Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
marakes

#3701 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by marakes »

meni se to pojavljuje kada odjednom narucim vise od 10 proizvoda.

Obzirom da imam račun u rbb, pitala sam u cemu je problem, rekli su mi da dnevno mogu imati samo 10 transakcija te da me banka automatski ogranici.

Sada kada mi se to desi, nazovem banku i oni mi poniste dnevne transakcije tako da mogu nastaviti sa kupovinom.

Konkretno u rbb call centar radi 24 sata, tako da mi se desava da i navecer u 01:00 zovem banku da mi poniste dnevne transakcije.
Realovac23

#3702 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

Ljudi imam problem, prodavac na ebayu je prodavao jaknu i za jedan dan 1440jakni je prodao jer je cijena bila ispod svih cijena, poslao mi je i TN, da bi nakon 10 dana nestao. TN ne valja, otvorim case na paypalu da me prevario, da više ne postoji na ebayu i da ne valja TN. Prodavač odgovara na case: daje neki novi TN koji opet nije pronadjen, i sad se zahtjeva moj odgovor ali nigdje ne mogu odgovoriti, evo slike:

Image

Možda moram čekati sve dok TN ne bude aktivan????
dinooh

#3703 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Realovac23 wrote:Ljudi imam problem, prodavac na ebayu je prodavao jaknu i za jedan dan 1440jakni je prodao jer je cijena bila ispod svih cijena, poslao mi je i TN, da bi nakon 10 dana nestao. TN ne valja, otvorim case na paypalu da me prevario, da više ne postoji na ebayu i da ne valja TN. Prodavač odgovara na case: daje neki novi TN koji opet nije pronadjen, i sad se zahtjeva moj odgovor ali nigdje ne mogu odgovoriti, evo slike:

Image

Kolika je cijena kod ostalih, ako je ova niza. Znam da je tako bilo jednom da prodaju talbete po smijesnim cijenama. Ljudi su masovno kupovali i dobili su isto TN. na kraju su im dosle narukvice, carape i slicno. Imas o ovome na temi No name tableti.
Realovac23

#3704 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

dinooh wrote:
Realovac23 wrote:Ljudi imam problem, prodavac na ebayu je prodavao jaknu i za jedan dan 1440jakni je prodao jer je cijena bila ispod svih cijena, poslao mi je i TN, da bi nakon 10 dana nestao. TN ne valja, otvorim case na paypalu da me prevario, da više ne postoji na ebayu i da ne valja TN. Prodavač odgovara na case: daje neki novi TN koji opet nije pronadjen, i sad se zahtjeva moj odgovor ali nigdje ne mogu odgovoriti, evo slike:

Image

Kolika je cijena kod ostalih, ako je ova niza. Znam da je tako bilo jednom da prodaju talbete po smijesnim cijenama. Ljudi su masovno kupovali i dobili su isto TN. na kraju su im dosle narukvice, carape i slicno. Imas o ovome na temi No name tableti.
Kod ostalih prodavača ta jakna košta 55$, a kod ovog 31$.
dinooh

#3705 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

prevelika je to razlika u cijeni. Klikni na ebayu tamo koliko je puta prodana jakna pa vidi datume kupovine. Pretpostavljam da je tu tek nekih 5-6 dana. Koju ocjenu ima taj prodavac. Pogledaj komentare. Imas svakako 45 dana, ako ne dode, pokrenes case i trazis lovu nazad.
dinooh

#3706 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

dinooh wrote:prevelika je to razlika u cijeni. Klikni na ebayu tamo koliko je puta prodana jakna pa vidi datume kupovine. Pretpostavljam da je tu tek nekih 5-6 dana. Koju ocjenu ima taj prodavac. Pogledaj komentare. Imas svakako 45 dana, ako ne dode, pokrenes case i trazis lovu nazad.
Probaj pokrenuti case i na ebayu
Realovac23

#3707 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

dinooh wrote:
dinooh wrote:prevelika je to razlika u cijeni. Klikni na ebayu tamo koliko je puta prodana jakna pa vidi datume kupovine. Pretpostavljam da je tu tek nekih 5-6 dana. Koju ocjenu ima taj prodavac. Pogledaj komentare. Imas svakako 45 dana, ako ne dode, pokrenes case i trazis lovu nazad.
Probaj pokrenuti case i na ebayu
druze moj prodavač više ne postoji na ebayu, otvorio sam case na paypalu i prodavac je reagirao i napisao neki TN koji ne postoji, drugaciji od onog TN koji mi je dao kad sam tek kupio jaknu. Mene samo zanima zasto ne mogu odgovoriti na slučaju, stavio sa sliku, jel razlog sto TN jos nije validan? Pa tek kad bude da mogu odgovoriti?
dinooh

#3708 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Na mail mi je stigao email od ebay protection.
Your eBay Buyer Protection case requires your attention. If you haven't been able to work things out with the seller, please escalate your case to eBay Customer Support for a final decision (details below). If we don't hear from you by 10-15-2013, your case will automatically be closed.

Details on how to escalate your case:

Follow the Case Details link below
Click "Respond to Case"
Select "Escalate this case" to eBay Customer Support
Click "Submit" after providing additional details you'd like to share about your case

If you were able to work things out with the seller, please close this case:

Follow the Case Details link below
Click "Respond to Case"
Select "Close the case"
Click "Submit"

Here are the details of your case(s):
Danas hocu da uradim ovaj "Escalate this case" i kada kliknem na to pojavi se sljedece:
Your purchase is no longer eligible for eBay Buyer Protection because the case was opened past the eligibility timeframe.
We encourage you to contact the seller by clicking on “send a message” above . Most sellers want their buyers to be satisfied and will work with you.
For more information, please contact eBay Customer Support.

Zasto ne ispunjava kriterije za ebay protection? I kako rijesiti ovo da mi se pare vrate?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3709 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

d past the eligibility timeframe.
dinooh

#3710 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

un1ted wrote:
d past the eligibility timeframe.
i ima li spasa? ili nista od toga. Zasto mi javlja da mogu do 15.10. ako ne mogu?
Sajo---:

#3711 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Sajo---: »

...
Last edited by Sajo---: on 11/04/2025 12:33, edited 1 time in total.
Kofer

#3712 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Kofer »

Sajo---: wrote:Naručio sam nekoliko stvarčica prije više od mjesec dana, a još ništa ne dolazi. Znam da ima nekih problema sa carinama u hong kongu i u shenzenu, ali me interesuje da li ste i vi imali nekih problema sa kašnjenjem dostave. Da li je moguće da je to stiglo kod nas u poštu i ako jeste kako mogu provjeriti.

Hvala!
Meni ne dolazi ništa ispod 35 dana,do njih je.CN pošta je previše spora!
rajv0sa

#3713 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by rajv0sa »

Pouzdana stranica za fejkove ????
stefag40

#3714 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by stefag40 »

Pa dal je moguce dami jos nije stigo pisonja http://www.ebay.co.uk/itm/290902577633? ... 1439.l2649

Oj Bosno medju Sljivama....
bregano

#3715 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bregano »

Imam problem,kada sam kupovao proizvod nisam pogledao dobro velicinu i desilo mi se da sam kliknuo na isti proizvod dva puta-jedan sam platio velicine (XL) a drugi greska u velicini (M) nisam.....Dzemper je u pitanju i sad mi salju ovo a nisam bas nesto iskusan sa kupovinom na ebay. Sta sad uraditi?
We have opened an unpaid item case.
If payment isn't received by 16-Oct-13, the seller may withdraw from the contract and you would no longer be entitled to receive this item. Additionally, an unpaid item may be recorded on your account, which could lead to your account being suspended.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3716 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

stefag40 wrote:Pa dal je moguce dami jos nije stigo pisonja http://www.ebay.co.uk/itm/290902577633? ... 1439.l2649

Oj Bosno medju Sljivama....
Nije do Bosne do tebe je. Sta ocekujes za 2$ !? Poslao je najjeftinijom mogucom postarinom, naravno da ti nece doci brzo, pa mozda ti nece doci nikako. Zasto nisi platio jos 2-3 dolara za TN za royal mail post pa bi imao ovo kod sebe za 7-10 dana !?
fantabox

Post by fantabox »

bregano wrote:Imam problem,kada sam kupovao proizvod nisam pogledao dobro velicinu i desilo mi se da sam kliknuo na isti proizvod dva puta-jedan sam platio velicine (XL) a drugi greska u velicini (M) nisam.....Dzemper je u pitanju i sad mi salju ovo a nisam bas nesto iskusan sa kupovinom na ebay. Sta sad uraditi?
If payment isn't received by 16-Oct-13, the seller may withdraw from the contract and you would no longer be entitled to receive this item. Additionally, an unpaid item may be recorded on your account, which could lead to your account being suspended.
Do prodavača je sada, 2 puta mi se desilo isto, nista nakon toga nije bilo, zamisli to kao rezervaciju koju nisi potvrdio. Ali, isto tako on to može i claimati, pa ako ti u history nadju da si slično radio i prije suspendiraju ti acc. Obično ako je velika trgovina neće ni primijetiti, za njih je to sitnica, ali ako je neki manji, takvi ganjaju svaki cent da pokupe.
bregano

#3718 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bregano »

Nisam radio prije-ovo mi je prva trgovina(prva i odmah zeznem nesto).Nadam se da me nece suspendirat... Jos jedno pitanje,posiljka nema TN a citam da igra ulogu,intersuje me za koliko to dodje preko Royal Mail-a u prosjeku-koliko vi cekate?
pathyeshme

#3719 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by pathyeshme »

bregano wrote:Imam problem,kada sam kupovao proizvod nisam pogledao dobro velicinu i desilo mi se da sam kliknuo na isti proizvod dva puta-jedan sam platio velicine (XL) a drugi greska u velicini (M) nisam.....Dzemper je u pitanju i sad mi salju ovo a nisam bas nesto iskusan sa kupovinom na ebay. Sta sad uraditi?
Desilo mi se. Poslao prodavaču poruku da ne želim kupiti proizvod i da sam greškom kliknuo, i on mi elegantno to ukinuo bez ikakvih problema. Uradi isto.
sasadw

#3720 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sasadw »

Trebao bi naruciti nesto iz Amerike, cijena sa dostavom oko 30 dolara ali je dostaava putem USPS. Obzirom da ove kurirske sluzbe masno naplacuju, kolike dodatne troskove mogu ocekivati?
fantabox

#3721 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by fantabox »

bregano wrote:Nisam radio prije-ovo mi je prva trgovina(prva i odmah zeznem nesto).Nadam se da me nece suspendirat... Jos jedno pitanje,posiljka nema TN a citam da igra ulogu,intersuje me za koliko to dodje preko Royal Mail-a u prosjeku-koliko vi cekate?
Royal Mail-om, bez TN, najkrace 4 radna dana (naruceno u pon stiglo u petak), najduze 17-18 kalendarskih dana!
bregano

#3722 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bregano »

fantabox wrote:
bregano wrote:Nisam radio prije-ovo mi je prva trgovina(prva i odmah zeznem nesto).Nadam se da me nece suspendirat... Jos jedno pitanje,posiljka nema TN a citam da igra ulogu,intersuje me za koliko to dodje preko Royal Mail-a u prosjeku-koliko vi cekate?
Royal Mail-om, bez TN, najkrace 4 radna dana (naruceno u pon stiglo u petak), najduze 17-18 kalendarskih dana!
Ok,hvala na informacijama- poslato mi je 8 oktobra,znaci do kraja mjeseca bi trebalo stici.
Malik Urcic

#3723 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Malik Urcic »

http://www.ebay.com/itm/Oregon-Scientif ... 4614175d8e
Novi sam u ovome. Jesu li svi troskovi za ovaj uređaj 29$, ili ima jos nesto dodatno platiti, carina, porez ...??
I za koliko bi ovo stiglo iz Hong Konga?
JOINT_1921
Vozim: odlično

#3724 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by JOINT_1921 »

Ovo nema kupiti u BiH?
Malik Urcic

#3725 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Malik Urcic »

JOINT_1921 wrote:Ovo nema kupiti u BiH?
Ako mislis na ovo sto sam ja stavio, mislim da nema u BIH. Ima u conradu slicnih uredjaja, ali ne mogu se spojiti na PC, odnosno neki mogu ali su mi preskupi.
Post Reply