HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Ghostface

#3701 Re: HS kablovska

Post by Ghostface »

Pa što je onda meni njihov terenski čovjek koji mi je kući jučer dolazio, rekao da je potrebno donijeti modul kako bi se update-ovo firmware??
Mirnnes

#3702 Re: HS kablovska

Post by Mirnnes »

Imam digitalni paket, nemam CI modul i resiver mi nije HD vec digitalni. Mogul ga kod njih zamijeniti za HD resiver, placam li sta za to? Koliko se placa ta kartica, CI modul?
Do sada rahat gledao HD kanale,,sad, belaj :(
riko-ga

#3703 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

Mirnnes wrote:Imam digitalni paket, nemam CI modul i resiver mi nije HD vec digitalni. Mogul ga kod njih zamijeniti za HD resiver, placam li sta za to? Koliko se placa ta kartica, CI modul?
Do sada rahat gledao HD kanale,,sad, belaj :(
Karticu ne placas sigurno.Samo ih nazovi i reci da hoces karticu.Ja juce zvao i kazu za 4-5 dana ce doci.Hoce li uspjeti ovaj put ta kartica vidjecemo. :zoka:
afannedim

#3704 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

Što nema SLONTV na kablovskoj
gule_sa

#3705 Re: HS kablovska

Post by gule_sa »

Nema Slona ni na Mojoj TV jer se renovira objekat u Tuzli gdje je smjesten Slon pa je doslo do prekida signala prema BH Telekomu.BHT preuzima signal direktno iz TV Slona.
lijan

#3706 Re: HS kablovska

Post by lijan »

Nazvao ih danas zbog HD-kanala i rekli mi da navratim na grbavicu i donesem modul na update software-a
Ghostface

#3707 Re: HS kablovska

Post by Ghostface »

Meni su jučer HD kanali konačno bili ok, bez ikakvih "trzavica" slike i sl., da bi jutros pala kiša i kanali su se automatski po***ali :x ništa, sutra nosim modul kod njih i malo ću im reći koju "lijepu" riječ pa javim šta je bilo i jesam li šta riješio :-?
shlauf

#3708 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Hoće li biti ovih džabalesku ARENA ?????? :x
riko-ga

#3709 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

shlauf wrote:Hoće li biti ovih džabalesku ARENA ?????? :x
pa imas ih i sada.
shlauf

#3710 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Skenirao na digitali i nema ništa - sve Arene kodirane. I HD i obične.
Dady

#3711 Re: HS kablovska

Post by Dady »

shlauf wrote:Skenirao na digitali i nema ništa - sve Arene kodirane. I HD i obične.
Imas ih kod bhtelecoma free ako si na njihovom ADSL-u
http://www.bhtelecom.ba/webtv.html
shlauf

#3712 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

To i koristim.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3713 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

shlauf wrote:Skenirao na digitali i nema ništa - sve Arene kodirane. I HD i obične.
I meni je slicno bilo,prekjucer ja mislim,i tek iz treceg (uzastopnog) skeniranja i memorisanja pojavile su se i sve cetri arene. Nista neobicno kada je u pitanju HS.
blinker13

#3714 Re: HS kablovska

Post by blinker13 »

wedran82 wrote:ci modul + philips 42 fuull hd vec 3 mjeseca rahatluk sa arenama nikakvih problema nema, izgleda da je uvijek problem sa sonyiem. imam i samsung i nemam problema, sony nije sto je bio nekad
Na koju si zemlju podesio lokaciju da ti prođe skeniranje? Ja isto imam Philips (52") full HD i bili su mi ljudi iz HS, donijeli modul, ali nisu nikako mogli naći niti jedan digitalni kanal prilikom skeniranja...
LordRaven

#3715 Re: HS kablovska

Post by LordRaven »

Staviš Finsku mada i Slovenija radi kod mene na LG. Ostale nisam isprobavao.
Ghostface

#3716 Re: HS kablovska

Post by Ghostface »

Danas sam bio kod kretena iz HS-a, nosio sam modul na instalaciju novog softvera...rekli su mi da je kod mene ipak već instaliran taj softver i da je sve super kod njih kad isprobaju modul...pokušavali su me ubijediti da nije do njih...na kraju su rekli da će PONOVO poslati nekoga od svojih ljudi u ponedjeljak te da misle da je sada do signala...ma POJMA ONI NEMAJU...ako ne riješe ovo u ponedjeljak ja se odjavljujem :x :x :x :x :x :x
respo

#3717 Re: HS kablovska

Post by respo »

i sta je definitivno?
treba nositi ili samo nazvati (jer mi se ne zove prvo da ih cekam dok se jave a onda da se raspravljam s njima bezveze)
Dady

#3718 Re: HS kablovska

Post by Dady »

respo wrote:i sta je definitivno?
treba nositi ili samo nazvati (jer mi se ne zove prvo da ih cekam dok se jave a onda da se raspravljam s njima bezveze)
Moraš nositi modul na upgrade SW. Upravo bio na Grbavici, na telefon ih nisam mogao dobiti danas. Tamo se red uhvatio za upgrade :)
Ghostface

#3719 Re: HS kablovska

Post by Ghostface »

A ljudi šta ću sad ja...meni su dva puta dolazili kući...prvi put rekli update software-a - odnio i rekli mi da ne treba da jeveć instalirano; drugi put mi ponovo ljude poslali kući jer su rekli da je do jačine signala, a ovi kad su došli su mi rekli kako njihove kolege, citiram, nemaju pojma je li do signala ili nije. Po nesreći kada su drugi put došli slika je fakat bila uredu, dok je kada sam ja naveče došao s posla opet počela da ledi, da se pixelizira...e pa recite mi vi šta ja sada da radim?? :?
Dady

#3720 Re: HS kablovska

Post by Dady »

Ghostface wrote:A ljudi šta ću sad ja...meni su dva puta dolazili kući...prvi put rekli update software-a - odnio i rekli mi da ne treba da jeveć instalirano; drugi put mi ponovo ljude poslali kući jer su rekli da je do jačine signala, a ovi kad su došli su mi rekli kako njihove kolege, citiram, nemaju pojma je li do signala ili nije. Po nesreći kada su drugi put došli slika je fakat bila uredu, dok je kada sam ja naveče došao s posla opet počela da ledi, da se pixelizira...e pa recite mi vi šta ja sada da radim?? :?
Zovi opet. Znam da je to zezancija zesca, ali imao sam isti slucaj, pola kanala je bilo negledljivo (poruka signal slab), dok su ovi dosli sutradan, sve je bilo OK. Na moju sreću više i nije bilo problema.
Pogledaj na TV-u negdje u opcijama za DVB-C tuner bi trebao imati stanje signala po kanalima, ako je signal los i ima veliki BER onda je problem do signala. Ali tu se isto mozes malo igrati sa antenskim kablom, mozda negdje ima los kontakt. Ja sam na početku imao s tim problema na pojedinim frekvencijama, a rijesio sam ugradnjom kvalitetnijeg antenskog kabla od antenske uticnice do TV, i instaliranjem ferithih jezgra oko antenskog i ethernet kabela na TV-u
AdrianMole

#3721 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Novi programi u digitalnoj shemi:TV USK,TV Cazin i Saudi Arabi TV1.
Last edited by AdrianMole on 28/10/2011 14:29, edited 1 time in total.
lijan

#3722 Re: HS kablovska

Post by lijan »

AdrianMole wrote:nNvi programi u digitalnoj shemi:TV USK,TV Cazin i Saudi Arabi TV1.
Kad dajes ovakvu informaciju,red je i da napises frekvenciju tih kanala.
AdrianMole

#3723 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

lijan wrote:
AdrianMole wrote:nNvi programi u digitalnoj shemi:TV USK,TV Cazin i Saudi Arabi TV1.
Kad dajes ovakvu informaciju,red je i da napises frekvenciju tih kanala.

TV USK I TV Cazin su na 466 Mhz,što je testna lokacija i vjerojatno će se premjestiti kada normalno prorade.Saudi Arabi TV 1 je na 370 Mhz.
Last edited by AdrianMole on 31/10/2011 17:53, edited 1 time in total.
showman

#3724 Re: HS kablovska

Post by showman »

E jest se pretrgo za te kanale. Ne znam kako ga nije stid :x
drndalo

#3725 Re: HS kablovska

Post by drndalo »

AdrianMole wrote:Novi programi u digitalnoj shemi:TV USK,TV Cazin i Saudi Arabi TV1.
Ovo je najblaze receno smijesna informacija! Da je ta HS KATV imalo ozbiljnija ne bi digitalizaciju ovih lokalnih programa ovako reklamirala i objavljivala na sva zvona. Isto se odnosi na ove besplatne kanale koje svako sa 80-tak KM vrijednom opremom moze gledati! Ruku na srce imaju analognu ponudu po fer cijeni.Sasvim pristojan broj kanala za te pare. Ali Digitalna je odron, i trenutno po ponudi daleeeeeko iza konkurencije! Jos kad dodate prijemnike koji ne prikazuju titlove i sl. i koja se naravno ne moze zamjeniti...Jadno!
Locked