What to wear???
Moderator: anex
- Not My Idea
#3703 Re: What to wear???
ukratko, ova jedna svako malo dobaci i neko se upali na to i onda krene rasprava

- wewa
#3704 Re: What to wear???
meni tvoje pitanje nije bilo nimalo bezvezno.švicarska wrote:Izgleda da sam pokrenula neku bezveznu raspravu, žao mi je zbog toga . A znam i ja kupiti ,nije u tom problem, kad imam lovu .Blejzeri koje plaćate po 120€ /mislim da je tako pisalo/ su za mene i za većinu nas malo preskupi.Kada je prosječna plaća u BIH cca 800 KM, davati 240 KM za neki komad garederobe je ipak malo previše. Mada ako neko ima novaca neka kupuje , njegove su ili njene , kako god hoćete , ima pravo da ih troši kako želi.
sarajlije znaju, s vremena na vrijeme, izgubiti pojam o stvarnosti. zaborave da ne rastu svugdje trzni centri kao gljive poslije kise, a i da je prosjecna placa u kantonu sarajevo jedna vrlo vjestacka tvorevina - u nju ulaze i place trgovkinja koje, kao na badnjak, rade od 9 do 1 iza ponoci, sve za 400 KM.
u najmanju ruku je neukusno na pitanje gdje pronaci zanimljive komade odjece mimo sarajeva odgovarati s podacima o outletima u becu...
a na stranu sto iskreno vjerujem da za pronaci odjecu koja nam odgovara krojem i stilom ne moramo niti prici prodavnicama razvikanih brandova. stil ili imas ili nemas, ma da su ti svi novci na raspolaganju...
- swirl
#3705 Re: What to wear???
Joj ne mogu a da ne odgovorim, iako je off topic. Molim te nadji post gdje je neka od forumasica napisala da kupuje markiranu garderobu u Sarajevu? Ako su za tebe Mango, Belissima, Motivi, Orsay, Tiffany, Azel France, i ostali brand-ovi sto se nude u Sarajevu (vecina nas pise o ponudi u Sarajevu), markirana garderoba, onda stvarno nemam odgovora na tvoje pitanje otkud nam tolike pare. Zene striktno navode da im je puno dati odredjenu sumu novca za neke stvari, i traze snizenja ili rasprodaje, onda se pojavis ti i solis nam pamet otkud nam pare. Na kraju krajeva, otkud tebi anonimnoj pravo da zavirujes u nase novcanike. I kao sto kazes, svako ima pravo da trosi pare kako hoce i zeli, a otkud im pare, mislim da je to ponajmanje tvoja briga.švicarska wrote:Izgleda da sam pokrenula neku bezveznu raspravu, žao mi je zbog toga . A znam i ja kupiti ,nije u tom problem, kad imam lovu .Blejzeri koje plaćate po 120€ /mislim da je tako pisalo/ su za mene i za većinu nas malo preskupi.Kada je prosječna plaća u BIH cca 800 KM, davati 240 KM za neki komad garederobe je ipak malo previše. Mada ako neko ima novaca neka kupuje , njegove su ili njene , kako god hoćete , ima pravo da ih troši kako želi.
- alica.k
#3706 Re: What to wear???
jest wewa neukusno na ovakvo pitanje odgovarati outletima u becu, ali isto tako meni se ovaj komentar od svicarske (:D) cini kao neko pridikovanje, cemu isto nije mjesto na temi.
- wewa
#3707 Re: What to wear???
jel tako tesko povjerovati da su nekome i navedeni brandovi van finansijskog dosega? i pri situaciji da je 40% ljudi u BiH nezaposleno i/ili neprijavljeno?swirl wrote:Joj ne mogu a da ne odgovorim, iako je off topic. Molim te nadji post gdje je neka od forumasica napisala da kupuje markiranu garderobu u Sarajevu? Ako su za tebe Mango, Belissima, Motivi, Orsay, Tiffany, Azel France, i ostali brand-ovi sto se nude u Sarajevu (vecina nas pise o ponudi u Sarajevu), markirana garderoba, onda stvarno nemam odgovora na tvoje pitanje otkud nam tolike pare. Zene striktno navode da im je puno dati odredjenu sumu novca za neke stvari, i traze snizenja ili rasprodaje, onda se pojavis ti i solis nam pamet otkud nam pare. Na kraju krajeva, otkud tebi anonimnoj pravo da zavirujes u nase novcanike. I kao sto kazes, svako ima pravo da trosi pare kako hoce i zeli, a otkud im pare, mislim da je to ponajmanje tvoja briga.švicarska wrote:Izgleda da sam pokrenula neku bezveznu raspravu, žao mi je zbog toga . A znam i ja kupiti ,nije u tom problem, kad imam lovu .Blejzeri koje plaćate po 120€ /mislim da je tako pisalo/ su za mene i za većinu nas malo preskupi.Kada je prosječna plaća u BIH cca 800 KM, davati 240 KM za neki komad garederobe je ipak malo previše. Mada ako neko ima novaca neka kupuje , njegove su ili njene , kako god hoćete , ima pravo da ih troši kako želi.
a ne znam, ja se nisam nasla prozvanomalica.k wrote:svakako se kod nas i hrana i odjeca i obuca i sve zivo kupuje na kartice :S
jest wewa neukusno na ovakvo pitanje odgovarati outletima u becu, ali isto tako meni se ovaj komentar od svicarske (:D) cini kao neko pridikovanje, cemu isto nije mjesto na temi.
- swirl
#3708 Re: What to wear???
Nije mi tesko za povjerovati, jer vidim i sama sta se desava, ali isto tako znam da ne pricamo ovdje o Diorima, Chanel-ima i inim marakama, i trosenju stotina i hiljada, nego o gore pobrojanim brandovima i ponudama na pijacama.
-
*mima*
#3709 Re: What to wear???
ma ja sam ljudi oplakala.....prvo kad je svica napisala ocajnicki komentar na kupovinu pa onda dalje komentari.....

- wewa
#3710 Re: What to wear???
a kako ko, draga - recimo, od svih brandova i radnji koje si navela ja eventualno mogu naci sebi nesto u Mangu i to prije snizenja. kad si vel. 34-36 imas puno vise izbora...swirl wrote:Nije mi tesko za povjerovati, jer vidim i sama sta se desava, ali isto tako znam da ne pricamo ovdje o Diorima, Chanel-ima i inim marakama, i trosenju stotina i hiljada, nego o gore pobrojanim brandovima i ponudama na pijacama.
- alica.k
#3711 Re: What to wear???
ne znam ko se osjecao prozvanim, al podsjeca me na one sto dodju na teme na pdf kucni ljubimci i govore "sta hranite zivotinje bolje nahranite ljude".
tome nije mjesto ovdje. na recimo pdf ekonomija je mogla ovo pitati, il gdje vec.
ne radi se o tome da cure trose basnoslovne cifre na odjecu, iako ne sumnjam da ima i takvih. bas i ovdje, i na onoj shopping temi se prica cesce o snizenjima, pa i nadi na MZT pokusava s vremena na vrijeme ta snizenja da ubaci.
svicarska je to predstavila kao da su svi na ovoj sopingholicari i da se trosi svaki mjesec po 1000KM (lupam) na odjecu a sve su to svjetski brandovi ala dior, chanel, valentino, sto nije ni priblizno istina.
nisam se htjela uopste kaciti za taj komentar, jer mi je bas onako cisto pridikovanje, al onda jos i thea dodje sa svojim "outlet u becu, blazer 120 eura"....mislim...
tome nije mjesto ovdje. na recimo pdf ekonomija je mogla ovo pitati, il gdje vec.
ne radi se o tome da cure trose basnoslovne cifre na odjecu, iako ne sumnjam da ima i takvih. bas i ovdje, i na onoj shopping temi se prica cesce o snizenjima, pa i nadi na MZT pokusava s vremena na vrijeme ta snizenja da ubaci.
svicarska je to predstavila kao da su svi na ovoj sopingholicari i da se trosi svaki mjesec po 1000KM (lupam) na odjecu a sve su to svjetski brandovi ala dior, chanel, valentino, sto nije ni priblizno istina.
nisam se htjela uopste kaciti za taj komentar, jer mi je bas onako cisto pridikovanje, al onda jos i thea dodje sa svojim "outlet u becu, blazer 120 eura"....mislim...
- hadzinicasa
#3712 Re: What to wear???
ti si naš idol!thea wrote:cure, ja kupujem i u gucci autlet Bec, blaser koji bude 2500€ ja ga platim 120€
tako da onaj tko zna zna, sory za vas, tako da mi ne pada na pamet da u sa kupujem blaser od 300-400
kuzite
- wewa
#3713 Re: What to wear???
vidis, sad se vratih da procitam izvorni post svicarske od kojeg je krenulo - ja sam to tako lezerno izignorisala pa mi nije bilo jasno u cemu je frkaalica.k wrote:ne znam ko se osjecao prozvanim, al podsjeca me na one sto dodju na teme na pdf kucni ljubimci i govore "sta hranite zivotinje bolje nahranite ljude".
sljedeci put kad budem stavljala link, prvo cu provjeriti da slucajno nema koji sa vecom cijenom
- swirl
#3714 Re: What to wear???
Dobro, izvini.wewa wrote:a kako ko, draga - recimo, od svih brandova i radnji koje si navela ja eventualno mogu naci sebi nesto u Mangu i to prije snizenja. kad si vel. 34-36 imas puno vise izbora...swirl wrote:Nije mi tesko za povjerovati, jer vidim i sama sta se desava, ali isto tako znam da ne pricamo ovdje o Diorima, Chanel-ima i inim marakama, i trosenju stotina i hiljada, nego o gore pobrojanim brandovima i ponudama na pijacama.
- wewa
#3715 Re: What to wear???
ama sta se izvinjavasswirl wrote:Dobro, izvini.wewa wrote:a kako ko, draga - recimo, od svih brandova i radnji koje si navela ja eventualno mogu naci sebi nesto u Mangu i to prije snizenja. kad si vel. 34-36 imas puno vise izbora...swirl wrote:Nije mi tesko za povjerovati, jer vidim i sama sta se desava, ali isto tako znam da ne pricamo ovdje o Diorima, Chanel-ima i inim marakama, i trosenju stotina i hiljada, nego o gore pobrojanim brandovima i ponudama na pijacama.
samo velim, ni u ovoj naizgled ogromnoj sumi prodavnica nije lako naci odgovarajuce stvari, kamoli u manjim sredinama. travnik bar ima prednost da mu je vitez blizu...
- swirl
#3716 Re: What to wear???
Nije poenta gdje naci stvari, i gdje ko kupuje. Tesko sa velicinama, visoke, ili previsoke cijene, sve ok. Ono sto pokusavam da kazem je da se ne lupamo ovdje markama i trosenjem basnoslovnih para na garderobu, sto Svicarska implicira svojim prvi postom. To je sve.
- wewa
#3717 Re: What to wear???
kuzim - gore sam napisala vec da sam njen prvi post izignorisala, pa mi se nije ucinio strasnim. a onda ga opet procitah maloprije i jos se cerekam 
- hadzinicasa
#3718 Re: What to wear???
haj' nemoj zafrkavat' ima i u drugim radnjama - u Orsay, ja sebi znam naći i u Azelu (prije oblačenja otkuhatiwewa wrote:a kako ko, draga - recimo, od svih brandova i radnji koje si navela ja eventualno mogu naci sebi nesto u Mangu i to prije snizenja. kad si vel. 34-36 imas puno vise izbora...swirl wrote:Nije mi tesko za povjerovati, jer vidim i sama sta se desava, ali isto tako znam da ne pricamo ovdje o Diorima, Chanel-ima i inim marakama, i trosenju stotina i hiljada, nego o gore pobrojanim brandovima i ponudama na pijacama.
Znam isto tako naći i u Naf Naf-u Polo-u i ostalim radnjama također na sniženjima nešto kvalitetno ili kasično što ću nositi godinama i što traje (iako većinu garderobe nosim godinama čak desecima godina jer sam klasičar)
naravno da se kupovna moć razlikuje i da će svako gledati prema svojim mogućnostima da se lijepo oblači, ali ja sam našla neki dan u Azelu majicu za 12 KM - mislim da nikoga neću uvrijediti ako kažem da to stvarno nije puno.
- wewa
#3719 Re: What to wear???
ma nadjem i ja majice, dzemperice - ali hlace su mi boljka...hadzinicasa wrote:haj' nemoj zafrkavat' ima i u drugim radnjama - u Orsay, ja sebi znam naći i u Azelu (prije oblačenja otkuhatiwewa wrote:a kako ko, draga - recimo, od svih brandova i radnji koje si navela ja eventualno mogu naci sebi nesto u Mangu i to prije snizenja. kad si vel. 34-36 imas puno vise izbora...swirl wrote:Nije mi tesko za povjerovati, jer vidim i sama sta se desava, ali isto tako znam da ne pricamo ovdje o Diorima, Chanel-ima i inim marakama, i trosenju stotina i hiljada, nego o gore pobrojanim brandovima i ponudama na pijacama.) i u Benettonu na sniženjima, nađem u Happeningu, u Lindexu u Mangu, u Motivima, i to nađem i kad su sniženja....
Znam isto tako naći i u Naf Naf-u Polo-u i ostalim radnjama također na sniženjima nešto kvalitetno ili kasično što ću nositi godinama i što traje (iako većinu garderobe nosim godinama čak desecima godina jer sam klasičar)
naravno da se kupovna moć razlikuje i da će svako gledati prema svojim mogućnostima da se lijepo oblači, ali ja sam našla neki dan u Azelu majicu za 12 KM - mislim da nikoga neću uvrijediti ako kažem da to stvarno nije puno.
- hadzinicasa
#3721 Re: What to wear???
pa joj, ne kupujem ni sva peciva u istoj pekariwewa wrote:ma nadjem i ja majice, dzemperice - ali hlace su mi boljka...
somune na Logavinoj,
crne kifle na Bistriku,
perece preko puta pijace Markale,
kifle s viršlom na Baščaršiji
ja samo kažem da se može naći pristojnih stvari po pristojnim cijenama. ako ti je neki komad odjeće poseban, spreman si izdvojiti više za njega ili kupiti nešto kvalitetnije.
- wewa
#3722 Re: What to wear???
pocni, vakat ti je!*mima* wrote:meni su boljka i nogavice i rukavi.....pa se ne hvalim
jes' pa da me onda prozivaju na forumuhadzinicasa wrote:pa joj, ne kupujem ni sva peciva u istoj pekariwewa wrote:ma nadjem i ja majice, dzemperice - ali hlace su mi boljka...
somune na Logavinoj,
crne kifle na Bistriku,
perece preko puta pijace Markale,
kifle s viršlom na Baščaršiji
![]()
![]()
![]()
![]()
ja samo kažem da se može naći pristojnih stvari po pristojnim cijenama. ako ti je neki komad odjeće poseban, spreman si izdvojiti više za njega ili kupiti nešto kvalitetnije.
nego, ti bas insanu pristajes na muku tim nabrajanjem
- alica.k
#3723 Re: What to wear???
a jel ko bio u azelu u zadnje vrijeme?
jel ima ikakvih malo svecanijih haljinica? ja hocu da odem, al mrsko mi izac iz kuce radi toga.
jel ima ikakvih malo svecanijih haljinica? ja hocu da odem, al mrsko mi izac iz kuce radi toga.
- hadzinicasa
#3724 Re: What to wear???
mislim da sam vidječa iza BBI nekih.alica.k wrote:a jel ko bio u azelu u zadnje vrijeme?