Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ultima_palabra wrote:I Mou ima svojih aferima... ne rotira uopšte ekipu, svaki treći dan igraju isti igrači... jedan Di Maria je potpuno izgorio, ne razmišlja uopšte na terenu Daj dečku 15 dana odmora, a ubaci malo Granera, Pedra Leona, Canalesa koji dobivaju priliku na kašičicu
On nema luksuz kao u Interu, da može tempirati formu... da odigra loš januar i februar, a da opet uzme titulu, ovdje je skroz druga priča. Sasvim sigurno ima dovoljno igrača na raspolaganju da može pobjeđivati ekipe kao što su Almeria i Osasuna.
To ti je sve buraz danak madridske publike, medija,štampe i njihovih zahtjeva za Hollywoodom na terenu...da se Mourinho pitao sigurno nebi bilo petarde na Nou Campu, ali hajd sutra preživi od napada iz Madrida zbog bunkera (a sa Interom je to mogao svijetla obraza raditi što je i donosilo rezultate i još mu niko nije ni pomislio prigovoriti za taktiku)....gospoda madridska razmažena umislila da za njih moraju non-stop igrati nekakvi Galacticosi...e ne može vazda
Mourinhu je lakše uzeti LP ,i to mnogo lakše, nego Primeru sa ovakvom Barsom u njoj.
ultima_palabra wrote:I Mou ima svojih aferima... ne rotira uopšte ekipu, svaki treći dan igraju isti igrači... jedan Di Maria je potpuno izgorio, ne razmišlja uopšte na terenu Daj dečku 15 dana odmora, a ubaci malo Granera, Pedra Leona, Canalesa koji dobivaju priliku na kašičicu
On nema luksuz kao u Interu, da može tempirati formu... da odigra loš januar i februar, a da opet uzme titulu, ovdje je skroz druga priča. Sasvim sigurno ima dovoljno igrača na raspolaganju da može pobjeđivati ekipe kao što su Almeria i Osasuna.
To ti je sve buraz danak madridske publike, medija,štampe i njihovih zahtjeva za Hollywoodom na terenu...da se Mourinho pitao sigurno nebi bilo petarde na Nou Campu, ali hajd sutra preživi od napada iz Madrida zbog bunkera (a sa Interom je to mogao svijetla obraza raditi što je i donosilo rezultate i još mu niko nije ni pomislio prigovoriti za taktiku)....gospoda madridska razmažena umislila da za njih moraju non-stop igrati nekakvi Galacticosi...e ne može vazda
Mourinhu je lakše uzeti LP ,i to mnogo lakše, nego Primeru sa ovakvom Barsom u njoj.
Ma to je suština tog kluba, mada mislim da nije to toliki problem... uostalom sa ekipom koju sad ima ni ne može igrati neki bunker.
Fol je što on izgleda više smišlja izgovore za slučaj neosvajanja trofeja, nego što se bavi svojim poslom... nema napadača, pa sudije, itd... evo danas bilo suđenje za 10, igrao Adebayor
Mada je on veliki majstor izvlačenja iz teških situacija, i sigurno ima još par džokera u rukavu.
veljaca wrote:Jedino ako nije prehlada ili mozdaako nije bilo -7
oplakah
Ne. Danas je bilo -4, (od) večeras je -7
Villarreal je na +8 -6 Za par sedmica RM možda neće ni misliti na Barcelonu. Sanjat će Villarreal.
Barcelona je u ovo vrijeme prošle godine bila na +2 (a najviše su bili na +5)
@Ultima...Ja ti kažem da se mu dali punu slobodu/odvezane ruke (kao što je imao i u Portu i u Čelziju) i da mu Valdano ne zvoca non stop, drugacija bi se prica pricala, ali i drugaciji bi igraci bili, drugacija igra i sve ostalo...ovako je non stop prisiljen praviti kompromise sa svima, pocevši od sopstevenog dikretora klupa, pa preko navijaca, medija itd itd...konstantno je na ziceru i nišanu.
To je Real Madrid koji guta ljude, koji je rastjerao mnoge strucnjake, mnoge velike igrace,koji ne trpi prosjek...nabije se pritisak i imperativ rezultata i samo je bilo pitanje kad ce puci negdje.
LSD wrote:@Ultima...Ja ti kažem da se mu dali punu slobodu/odvezane ruke (kao što je imao i u Portu i u Čelziju) i da mu Valdano ne zvoca non stop, drugacija bi se prica pricala, ali i drugaciji bi igraci bili, drugacija igra i sve ostalo...ovako je non stop prisiljen praviti kompromise sa svima, pocevši od sopstevenog dikretora klupa, pa preko navijaca, medija itd itd...konstantno je na ziceru i nišanu.
To je Real Madrid koji guta ljude, koji je rastjerao mnoge strucnjake, mnoge velike igrace,koji ne trpi prosjek...nabije se pritisak i imperativ rezultata i samo je bilo pitanje kad ce puci negdje.
Jes' drug,ali to je i Murinjo,kao i svi ostali,znao prije nego što će doći u Real,to je cijena koju moraš platiti da bi bio trener "najvećeg kluba na svijetu".
LSD wrote:@Ultima...Ja ti kažem da se mu dali punu slobodu/odvezane ruke (kao što je imao i u Portu i u Čelziju) i da mu Valdano ne zvoca non stop, drugacija bi se prica pricala, ali i drugaciji bi igraci bili, drugacija igra i sve ostalo...ovako je non stop prisiljen praviti kompromise sa svima, pocevši od sopstevenog dikretora klupa, pa preko navijaca, medija itd itd...konstantno je na ziceru i nišanu.
U Real Madridu je jedina konstanta pritisak... ako ga ne možeš izdržati ne trebaš ni dolaziti. A navijači ga gotive, prvi je trener kojem je Bernabeu skandirao ime u zadnjih 7-8 godina.
U Real Madridu je jedina konstanta pritisak... ako ga ne možeš izdržati ne trebaš ni dolaziti. A navijači ga gotive, prvi je trener kojem je Bernabeu skandirao ime u zadnjih 7-8 godina.
i dobro im je i poruchio:"...ne treba mi podrshka navijacha..."
@LSD:
varash se care, taj ne pravi kompromise:"...kad mi predsjednik kluba ili sportski direktor u bilo kojem klubu pokusha odrediti sastav za narednu utakmicu, ili pokusha nametnuti nekog svog igracha u pocetni tim, narednog jutra me nece naci u kancelariji kluba..."
s toga i ne chudi najava:"...ono sto je najvaznije jeste da sam ja zadovoljan i da je moja porodica zadovoljna,posto to trenutno nije sluchaj, nije iskljucheno da se vratim u Englesku i to mnogo prije nego sto mnogi misle i ocekuju, mozda vec u toku ove zime..."
ratata wrote:
i dobro im je i poruchio:"...ne treba mi podrshka navijacha..."
@LSD:
varash se care, taj ne pravi kompromise:"...kad mi predsjednik kluba ili sportski direktor u bilo kojem klubu pokusha odrediti sastav za narednu utakmicu, ili pokusha nametnuti nekog svog igracha u pocetni tim, narednog jutra me nece naci u kancelariji kluba..."
s toga i ne chudi najava:"...ono sto je najvaznije jeste da sam ja zadovoljan i da je moja porodica zadovoljna,posto to trenutno nije sluchaj, nije iskljucheno da se vratim u Englesku i to mnogo prije nego sto mnogi misle i ocekuju, mozda vec u toku ove zime..."
gospodin covjek
Pa i nije bash gospodski ako odustane vec na polusezoni.
Samo se sjeti onog intervjua kad Marjan pita I.Osimu za klupu Reala, a ovaj mu odgovara :Iskreno receno bilo me je strah...sve je rekao sa onim.
Pa Kapelo je kasnije (kad je vec prešao u englesku) opisivao osjecaj na klupi Reala kao "osuđenika pod giljotinom, samo je pitanje vremena kad ce odozgo sjevnuti i onda je sječa jbg
Pa Mourinho koji koji je fudbalski manijak, fanatik...koji živi 24 sata za fudbal, ne može izdržati...šta dalje da pricamo.
Ovo i nije tako los poraz trebalo je halalit ligu odmah poslije el klaisika i gurat LP i Kup kralja, jer opasno se svi naloze na Real jer je ipak najveca fora pobjedit Reala i tesko je svaku tekmu odigrat pod punim gasom a ovako gust raspored, dok se Barci pola klubova vec prije tekme naguzi. Jedina mana mi je za real ta sto su previse ovisni o Ronaldu, kad je on umoran il ga ne ide nema vise ko da preuzme i potegne za ekipu.
Kao što kaže ek0 mogli su lako i izgubiti zadnjih 5-6 utakmica, pa se družiti sa At. Madridom negdje oko osmog mijesta. Samo su ih vile (i sudije) pronosale pa su "samo" na -7. Evo i Vilarreal vodi 1:0. Mogli bi večeras prići RM na -6
Kao što kaže ek0 mogli su lako i izgubiti zadnjih 5-6 utakmica, pa se družiti sa At. Madridom negdje oko osmog mijesta. Samo su ih vile (i sudije) pronosale pa su "samo" na -7. Evo i Vilarreal vodi 1:0. Mogli bi večeras prići RM na -6
koje sudije bolan?
Vidi, nisam to ni primijetio... kakav raskošan trol
Dobro, nisu sudije. Izvinjavam se. Realova dobra igra je zaslužna za sve pobjede ove godine. Jel' sad uredu?
Jan 3 Getafe 2 - 3 Real Madrid
Jan 6 Levante 2 - 0 Real Madrid
Jan 9 Real Madrid 4 - 2 Villarreal
Jan 13 Real Madrid 3 - 1 Atlético Madrid
Jan 16 Almeria 1 - 1 Real Madrid
Jan 20 Atlético Madrid 0 - 1 Real Madrid
Jan 23 Real Madrid 1 - 0 Mallorca
Jan 26 Sevilla FC 0 - 1 Real Madrid
Jan 30 Osasuna 111111111111111111111111 - 0 Real Madrid
Zaglavila mi se jedinica na tastaturi od previše tipkanja iste. Sorry. Puno sreće sa Sevillom i R Sociedadom iduće hefte.
Ovo je rezultat zahebancije Valdana i Mourinha. Sta hoce taj Valdano, jel on misli da bi bolje vodio ekipu?! Jbt, njegovi licni interesi su bitnij od interesa kluba
Bas fino
Sve dok se politika kluba ne promjeni i dok se ne promjene neki ljudi u upravi Real ne može očekivati da napravi iole značajniji rezultat u Španskoj Primeri.
missko wrote:Ovo i nije tako los poraz trebalo je halalit ligu odmah poslije el klaisika i gurat LP i Kup kralja, jer opasno se svi naloze na Real jer je ipak najveca fora pobjedit Reala i tesko je svaku tekmu odigrat pod punim gasom a ovako gust raspored, dok se Barci pola klubova vec prije tekme naguzi. Jedina mana mi je za real ta sto su previse ovisni o Ronaldu, kad je on umoran il ga ne ide nema vise ko da preuzme i potegne za ekipu.
Ovo cesto pojedinci navode kao argument ....
Gust raspored je i Barceloni ....
A ovo da se pola klubova Barceloni vec prije tekme naguzi - no comment - jedino: zasto je i Real takodjer to uradio zadnju tekmu sa Barcelonom ? Zar je i on u tih pola klubova ....
bolje je i izgubiti utakmicu,i ne osvojiti nijedan trofej nego:
-se ponashati poput Valdesa u polufinalu Lige Prvaka kad ih je Inter izbacio majstorski
-ili recimo onog poljevanja igraca Intera onim prskalicama na travi na kraju tekme,
-ili recimo kao oni navijachi Barcelone koji su kamenovali autobus Reala pri dolasku na El Klasiko
-ili praviti video u kojem se navijachi poljevaju krvlju poput onih iz Sevilje
-ili pjevati menadzeru protivnickog tima da citiram "umre",kao sto to cine navijaci Atletika
dakle, naspram ovih gore stvari, ne osvojiti trofej je sasvim legalno jer je to dio fudbala, a ovo gore sramota nezaboravna
Last edited by ratata on 31/01/2011 14:01, edited 1 time in total.