što lažeš? napisao si ovo: Mislim da imamo boljih opcija od Djedovica.Melami wrote:o zamjeni. Sta to hoces da kazes da je sad nezamjenjiv?hrastov zizak wrote:Jel se ovdje fakat ozbiljno raspravlja o nekoj boljoj opciji od Đedovića?
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrastov žižak
#3701 Re: Reprezentacija BiH
- charrrmed
#3702 Re: Reprezentacija BiH
Ma nije mi jasno sto se toliko potencira da je najlosiji. Mislim, momak je brzoplet, to stoji, i zna usrati, ali da je medju najkvalitetnijim, tu nema dileme.CollegeGunner wrote:Ma pusti budale.charrrmed wrote:Teletovic, Wright i Djedovic su nasi najbolji kosarkasi, priznali mi to ili ne.
-
Jokericious
#3703 Re: Reprezentacija BiH
Evo vidis da ovaj napisa da je Nesovic bolji.
Pa eto iako zna cesto upropastiti napade, u odbrani je uvijek odlican. A ima i odlican prvi korak i moze rjesavati situacije 1 na 1.
Pa eto iako zna cesto upropastiti napade, u odbrani je uvijek odlican. A ima i odlican prvi korak i moze rjesavati situacije 1 na 1.
-
Melami
#3704 Re: Reprezentacija BiH
potencijal jeste(valjda si to htio reci) al treba jos da radi. Ne mogu da vjerujem kako smo tanki za klupom i odosmo na evropsko.charrrmed wrote:Ma nije mi jasno sto se toliko potencira da je najlosiji. Mislim, momak je brzoplet, to stoji, i zna usrati, ali da je medju najkvalitetnijim, tu nema dileme.CollegeGunner wrote:Ma pusti budale.charrrmed wrote:Teletovic, Wright i Djedovic su nasi najbolji kosarkasi, priznali mi to ili ne.
Drago mi je da igraju ovi mladi igraci, do 18 godina, jer ce nam mnogo znaciti u buducnosti.
- charrrmed
#3705 Re: Reprezentacija BiH
I on je 90. godiste, ima vremena, bit ce bolji. (mada je i sada, ponavljam, medju tri najbolja).Melami wrote: potencijal jeste(valjda si to htio reci) al treba jos da radi. Ne mogu da vjerujem kako smo tanki za klupom i odosmo na evropsko.
Drago mi je da igraju ovi mladi igraci, do 18 godina, jer ce nam mnogo znaciti u buducnosti.
- It_is_a_Leclerc
#3706 Re: Reprezentacija BiH
Gospodin objašanjava :
Kvalitetan rad u savezu i na terenu se odmah da primjetiti i na rezultatima. SAmo da Acu ne najure nakon Eurobasketa, iza par godina bismo mogli imati vrhunsku ekipu. Kao Srbija onomad.Kada je Košarkaški savez BiH odlučio imenovati Aleksandra Petrovića za selektora seniorske reprezentacije, popularni Aco odlučio je angažovati i Mirka Novosela koji mu je pomagao u pripremama i kvalifikacijama. Nakon što su naši košarkaški Zmajevi izborili za Eurobasket 2013. Novosel kaže kako je zadovoljan načinom na koji je zadani cilj i ostvaren.
"Tri pobjede u gostima u svakom slučaju zavređuju veliko priznanje. Što se tiče prvenstva Evrope, mislim da tu sada treba uraditi još jedan korak, prije svega povećanje broja kvalitetnih igrača koji su sposobni da drže jedan nivo igre", kaže Novosel te dodaje kako je ovo bio najveći problem naše reprezentacije u kvalifikacijama.
Najveći teret u proteklih sedam kvalifikacionih utakmica iznijeli su Mirza Teletović, Zack Wright i Nihad Đedović koji na Evropskom prvenstvu, kroz takmičenje sa košarkaškim velesilama poput Italije, Španije, Turske ili Njemačke, moraju imati dobre zamjene ukoliko želimo ostvariti neki bolji rezultat.
"Ja govorim o visokokvalitetnim igračima od kojih će se, s jedne strane, tražiti njihov duži angažman u igri što znači da, ako igraju dobar napad kao što su igrali, u isto vrijeme zapostavljamo odbranu. Prvenstveno mislim na odbrambeni skok na kojem će trebat mnogo raditi", pojašnjava naš sagovornik.
Novosel kaže kako bh. reprezentacija na Euro mora otići sa deset dobrih igrača za rotaciju ukoliko želimo napraviti ozbiljan rezultat. Na našu opasku da je i on obavio veliki posao kada je riječ o uspjesima reprezenatcije, član NBA Kuće slavnih kaže kako je ipak Aco "krivac" za sve.
"Rekao sam mu jučer poslije utakmice da je obavio ogroman posao. Posebno mi je drago zbog njega što je to završilo na najbolji mogući način. Ova pobjeda u Gruziji je revanš za onaj peh u Sarajevu u jednom teškom ambijetu, u prepunoj dvorani i sa domaćim sudijama", kaže Novosel koji je posebno pohvalio odličnu organizaciju Košarkaškog saveza Bih na čelu sa Harunom Mahmutovićem, generalnim sekretarom.
"Oni su sve perfektno organizirali sve ono što je trebalo da bi ova reprezenatcija napravila uspjeh. U BiH je velika euforija i vjerujem da će Skenderija u subotu biti ponovo puna", kaže na kraju Mirko Novosel koji je u svojoj karijeri osvojio nevjerovatnih 39 medalja.
- shalla
#3707 Re: Reprezentacija BiH
Wright, Gordić, Muha, Đedović, Mašić, Halilović, Mirza, Bavčić, Kiki, Sinanović, Nurkić i eto Savović ili Brkić...kakavdanakneiskustvu wrote:kako bi sastavili reprezentaciju za EP?
Nemaš jače, džaba, to ti je to što imaš...
- Arteta
#3708 Re: Reprezentacija BiH
Pasalic,Ikonic,Vasiljevic.shalla wrote:Wright, Gordić, Muha, Đedović, Mašić, Halilović, Mirza, Bavčić, Kiki, Sinanović, Nurkić i eto Savović ili Brkić...kakavdanakneiskustvu wrote:kako bi sastavili reprezentaciju za EP?
Nemaš jače, džaba, to ti je to što imaš...
- Arteta
#3709 Re: Reprezentacija BiH
Dobro bi nam dosao i Ratko Varda.
- Tkd
#3710 Re: Reprezentacija BiH
Arteta wrote:Dobro bi nam dosao i Ratko Varda.
Aco bi ga zvao da odgovara sistemu igranja u repki. Varda je meni uvijek bio drag igrač, ali previše se nalazi na linija van 6.75.
Omić bi bio pravi dobitak.
- horion_bosona
#3711 Re: Reprezentacija BiH
mislim da nikad nisam gledao utakmicu u kojoj je jedan tim imao 25 ofanzivnih skokova i na kraju izgubio... pa majka mu stara kako onako slabo zatvaraju reket u svakoj utakmici!? hronican problem koji se vuce jos od Mensinog vakta...
cak mislim da bi bilo produktivnije ganjati nekog strendžera na poziciji klasicne petice nego beka...
cak mislim da bi bilo produktivnije ganjati nekog strendžera na poziciji klasicne petice nego beka...
- Arteta
#3712 Re: Reprezentacija BiH
Nismo bas u mogucnosti na biramo.Tkd wrote:Arteta wrote:Dobro bi nam dosao i Ratko Varda.
Aco bi ga zvao da odgovara sistemu igranja u repki. Varda je meni uvijek bio drag igrač, ali previše se nalazi na linija van 6.75.
Varda bi nam svakako dobrodosao,pogotovo kad nam ne bude islo ili kad Kikanovic izleti napolje kao protiv Gruzije.
-
palermo
#3713 Re: Reprezentacija BiH
I Keno BajramovićArteta wrote:Dobro bi nam dosao i Ratko Varda.
Hoću reći, kakav je smisao stvaranja nove reprezentacije ako ćemo sada ponovno zvati igrače koje smo otpisali. Evo se spominjali, te Nešović, te Varda, te Ikonić.....mislim...
- Tkd
#3714 Re: Reprezentacija BiH
palermo wrote:I Keno BajramovićArteta wrote:Dobro bi nam dosao i Ratko Varda.![]()
Hoću reći, kakav je smisao stvaranja nove reprezentacije ako ćemo sada ponovno zvati igrače koje smo otpisali. Evo se spominjali, te Nešović, te Varda, te Ikonić.....mislim...
Upravo tako. S tim da smo svakako podmladili tim. Prije će Kuzmić ili Omić zaigrati tu nego Varda, ako se naravno odluče da igraju za svoju domovinu
- kokakolas
#3715 Re: Reprezentacija BiH
Potpis ko kuća. Leg'o bi nam k'o šaka na okoTkd wrote:Omić bi bio pravi dobitak.
- Arteta
#3716 Re: Reprezentacija BiH
Omic nije nista bolji od Nurkica.Tkd wrote:Arteta wrote:Dobro bi nam dosao i Ratko Varda.
Vrhunac karijere bi mu bio da dostigne nivo Sinanovica.
To je igrac koji nije znao titrati lopte do svoje 16 godine.
- Arteta
#3717 Re: Reprezentacija BiH
Imamo samo 7 igraca sto je jako malo.palermo wrote:I Keno BajramovićArteta wrote:Dobro bi nam dosao i Ratko Varda.![]()
- Tkd
#3718 Re: Reprezentacija BiH
Izvini, ali govorimo li o istom Omiću , Alenu ?Arteta wrote:Omic nije nista bolji od Nurkica.Tkd wrote:Arteta wrote:Dobro bi nam dosao i Ratko Varda.
Vrhunac karijere bi mu bio da dostigne nivo Sinanovica.
To je igrac koji nije znao titrati lopte do svoje 16 godine.
Sinanovića našli na skeli negdje pa tek je onda počeo trenirati. To se zove napredak u igri. Omić je žestoko napredovao, baš kao i Kuzmić. Isto očekujem i od Nurkića
-
palermo
#3719 Re: Reprezentacija BiH
10, ako računaš, Gordića, Pašalića, Bavčića...dodaj Nurkića, i još ti treba jedno mjesto....Arteta wrote:[
Imamo samo 7 igraca sto je jako malo.
bespotrebno je licitirati sa imenima Varde, Ikonića ili Bajramovića. Oni su imali svoje vrijeme....
- Murat Sabanovic
#3720 Re: Reprezentacija BiH
omica sam prosle godine gledao na pripremnom turniru za EP(U20). na turniru su ucestvovali pored slovenije , francuska,svedska i njemacka . momak razvaljuje-pravi lider ! uvjeren sam da cemo ga za par godina vidjeti u NBA!
- Tkd
#3721 Re: Reprezentacija BiH
Murat Sabanovic wrote:omica sam prosle godine gledao na pripremnom turniru za EP(U20). na turniru su ucestvovali pored slovenije , francuska,svedska i njemacka . momak razvaljuje-pravi lider ! uvjeren sam da cemo ga za par godina vidjeti u NBA!
Već je stavljen u grupu velikih evropskih talentata. Bila bi prava šteta da ne zaigra za svoju domovinu. S tim da je potpisao za Olimpiju, a znaš kako ti Slovenci prljavo rade, pa gledaj samo šta su Jusufu radili, a i sad to isto rade.
- Arteta
#3722 Re: Reprezentacija BiH
Omic je 16 godina zivio u Banovicima nije ni znao sta je kosarka,sledece godine otisao u Sloveniju i odjednom postao talenat.Tkd wrote:
Izvini, ali govorimo li o istom Omiću , Alenu ?
Sinanovića našli na skeli negdje pa tek je onda počeo trenirati. To se zove napredak u igri. Omić je žestoko napredovao, baš kao i Kuzmić. Isto očekujem i od Nurkića
Od mene podrska momku,volio bih da bude bolji od Jordana ali sumnjam da ce i nivo Sinanovica da dostigne.
- hrastov žižak
#3723 Re: Reprezentacija BiH
A što prljavo rade? Igrao je za njihovu selekciju i naravno da hoće da ga zadrže. Isto tako možemo reći da je prelivoda kada bi išli tom logikom. Koji kurac si igrao za njih, pa sada hoćeš za drugu repku?
- Tkd
#3724 Re: Reprezentacija BiH
hrastov zizak wrote:A što prljavo rade? Igrao je za njihovu selekciju i naravno da hoće da ga zadrže. Isto tako možemo reći da je prelivoda kada bi išli tom logikom. Koji kurac si igrao za njih, pa sada hoćeš za drugu repku?
Valjda što kaže Jusuf želim igrati za svoju domovinu , a to je BIH, a oni mu prave administrativne probleme umjesto da dozvole na normalan način da igra za svoju DOMOVINUi reprezentaciju
Eto, radi toga prljavo.
I dan danas mu prave probleme oko transfera u Cedevitu, ali to valjda već znaš
- hrastov žižak
#3725 Re: Reprezentacija BiH
Je li Nurkić igrao za Sloveniju?Tkd wrote:hrastov zizak wrote:A što prljavo rade? Igrao je za njihovu selekciju i naravno da hoće da ga zadrže. Isto tako možemo reći da je prelivoda kada bi išli tom logikom. Koji kurac si igrao za njih, pa sada hoćeš za drugu repku?
Valjda što kaže Jusuf želim igrati za svoju domovinu , a to je BIH, a oni mu prave administrativne probleme umjesto da dozvole na normalan način da igra za svoju DOMOVINUi reprezentaciju![]()
Eto, radi toga prljavo.
I dan danas mu prave probleme oko transfera u Cedevitu, ali to valjda već znaš