tojest površni smo i jednostavni ljudi
npr za razliku od amera britanaca i nijemaca
zato nam i jes sve ovako
Moderator: anex
hm mislio sam na individualna ulaganjasabanss wrote:Postoje dijelovi zgrade koje jednostavno ne mozes renovirati ili ne zelis da radis sam. Krov, zajednicka vodo / toplotna instalacija, podrumi, liftovi... Instalacije i krov narocito znaju stvoriti ogromne probleme.Black swan wrote:pa valjda su i ljudi na cvili u tih 40 godina nešto uložili
Prosao sam horor renoviranja stana u zgradi iz 72. i sto se mene tice ne bih ga ponovio.
Zbog ovoga sam i dosao na temu samo ne znam odakle im sad ove cijene. Po drugom tekstu koji sam ja nasao pocetna cijena bi trebala da bude ispod 1k po kvadratu. Ima li lista stanova koji su dostupni po spratovima? Dosta stanova je na prodaju.gidra wrote:evo nešto prikladno temi.
https://www.klix.ba/biznis/rasprodaja-u ... /170511071
73 kvadrata za 150k KM, koliko li je ovakvih stanova...
Nema bas puno, to su vrlo mali stanovi za standarde Bosmala.gidra wrote:evo nešto prikladno temi.
https://www.klix.ba/biznis/rasprodaja-u ... /170511071
73 kvadrata za 150k KM, koliko li je ovakvih stanova...
Na stranu sve, ali Bosmal ima reputaciju "suhveli" zgrade i ja tamo nikad ne bi uzeo stan. Sve go hohstapler i tako od pocetka gradnje.pepeljara wrote:Ja nesto sumnjam da ce se ko usreciti ovdje sa kupovinom stana, u smislu da ce ti doci firmi za nekretnine metar, i pokupovat to sve u prvom krugu, mislim ako bude dosta ljudi doslo da ceka drugi krug
al et vidjet cemoinace neko mi rece da se tamo samo odrzavanje/kucepazitelj placa cirka 400-600km.
Alfons Kauders wrote:Na stranu sve, ali Bosmal ima reputaciju "suhveli" zgrade i ja tamo nikad ne bi uzeo stan. Sve go hohstapler i tako od pocetka gradnje.pepeljara wrote:Ja nesto sumnjam da ce se ko usreciti ovdje sa kupovinom stana, u smislu da ce ti doci firmi za nekretnine metar, i pokupovat to sve u prvom krugu, mislim ako bude dosta ljudi doslo da ceka drugi krug
al et vidjet cemoinace neko mi rece da se tamo samo odrzavanje/kucepazitelj placa cirka 400-600km.
Sad neko kao treba kihnuti 200-300 milja za stan u zgradi koja je problematicna jos od prije pocetka gradnje? Na "nevidjeno", kupis nekretninu a nemas pojma sta ce se desavati sa zgradom, odrzavanjem i sl. Znajuci nase pravosudje i ostale sluzbe, ne bi me cudilo da za pet godina "nadodju" na neku drugu odluku i poniste ovu prodaju i sve kupoprodajne ugovore.![]()
Ja s hohstaplerima ne poslujem. Ne bi dao ni 500 maraka za kvadrat stana u zgradi koja je 15 godina izvor problema. Rentao bih, ali kupio nikad.
Odrzavanje je 1.50KM po kvadratu sto nije strasno jer se dosta dobije za te pare. Sretno tebi prikupljanje para za neku staru zgradu da se obnovi lift ili fasada ili cijevi zajednicke pa ces tek onda vidjeto koliko je vrijedno imati ovako nesto.pepeljara wrote:Ja nesto sumnjam da ce se ko usreciti ovdje sa kupovinom stana, u smislu da ce ti doci firmi za nekretnine metar, i pokupovat to sve u prvom krugu, mislim ako bude dosta ljudi doslo da ceka drugi krug
Boljih zgrada ima, barem meni. To je subjektivno. Jebes dobru zgradu u negotivnom dijelu grada.Tuzla111 wrote:Alfons Kauders wrote:Na stranu sve, ali Bosmal ima reputaciju "suhveli" zgrade i ja tamo nikad ne bi uzeo stan. Sve go hohstapler i tako od pocetka gradnje.pepeljara wrote:Ja nesto sumnjam da ce se ko usreciti ovdje sa kupovinom stana, u smislu da ce ti doci firmi za nekretnine metar, i pokupovat to sve u prvom krugu, mislim ako bude dosta ljudi doslo da ceka drugi krug
Sad neko kao treba kihnuti 200-300 milja za stan u zgradi koja je problematicna jos od prije pocetka gradnje? Na "nevidjeno", kupis nekretninu a nemas pojma sta ce se desavati sa zgradom, odrzavanjem i sl. Znajuci nase pravosudje i ostale sluzbe, ne bi me cudilo da za pet godina "nadodju" na neku drugu odluku i poniste ovu prodaju i sve kupoprodajne ugovore.![]()
Ja s hohstaplerima ne poslujem. Ne bi dao ni 500 maraka za kvadrat stana u zgradi koja je 15 godina izvor problema. Rentao bih, ali kupio nikad.
Jeste jer vecina ljudi na zalost u Bosni razmislja kao ti. Narod ima jebene neki mentalni poremecaj, nema boga koji bi svima ugodio. Ako ne moze da priusti stann odma su svi koji mogu budale,lopovi, hohstapler.... Zar ima bolja zgrada od Bosmala u Bosni igdje? Ovo ti je bukvalno hotel sa 5 zvjezdica a tebi ne valja.
Nema sanse po toj cijeni, barem ne za obicne smrtnike.Tuzla111 wrote:Ja koliko sam izracunao pocetne cijene su ok 1k po kvadratu. Kad bi mogao uletiti neki od 100 kvadrata za 130 hiljada ne bi bilo lose. I kad se uracuna odrzavanje za narednih 50 godina opet jeftiniji nego vecina po SA
to su te muke.Haris.ba wrote:Slatke muke.
Sarajevo tower ili Bosmal.
I ja nesto nevjerujem da ce se bad prodati po visokoj cijeni. Ipak je ovo nabrzaka ispalo i nevjerujem da u SA ima 200 ljudi sa tim parama samo da ceka da to kupi. Ja bi bio zainteresovan do nekih 1800KM po kvadratu. Problem je sto sam vani pa moram kontaktirati agenta da vidim da li moze sta uraditi.baxus wrote:Moze li mi neko nabaviti tlocrte stanova u Kuli B.
Nema nigdje javno dostupno.
Ko ce preuzeti gazdovanje zgradom nakon sto Bosmal doo završi svoje gazdovanje?
Ima ovdje isuviše jedinica da bi svaka ostvarila ovu procijenjeni vrijednost, dosta toga ce se prodati puno ispod 2000 KM/m2.
Vidjet cemo koliko ce ih do utorka uplatit 10.000 KM za licitaciju.
Pa pocetna ce biti u pola procjenjene vrijednosti, sto znaci oko 1k KM po kvadtratu, jel tako?HAVANA wrote:Nije pocetna,cijena je mnogo veca.Imam ja cjenovnik ako kome treba.Ne smije se prodati ispod pola cijene procijenjene vrijednosti.Za 1300 mozes sanjat.Prodalo bi se za 5 minuta da je po 1300.Mislim mozes ti ponuditi vjerovatno ali stan po 1300 neces kupiti.I ja bi rado,i mnogi drugi po 1300.
Varas se, debelo.Tuzla111 wrote:I ja nesto nevjerujem da ce se bad prodati po visokoj cijeni. Ipak je ovo nabrzaka ispalo i nevjerujem da u SA ima 200 ljudi sa tim parama samo da ceka da to kupi. Ja bi bio zainteresovan do nekih 1800KM po kvadratu. Problem je sto sam vani pa moram kontaktirati agenta da vidim da li moze sta uraditi.baxus wrote:Moze li mi neko nabaviti tlocrte stanova u Kuli B.
Nema nigdje javno dostupno.
Ko ce preuzeti gazdovanje zgradom nakon sto Bosmal doo završi svoje gazdovanje?
Ima ovdje isuviše jedinica da bi svaka ostvarila ovu procijenjeni vrijednost, dosta toga ce se prodati puno ispod 2000 KM/m2.
Vidjet cemo koliko ce ih do utorka uplatit 10.000 KM za licitaciju.