na ogledalo i samopregled napravite ,ako su zjenice proširene odmah na hitnu . Ako su sužene također ,a ako niste u mogućnosti pojasnite simptome doktor Hafiz će vam dijagnozu propisati ....
dogtag

#3714 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dogtag »

E deder pajdo da ti odgovorim iz prve ruke. Hrvati iz Konjica, prema preporukama HDZ-a i rukovodstva UZP-a HZHB, nestadoše 28-29.03.1993. i razbacaše se po brdima oko Konjica: Repovica, Turija, Donje Selo, Drecelj, Zaslivlje, Zabrđe (baš čudno da su odabrali zadnjo dan Ramazana, pred Bajram). Godinu i po' (do Washingtonskog sporazuma) su držali Konjic i njegove građane u blokadi. Granatirali su grad, pucali snajperom po pješacima. Mene lično su gađali dok sam pretrčavao preko oba konjička mosta, pokušavajući da dođem na nastavu u SŠC. Isključili su struju i otežavali ulazak humanitarne pomoći. Pred potpisivanje Washingtonskog sporazuma, predali su dominantnu kotu Ljubina u četničke ruke, pa smo morali i tu kotu da osvajamo, kako četnici ne bi ušli u grad. Normalno, pod takvim okolnostima, poraženi, medijski zadojeni mržnjom prema dojučerašnjim komšijama, nisu ni pokušali da se vrate, nego su se povukli put Šuškova i Bobanova i dalje prema matici Hrvatskoj. Kad se smirilo, prodali svoju imovinu i vozdra. Interesuje li te još nešto?
Legende su to, bezobrazno napali sve gradove u kojima su Bošnjaci bili većina; npr: Stolac, Mostar, Bugojno, G. Vakuf, Konjic , Jablanica, Prozor, Kiseljak, Žepče, Fojnica itd. Možeš misliti tog bezobrazluka šta su oni ucrtali u hz-hb :-) i kontali da će im proći ali kur*a graha :izet: !!!
Nažalost negdje je prošlo kao ali zna se kako je to okarakterisano na Haškom tribunalu!
Oni probali, popušili...... i nikad više te naivnosti sa naše strane!!!
Ne znam samo šta im sada nije jasno???
ABH017

#3715 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Probali, popusili i sad se pitaju gdje su-šta rade?
Pa ja imam bivših drugova, koji ni pod razno ne žele da se jave (makar preko društvanih mreža), a kontaktirao sam ih. Zašto? Ili su ruke i obraz uprljani ili mrze.
Ja nemam čega da se stidim, meni se zjenice ne proširuju, k'o ovom Kolindi, koji se svesrdno trudi da opravda UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT, jer nisam isprljao ruke i obraz.
Btw.
Otac jednog poginulog bojovnika, čije ime sramno stoji na ploči uz nevine žrtve bošnjačkih zločinaca, dolazio je, s vremena na vrijeme, dok nije prodao kuću, pa bi, kad malo popije, zagalamio: "moj sin je poginuo ispred Me'ine kuće". Ponovio je to nekoliko puta, dok Me'o nije skočio sa stolice i upitao "Šta je radio pred Me'inom kućom?". Nije više ponavljao.
Hafis

#3716 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

E tako sam ti ja 42. :)
Mogli bi malo i druge frontove pretresti...mislim kad već mlatite o ratu. :zzzz:
Kolinda

#3717 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Nego lako mi je za ove mitove i legende zanima me objavi li itko u čaršiji Gunnarovu izjavu ...Vidim opet da nema mene ostali bi bez bitnih informacija. Ako bude dodjele nagrada za osobu godine kad je u pitanju razbijanje cenzure nadam se da će te predložiti moju malenkost...
Rado ću se odazvati i pod barjakom domovine primiti priznanje jer ovakvog borca za cijelovitu,suverenu ,nezavisnu ,nedjeljivu ,ravnapravnu BiH nećete naći na daleko ,Hafiz je blizu ali u drugoj kategoriji i to kategorija "razbijanje pješadije u borbi prsa u prsa "...
dogtag

#3718 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dogtag »

ABH017 wrote:Probali, popusili i sad se pitaju gdje su-šta rade?
Pa ja imam bivših drugova, koji ni pod razno ne žele da se jave (makar preko društvanih mreža), a kontaktirao sam ih. Zašto? Ili su ruke i obraz uprljani ili mrze.
Ja nemam čega da se stidim, meni se zjenice ne proširuju, k'o ovom Kolindi, koji se svesrdno trudi da opravda UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT, jer nisam isprljao ruke i obraz.
Btw.
Otac jednog poginulog bojovnika, čije ime sramno stoji na ploči uz nevine žrtve bošnjačkih zločinaca, dolazio je, s vremena na vrijeme, dok nije prodao kuću, pa bi, kad malo popije, zagalamio: "moj sin je poginuo ispred Me'ine kuće". Ponovio je to nekoliko puta, dok Me'o nije skočio sa stolice i upitao "Šta je radio pred Me'inom kućom?". Nije više ponavljao.
Ostala im gorčina šta nam nisu trag zameli za sva vremena, zato nas mrze, krivo im kako smo ikako opstali!!!
To njih jede a ne UZP što su napravili, osjeti se ta njihova prepotencija, oholost i mržnja u svakom postu!!!
Hafis

#3719 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:Nego lako mi je za ove mitove i legende zanima me objavi li itko u čaršiji Gunnarovu izjavu ...Vidim opet da nema mene ostali bi bez bitnih informacija. Ako bude dodjele nagrada za osobu godine kad je u pitanju razbijanje cenzure nadam se da će te predložiti moju malenkost...
Rado ću se odazvati i pod barjakom domovine primiti priznanje jer ovakvog borca za cijelovitu,suverenu ,nezavisnu ,nedjeljivu ,ravnapravnu BiH nećete naći na daleko ,Hafiz je blizu ali u drugoj kategoriji i to kategorija "razbijanje pješadije u borbi prsa u prsa "...
Što jest, jest. Nije da se hvalim, ali za ove prašinare sam pencillin.
A što se tiče razbijača cenzura, ukidača mraka i neinformiranosti, donositelja svjetla znanja...nema ša, stat' pa ti se diviti.
Hafis

#3720 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

dogtag wrote:
ABH017 wrote:Probali, popusili i sad se pitaju gdje su-šta rade?
Btw.
Ostala im gorčina šta nam nisu trag zameli za sva vremena, zato nas mrze, krivo im kako smo ikako opstali!!!
To njih jede a ne UZP što su napravili, osjeti se ta njihova prepotencija, oholost i mržnja u svakom postu!!!
Pusti filozofiju i sociološke ekspertize. Za takve stvari postoje stručnjaci koji od toga i žive.
Tema je velikosrpska kužina s HDZ-ovim specijatitetima. Imaš li išta dodati na ovu, jednu od najinteresantnijih tema na forumu?
Hamolj

#3721 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hamolj »

.
Last edited by Hamolj on 20/02/2017 23:35, edited 1 time in total.
Hamolj

#3722 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hamolj »

Što bi naši stari rekli: "Nadulo se govno, misli srce je."

Tako i naš 'afisaga
Hafis

#3723 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Čeljadi, hajd' laku noć.
I nemojte štogod zamjeriti :)
Kolinda

#3724 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Hafis wrote:
Kolinda wrote:Nego lako mi je za ove mitove i legende zanima me objavi li itko u čaršiji Gunnarovu izjavu ...Vidim opet da nema mene ostali bi bez bitnih informacija. Ako bude dodjele nagrada za osobu godine kad je u pitanju razbijanje cenzure nadam se da će te predložiti moju malenkost...
Što jest, jest. Nije da se hvalim, ali za ove prašinare sam pencillin.
A što se tiče razbijača cenzura, ukidača mraka i neinformiranosti, donositelja svjetla znanja...nema ša, stat' pa ti se diviti.
Što jest jest....Ne volim se ni ja hvaliti ali moraš naknada biti objektivan i priznat onako kako je...kladim se u koljenicu ispod peke u Brajlovića da će se i druga strana složiti s nama
Mirza007

#3725 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Ovaj zaljubljeni par, k'o pile i crv iz onog crnogorskog vica.
Sretnu se na cesti, pa ce crv piletu:
"Dje si sokole?"
a pile ce:
"Evo mene, no dje si ti gujo ljuta?"
Post Reply