Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
lavorpunvode

#3701 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

jaao upravo zbog tog pitanja uletih. strasno sta mi se s kosom desava :lol:
sinoc je operem, jutros ispeglam. u kuci kosa ko svila, prelijepa, ravna i sjajna. al kad sam izasla... pretvorih se u cupavo cudoviste! lijepo me bi stid ulicom hodati :lol:
ja ne znam zasto, jel mi kosa suha ili sta? imate li mi preporuciti kakav preparat za suhu kosu? bilo sta? :cry: :cry:
Angel_of...

#3702 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Angel_of... »

Lavorpunvode, probaj ova dva regeneratora, oba su hidratantna pakovanja, trebala bi ti pomoci:D bar meni jesu, a ne znam cupavijeg stvora od sebe:D
lavorpunvode

#3703 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

da me upoznas, promijenila bi misljenje. a svemu tome doprinosi i to sto mi je frizerka posljednji put istanjila kosu, pa sa svih strana strse one ruzne kratke dlacice :cry:
foxy13

#3704 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by foxy13 »

Da se pritefterim za isti problem - vlaga vlaga vlaga. Kad je ja fino kovrčam ili viklerima ili figarom, neće ni naopako, a kad je fino ispravim i izađem na ovu magluštinu (vlagu uopšte) - odeee, em se na mjestima nešto izvije/uvije, em se razleti. Je li pri svakom pranju regenerator tako dugo zagrijavaš?
slavkina

#3705 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by slavkina »

kosa vam je suha, ako se tako ponasa kad je vlaga
lavorpunvode

#3706 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

slavkina wrote:kosa vam je suha, ako se tako ponasa kad je vlaga
ima li joj lijeka? :cry:
slavkina

#3707 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by slavkina »

lavorpunvode wrote:
mozda ti je tako privremeno, meni se isto desava, nekada je suha i bez kontrole pri vlazi, a nekada ravna i opustena
moras potrefiti balzam koji ce je doslovno smoriti, mozda neki sa uljem
leki hz

#3708 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

foxy13 wrote:Da se pritefterim za isti problem - vlaga vlaga vlaga. Kad je ja fino kovrčam ili viklerima ili figarom, neće ni naopako, a kad je fino ispravim i izađem na ovu magluštinu (vlagu uopšte) - odeee, em se na mjestima nešto izvije/uvije, em se razleti. Je li pri svakom pranju regenerator tako dugo zagrijavaš?
Isti slučaj :sad: , ja ne znam više šta nisam probala, al ništa ne pomaže, od skupih do jeftinih preparata, jedino još arganovo ulje da probam na mokru kosu stavit prije feniranja. Ima li ko iskustva kad se stavi na mokru kosu?
Mutivoda

#3709 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mutivoda »

slavkina wrote:
lavorpunvode wrote:
mozda ti je tako privremeno, meni se isto desava, nekada je suha i bez kontrole pri vlazi, a nekada ravna i opustena
moras potrefiti balzam koji ce je doslovno smoriti, mozda neki sa uljem
da li bi je balzam sa uljem mastio puno? :roll: :D
Afanasi_94

#3710 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Afanasi_94 »

Image

Savjetujem vam da ne peglate kosu nego da je fenirate ako već morate i da poslije toga koristite ovo. Meni je stvarno pomoglo jer sam imala isti problem, a to vam se može dešavati i ako vam je kosa previše oštećena. :D
lavorpunvode

#3711 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

koristila sam tu kremu nekad davno, i jedino po cemu je pamtim je da uzasno masti kosu. doduse, mozda nisam znala odrediti pravu kolicinu, ali definitivno se desavalo da operem kosu, stavim tu kremu pa opet pod tus, jer mi je kosa izgledala prljavo :D
Afanasi_94

#3712 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Afanasi_94 »

Meni je pravo dobra poslije feniranja jer je stavim samo na krejeve kose i to jako malo :D
Al eto, ne djeluje sve isto :D nekom ovako, a nekom onako.
VenomousV

#3713 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by VenomousV »

veze s vezom wrote:Maslinovo ulje je isto mnogo dobro za kosu.
Jednom mjesecno nanesem na kosu i prespavam,a cesto par sati prije pranja kose ga znam nanijeti.
ja mora da sam neki izrod ali meni kosa od maslinovog bude uzas :-)
stavljala sam samo na vrhove i budu ko metla
BadSanta

#3714 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by BadSanta »

Žene ima li ikakve vidljive koristi od ricinusa? Kosa mi je tanka, svijetla i valovita. Masti se od subrine i ostalih macki, vjerovatno bi isto moglo biti i sa tim uljem :-?
leki hz

#3715 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

veze s vezom wrote:Ja sam koristila arganovo ulje,ima negdje slika.
Ali 100 % ulje,bez dodataka.Uf ljepota,to sto sam ja koristila ..nema kod nas jos da se kupi.
Probajte kad stavljate regenerator il balzam,osusiti kosu peskirom,pa nanesite tek onda ..ostavite koju minutu da upije i onda ispirajte kosu.
Jesi li koristila arganovo ulje na mokru ili suhu kosu, ja stavim prije pranja, al ne vidim neku aman razliku. Vidim neki stavljaju prije feniranja pa ne znam izgleda li masna kosa poslije.
KPNCTNJAH

#3716 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by KPNCTNJAH »

Ma lozi vas veza, ljubomorna na vasu kosu.. ne slusajte je... davala je i meni savjete, pa sam sad k'o Zidane...
leki hz

#3717 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

KPNCTNJAH wrote:Ma lozi vas veza, ljubomorna na vasu kosu.. ne slusajte je... davala je i meni savjete, pa sam sad k'o Zidane...
:lol:
MedenoSrce

#3718 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MedenoSrce »

kris drug de zovi vezu na kafu ziva ti ja pa ako hoce hoce, ako nece ides dalje :)
KPNCTNJAH

#3719 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by KPNCTNJAH »

Ne odgovara na poruke. :sad: Necu vise, halali medena. :trep1:
MedenoSrce

#3720 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MedenoSrce »

Ne smeta meni, ja to zbog tebe

Sent from my HTC One X+ using Tapatalk
KPNCTNJAH

#3721 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by KPNCTNJAH »

Hvala ti sto brines za mene :kiss: odsad tebe pratim po forumu... vsv zaboravljena si od ovog trenutka ! :D
MedenoSrce

#3722 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MedenoSrce »

jos da je vsv lako zaboravljiva i povjerovala bih

:kiss: :run:
zamzija

#3723 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zamzija »

leki hz wrote:
Ali 100 % ulje,bez dodataka.Uf ljepota,to sto sam ja koristila ..nema kod nas jos da se kupi.
Probajte kad stavljate regenerator il balzam,osusiti kosu peskirom,pa nanesite tek onda ..ostavite koju minutu da upije i onda ispirajte kosu.
Jesi li koristila arganovo ulje na mokru ili suhu kosu, ja stavim prije pranja, al ne vidim neku aman razliku. Vidim neki stavljaju prije feniranja pa ne znam izgleda li masna kosa poslije.

Ja sam stavljala arganovo ulje tek nakon pranja i feniranja ali na vrhove kose samo utrljam u dlanove i pročešljam prstima samo vrhove kose. I odlično mi je.
Koristila sam i šampon sa arganovim uljem i masku ali neku stranjsku, dobila na poklon i super mi je kosa bila nakon toga...
Maslinovo ulje sam također koristila grozna mi je kosa bila nakon toga pa sam odustala...
leki hz

#3724 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

zamzija wrote:
leki hz wrote:

Ja sam stavljala arganovo ulje tek nakon pranja i feniranja ali na vrhove kose samo utrljam u dlanove i pročešljam prstima samo vrhove kose. I odlično mi je.
Koristila sam i šampon sa arganovim uljem i masku ali neku stranjsku, dobila na poklon i super mi je kosa bila nakon toga...
Maslinovo ulje sam također koristila grozna mi je kosa bila nakon toga pa sam odustala...
Ok hvala na odgovoru.
annoy

#3725 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by annoy »

Zavidim vama kojima kosa popizdi samo kad je vlaga u zraku. Kod mene je to svakodnevnica. Imam apsolutno neukrotivu kosu. Prirodno je lagano valovita. Kad se opegla, ufrčka se, kad ju ja ufrčkam onda se objesi i izravna jer je preteška. Efekt češljanja traje maksimalno 10 minuta, nakon čega izgledam kao da ne znam što je četka za kosu. Probala sam s različitim maskama za kosu ali nisam imala previše uspjeha.
Uz to, užasno je gusta. Odustala sam od "prorjeđivanja" kose kod frizera, kao prvo, mene to boli kad mi čupa kosu, a kao drugo, nakon par mjeseci imam hrpu kraćih vlasi koje mi lelujaju oko glave.

Jedino što mi donekle malo omekša kosu i učini ju podatnom je ovaj regenerator.

Image

Mislim da ću probat s maskom iz te linije.

Ulja za kosu valjda ne znam nanijeti, od toga samo budem masna.
Post Reply