Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Bluemore

#3701 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Bluemore »

Saka wrote:
hava123 wrote:Jel se svakog prvog u mjesecu novac iz statusa" Pending" prebacuje u status "Available balance" ?
Ne! Svaka uplata iz pending prelazi u available balance kad istekne otprilike mjesec dana od datuma placanja. Ili direktno kad onaj ko ti uplati klikne na dugme da potvrdi primitak.
Svakog prvog (do treceg) pare iz available balance se automatski povlace na VISA karticu i racun spojen s njom.
Znaci ako se novac prebaci recimo 28.02 i ako taj koji uplati klikne primitak 01.03. - mogu raspolagati sa novcem recimo 2.03.??
Bluemore

#3702 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Bluemore »

Bluemore wrote:ako mi se uplate euri na paypal npr. 05.02. kada mogu da dignem ta sredstva u banci?
koja je procedura? sa kojom bankom to najbolje fercera? :?

koju proviziju placam paypalu za uslugu primanja sredstava?
niho92

#3703 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

Bluemore wrote:
Bluemore wrote:ako mi se uplate euri na paypal npr. 05.02. kada mogu da dignem ta sredstva u banci?
koja je procedura? sa kojom bankom to najbolje fercera? :?

koju proviziju placam paypalu za uslugu primanja sredstava?
Usluga primanja sredstava se ne placa, to placa onaj ko ti salje, ustvari ako radis na nekim sajtovima onda piše u njihovim TOS kolika je provizija isplate sredstava na PayPal
Saka

#3704 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Sva su ova pitanja zapravo odgovorena više puta, razumijem da je teško pretražiti čitav thread. Dobro bi bilo da pokretač teme u prvom postu rezimira odgovore na često postavljana pitanja, mogu pomoći sa odgovorima. Tako da se svi ovi standardni odgovori mogu lako naći u prvom postu.
Mehemed
Vozim: automobil

#3705 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Saka wrote:Dobro bi bilo da pokretač teme u prvom postu rezimira odgovore na često postavljana pitanja...
Problem je što pokretač teme nije ušao na forum neko vrijeme, jedno 8-9 godina nije ušao na forum.
Last active: 06/11/2007 00:23
Saka

#3706 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Onda moderator neka ocijeni da li je vrijedno editovati pocetni post.
Static-X

#3707 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Static-X »

Da ne prevrcem preko 150 stanica, mozeli mi neko reci jeli ko slao novac iz inostranstava u bih preko paypala. Jel jednostavno i koliko se placa?
niho92

#3708 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

Static-X wrote:Da ne prevrcem preko 150 stanica, mozeli mi neko reci jeli ko slao novac iz inostranstava u bih preko paypala. Jel jednostavno i koliko se placa?
Jednostavno je, email, iznos, provizija 3,9% +0,30$ fiksno
edina_

#3709 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by edina_ »

Pozdrav svima, da li iko ima problema sa sljedecim. naime imala sam nesto novca za povuci na karticu medjutim kada odem na Withdraw funds trazi mi da dodam bank account, zatim kada kliknem na to trazi mi US bank account, sta da radim ?
nanab

#3710 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nanab »

Upravo se meni veceras to desilo, ne znam sta je u pitanju? Htela sam da povucem novac sa ppala na visa electron karticu Banke intesa, i trazi mi U.S. bank account da unesem :-) ima li neko resenje, ili je mozda trenutni bug?
SanskiBiser

#3711 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

nanab wrote:Upravo se meni veceras to desilo, ne znam sta je u pitanju? Htela sam da povucem novac sa ppala na visa electron karticu Banke intesa, i trazi mi U.S. bank account da unesem :-) ima li neko resenje, ili je mozda trenutni bug?
ja koristim Intesa karticu na PPal i juce sam oko 5 sati popodne povukao pare bez problema, moguce da je bug neki privremeni ali bez obzira trebalo bi kontaktirati PPal... Ako si dosad koristila bez problema probaj Remove Card tu koja ti je aktivna i onda je ponovo dodaj i vidi hoce li proraditi nakon toga. Inace ako odes na PayPal stranicu sluzbenu na Facebook, i stavis pitanje i screenshot problema koji imas tamo obicno odgovore puno brze nego ako saljes poruku preko contact...
smailo

#3712 KREDITNA KARTICA?

Post by smailo »

Htio bih se registrovat za baypal. Ne treba mi za kupovinu, već samo za primanje ili slanje malih količina novca. Pokušao sam napraviti "račun", ali mi se traži i kreditna kartica (broj, datum važenja, trocifreni broj sa poleđine). Međutim, ja nemam tekući račun u banci, ali imam štedni. Upisao sam ga, ali mi se ne prihvata bez navedenih podataka o kreditnoj kartici.A u nekom komentaru sam čitao da je dovoljna čak samo mail-adresa. Šta da radim? Moram li i mogu li dobiti od banke tu kreditnu karticu?!
niho92

#3713 Re: KREDITNA KARTICA?

Post by niho92 »

smailo wrote:Htio bih se registrovat za baypal. Ne treba mi za kupovinu, već samo za primanje ili slanje malih količina novca. Pokušao sam napraviti "račun", ali mi se traži i kreditna kartica (broj, datum važenja, trocifreni broj sa poleđine). Međutim, ja nemam tekući račun u banci, ali imam štedni. Upisao sam ga, ali mi se ne prihvata bez navedenih podataka o kreditnoj kartici.A u nekom komentaru sam čitao da je dovoljna čak samo mail-adresa. Šta da radim? Moram li i mogu li dobiti od banke tu kreditnu karticu?!
Možes ti napravit racun, samo neces moci sa njim nista, ali odes u banku trazis ISKLJUČIVO VISA ELECTRON, onda nju uneses na PayPal, uzeet ce ti 1,95$ potom opet odes u banku, ili nazoves banku ii trazis KOD od transakcije (četverocifreni broj) ....to ti je verifikacija racuna.

Drugačije ne može
Zer0

#3714 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

nanab wrote:Upravo se meni veceras to desilo, ne znam sta je u pitanju? Htela sam da povucem novac sa ppala na visa electron karticu Banke intesa, i trazi mi U.S. bank account da unesem :-) ima li neko resenje, ili je mozda trenutni bug?
Imam isti problem od juce i kada odem na add bank account trazi us bank account, jesi li uspjela da rijesis ovo? Ja sam kontaktirao support ali ne znam da li je otisla poruka posto je i ova stranica za pregled poslanih poruka unavailable :roll:
sizifinho

#3715 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sizifinho »

je li paypal vazda uzima 5$ provizije pri povlačenju novca?
A prvog u mjesecu je automatski prebacivanje, besplatno?

I još jedno pitanje: mogu li ja dobit novac na paypal, i onda ga odmah trošit, bez da povlačim novac pa ponovo uplaćuem?
Mislim, pretpostavljam da može i da je nelogično ovo drugo - međutim uvjerio sam se puno puta da nekad logika nema veze s logikom ahaha
Static-X

#3716 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Static-X »

niho92 wrote:
Static-X wrote:Da ne prevrcem preko 150 stanica, mozeli mi neko reci jeli ko slao novac iz inostranstava u bih preko paypala. Jel jednostavno i koliko se placa?
Jednostavno je, email, iznos, provizija 3,9% +0,30$ fiksno
Super!
E sad kako napraviti paypal racun u BiH, sta je potrebno?
Astrix

#3717 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Astrix »

Treba ti Visa kartica koju možeš povezati sa paypal-om, tako kažeš u banci u kojoj budeš otvarao račun.
Na temi je više puta objašnjeno kako se verifikuje račun tako da ćeš to lako naći.
niho92

#3718 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

sizifinho wrote:je li paypal vazda uzima 5$ provizije pri povlačenju novca?
A prvog u mjesecu je automatski prebacivanje, besplatno?

I još jedno pitanje: mogu li ja dobit novac na paypal, i onda ga odmah trošit, bez da povlačim novac pa ponovo uplaćuem?
Mislim, pretpostavljam da može i da je nelogično ovo drugo - međutim uvjerio sam se puno puta da nekad logika nema veze s logikom ahaha
Svaki put uzima 5$ i to sa bankovnog racuna, ...također PayPal balance NE MOŽES koristiti direktno, nego kad placas uvijek ti uzimaju pare sa bankovnog racuna, što znaci prvo pare na racun pa tek onda mozes trošit..
Automatski transfer svakog prvog u mjesecu besplatno prebacuje novac na bankovni racun (min. 10$)
valjuga

#3719 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by valjuga »

Jeli moguće kontaktirati prodavača kroz Paypal ali da ne podižem slučaj.Znači neka obična poruka.
valjuga

#3720 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by valjuga »

KvaziExpert wrote:
valjuga wrote:Jeli moguće kontaktirati prodavača kroz Paypal ali da ne podižem slučaj.Znači neka obična poruka.
Sto kroz PayPal, radi dokazivanja :? Posalji mail
Kupio display za mobitel prije 10 dana a na narudžbi I sad piše processing.A na email ne odgovara.Vifocal stranica je u pitanju.
zingiri

#3721 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zingiri »

Zer0 wrote:
Imam isti problem od juce i kada odem na add bank account trazi us bank account, jesi li uspjela da rijesis ovo? Ja sam kontaktirao support ali ne znam da li je otisla poruka posto je i ova stranica za pregled poslanih poruka unavailable :roll:

Jel neko uspio ovo rijesiti, ili saznai sta je u pitanju? Imam isti problem vec 3-4 dana...
BadSanta

#3722 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

eniacc wrote:
BadSanta wrote:
Saka wrote:Jel vama bio automatski transfer prvog? Kod mene ništa...
Nije ni meni bio
Ako nije do sada bio povucite manuelno novac na karticu i pišite žalbu da nije prošlo automatski.Ja sam isto uradio i dobio refund 5 eura,kažu da je do njih da nije do banke ,nego nije kod sviju naštimana postavka automatskog transfera zbog novog izgleda accounta...
Ljudi jeste vi kada otkrili problem. Kontaktirala paypal i kažu da je problem banka. Da su oni iz nekog razloga odbili transfer na karticu. Odem sutra do Unicredita, al reko da se raspitam kakva je situacija kod vas.

Edit: sad iz znatiželje odem probati withdraw funds i traže us account ?????
Zer0

#3723 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

zingiri wrote:
Zer0 wrote:

Jel neko uspio ovo rijesiti, ili saznai sta je u pitanju? Imam isti problem vec 3-4 dana...
Ma nesto su zeznuli s ovim novim interfejsom. Novac se moze povuci zasad preko linka http://www.paypal.com/wdfunds tj preko starog interfejsa. Dosta ljudi se zali na ovo..
BadSanta

#3724 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

........
niho92

#3725 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

Izgleda da vise pare u Bosnu necemo dobit, vjerovatno su naše banke uradile nesto jer nedaju ni Visa Electron kartice vise, ustvari nisu davali, ne znam jel to jos traje ....ako traje vjerovatno su ukinuli i ovo primanje novca
Post Reply