Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#3701 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:I Mou ima svojih aferima... ne rotira uopšte ekipu, svaki treći dan igraju isti igrači... jedan Di Maria je potpuno izgorio, ne razmišlja uopšte na terenu :-) Daj dečku 15 dana odmora, a ubaci malo Granera, Pedra Leona, Canalesa koji dobivaju priliku na kašičicu :roll:
On nema luksuz kao u Interu, da može tempirati formu... da odigra loš januar i februar, a da opet uzme titulu, ovdje je skroz druga priča. Sasvim sigurno ima dovoljno igrača na raspolaganju da može pobjeđivati ekipe kao što su Almeria i Osasuna.
To ti je sve buraz danak madridske publike, medija,štampe i njihovih zahtjeva za Hollywoodom na terenu...da se Mourinho pitao sigurno nebi bilo petarde na Nou Campu, ali hajd sutra preživi od napada iz Madrida zbog bunkera (a sa Interom je to mogao svijetla obraza raditi što je i donosilo rezultate i još mu niko nije ni pomislio prigovoriti za taktiku)....gospoda madridska razmažena umislila da za njih moraju non-stop igrati nekakvi Galacticosi...e ne može vazda
Mourinhu je lakše uzeti LP ,i to mnogo lakše, nego Primeru sa ovakvom Barsom u njoj.
abondanzieri

#3702 Re: Real Madrid C.F.

Post by abondanzieri »

veljaca wrote:
ratata wrote:
veljaca wrote: Ko zna mozda se Barca opusti ....

Vecerasa je Murinjo nosio preko usta onaj sal - zna li neko zasto ? Da nije neka prehlada ?
da li si razmislio o tome da se zimi nosi sal ?
Da ali ne preko usta i ne ako si trener ..... Jedino ako nije prehlada ili mozda ako nije bilo -7 :D
oplakah :lol: :lol:
ultima_palabra

#3703 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
ultima_palabra wrote:I Mou ima svojih aferima... ne rotira uopšte ekipu, svaki treći dan igraju isti igrači... jedan Di Maria je potpuno izgorio, ne razmišlja uopšte na terenu :-) Daj dečku 15 dana odmora, a ubaci malo Granera, Pedra Leona, Canalesa koji dobivaju priliku na kašičicu :roll:
On nema luksuz kao u Interu, da može tempirati formu... da odigra loš januar i februar, a da opet uzme titulu, ovdje je skroz druga priča. Sasvim sigurno ima dovoljno igrača na raspolaganju da može pobjeđivati ekipe kao što su Almeria i Osasuna.
To ti je sve buraz danak madridske publike, medija,štampe i njihovih zahtjeva za Hollywoodom na terenu...da se Mourinho pitao sigurno nebi bilo petarde na Nou Campu, ali hajd sutra preživi od napada iz Madrida zbog bunkera (a sa Interom je to mogao svijetla obraza raditi što je i donosilo rezultate i još mu niko nije ni pomislio prigovoriti za taktiku)....gospoda madridska razmažena umislila da za njih moraju non-stop igrati nekakvi Galacticosi...e ne može vazda
Mourinhu je lakše uzeti LP ,i to mnogo lakše, nego Primeru sa ovakvom Barsom u njoj.
Ma to je suština tog kluba, mada mislim da nije to toliki problem... uostalom sa ekipom koju sad ima ni ne može igrati neki bunker.
Fol je što on izgleda više smišlja izgovore za slučaj neosvajanja trofeja, nego što se bavi svojim poslom... nema napadača, pa sudije, itd... evo danas bilo suđenje za 10, igrao Adebayor :roll:
Mada je on veliki majstor izvlačenja iz teških situacija, i sigurno ima još par džokera u rukavu.
5 0 5

#3704 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

abondanzieri wrote:
veljaca wrote:Jedino ako nije prehlada ili mozda ako nije bilo -7 :D
oplakah :lol: :lol:
Ne. Danas je bilo -4, (od) večeras je -7

Villarreal je na +8 -6 Za par sedmica RM možda neće ni misliti na Barcelonu. Sanjat će Villarreal.
Barcelona je u ovo vrijeme prošle godine bila na +2 (a najviše su bili na +5)
Šibicar

#3705 Re: Real Madrid C.F.

Post by Šibicar »

Real opet popušio foru. :oops:
ultima_palabra

#3706 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

.
Last edited by ultima_palabra on 30/01/2011 23:01, edited 1 time in total.
LSD

#3707 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

@Ultima...Ja ti kažem da se mu dali punu slobodu/odvezane ruke (kao što je imao i u Portu i u Čelziju) i da mu Valdano ne zvoca non stop, drugacija bi se prica pricala, ali i drugaciji bi igraci bili, drugacija igra i sve ostalo...ovako je non stop prisiljen praviti kompromise sa svima, pocevši od sopstevenog dikretora klupa, pa preko navijaca, medija itd itd...konstantno je na ziceru i nišanu.
To je Real Madrid koji guta ljude, koji je rastjerao mnoge strucnjake, mnoge velike igrace,koji ne trpi prosjek...nabije se pritisak i imperativ rezultata i samo je bilo pitanje kad ce puci negdje.
Šibicar

#3708 Re: Real Madrid C.F.

Post by Šibicar »

LSD wrote:@Ultima...Ja ti kažem da se mu dali punu slobodu/odvezane ruke (kao što je imao i u Portu i u Čelziju) i da mu Valdano ne zvoca non stop, drugacija bi se prica pricala, ali i drugaciji bi igraci bili, drugacija igra i sve ostalo...ovako je non stop prisiljen praviti kompromise sa svima, pocevši od sopstevenog dikretora klupa, pa preko navijaca, medija itd itd...konstantno je na ziceru i nišanu.
To je Real Madrid koji guta ljude, koji je rastjerao mnoge strucnjake, mnoge velike igrace,koji ne trpi prosjek...nabije se pritisak i imperativ rezultata i samo je bilo pitanje kad ce puci negdje.
Jes' drug,ali to je i Murinjo,kao i svi ostali,znao prije nego što će doći u Real,to je cijena koju moraš platiti da bi bio trener "najvećeg kluba na svijetu".
ultima_palabra

#3709 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:@Ultima...Ja ti kažem da se mu dali punu slobodu/odvezane ruke (kao što je imao i u Portu i u Čelziju) i da mu Valdano ne zvoca non stop, drugacija bi se prica pricala, ali i drugaciji bi igraci bili, drugacija igra i sve ostalo...ovako je non stop prisiljen praviti kompromise sa svima, pocevši od sopstevenog dikretora klupa, pa preko navijaca, medija itd itd...konstantno je na ziceru i nišanu.
U Real Madridu je jedina konstanta pritisak... ako ga ne možeš izdržati ne trebaš ni dolaziti. A navijači ga gotive, prvi je trener kojem je Bernabeu skandirao ime u zadnjih 7-8 godina.
ratata

#3710 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

ultima_palabra wrote:
U Real Madridu je jedina konstanta pritisak... ako ga ne možeš izdržati ne trebaš ni dolaziti. A navijači ga gotive, prvi je trener kojem je Bernabeu skandirao ime u zadnjih 7-8 godina.
i dobro im je i poruchio:"...ne treba mi podrshka navijacha..."

@LSD:

varash se care, taj ne pravi kompromise:"...kad mi predsjednik kluba ili sportski direktor u bilo kojem klubu pokusha odrediti sastav za narednu utakmicu, ili pokusha nametnuti nekog svog igracha u pocetni tim, narednog jutra me nece naci u kancelariji kluba..."

s toga i ne chudi najava:"...ono sto je najvaznije jeste da sam ja zadovoljan i da je moja porodica zadovoljna,posto to trenutno nije sluchaj, nije iskljucheno da se vratim u Englesku i to mnogo prije nego sto mnogi misle i ocekuju, mozda vec u toku ove zime..."

gospodin covjek :kravata:
burek_in_space

#3711 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

ratata wrote:
i dobro im je i poruchio:"...ne treba mi podrshka navijacha..."

@LSD:

varash se care, taj ne pravi kompromise:"...kad mi predsjednik kluba ili sportski direktor u bilo kojem klubu pokusha odrediti sastav za narednu utakmicu, ili pokusha nametnuti nekog svog igracha u pocetni tim, narednog jutra me nece naci u kancelariji kluba..."

s toga i ne chudi najava:"...ono sto je najvaznije jeste da sam ja zadovoljan i da je moja porodica zadovoljna,posto to trenutno nije sluchaj, nije iskljucheno da se vratim u Englesku i to mnogo prije nego sto mnogi misle i ocekuju, mozda vec u toku ove zime..."

gospodin covjek :kravata:
Pa i nije bash gospodski ako odustane vec na polusezoni.
LSD

#3712 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
Samo se sjeti onog intervjua kad Marjan pita I.Osimu za klupu Reala, a ovaj mu odgovara :Iskreno receno bilo me je strah...sve je rekao sa onim.
Pa Kapelo je kasnije (kad je vec prešao u englesku) opisivao osjecaj na klupi Reala kao "osuđenika pod giljotinom, samo je pitanje vremena kad ce odozgo sjevnuti i onda je sječa jbg

Pa Mourinho koji koji je fudbalski manijak, fanatik...koji živi 24 sata za fudbal, ne može izdržati...šta dalje da pricamo.
ultima_palabra

#3713 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Jbg, to ti je isto ko kad bi ti se ponudila Megan Fox... znaš da ćeš biti otkantan ujutru, ali nema šanse da odbiješ :D
missko

#3714 Re: Real Madrid C.F.

Post by missko »

Ovo i nije tako los poraz trebalo je halalit ligu odmah poslije el klaisika i gurat LP i Kup kralja, jer opasno se svi naloze na Real jer je ipak najveca fora pobjedit Reala i tesko je svaku tekmu odigrat pod punim gasom a ovako gust raspored, dok se Barci pola klubova vec prije tekme naguzi. Jedina mana mi je za real ta sto su previse ovisni o Ronaldu, kad je on umoran il ga ne ide nema vise ko da preuzme i potegne za ekipu.
Neelix

#3715 Re: Real Madrid C.F.

Post by Neelix »

ultima_palabra wrote:Jbg, to ti je isto ko kad bi ti se ponudila Megan Fox... znaš da ćeš biti otkantan ujutru, ali nema šanse da odbiješ :D
jesil to upravo megan fox nazvao kuravom :x :D
ultima_palabra

#3716 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Neelix wrote:
ultima_palabra wrote:Jbg, to ti je isto ko kad bi ti se ponudila Megan Fox... znaš da ćeš biti otkantan ujutru, ali nema šanse da odbiješ :D
jesil to upravo megan fox nazvao kuravom :x :D
Ne postoje kurave, samo nagodne žene ;-)
Dialer

#3717 Re: Real Madrid C.F.

Post by Dialer »

Jos jedna suha godina za real :lol: :lol:
SKAFISKAFNJAK

#3718 Re: Real Madrid C.F.

Post by SKAFISKAFNJAK »

505sCrtom wrote:@LSD:

Kao što kaže ek0 mogli su lako i izgubiti zadnjih 5-6 utakmica, pa se družiti sa At. Madridom negdje oko osmog mijesta. Samo su ih vile (i sudije) pronosale pa su "samo" na -7. Evo i Vilarreal vodi 1:0. Mogli bi večeras prići RM na -6
koje sudije bolan?
ultima_palabra

#3719 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

SKAFISKAFNJAK wrote:
505sCrtom wrote:@LSD:

Kao što kaže ek0 mogli su lako i izgubiti zadnjih 5-6 utakmica, pa se družiti sa At. Madridom negdje oko osmog mijesta. Samo su ih vile (i sudije) pronosale pa su "samo" na -7. Evo i Vilarreal vodi 1:0. Mogli bi večeras prići RM na -6
koje sudije bolan?
Vidi, nisam to ni primijetio... kakav raskošan trol :-)
5 0 5

#3720 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

@ultima_palabra&SKAFISKAFNJAK:

Dobro, nisu sudije. Izvinjavam se. Realova dobra igra je zaslužna za sve pobjede ove godine. Jel' sad uredu?

Jan 3 Getafe 2 - 3 Real Madrid
Jan 6 Levante 2 - 0 Real Madrid
Jan 9 Real Madrid 4 - 2 Villarreal
Jan 13 Real Madrid 3 - 1 Atlético Madrid
Jan 16 Almeria 1 - 1 Real Madrid
Jan 20 Atlético Madrid 0 - 1 Real Madrid
Jan 23 Real Madrid 1 - 0 Mallorca
Jan 26 Sevilla FC 0 - 1 Real Madrid
Jan 30 Osasuna 111111111111111111111111 - 0 Real Madrid

Zaglavila mi se jedinica na tastaturi od previše tipkanja iste. Sorry. Puno sreće sa Sevillom i R Sociedadom iduće hefte.
ultima_palabra

#3721 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#3722 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Ovo je rezultat zahebancije Valdana i Mourinha. Sta hoce taj Valdano, jel on misli da bi bolje vodio ekipu?! Jbt, njegovi licni interesi su bitnij od interesa kluba :oops:
Bas fino :oops:
Better Man

#3723 Re: Real Madrid C.F.

Post by Better Man »

Sve dok se politika kluba ne promjeni i dok se ne promjene neki ljudi u upravi Real ne može očekivati da napravi iole značajniji rezultat u Španskoj Primeri.
veljaca

#3724 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

missko wrote:Ovo i nije tako los poraz trebalo je halalit ligu odmah poslije el klaisika i gurat LP i Kup kralja, jer opasno se svi naloze na Real jer je ipak najveca fora pobjedit Reala i tesko je svaku tekmu odigrat pod punim gasom a ovako gust raspored, dok se Barci pola klubova vec prije tekme naguzi. Jedina mana mi je za real ta sto su previse ovisni o Ronaldu, kad je on umoran il ga ne ide nema vise ko da preuzme i potegne za ekipu.
Ovo cesto pojedinci navode kao argument ....
Gust raspored je i Barceloni ....
A ovo da se pola klubova Barceloni vec prije tekme naguzi - no comment - jedino: zasto je i Real takodjer to uradio zadnju tekmu sa Barcelonom ? Zar je i on u tih pola klubova ....
ratata

#3725 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

bolje je i izgubiti utakmicu,i ne osvojiti nijedan trofej nego:

-se ponashati poput Valdesa u polufinalu Lige Prvaka kad ih je Inter izbacio majstorski
-ili recimo onog poljevanja igraca Intera onim prskalicama na travi na kraju tekme,
-ili recimo kao oni navijachi Barcelone koji su kamenovali autobus Reala pri dolasku na El Klasiko
-ili praviti video u kojem se navijachi poljevaju krvlju poput onih iz Sevilje
-ili pjevati menadzeru protivnickog tima da citiram "umre",kao sto to cine navijaci Atletika

dakle, naspram ovih gore stvari, ne osvojiti trofej je sasvim legalno jer je to dio fudbala, a ovo gore sramota nezaboravna
Last edited by ratata on 31/01/2011 14:01, edited 1 time in total.
Post Reply