Kako ti kazes, bye bye.bitanga_sa_otesa wrote:misljenje o cyber svijetu![]()
![]()
![]()
ja znam sve o sebi ,niko sam i nista ...dzabe provociras...
Nema potrebe za inacenjem i spamanjem teme.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Kako ti kazes, bye bye.bitanga_sa_otesa wrote:misljenje o cyber svijetu![]()
![]()
![]()
ja znam sve o sebi ,niko sam i nista ...dzabe provociras...
Ja pisem o problemima, trazim rijesenja i savjete iskusnijih i ti to nazivas spamanjem?!bitanga_sa_otesa wrote:pa ti si ovdje spamer ,nisam ja...samo pregledaj koliko si gluposti napisao i pitao posljednji mjesec...otidji negdje u servis i popravi tu grobinu ,da ne smaras hiljade ljudi da citaju tvoje jadikovke ....
Kojem servisu??????????????!!!!!!!!!!!!!!bitanga_sa_otesa wrote:na forumu se ne popravlja auto,vec u servisu....
Pise na vratima vozaca, simbol sa slikom filtera cestica. Isto tako kad otvoris haubu, pise zajedno s ostalim upozorenjima. Ulje 5w30 norme ACEA C4 ili RN0720. Svi kupljeni u EU 2012 imaju DPF.dulekrele wrote:Megan 3 2012 da li ima fap filter i koje se sipa ulje 5w30 ili 5w40.
direstraits0078 wrote:Pise na vratima vozaca, simbol sa slikom filtera cestica. Isto tako kad otvoris haubu, pise zajedno s ostalim upozorenjima. Ulje 5w30 norme ACEA C4 ili RN0720. Svi kupljeni u EU 2012 imaju DPF.dulekrele wrote:Megan 3 2012 da li ima fap filter i koje se sipa ulje 5w30 ili 5w40.
Provjeri jesu li ti lijepo spojene kleme na bateriju. Ima on puno onih šarafića koji idu na akumulator. meni se isto dešavalo kad na rupu naletim i na kraju samo dotegao kleme.taureg71 wrote:potreban savjet znalaca, 2. put u 2 mjeseca mi se desava da auto izgubi struju, kao da je skinut akumulator, naime, udjem u vozilo, sve se pogasi na displeju i ne moze se upaliti, cacnem kleme na akumulatoru, nekad moram to uraditi 3x npr i onda sve sljaka ok...ponisti se sat i radio kod prilikom toga, akumulator je star 1 god, auto Grand scenic II 2007, hvala
Leon16v wrote:Vrlo moguce kao sto je rekao iznad da su kleme, provjeri one sve matice da li su dobro zavrnute
Nek je sa srecom druze, a nadati se informacijama od schlaufa i direstraitsa, oni to bolje znaju, a ima jos i vlasnika dvice na forumu, pa ti mozda pomognu.dgL_ wrote:Kupih i ja megana 2, helem imam neka pitanja ako mi neko moze pomoc bio bih zahvalan...
1. Gdje se nalaze osiguraci u autu? Ne radi mi osvjetljenje klime i grijanja, pa bih trebao provjeriiti osigurace prije nego raskopam da mjenjam sijalice...
2. Mozda malo glupo ili sam ja glup al nisam uspio... Kako cu naci frekvenciju na onom njihovom fabrickom CD radio playera? Hocu apojit transmiter za muziku preko upaljaca ali ne mogu naci kako manuelno naci frekvenciju na radiu... Pokusavao drzati ono dugme lijevo desno, samo salta spasene stanice...
3. Zamjena sijalica kroz blatobran.. Nisam laik, imam malo deblje ruke... Hoce li ici ili da tjeram nekome?
Hvalaa
Osigurači se nalaze ispod haube ispred vozača, odmah iznad akumulatora...mada mislim da su prije sijalice riknule...dgL_ wrote:Kupih i ja megana 2, helem imam neka pitanja ako mi neko moze pomoc bio bih zahvalan...
1. Gdje se nalaze osiguraci u autu? Ne radi mi osvjetljenje klime i grijanja, pa bih trebao provjeriiti osigurace prije nego raskopam da mjenjam sijalice...
2. Mozda malo glupo ili sam ja glup al nisam uspio... Kako cu naci frekvenciju na onom njihovom fabrickom CD radio playera? Hocu apojit transmiter za muziku preko upaljaca ali ne mogu naci kako manuelno naci frekvenciju na radiu... Pokusavao drzati ono dugme lijevo desno, samo salta spasene stanice...
3. Zamjena sijalica kroz blatobran.. Nisam laik, imam malo deblje ruke... Hoce li ici ili da tjeram nekome?
Hvalaa
Hvala drustvo, pokusacu sam... Kupio sam svije ubodne sijalice, a nasao sam na komsiskom Renault forumu neko je detaljno objasnio kako se akida radio gdje dodju sarafi skine se maska i onda na dva sarafa se skine komanda klime i grijanja i dvije male ubodne sijalice imaju... Valjda necu sta slomit... Hvala puno pokusacu i ovo za radio.johntra wrote:Osigurači se nalaze ispod haube ispred vozača, odmah iznad akumulatora...mada mislim da su prije sijalice riknule...dgL_ wrote:Kupih i ja megana 2, helem imam neka pitanja ako mi neko moze pomoc bio bih zahvalan...
Hvalaa
Frekvenciju nađeš ručno i poklopiš je sa onim na fm transmiteru...imaš opciju manual, koju nađeš preko mode dugmeta na radiju...
Zamjena sijalica kroz blatobran nije neki bauk, ali ćeš se namučiti prvi put...probaj i sa skidanjem točka, taman sad ide zamjena guma...
Meni ove sijalice trajale cijelih 2 mjeseca na Megane 2 a na Grand Scenic-u II mozda par dana duze.Dozer wrote:Usput, stavi mu Wurthove sijalice s prekrizenim UV na kutiji. One traju najduze. Ostale jedva da dobace do 3 mjeseca. Imas ovih na Selex pumpi u Hrasnom, 9-10 KM (ako si iz Sa).
Svaka renomirana halogena sijalica dolazi sa tom oznakom, jedino možda divlje kineske sijalice nemaju to...Dozer wrote:S prekrizenim UV na kutiji? Meni su one trajale ubjedljivo najduze...
Da, bas te, ja ih prodavao i preporucivao a nakon mog iskustva vise ih ne nabavljam.Dozer wrote:S prekrizenim UV na kutiji? Meni su one trajale ubjedljivo najduze...
Osram ultra life traju najdulje, ako ih umastiš prstima prilikom zamjene, ne traju nikakve. Nitrilne rukavice na ruke i lagano.Warashii wrote:Meni ove sijalice trajale cijelih 2 mjeseca na Megane 2 a na Grand Scenic-u II mozda par dana duze.Dozer wrote:Usput, stavi mu Wurthove sijalice s prekrizenim UV na kutiji. One traju najduze. Ostale jedva da dobace do 3 mjeseca. Imas ovih na Selex pumpi u Hrasnom, 9-10 KM (ako si iz Sa).
Sijalice su 12V/1,2W i prvo njih provjeri a garant su one riknule pa nemaš osvjetljenja.johntra wrote:Osigurači se nalaze ispod haube ispred vozača, odmah iznad akumulatora...mada mislim da su prije sijalice riknule...dgL_ wrote:Kupih i ja megana 2, helem imam neka pitanja ako mi neko moze pomoc bio bih zahvalan...
Hvalaa
Frekvenciju nađeš ručno i poklopiš je sa onim na fm transmiteru...imaš opciju manual, koju nađeš preko mode dugmeta na radiju...
Zamjena sijalica kroz blatobran nije neki bauk, ali ćeš se namučiti prvi put...probaj i sa skidanjem točka, taman sad ide zamjena guma...