Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Naslovnica

#3701 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

PixelDrifter wrote: 03/08/2026 01:29 Vi stvarno imate deficit u inteligenciji. Ne zato što slušate to što slušate, već što mislite da se neko osjeća superiornijim ako sluša nešto što je vama odbojno ili teško ili neshvatljivo. I još se osjećate toliko iritirani i isfrustrirani da izbacujete gomilu pljuvačkih postova zbog proste činjenice da ne uživamo svi u istoj muzici ili što mislite da neko sluša progresivni rock da bi ispao neka faca na anonimnom forumu. Ili hoćete da negirate činjenicu da Pink Floyd ima kompleksniju muziku od Dine Merlina? I svako ko voli Pink Floyd, a ne Dinu Merlina je neko ko se folira. Što će reći da rezonujete na nivou neuspjelih abortusa dagnji.
Opet ti o inteligenciji i superiornosti.
Obrćeš činjenice. Svako može da se vrati nekoliko stranica unazad i pogleda ko je prvi počeo priču o inteligenciji, superiornosti i slično.
Prvi si počeo sa tom pričom, pa su se nadovezala još dvojica-trojica tvojih istomišljenika. A svo to vaše razmišljanje u prethodnih nekoliko stranica ustvari više govori o vama nego o ovima koji slušaju Merlina&co. Niko nije pričao o inteligenciji dok vas nekoliko nije počelo sa paćeničkom pričom.
Ti si taj koji "rezonuje na nivou neuspjelih abortusa dagnji", šta god time pokušavao da kažeš.
A već sam rekao, Merlinovih CD-ova imam nula, nebitan mi je u životu, ne bih otišao na njegov koncert da mi plate, ali jednostavno ne mogu te prepotentne nafurane priče s visoka s kojom je vas nekoliko nastupilo.
edit...meni bi najdraže bilo da moderatori izbrišu prethodnih 24-48 sati koreŠpodencije, baš bezze
PixelDrifter

#3702 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by PixelDrifter »

I ovako može unedogled. Jesi ti neki šerif na forumu, neko ko "postavlja stvari na svoje mjesto"? Eto i da se neko pravi pametan i da misli da je superiorniji (besmislice, naravno), što tebe to tangira, zašto to doživljavaš kao da tebe neko omalovažavata, osjećaš se pogođen na ličnom planu? Je li ti palo na pamet da nisu postovi u pitanju, već možda neka neriješena situacija kod tebe? Get a life, izađi sa ženom, frajerom, ne uzimaj postove anonimnih ljudi vezane za muziku koju slušaju kao napad na vlastitu ličnost. Živi i pusti druge da žive. Hajd, živ bio.
zposao

#3703 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zposao »

Smarate malo.
Nije džabe latinska De Gustibus non disputandum est.
Nema tu rasprave.
A ko god kaže da o tuđim ukusima ne misli da su lošiji od njegovog - laže.

U svemu. Od frizure, oblačenja, uređenja okućnice, umjetničkih slika, muzike, filmova itd.

Da nam se sviđaju tuđi ukusi i da vidimo u njima nešto vrijedno za nas onda bi to bio i naš ukus. Ovako nije. Zato imamo vlastiti.

Ovi što slušaju lake note misle za ove druge da su pametnjakovići, moroni, smarači, depresivci, itd..

Ovi što slušaju kompleksniju muziku misle za ove druge da su plitki ko lokva.

Svi koji sada glumite uvrijeđenost isto gledate svisoka one koji se razvaljuju na Jalu, bubu, desingericu i ostalo...
To je sasvim normalno.
I ja isto mislim da takvima fali koji zupčanik u glavi.

Ali eto svakome njegovo neka uživa dok god me ne smara.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#3704 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by gentoo »

Otvaramo poslije Prodigy-a
Locked