SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Cholina_Lokica
#3701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
blago nama kad nam je on jedini problem u crnoj hronici, pa se godinama stalno o njemu samo prica...
-
delightful
#3702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pastrick, opomena pred ban.
svima ostalim opomena zbog zachatavanja. ima dosta drugih tema na kojima se moze raspravljati o ovome.
svima ostalim opomena zbog zachatavanja. ima dosta drugih tema na kojima se moze raspravljati o ovome.
-
fixer
#3703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja bi prije rekao da je porodica kriva. Nekako mi to vise smisla ima.samo_ovaj_put wrote:zaklo majku momak,i ispade zrtva drustva![]()
valjda ga raja nagovorila
- snaga_znanja
#3704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sa 24sata...
SARAJEVO: Svjedok je ušetao u policiju i ispričao jezive detalje ubojstva ljubavnog para povezanog s akcijom ‘Balkanski ratnik’. Detaljno sve istražuju
Trudnoj Bolivijki su ubojice u jednom stanu u Sarajevu razrezali trbuh i izvadili bebu pred očima njezina dečka Mihata Mekića Mikija iz Novog Pazara. Nakon iživljavanja i mučenja ‘sasjekli’ su ih rafalima iz Hecklera. Sve je bilo puno krvi. Kao ‘čistač’ sam uklanjao tragove zločina. Obojio sam krvave i mecima izbušene zidove u tom stanu. Spalio sam tepihe, kauč i sve što je bilo imalo krvavo. Evo, tu vam je Heckler i 19 čahura iz kojih su ubijeni. Ovo je dio šokantnog svjedočenja muškarca koji se nedavno, prestrašen za vlastiti život, ušetao u sarajevsku policiju. Detaljno je opisao likvidaciju kriminalca Mekića i njegove trudne djevojke (26) iz Bolivije. Tako se, kao opasan svjedok u akciji “Balkanski ratnik”, doslovce sakrio u sarajevskom zatvoru, gdje mu je određen pritvor. Prema njegovu iskazu, ubojice su trupla ljubavnog para nakon likvidacije polili jakom kiselinom, a potom zakopali između Igmana i Bjelašnice. Neslužbeno doznajemo da je policija, koja o slučaju još šuti, pronašla ostatke ubijenog ljubavnog para. Skupocjeni Passat njemačke registracije, u kojem su ubojice prevozili trupla, bio je pun krvi pa su ga mafijaši prodali za dijelove. Pokajnik je pokazao policiji sva mjesta zločina. Istražitelji pomno provjeravaju svaki detalj njegove, gotovo filmske priče. Sumnjaju da su ubojice ljubavnog para dvojica kriminalaca iz Sarajeva, kojima je pomagao profesionalni ubojica iz Bijeljine. Likvidirani Miki bio je povezan sa srpskim mafijaškim klanom. Dobro upućeni u slučaj kažu da je zapovijedi dobivao izravno od vođe zemunskog klana Luke Bojovića. Policija ga je sumnjičila s nestankom Marija Tolića iz Pule i Vernera Ajdarija iz Travnika u ožujku ove godine. Tolić je, pak, bio prijatelj sa Srbinom Cvetkom Simićem, čije je raskomadano truplo pronađeno početkom ožujka u zagrebačkom jezeru Jarun. Svjedok pokajnik je navodno rekao kako su trupla Tolića i Ajdarija zazidana na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.
SARAJEVO: Svjedok je ušetao u policiju i ispričao jezive detalje ubojstva ljubavnog para povezanog s akcijom ‘Balkanski ratnik’. Detaljno sve istražuju
Trudnoj Bolivijki su ubojice u jednom stanu u Sarajevu razrezali trbuh i izvadili bebu pred očima njezina dečka Mihata Mekića Mikija iz Novog Pazara. Nakon iživljavanja i mučenja ‘sasjekli’ su ih rafalima iz Hecklera. Sve je bilo puno krvi. Kao ‘čistač’ sam uklanjao tragove zločina. Obojio sam krvave i mecima izbušene zidove u tom stanu. Spalio sam tepihe, kauč i sve što je bilo imalo krvavo. Evo, tu vam je Heckler i 19 čahura iz kojih su ubijeni. Ovo je dio šokantnog svjedočenja muškarca koji se nedavno, prestrašen za vlastiti život, ušetao u sarajevsku policiju. Detaljno je opisao likvidaciju kriminalca Mekića i njegove trudne djevojke (26) iz Bolivije. Tako se, kao opasan svjedok u akciji “Balkanski ratnik”, doslovce sakrio u sarajevskom zatvoru, gdje mu je određen pritvor. Prema njegovu iskazu, ubojice su trupla ljubavnog para nakon likvidacije polili jakom kiselinom, a potom zakopali između Igmana i Bjelašnice. Neslužbeno doznajemo da je policija, koja o slučaju još šuti, pronašla ostatke ubijenog ljubavnog para. Skupocjeni Passat njemačke registracije, u kojem su ubojice prevozili trupla, bio je pun krvi pa su ga mafijaši prodali za dijelove. Pokajnik je pokazao policiji sva mjesta zločina. Istražitelji pomno provjeravaju svaki detalj njegove, gotovo filmske priče. Sumnjaju da su ubojice ljubavnog para dvojica kriminalaca iz Sarajeva, kojima je pomagao profesionalni ubojica iz Bijeljine. Likvidirani Miki bio je povezan sa srpskim mafijaškim klanom. Dobro upućeni u slučaj kažu da je zapovijedi dobivao izravno od vođe zemunskog klana Luke Bojovića. Policija ga je sumnjičila s nestankom Marija Tolića iz Pule i Vernera Ajdarija iz Travnika u ožujku ove godine. Tolić je, pak, bio prijatelj sa Srbinom Cvetkom Simićem, čije je raskomadano truplo pronađeno početkom ožujka u zagrebačkom jezeru Jarun. Svjedok pokajnik je navodno rekao kako su trupla Tolića i Ajdarija zazidana na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.
- Baltazar_khan
#3705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
snaga_znanja wrote:sa 24sata...
- kurty
#3706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Baltazar_khan wrote:snaga_znanja wrote:sa 24sata...
-
zonbirile
#3707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa čova hara 10g otkako se vratio iz Njemačke.
-
Incub
#3708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kod nas se ovi nalozili pogledaju par filmova pa evo mene i hocu da budem svjedok pokajnik.
Obicno kad vidi da mu je njegova raja za petama.
Interesantna vijest a pisat ce o ovoj temi i nasi dnevni listovi ali u ponedeljak.
Interesantna vijest a pisat ce o ovoj temi i nasi dnevni listovi ali u ponedeljak.
- minjonja
#3709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zasto je dijete u svemu ovome moralo nastradati 
-
gvomo
#3710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zna li neko sta se desilo na semaforu ispred crkve na marin dvoru? dva auta stoje, na jednom krv, i policija okolo slika i pravi uvidjaj.
- JThomas
#3711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a zbog čega drugog? pa neće kriminalac prestati s kriminalom dok god mu prolazi...Incub wrote:Kod nas se ovi nalozili pogledaju par filmova pa evo mene i hocu da budem svjedok pokajnik.![]()
- alibaba_i_30_godina
#3712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Suti i bjezi sto dalje od ovog.kurty wrote:Baltazar_khan wrote:snaga_znanja wrote:sa 24sata...
Trudnoj Bolivijki su ubojice u jednom stanu u Sarajevu razrezali trbuh i izvadili bebu pred očima njezina dečka Mihata Mekića Mikija iz Novog Pazara. Nakon iživljavanja i mučenja ‘sasjekli’ su ih rafalima iz Hecklera. Sve je bilo puno krvi. Kao ‘čistač’ sam uklanjao tragove zločina. Obojio sam krvave i mecima izbušene zidove u tom stanu. Spalio sam tepihe, kauč i sve što je bilo imalo krvavo. Evo, tu vam je Heckler i 19 čahura iz kojih su ubijeni. Ovo je dio šokantnog svjedočenja muškarca koji se nedavno, prestrašen za vlastiti život, ušetao u sarajevsku policiju. Detaljno je opisao likvidaciju kriminalca Mekića i njegove trudne djevojke (26) iz Bolivije. Tako se, kao opasan svjedok u akciji “Balkanski ratnik”, doslovce sakrio u sarajevskom zatvoru, gdje mu je određen pritvor. Prema njegovu iskazu, ubojice su trupla ljubavnog para nakon likvidacije polili jakom kiselinom, a potom zakopali između Igmana i Bjelašnice. Neslužbeno doznajemo da je policija, koja o slučaju još šuti, pronašla ostatke ubijenog ljubavnog para. Skupocjeni Passat njemačke registracije, u kojem su ubojice prevozili trupla, bio je pun krvi pa su ga mafijaši prodali za dijelove. Pokajnik je pokazao policiji sva mjesta zločina. Istražitelji pomno provjeravaju svaki detalj njegove, gotovo filmske priče. Sumnjaju da su ubojice ljubavnog para dvojica kriminalaca iz Sarajeva, kojima je pomagao profesionalni ubojica iz Bijeljine. Likvidirani Miki bio je povezan sa srpskim mafijaškim klanom. Dobro upućeni u slučaj kažu da je zapovijedi dobivao izravno od vođe zemunskog klana Luke Bojovića. Policija ga je sumnjičila s nestankom Marija Tolića iz Pule i Vernera Ajdarija iz Travnika u ožujku ove godine. Tolić je, pak, bio prijatelj sa Srbinom Cvetkom Simićem, čije je raskomadano truplo pronađeno početkom ožujka u zagrebačkom jezeru Jarun. Svjedok pokajnik je navodno rekao kako su trupla Tolića i Ajdarija zazidana na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Udes?!gvomo wrote:zna li neko sta se desilo na semaforu ispred crkve na marin dvoru? dva auta stoje, na jednom krv, i policija okolo slika i pravi uvidjaj.
- zambaklija
#3713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
moderator wrote:Pa vise nisi u svom domu siguran ni u gluho doba noci..Sarajevsko naselje Džeka
Bačena bomba na kuću oca Mirze Hatića
Nepoznate osobe jutros oko 3.10 sati bacile su ručnu bombu kašikaru ispred kuće Nijaza Hatića koja se nalazi u sarajevskoj ulici Džeka, općina Stari Grad Sarajevo.
Piše: A. Kovač
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
U eksploziji, srećom, nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na kući pričinjena manja materijalna šteta. Do objavljivanja ovog teksta, kako saznajemo u MUP-u Kantona Sarajevo, zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo još uvijek niko nije uhapšen.
Inače, kako nezvanično saznajemo, Nijaz Hatić je otac Mirze Hatića koji je sarajevskoj policiji poznat kao akter nekoliko pucnjava.
Tako je Mirza Hatić bio osumnjičen da je u januaru prošle godine pucao u Adina Bajraktarevića, nanijevši mu lakše tjelesne povrede. Prije ove pucnjave, tačnije u junu 2008. godine, Bajraktarević je u ulici Obala Kulina bana pucao u Mirzu Hatića, nanijevši mu teške tjelesne povrede.
Nakon pucnjave u ulici Obala Kulina bana na porodičnu kuću Adina Bajraktarevoća bačena je bomba, a zbog ovog napada bio je uhapšen Mirzin brat Jasmin.
pa što se mene tiče ovakvi ne bi trebali nikada imati mira,banda je banda i netreba im dati da spavaju
-
high_volume
#3714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pa dobro, ljeto je, nema nekih važnijih događaja, valja podići čitanost, opao promet...snaga_znanja wrote:sa 24sata...
SARAJEVO: Svjedok je ušetao u policiju i ispričao jezive detalje ubojstva ..."Balkanski ratnik’..
Zašto ne Sarajevo, zašto ne krv i ubistva, zašto ne konspiracija... te teme uvijek prolaze, svi ih "puše".
Zna to Hajrudin Merdanović, dopisnik "24sata" iz Poreča, zna, dobar je, dobar, nema šta ....
edit:
U PULI SMIJENJENI INSPEKTOR HAJRUDIN MERDANOVIĆ PROMIJENIO DRES: Krim-policajac postao novinar - crne kronike
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20051 ... rana01.asp
Last edited by high_volume on 09/07/2010 14:08, edited 1 time in total.
-
(ne)forumas
#3715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
trazili smo zapad dobili smo divlji zapadmoderator wrote: Pa vise nisi u svom domu siguran ni u gluho doba noci..
- zambaklija
#3716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma nije ni ovdje ništa bolje,doduše manje se bacaju bombe ali zato sve drugomoderator wrote:Tako pricaj kad budes zivio ovdje, i kad budes u komsiluku imao makar jednog iz crne hronike.zambaklija wrote:
pa što se mene tiče ovakvi ne bi trebali nikada imati mira,banda je banda i netreba im dati da spavaju![]()
-
gvomo
#3717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Udes?!gvomo wrote:zna li neko sta se desilo na semaforu ispred crkve na marin dvoru? dva auta stoje, na jednom krv, i policija okolo slika i pravi uvidjaj.
nije udes auta su neoštećena. bijeli golf i sivi opel ne znam model. bijeli golf kao nov, samo suvozačeva vrata skroz krvava. da li je neko bio, prolazio, ili čuo šta se desilo?
- Cyrax
#3718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nije udes auta su neoštećena. bijeli golf i sivi opel ne znam model. bijeli golf kao nov, samo suvozačeva vrata skroz krvava. da li je neko bio, prolazio, ili čuo šta se desilo?[/quote]gvomo wrote:Udes?!gvomo wrote:zna li neko sta se desilo na semaforu ispred crkve na marin dvoru? dva auta stoje, na jednom krv, i policija okolo slika i pravi uvidjaj.
Meni iz tramvaja izgledalo kao da je neko razbio staklo na vratima pa je suvozac dobro isjecen.Bas pravo puno krvi bilo
- Cholina_Lokica
#3719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ili je neko u autu upucan, ili je neko podkacen retrovizorom
- amrica
#3720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kad sam ja prolazila bio samo bijeli golf i pauk koji ga dizao. Vidjela sam samo krv na gepeku (prosla sam sa lijeve strane) 
- karanana
#3721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne raspravljaj se s njim ubodi gaaaaaa, ubodi gaaaa, ubodi gaaaaa.
Dvojica vozača putničkih automobila bili su akteri tučnjave do koje je došlo danas u središtu Sarajeva, najvjerojatnije zbog događanja u prometu. Kako je Feni potvrđeno u MUP-u Sarajevske županije, do incidenta u kojem su dvije osobe pribjegle fizičkom razračunavanju došlo je u prijepodnevnim satima u Titovoj ulici u blizini tramvajske stanice Marijin Dvor, općina Centar Sarajevo.
Akteri događaja su K. D. (1984.), koji je bio za upravljačem "golfa" i D. E. (1968.), koji je upravljao putničkim vozilom marke "renault-megan".
Obojica su zadobili lakše tjelesne ozljede, kako je konstatirano prilikom pregleda i medicinskog zbrinjavanja u Centru urgentne medicine (CUM).
Službenici policije obavili su uviđaj na mjestu događaja i bit će poduzete zakonom predviđene mjere.
(Fena)
- respo
#3722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
maloprije se vracam i na mostu onog kongresmena taksista je nekog pokupio na cesti stoji mobitel vjerovatno je osoba u hitnoj
na taksiju sofersajba puknuta bas se vidi udar kod vozacevog stoka
na taksiju sofersajba puknuta bas se vidi udar kod vozacevog stoka
-
bullmastiff
#3723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kurty wrote:Baltazar_khan wrote:snaga_znanja wrote:sa 24sata...
Trudnoj Bolivijki su ubojice u jednom stanu u Sarajevu razrezali trbuh i izvadili bebu pred očima njezina dečka Mihata Mekića Mikija iz Novog Pazara. Nakon iživljavanja i mučenja ‘sasjekli’ su ih rafalima iz Hecklera. Sve je bilo puno krvi. Kao ‘čistač’ sam uklanjao tragove zločina. Obojio sam krvave i mecima izbušene zidove u tom stanu. Spalio sam tepihe, kauč i sve što je bilo imalo krvavo. Evo, tu vam je Heckler i 19 čahura iz kojih su ubijeni. Ovo je dio šokantnog svjedočenja muškarca koji se nedavno, prestrašen za vlastiti život, ušetao u sarajevsku policiju. Detaljno je opisao likvidaciju kriminalca Mekića i njegove trudne djevojke (26) iz Bolivije. Tako se, kao opasan svjedok u akciji “Balkanski ratnik”, doslovce sakrio u sarajevskom zatvoru, gdje mu je određen pritvor. Prema njegovu iskazu, ubojice su trupla ljubavnog para nakon likvidacije polili jakom kiselinom, a potom zakopali između Igmana i Bjelašnice. Neslužbeno doznajemo da je policija, koja o slučaju još šuti, pronašla ostatke ubijenog ljubavnog para. Skupocjeni Passat njemačke registracije, u kojem su ubojice prevozili trupla, bio je pun krvi pa su ga mafijaši prodali za dijelove. Pokajnik je pokazao policiji sva mjesta zločina. Istražitelji pomno provjeravaju svaki detalj njegove, gotovo filmske priče. Sumnjaju da su ubojice ljubavnog para dvojica kriminalaca iz Sarajeva, kojima je pomagao profesionalni ubojica iz Bijeljine. Likvidirani Miki bio je povezan sa srpskim mafijaškim klanom. Dobro upućeni u slučaj kažu da je zapovijedi dobivao izravno od vođe zemunskog klana Luke Bojovića. Policija ga je sumnjičila s nestankom Marija Tolića iz Pule i Vernera Ajdarija iz Travnika u ožujku ove godine. Tolić je, pak, bio prijatelj sa Srbinom Cvetkom Simićem, čije je raskomadano truplo pronađeno početkom ožujka u zagrebačkom jezeru Jarun. Svjedok pokajnik je navodno rekao kako su trupla Tolića i Ajdarija zazidana na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa sta je zena bila kriva..nisu ga mogli normalno ubiti nego morali raskomadati?
cudi me da taj svejdok nije otkrio imena dvojice iz Sarajeva?
- Šibicar
#3724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sad su na Balkanu izgleda svi počeli furati neku novu furku,pa izmišljaju neka ultra brutalna i bolesna ubistva od kojih ti se život smuči.
Jebo Kolumbiju i Mexico.....
-
bullmastiff
#3725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma sta znas mozda je i istina..svakakvih u sarajevu..a jos pomagac iz bijeljine:oŠibicar wrote:Sad su na Balkanu izgleda svi počeli furati neku novu furku,pa izmišljaju neka ultra brutalna i bolesna ubistva od kojih ti se život smuči.Jebo Kolumbiju i Mexico.....