Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
York Light 100`s

#3701 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by York Light 100`s »

Gradnja tunela "1. mart - Vijenac", koji je večeras navodno pušten u promet u prisustvu mahom kadrova SDP-a, koji su svečanost pretvorili u predizborni skup,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa kako ga nije stid kada je prije 10 dana izviždan i ponižen zbog pokušaja istog.

Da SDP drži Avaz sutra bi pisalo "Pristalice četničkog pokreta i par SBB-ovca zviždalo Nikšiću na otvaranju tunela"
zigzag

#3702 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by zigzag »

"VELEum" postao glavni urednik aba3a. Vratio se u bazu. Još kad se onaj "mekdonaldsovac" vrati biće skoro kompletni. Dodoše fali im drug iz NAPa.
StupskaBitanga

#3703 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Lesi se vraća kući sada će Avaz biti u hard core izdanju
Ned071

#3704 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Ned071 »

zigzag wrote:"VELEum" postao glavni urednik aba3a. Vratio se u bazu. Još kad se onaj "mekdonaldsovac" vrati biće skoro kompletni. Dodoše fali im drug iz NAPa.
ne fali... :D
dragonz

#3705 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dragonz »

Image

Image

avaz = klix = avaz :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#3708 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by kakavdanakneiskustvu »

odmah pljuvanje po ludima,tipični avaz,oni ne znaju drukčije
recto-verso

#3709 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by recto-verso »

kakavdanakneiskustvu wrote:

odmah pljuvanje po ludima,tipični avaz,oni ne znaju drukčije
Ako hoces platu moras branit Graditelja :-)
starii

#3710 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by starii »

na svu srecu avaz je postao samo novina za zahoda, poseres se na njih i povuces vodu....
prezimenko

#3711 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by prezimenko »

Mislim da je bila tema "Avaz odron odrona" i "Avaz biseri" ali hajd da je ne otvaram uklapa se ovdje:

http://www.avaz.ba/clanak/134035/navodn ... eketiranje

Ne mogu da vjerujem kojim tonom pisu tipa:
izvještavao je, naime, iz gradske vijećnice, a radio je i kao istraživački novinar za dnevni list "Tennessean" u Nešvilu - uporedbe radi, nešto kao Prezent iz Cazina.
meni to bilo malo cudno pa naletio na podatak:
Naziv: Tennessean
Osnovan: 1907
Vlasnik: Gannett Company(drzi jos mali milion poznatih novina)
Tiraž: daily circulation of 177,714; Saturday circulation of 199,489 and Su
nday circulation of 250,575.

DnevniAvaz
Osnovan: Oktobar 1995
Vlasnik: "urednik omladinskog republičkog lista Crne Gore "Omladinski pokret" i crnogorski dopisnik zagrebačkog tjednika "Danas.", sumnjiva ličnost i "bosanski biznismen"
Avaz:44.000-100.000

Također presutili su da je lik rocket scientist koji je radio u NASA:
he was an aerospace engineer on the Space Shuttle Project for Rockwell International Space Systems

i da je radio za Associated Press u NY a uspjeli s naci da je "komedijas" sto ja nisam uspio naci nigdje na netu :|

pored toga avaz kaze da je "computer-researcha (prevedeno na domaći jezik: opskrbljivač novinara informacijama sa interneta)" a u biografiji pise:
He has served on the board of directors of Investigative Reporters and Editors and the National Institute for Computer Assisted Reporting a to je ustvari "The National Institute for Computer-Assisted Reporting (NICAR) is a program of Investigative Reporters and Editors, Inc. and the Missouri School of Journalism. " http://www.ire.org/nicar/

a sve ovo blacenje radi clanka i pisanja cinjenica protiv ex. MiniSTAR-a:
https://reportingproject.net/two-bosses ... htmare.php
https://reportingproject.net/two-bosses/
http://www.cin.ba/category/dosije/organ ... -kriminal/

ps. da uvijek imam viska slobodnog vremena da provjerim navode iz avaza pogotovo kad ovako pisu
StupskaBitanga

#3712 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Zbog čega naslovnica Avaza danas nije u crnini kao Oslobođenje recimo?
Imaju li ovi lešinari imalo dostojanstva i osjećaja za Dan žalosti?
Rizvan

#3713 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Rizvan »

Pa ako je Dan žalosti, zašto mora biti u crnini? To ionako nije običaj kod Bošnjaka.
StupskaBitanga

#3714 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Kakve veze Bosnjastvo ima s tim?
Rizvan

#3715 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Rizvan »

Pa ima veze, jer su Bošnjaci najvećim dijelom konzumenti Avaza. A i same žrtve tragedije su Bošnjaci i muslimani za koje je obavljena dženaza, tako da im treba odati poštovanje u skladu sa njihovom kulturom i tradicijom.
StupskaBitanga

#3716 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Bosnjastvo svuda oko nas nema sta
A kako onda objasniti neki kodeks i novinarsko pravilo u tim situacijama da nema nikakvih bošnjačkih konotacija.
Nevjerovatno kako smo ograniceni
Rizvan

#3717 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Rizvan »

Zato što je Oslobođenje zavilo novine u crno, to je odjednom kodeks za sve :-) U ovoj zemlji crnina prilikom smrti nije univerzalni simbol za sve, i smrtovnice za ateiste su ljubičaste boje a ne crne, a da ne govorimo za muslimane, tako da prozivati Avaz za ovo je u najmanju ruku smiješno i izraz nepoznavanja ovog društva i njegovih običaja.
omar little

#3718 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by omar little »

crne naslovne stranice su vise-manje univerzalan znak zalosti svugdje u svijetu. to samo kod bosnje moze biti problem. :roll: malezija je nedavno listom osvanula sa crnim naslovnim stranicama nakon avionske nesrece.
Banksy

#3719 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Banksy »

Nisu poginuli Bošnjaci, već rudari, građani BiH.
Mogle su biti crne, ali nisu bile ni ranije, u nekim drugim prilikama kad je trebalo. Oslobođenje se sjetilo, ali to dosad nije bilo pravilo. Bar ga ja ne pamtim.
omar little

#3720 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by omar little »

kad su poginuli rudari u dobrinji ja se sjecam da su novine bile crne. i u aleksincu kad su poginuli rudari, naslovnice su bile crne na dan zalosti.
Rizvan

#3721 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Rizvan »

Banksy wrote: Oslobođenje se sjetilo, ali to dosad nije bilo pravilo. Bar ga ja ne pamtim.
Pa naravno da nije bilo, kada to nije u tradiciji ovoga prostora, osim za kršćanske narode. Ali eto kao što sa zapada uvozimo mcdonalds, pop kulturu, uvozimo i ovakve običaje, pa dođe do toga da te napadnu ako nisi u trendu i mali Mujo koji leti kuda i svi, što je po meni pravi izraz ograničenosti.
Last edited by Rizvan on 12/09/2014 14:49, edited 1 time in total.
Banksy

#3722 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Banksy »

omar little wrote:kad su poginuli rudari u dobrinji ja se sjecam da su novine bile crne. i u aleksincu kad su poginuli rudari, naslovnice su bile crne na dan zalosti.
Ne sjećam se, ali sigurno jesu. To su bila neka druga vremena, kad se znao red.

(nekad ranije, dosad - mislila sam na poslijeratni period)
York Light 100`s

#3723 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

omar little wrote:crne naslovne stranice su vise-manje univerzalan znak zalosti svugdje u svijetu. to samo kod bosnje moze biti problem. :roll: malezija je nedavno listom osvanula sa crnim naslovnim stranicama nakon avionske nesrece.
Samo bošnjo kao ti može tražiti univerzalni znak žalosti a htjeti da se koristi boja koja je znak žalosti u drugim vjerama i kulturama.
U nekim zemljama su čak bijela ili žuta znak žalosti ali ne, ponašajmo se kao drugi da ne bi ko rekao da smo zaostali, pravi si bošnjo, nema šta :roll:
omar little

#3724 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by omar little »

York Light 100`s wrote:
omar little wrote:crne naslovne stranice su vise-manje univerzalan znak zalosti svugdje u svijetu. to samo kod bosnje moze biti problem. :roll: malezija je nedavno listom osvanula sa crnim naslovnim stranicama nakon avionske nesrece.
Samo bošnjo kao ti može tražiti univerzalni znak žalosti a htjeti da se koristi boja koja je znak žalosti u drugim vjerama i kulturama.
U nekim zemljama su čak bijela ili žuta znak žalosti ali ne, ponašajmo se kao drugi da ne bi ko rekao da smo zaostali, pravi si bošnjo, nema šta :roll:
jah, kad mi bosnje ocitavaju lekciju to mi je uvijek najjace. <3 maleziju sam navela kao primjer slucajno. :-)
York Light 100`s

#3725 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Ali si rekao da je crna univerzalna boja žalosti što nije tačno. Avaz je mogao biti u crnom ali i ne mora kao što su za Maleziju bile crne stranice ali nisu morale.
Ili one gluposti što valja StupskaBitanga da je činjenica što Avaz nije u crnom znak nepoštovanja.
Post Reply