Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3701 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:misljenje o cyber svijetu :lol: :lol: :lol:
ja znam sve o sebi ,niko sam i nista ...dzabe provociras...
Kako ti kazes, bye bye. :mrgreen:
Nema potrebe za inacenjem i spamanjem teme.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3702 Re: Renault Megane all about

Post by bitanga_sa_otesa »

pa ti si ovdje spamer ,nisam ja...samo pregledaj koliko si gluposti napisao i pitao posljednji mjesec...otidji negdje u servis i popravi tu grobinu ,da ne smaras hiljade ljudi da citaju tvoje jadikovke ....
konektovan

#3703 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:pa ti si ovdje spamer ,nisam ja...samo pregledaj koliko si gluposti napisao i pitao posljednji mjesec...otidji negdje u servis i popravi tu grobinu ,da ne smaras hiljade ljudi da citaju tvoje jadikovke ....
Ja pisem o problemima, trazim rijesenja i savjete iskusnijih i ti to nazivas spamanjem?! :-) :mrgreen: E pa ne ide to tako, nisam ti ja memo da me tako nazivas, a koliko znam, forum se i bavi takvim stvarima. Kad neces ti da pravis, moram traziti od drugih pomoc. :mrgreen:

I molim te, sad si mi nazvao citroena grobinom, i nemoj vise, to necu tolerisati. :wink: :mrgreen: Mnogo dobrog je ta grobina donijela, treba ga malo respektovati?! :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3704 Re: Renault Megane all about

Post by bitanga_sa_otesa »

na forumu se ne popravlja auto,vec u servisu....
konektovan

#3705 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:na forumu se ne popravlja auto,vec u servisu....
Kojem servisu??????????????!!!!!!!!!!!!!!

Auto je ispravno, samo ga nesto zajebaje, k'o neka prehlada, i ovdje dobijem neke smjernice ako nista. :mrgreen:

Treba mi neki majstor, ala doktor House, :mrgreen: i onda ce sve biti jasno. Ostavljanje auta u servisu, i nalazak istog dan poslije na istom istovjetnom mjestu, sa dijagnozom da mu nije nista, nije servis, il' nece da bude
dulekrele

#3706 Re: Renault Megane all about

Post by dulekrele »

Megan 3 2012 da li ima fap filter i koje se sipa ulje 5w30 ili 5w40.
direstraits0078

#3707 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

dulekrele wrote:Megan 3 2012 da li ima fap filter i koje se sipa ulje 5w30 ili 5w40.
Pise na vratima vozaca, simbol sa slikom filtera cestica. Isto tako kad otvoris haubu, pise zajedno s ostalim upozorenjima. Ulje 5w30 norme ACEA C4 ili RN0720. Svi kupljeni u EU 2012 imaju DPF.
dulekrele

#3708 Re: Renault Megane all about

Post by dulekrele »

direstraits0078 wrote:
dulekrele wrote:Megan 3 2012 da li ima fap filter i koje se sipa ulje 5w30 ili 5w40.
Pise na vratima vozaca, simbol sa slikom filtera cestica. Isto tako kad otvoris haubu, pise zajedno s ostalim upozorenjima. Ulje 5w30 norme ACEA C4 ili RN0720. Svi kupljeni u EU 2012 imaju DPF.
:thumbup:
taureg71

#3709 Re: Renault Megane all about

Post by taureg71 »

potreban savjet znalaca, 2. put u 2 mjeseca mi se desava da auto izgubi struju, kao da je skinut akumulator, naime, udjem u vozilo, sve se pogasi na displeju i ne moze se upaliti, cacnem kleme na akumulatoru, nekad moram to uraditi 3x npr i onda sve sljaka ok...ponisti se sat i radio kod prilikom toga, akumulator je star 1 god, auto Grand scenic II 2007, hvala
drunken tiger

#3710 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

taureg71 wrote:potreban savjet znalaca, 2. put u 2 mjeseca mi se desava da auto izgubi struju, kao da je skinut akumulator, naime, udjem u vozilo, sve se pogasi na displeju i ne moze se upaliti, cacnem kleme na akumulatoru, nekad moram to uraditi 3x npr i onda sve sljaka ok...ponisti se sat i radio kod prilikom toga, akumulator je star 1 god, auto Grand scenic II 2007, hvala
Provjeri jesu li ti lijepo spojene kleme na bateriju. Ima on puno onih šarafića koji idu na akumulator. meni se isto dešavalo kad na rupu naletim i na kraju samo dotegao kleme.
Javi mi jesi li riješio.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3711 Re: Renault Megane all about

Post by Leon16v »

Vrlo moguce kao sto je rekao iznad da su kleme, provjeri one sve matice da li su dobro zavrnute
taureg71

#3712 Re: Renault Megane all about

Post by taureg71 »

Leon16v wrote:Vrlo moguce kao sto je rekao iznad da su kleme, provjeri one sve matice da li su dobro zavrnute

hvala.,...provjerim :? :? :?
dgL_

#3713 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

Kupih i ja megana 2, helem imam neka pitanja ako mi neko moze pomoc bio bih zahvalan...

1. Gdje se nalaze osiguraci u autu? Ne radi mi osvjetljenje klime i grijanja, pa bih trebao provjeriiti osigurace prije nego raskopam da mjenjam sijalice...
2. Mozda malo glupo ili sam ja glup al nisam uspio... Kako cu naci frekvenciju na onom njihovom fabrickom CD radio playera? Hocu apojit transmiter za muziku preko upaljaca ali ne mogu naci kako manuelno naci frekvenciju na radiu... Pokusavao drzati ono dugme lijevo desno, samo salta spasene stanice...
3. Zamjena sijalica kroz blatobran.. Nisam laik, imam malo deblje ruke... Hoce li ici ili da tjeram nekome?

Hvalaa
konektovan

#3714 Re: RE: Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

dgL_ wrote:Kupih i ja megana 2, helem imam neka pitanja ako mi neko moze pomoc bio bih zahvalan...

1. Gdje se nalaze osiguraci u autu? Ne radi mi osvjetljenje klime i grijanja, pa bih trebao provjeriiti osigurace prije nego raskopam da mjenjam sijalice...
2. Mozda malo glupo ili sam ja glup al nisam uspio... Kako cu naci frekvenciju na onom njihovom fabrickom CD radio playera? Hocu apojit transmiter za muziku preko upaljaca ali ne mogu naci kako manuelno naci frekvenciju na radiu... Pokusavao drzati ono dugme lijevo desno, samo salta spasene stanice...
3. Zamjena sijalica kroz blatobran.. Nisam laik, imam malo deblje ruke... Hoce li ici ili da tjeram nekome?

Hvalaa
Nek je sa srecom druze, a nadati se informacijama od schlaufa i direstraitsa, oni to bolje znaju, a ima jos i vlasnika dvice na forumu, pa ti mozda pomognu.

Sent from my C6603 using Tapatalk
Dozer

#3715 Re: Renault Megane all about

Post by Dozer »

1. Ako se dobro sjecam - jedni su lijevo ispod volana, drugi ispod haube... (ispravite me ako grijesim, davno sam ovo vozio)
2. Nemoj drzati dugme, nego probaj samo kratko pritisnuti. A, ako znas frekvenciju transmitera, onda idi preko automatskog trazenja dok ne dodje na tu frekvenciju
3. Da se ne patis - tjeraj u servis. Usput, stavi mu Wurthove sijalice s prekrizenim UV na kutiji. One traju najduze. Ostale jedva da dobace do 3 mjeseca. Imas ovih na Selex pumpi u Hrasnom, 9-10 KM (ako si iz Sa).
johntra

#3716 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

dgL_ wrote:Kupih i ja megana 2, helem imam neka pitanja ako mi neko moze pomoc bio bih zahvalan...

Hvalaa
Osigurači se nalaze ispod haube ispred vozača, odmah iznad akumulatora...mada mislim da su prije sijalice riknule...
Frekvenciju nađeš ručno i poklopiš je sa onim na fm transmiteru...imaš opciju manual, koju nađeš preko mode dugmeta na radiju...
Zamjena sijalica kroz blatobran nije neki bauk, ali ćeš se namučiti prvi put...probaj i sa skidanjem točka, taman sad ide zamjena guma... :D
dgL_

#3717 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

johntra wrote:

Hvalaa
Osigurači se nalaze ispod haube ispred vozača, odmah iznad akumulatora...mada mislim da su prije sijalice riknule...
Frekvenciju nađeš ručno i poklopiš je sa onim na fm transmiteru...imaš opciju manual, koju nađeš preko mode dugmeta na radiju...
Zamjena sijalica kroz blatobran nije neki bauk, ali ćeš se namučiti prvi put...probaj i sa skidanjem točka, taman sad ide zamjena guma... :D
Hvala drustvo, pokusacu sam... Kupio sam svije ubodne sijalice, a nasao sam na komsiskom Renault forumu neko je detaljno objasnio kako se akida radio gdje dodju sarafi skine se maska i onda na dva sarafa se skine komanda klime i grijanja i dvije male ubodne sijalice imaju... Valjda necu sta slomit... Hvala puno pokusacu i ovo za radio.
Warashii

#3718 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

Dozer wrote:Usput, stavi mu Wurthove sijalice s prekrizenim UV na kutiji. One traju najduze. Ostale jedva da dobace do 3 mjeseca. Imas ovih na Selex pumpi u Hrasnom, 9-10 KM (ako si iz Sa).
Meni ove sijalice trajale cijelih 2 mjeseca na Megane 2 a na Grand Scenic-u II mozda par dana duze.
:roll:
Dozer

#3719 Re: Renault Megane all about

Post by Dozer »

S prekrizenim UV na kutiji? Meni su one trajale ubjedljivo najduze...
530i

#3720 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Dozer wrote:S prekrizenim UV na kutiji? Meni su one trajale ubjedljivo najduze...
Svaka renomirana halogena sijalica dolazi sa tom oznakom, jedino možda divlje kineske sijalice nemaju to...
Sijalice iz prve ugradnje i nisu nešto posebno kvalitetne, ja sam koristio Hella i Valeo sijalice koje su trajale znatno duže. Jednom u godini ili rijeđe nikakav problem nije da se promijene.
Warashii

#3721 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

Dozer wrote:S prekrizenim UV na kutiji? Meni su one trajale ubjedljivo najduze...
Da, bas te, ja ih prodavao i preporucivao a nakon mog iskustva vise ih ne nabavljam.
direstraits0078

#3722 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Warashii wrote:
Dozer wrote:Usput, stavi mu Wurthove sijalice s prekrizenim UV na kutiji. One traju najduze. Ostale jedva da dobace do 3 mjeseca. Imas ovih na Selex pumpi u Hrasnom, 9-10 KM (ako si iz Sa).
Meni ove sijalice trajale cijelih 2 mjeseca na Megane 2 a na Grand Scenic-u II mozda par dana duze.
:roll:
Osram ultra life traju najdulje, ako ih umastiš prstima prilikom zamjene, ne traju nikakve. Nitrilne rukavice na ruke i lagano.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3723 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

odvezeš u unitrade oni ti ugrade bošovu sijalicu za 8 maraka
ruke besplatne
shlauf

#3724 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

johntra wrote:

Hvalaa
Sijalice su 12V/1,2W i prvo njih provjeri a garant su one riknule pa nemaš osvjetljenja.
Frekvenciju nadješ kao što ti je Jontra napisao a za sijalicu se obrati nekom ko ima tanke ruke
dgL_

#3725 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

Jos jedno pitanje za ove sto imaju megana 2...

Primjetio sam da mi naprijed na trapu nesto STRASNO lupa... Preko sina, na rupama imam osjecaj da ce mi prednji desni tocak doslovno otpast... Imao sam prije mazdu na kojoj sam dvije godine vozao lose lafete, lupalo je malo ali ovo je uzas doslovno se prepadnem da je tocak otpao preko rupe vece kad predjem...

Zakazao sam termin da se pregleda ovih dana al me zanima od iskusnih sta ima ovaj megan na prednjem trapu? Koliko lafeta ima? Sta me ocekuje?
Post Reply