BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mustafapasa

#3701 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustafapasa »

ludi lafe, nije ovo zobog tebe
imamo razlicite poglede sto je razumljivo i ne treba to k srcu uzimati...svako sebi :)
sve je sloboda izbora i transparentno :)
Mustafapasa

#3702 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustafapasa »

kusur wrote:Pozdrav,

koliko treba cekati da mi uvedu MojaTV ako sam danas prijavio u Telecomu?

Ona na salteru mi rece od 10 do 15 dana...
20dana max
ljudi koji su ovdje na ovoj temi, svima do 15 dana...
Fozgen

#3703 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Fozgen »

Mustafapasa wrote:Projekat godine jeste sigrno po tome sto su pioniri u ovome, objedinili su i pruzili jedinstvenu uslugu u BiH po povoljnim cijenama...ne vidim kako i zasto sada ta usuga nije dobra kada za 45KM dobijes tonu stvari...pa sta jos treba?
Mislim da vise necu biti aktivan na ovoj temi radi pojedinaca koji rade u nekim frimama i koji nisu objektivni u svojim izlaganjima...
pozzz
Oni su pioniri u vecini stvari da se razumijemo. Mislim da se nikada nebi pomakli sa mrtve tacke da nije bilo konkurencije i to moraju svi priznati.
Kada se samo sjetim neke godine uzimam ja Ultra paket i placam prikljucak 99KM i uz prikljucak dobijam dopunu od 10KM koje tada nije bilo u prodaju nego samo od 50 i 100KM?
Kako mene neko moze ubjediti da to nije prevara i lopovluk. Koji pioniri oni su brijaci.
Spustanje cijena MojeTV se nije desilo zbog tog sto oni nas vole nego sto niko vise nije mario za MojuTV u vecim gradovima.
Ma koliko su me samo levatili sa ADSL-om od 3G.
I na kraju ja opet hocu moju TV koju sam cekao 3 mjeseca.
Fozgen

#3704 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Fozgen »

Mustafapasa wrote:Fozgen je vazda ovdje bio padobranac...
evo potvrdio je to...
pozivi prema fiknoj su free a za mobilnu imas 10KM na full paketu i 15 na premi paketu
Djes pilot.
Kvaliteta postojece telefonije se moze mjeriti sa IP telefonijom ha?
Valjda se i time forimira cijena o kvalitetu zvuka.
Fozgen

#3705 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Fozgen »

Mustafapasa wrote:
kusur wrote:Pozdrav,

koliko treba cekati da mi uvedu MojaTV ako sam danas prijavio u Telecomu?

Ona na salteru mi rece od 10 do 15 dana...
20dana max
ljudi koji su ovdje na ovoj temi, svima do 15 dana...
Kojih 20 dana???
Sestra mi ADSL ceka vec 25 dana iako sam im ja nudio svoju opremu da se ne mogu vaditi i na to.

Izvinjavam se zbog postanja ovolikog proja postova jednog ispod drugog mogao sam ovo sve u jedan
zilog

#3706 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zilog »

Mustafapasa wrote:Projekat godine jeste sigrno po tome sto su pioniri u ovome
U regionu???

Pioniri nisu ni u BiH, a kamo li u regionu. (ne spominjem ko je pionir)

Moze se reci da je MojaTV, za BHT, projekat godine.
Sto se tice objektivnosti, preispitaj ovo sto si napisao. Lud i ponosan ti je samo trazio da odvadis malo.

Naziv teme je bio "Prevara MojaTV...", a tada je zaista bila prevara, prodavalo se jedno veliko nista za velike pare. Sada su se stvari promjenile i moze se pisati o MojojTV bez onoga Prevara. Razlika je samo izmedju postojece i nove teme.
Fozgen

#3707 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Fozgen »

zilog wrote: U regionu???

Pioniri nisu ni u BiH, a kamo li u regionu. (ne spominjem ko je pionir)

Moze se reci da je MojaTV, za BHT, projekat godine.
Sto se tice objektivnosti, preispitaj ovo sto si napisao. Lud i ponosan ti je samo trazio da odvadis malo.

Naziv teme je bio "Prevara MojaTV...", a tada je zaista bila prevara, prodavalo se jedno veliko nista za velike pare. Sada su se stvari promjenile i moze se pisati o MojojTV bez onoga Prevara. Razlika je samo izmedju postojece i nove teme.
Iskreno sam se bio pomirio sa nazivom teme kada je prvi put promjenjen i nisam se mislim ni javljao vise.
Ali sinoc vidim da su vratili jer je postavljac to trazio no medjutim danas su opet vratili.
OK je da nije svima prevara, neki ljudi jednostavno nemaju izbora osim BHT i njima u tom slucaju to pogotovo ne moze biti prevara, ali mi je smjesno to vadjenje ociju onom ko ne smatra da je BHT ista poseban i da je bolji od drugih.
zilog

#3708 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zilog »

Fozgen wrote:Iskreno sam se bio pomirio sa nazivom teme kada je prvi put promjenjen i nisam se mislim ni javljao vise.
Ali sinoc vidim da su vratili jer je postavljac to trazio no medjutim danas su opet vratili.
OK je da nije svima prevara, neki ljudi jednostavno nemaju izbora osim BHT i njima u tom slucaju to pogotovo ne moze biti prevara, ali mi je smjesno to vadjenje ociju onom ko ne smatra da je BHT ista poseban i da je bolji od drugih.
Izgleda da se isplati biti neusluzan, arogantan i preskup. Kada se nesto od toga malo promjeni, odmah te proglase za firmu, ili projekat godine.

Medju prvima sam pohvalio uvodjenje flata i snizavanje cijena. Kada je poceo flat, propusnost se strovalila i kada su svi kukali na BiHnet, rekao sam da ce se stvari vjerovatno srediti za 7 dana (sredile su se za 15), ali nisam doljevao ulje na vatru.

MojaTV nije najjeftiniji izbor (osim u specijalnim scenarijima), nema najbolji internet, pati od mase problema (kao i drugi), ali nije sigurno najgori izbor. Naprotiv, sasvim solidna usluga za pristojan novac.

Treba li sada spomenik na Obali podici sto je to napravila firma sa preko 600 miliona KM prihoda godisnje? Ne treba!
neki

#3709 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neki »

Lud i ponosan wrote:
Mustafapasa wrote:Projekat godine jeste sigrno po tome sto su pioniri u ovome, objedinili su i pruzili jedinstvenu uslugu u BiH po povoljnim cijenama...ne vidim kako i zasto sada ta usuga nije dobra kada za 45KM dobijes tonu stvari...pa sta jos treba?
Mislim da vise necu biti aktivan na ovoj temi radi pojedinaca koji rade u nekim frimama i koji nisu objektivni u svojim izlaganjima...
pozzz
E jebiga sad...

Pionir u BiH po pitanju IPTV-a je Logosoft, koji je prvi uveo ovu tehnologiju u drzavi. I to 100% domaca pamet, bez placanja gotovih rjesenja.
A sto se tice regiona, daleko je od projekta godine. Ovo ti je odgovor na tvoj post i zakljucak i ne znam zasto ne bi zelio vise da pises na ovoj temi? Ja argumentovano iznosim cinjenice i valjda nisi ocekivao da se pisu samo pozitivne stvari?

Ti zaboravljas koliko vremena ova usluga nije kostala 45 km... Sada je druga prica, sada su konkurentni, to sam davno prije pohvalio i spomenuo, tu nemam primjedbe. I nisam uopste komentarisao ponudu i paket usluga, vec replicirao na projekat godine.

Mozemo raspravljati i o ponudi, ima tu dosta dobrih stvaro, ali opet zavisi od preferencija samog potrosaca koji ce na kraju da odaberu sta je za njih bolje. Zbog toga mi je drago sto je BHT KONACNO konkurentna kompanija i sto nudi dobre pakete.
Koliko vidim po pocetnim postovima Logosoft i Telecom su testnu fazu iptv-a poceli u istom trenutku, mozda mjesec dva razlike, s tim da je Lol ukljucio dva ulaza na Grbavici a Telecom 10 000 korisnika u cijeloj Federaciji.
Sto se tice konkurentnosti Telecomu je Sarajevo manji dio trzista i na samom pocetku u vecini dijelova drzave koji pokrivaju MojaTV je bila itekako konkurentna, kao i u Sarajevu onima koji puno trose na pozive prema fiksnoj mrezi...
Sto se mene tice ona u Sarajevu ni danas nije konkurentna jer ne vidim razlog zasto bi davao 75 KM (ukljuceno 10 km za drugi receiver) za moja tv kad me ovako dodje 11 kablovska (sa 2-3 kanala koja gledam a nema na MojaTV) + 12 KM telefon (fiksni mi sluzi samo za pozive prema inostranstvu) + 30 KM adsl ispadne 53... U tu racunicu sam uzimao i SuperTV koja mi se mozda i isplati ali od 3 ljudi koje licno znam i koji imaju SuperTV svi su redom nezadovoljni, posebno telefonom i slikom koja redovno ledi (sto ne bi mogao izdrzat ni da se desi jednom u 5 dana) dok dvoje imaju MojaTV (kolegica s posla na dva televizora) i nemaju nikakvih problema, tako da je i Lol otpao :D
Mozda je stabilna tv na MojaTV rezultat skrhana 2 miliona u software, ocito su kupili kvalitetan program :D
kusur

#3710 Re: MojaTV BHtelecom

Post by kusur »

ja ne znam zasto se vi toliko prepirete, pa ni iz dzepa vam ni u dzep :D

inace uvodim MojaTV jer sam kod roditelja to vidio i ok je usluga a jos i povoljna 35 KM plus 1KM prikljucak
Fozgen

#3711 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Fozgen »

link wrote:logosoftovi pijuni i poltroni su mirovali jedno vrijeme. ne znam sta im je bilo da se svi najednom aktiviraju?
hahahaha
Za tvoju informaciju nisam korisnik niti jednog od navedenih providera.
( osjecam se prozvanim )
video

#3712 Re: MojaTV BHtelecom

Post by video »

- Da su projekat godine - po meni nije - jedino ako smatraju do kraja ove chitave godine gdje se mogu i moraju desiti mnoga poboljshanja pochev od VoIP telefonije i IPTV-a pa do i interneta !!
- Da su ternutno najbolji - mozda bi se tu i slozio - jer po meni se Logosoft (koji se bavi izdavanjem slichne, ako ne i iste usluge) sa dvije i po ulice NE MOZE nikako porediti sa projektom MojaTV !!
- Kad se pogleda ostala konkurencija tipa Telemach i Enesov HS, razlika na polju usluge televizije je drastichna ( ipak se ne moze porediti IPTV sa kablovskim sistemom drugih operatera) !!
- Da trebaju biti bolji - NARAVNO DA TREBAJU - i moraju, tako da ih treba uvijek "pritiskati" na raznoraznim mjestim, forumima, portalima, gdje god se stigne, jer kad se pogleda samo MAXTV kod susjeda, onda se vidi koliko smo iza svih !
- i na kraju ona legendarna tihijeva - A shta je alternativa ???? :? :?
elcho71

#3713 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by elcho71 »

BluePill RedPill wrote:Koliko dugo BH Telecomu treba da priključi ADSL od dana kad podnesem zahtjev? tnx
Ja podnio zahtjev 11.5 a prikljucili 23.5 bez ikakve veze, stele, guranja...
cappy_tempo

#3714 Re: MojaTV BHtelecom

Post by cappy_tempo »

105km mjesecno boli glava paket mojatv ali adsl... nista me ne sprijecava da sad nazovem i kazem da dodju ali kad vidim 2mbita u 21. stoljecu dodje mi da se ranim :mrgreen:. jednostavno ja kao korisnik gledam da za sto manje para vise dobijem tako da ce kod mene logosoft uvijek imati prednost tacnije dok telekom ne popravi brzine interneta ali bez poskupljenja :mrgreen: ,e onda mogu biti na slatkim mukama,ovako kad meni vise internet treba nego tv i telefon izabrat cu logosoft
Hendrix

#3715 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Hendrix »

Mustafapaša, ti si legenda, BH Telecom nije imao boljeg PR-a od početka svog djelovanja.

Bolji kanali od Telemacha?!?!? Gdje su im HBO, gdje su im HD kanali? Ove ostale ima i Telemach...

A da nije Telemach onako agresivno uletio sa ponudama na tržište, BH Telecom ne bi NIKADA spustio cijene, a vi se možete ložiti na projekte godine i idemo prvi dajemo više nebuloze....

Meni je drago da se trkaju sada svi sa ponudama, rado bi i na MojaTv prešao da imaju bolju ponudu, bio sam pola godine, ali nemojte sada tu prosipati šuplje ko da ih je sam Telecom na reklami izbacio.
Mustafapasa

#3716 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustafapasa »

Hvala za kompliment hendrix ali nemam nista od ove price ovdje...
Obicni sam kao i ostali :)
na drugim formima branim isto ovako sve made in BiH...a tvoj komentar ima mjesta kao i ovi prethodni a kao i moji...tako da kada se sve sabere i oduzme realno dobijes da ovi sto sada koriste MojaTV sigurno ne namjeravaju vrsiti promjenu usluge dok se broj korisnika ove usluge povecava...
Za HD kanale ti treba svasta da bi to bilo HD...pocevsi od TV-a kod korisnika pa nadalje...a nije sve u broju kanala...ionako ih imam dovoljno tako da dok sve prelistam prodje mi pola sata...
Meni se koncept usluge dopada i ono kako se sve nudi uz nju tako da je to razlog zbog cega ja smatram da je to projekat godine...prvi su sve ove karakteristike objedinili u jedno i jos na to dodaj kupovinu aparata preko iste na rate, popuste, ukljucene saobracaje dobijes jedinstvenu uslugu...
Ovo sto kapi kaze brzina, ja opet ponavljam, taj pojam ovisi od mnogo faktora sto svi ovdje znamo pa i samog BHT tako da meni licno tih 3-4 min sto cu skinuti kasnije film od 700mb ne znaci nista...
Meni je 220kbs download tako da je meni to dovoljno...
svako sebi...
ja sam licno zadovoljan...imao sam mjesecne troskove od oko 140KM tako da je to sve sada spalo na nekih 60-70 sa PDV puta 12 mjeseci dobije se fina usteda, a dobio sam fakat dobu stvar...
Gledao sam Telemach nekoliko puta i ruku na srce, kvalitet slike kako ovdje se vecina slaze a ima na prethodnim postovima i uspredba je zaista losiji od MojaTV za klasu...meni je to npr vaznije nego da imam par kanala vise al hajd...

:thumbup: :bih:
i postujem logosoft zbog tog domaceg koncepta, mada je MojaTV isto tako domaci proizvod bas kao i ona riza koja se pakuje kod nas pa prodaje pod kodom 387...
Hendrix

#3717 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Hendrix »

Znam ja da nisi plaćen od Telecoma, ali bi trebao tražiti da ti plate reklamu :)

Poštujem to što si zadovoljan sa MojaTv, i ja sam bio ali mi je Telemach pružio puno bolju i kvalitetniju uslugu, ali opet neću reći da su Telemach projekt godine i slično, plaćam uslugu koju daju, zadovoljan sam i ok.
Tebi ok 4MB ili 2MB veza, super, meni je 10MB taman jer imam više računara istovremeno u kući online.

Pazi sad koliko ljudi ima plazme i LCD-ove, ja lično uživam u 12 HD kanala i mislim da je odličan potez da imaju njih u ponudi, MojaTV je odustala od njih jer nema mogućnosti većina ljudi kroz paricu svoju da ih gleda, i sada bih ja mogao reći da je Telecom sranje zbog toga ali neću, svako ima svoje potrebe.

Ali nemoj hvaliti sada Telecom bezveze ko da su oni izmislili IPTv i da su najpovoljniji na planeti.
sencobih

#3718 Re: MojaTV BHtelecom

Post by sencobih »

da meni Bogdo moze moja tv ne bih razmisljao ni sekund, ova mi D3 radi ali steka uvijek pomalo, zvao dolazili i nikad nista nisu popravili, analogna svaka cast puno je bolje nego za vrijeme BHCabel-neta a o HD-u ne mogu ni pomisliti kad ovako slabo radi SD, a i bezveze im je sto naplaćaju rentanje resivera 5 Km-ova, HBO je ok ali previse je 8maraka za dva kanala, imao sam prilike vidjeti kvalitet slike na Moja tv i izgleda prilicno dobro plus dodatne funkcije ali kako rekoh uvijek covjek misli da je bolje ono sto nema pa ko zna...
Tiger 033

#3719 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Tiger 033 »

O kvaliteti signala na Telemach govori i sljedeci post koji sam preuzeo sa foruma Telemach-a.. s' kojim se ja upotpunosti slazem jer sam njihov korisnik CITAT: http://forum.telemach.ba/viewtopic.php? ... 5&start=20

"Ovih dana kisa pada,i naravno nestajanje signala pocinje. I tako iz godine u godinu. Razumijem kada je veliko nevrijeme da i sa satelita ne ide signal,al jedna iole jaca kisa signal se gubi. A mislim da mogu prackom pogoditi predajnik sa kojeg primam signal. Pretplata 16,90KM.
Pojavi se signal,hajd reko da malo prelistam teletext,prebacim na BHT,imam sta vidjet,a to je da nemam sta vidjeti. Pretplata 16,90KM.
Ma reko hajd nema veze,sada cu na Pink BH pa cu citat malo,ista stvar kao i na BHT,ako ne i gora. Pretplata 16,90KM.
Ma imam ja i TV1,sada cu tamo da nesto procitam,tamo ga nema nikako. Pretplata 16,90KM.
Ma imam ja i NOVA TV,( gledo kod rodjaka u Kranjcevicevoj ulici,on ima kablovsku,ide txt na Nova TV ),sad cu ja ovde da citam,isto kao na TV1,nema nikako. Pretplata 16,90KM.
Ma hajd,nema veze,nasao ja kakav-takav teletxt na FTV,al da ga ucita,treba jedno pola sata. Kada listam stranice malo brze,izbaci,nestane teletxt. Al tako je to kada ja imam Topfield reciver extra klase,koji sam platio 100€,koji brat bratu ne vrijedi ni 50-ak maraka. Pretplata 16,90KM.
Odustajem od teletexta,skontam ma nisu oni meni duzni omoguciti txt,mozda ljudi ne znaju da je 21.vijek,ne treba biti sitnicav,hajd reko da malo prelistam kanale. Pretplata 16,90KM.
Prebacim na Hayat,tacno se prepadoh,reko ode mi tv prijemnik,postade crno-bijeli umjesto kolor prijemnika,kontrast uzas zivi. Al zato BHT sve nadoknadi sa svojim kontrastom. Pretplata 16,90KM.
I tako godinama traje li traje. A Telemach pretplatu podigao. Zbog cega,zasto,sta je razlog,sta je to poboljsano?
To sto ste ubacili Pink folk kanal,jel mozda to vrijedno podizanja cijene pretplate?
Pa dajte mi 10 kanala da gledam kako treba,ne treba mi 60,al da se ne mislim kada kisa pocne boze hocu li tekmu odgledat do kraja?????? Usluga vam je kao da smo u nekom dobu iz 70-ih godina.
Ali mozda mi tako i treba,jer sam redovan pretplatnik,ne kasnim sa placanjem nikad.
U mojoj ulici,od nekih cca 50-ak korisnika mmds-a,samo nas je troje ostalo,svi ostali su odjavili i presli na hs kablovsku,gdje je pretlata 11,50KM za osnovni paket. E sada,ili smo nas troje budale, a ostali pametni,ili je obrnuto,stvarno ne znam,mislim da je ovo drugo ( obrnuto ) . Ma dosta je vise bilo. Plus ste poceli ucjenjivati druge,manje operatere sa Sport Klubom,sto se vidi na ovoj slici :? :

pa ste se nesto ufurali sa HBO paketom,bogami kao da ste jedini koji to mogu da ponude. Monopol vam nece nista dobroga donijeti. Iz nekog kaprica sam sebi nabavio Digi TV,sve me je izaslo oko 100€ za godinu dana,i ljepota ziva. Koliko ove sedmice cu da dodjem i da odjavim vase usluge,al i to mi nije jasno kako sam mogao potpisati ugovor u svojoj kuci,a da bi isti raskinuo,moram doci u vasu firmu. Al nema veze,i to cu da uradim,nece mi biti mrsko,vjerujte. Jednostavno se nakupilo svega u ovih 5 ili 6 godina i stvarno mi je preko glave . Dosta. Zbogom."
Gost1515

#3720 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Gost1515 »

Neko spomenu da se čeka mjesec ... meni uveli za 7 dana. Sad jesam li imao sreće ili šta je, ali eto.
Mustafapasa

#3721 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustafapasa »

Tigar hajmo na kafu za ovo :)
Tiger 033

#3722 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Tiger 033 »

Evo i dokaza http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=900 pogledaj sliku na MojojTV i Telemach-u ,pa nam prenesi utiske 8-) i budi OBJEKTIVAN pa reci koja je bolja slika
Lud i ponosan wrote:Ti ovim postom nisi ama bas nista dokazao i pokazao.
mirsek

#3723 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mirsek »

Evo brzina izmjerena maloprije..

Image

Izgleda da me ipak prebacuju na Moja TV ..Ovo je brzina standardna za nju...super :)
lelooo

#3724 Re: MojaTV BHtelecom

Post by lelooo »

Vako na prvu ja bi reko da je ovaj MMDS MPEG-2 malo losijeg bitratea
iPod

#3725 Re: MojaTV BHtelecom

Post by iPod »

Da, pa ipak nemoze se porediti mpeg2 (mmds) sa mpeg4 (iptv)..... Ali opet nezahvalno je porediti te dvije stvari.. Trebalo bi probati pravu digitalu sa IPTV, naravno uz neki od HD kablovskih resivera i to bi bilo pravo poređenje...
Locked