NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#3701 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

OBN :x :x
što se tice utakmice br.2 tu nema nekih posebnih kalkulacija...pobjede li Lakersi onda su prvaci 90%...teško da ce Kobe i co prosuti tu prednost,Orlando psihološki pada (Magic ce vjerovatno pobjediti jednu utakmicu u tom scenariju i to bi bilo to,dakle 4-1 za Lakerse).
Bude li 1-1 serija prelazi na parket Orlanda gdje su oni posebno opasni i nemilosrdni prema protivnicima.
Prva utakmica je pokazala moc Lakersa, posebno u odbrani...sveli su veliki napadacki potencijala Orlanda na 75 poena :shock: :shock: a pritom još zabili 100...pokazali su i ušutkali sve skeptike koji su tvrdili da nisu neka odbrambena ekipa...Orlando je imao velikih problema u šutu za 3 poena (a to je njihovo najjace oružje) ali nije ih imao zato što ih nije išao šut (kako pojedinci misle) zbog loše šuteske noci vec zbog odlicne odbrane L.A.
hidrant

#3702 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

LSD wrote:OBN :x :x
što se tice utakmice br.2 tu nema nekih posebnih kalkulacija...pobjede li Lakersi onda su prvaci 90%...teško da ce Kobe i co prosuti tu prednost,Orlando psihološki pada (Magic ce vjerovatno pobjediti jednu utakmicu u tom scenariju i to bi bilo to,dakle 4-1 za Lakerse).
Bude li 1-1 serija prelazi na parket Orlanda gdje su oni posebno opasni i nemilosrdni prema protivnicima.
Prva utakmica je pokazala moc Lakersa, posebno u odbrani...sveli su veliki napadacki potencijala Orlanda na 75 poena :shock: :shock: a pritom još zabili 100...pokazali su i ušutkali sve skeptike koji su tvrdili da nisu neka odbrambena ekipa...Orlando je imao velikih problema u šutu za 3 poena (a to je njihovo najjace oružje) ali nije ih imao zato što ih nije išao šut (kako pojedinci misle) zbog loše šuteske noci vec zbog odlicne odbrane L.A.
Ja mislim da se serija sad seli u Orlando.
Ako sam pogrijesio,izvini.

Treba traziti od Hayata da kupe prava za NB and A.
Sta mislite MM i Avdic ? 8-)
LSD

#3703 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

hidrant wrote:
LSD wrote:OBN :x :x
Ja mislim da se serija sad seli u Orlando.
Ako sam pogrijesio,izvini.

Treba traziti od Hayata da kupe prava za NB and A.
Sta mislite MM i Avdic ? 8-)
pa zar nije 2-3-2-1 format Finala??...ne znam ustvari,ja sam mislio da je to format u play-offu.
Neelix

#3704 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

ne, ne seli se jos

2-3-2 je u finalu.
Neelix

#3705 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

dje ti lsd nadje osmu utakmicu :lol:
hidrant

#3706 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Neelix wrote:dje ti lsd nadje osmu utakmicu :lol:
Igra se dok LAL osvoji.
JThomas

#3707 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by JThomas »

tornjak-bosanski wrote:Pa posto je Vilic potpisao ugovor za NBA, i posto se posvadjao sa direktorom njemu se to nije svidilo i nije placao racune za prenose. Ljudi nisu pustili signal sinoc i to je to. Usput, Edin Avdic dobio otkaz. Eto sile i televizije. Vise ne postoji razlog za OBN da postoji kao televizija.
upravo htjedoh napisati nešto ovako. njihov raison d'etre je upravo nestao.
LSD

#3708 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Neelix wrote:dje ti lsd nadje osmu utakmicu :lol:
:lol: a ne znam ni ja kako sam uspio ovo napisati :lol: :lol: :lol:
a hidrant još luđi "Igra se dok L.A. ne osvoji" :lol: :lol:
KenCo

#3709 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by KenCo »

OBN najgora TV na balkanu. tv propalih projekata. jedino sto je bilo dobro je NBA i sada i to zajebu. koji debili,nevidjeno. treba ih bojkotovati.
Art-Vandaley

#3710 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Art-Vandaley »

otjerase seljacine edina avdica puu marvo jedna, dabogda vam djeca na emerika licila!
Savez napolje

#3711 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Savez napolje »

Kad procitah ovo najezih se otpustise tako sposobnog decka koji je razvaljivao NBA ,a mene cudi sto nema prenosa na pregledu programa, koji seljaci na tom Obn-u da su bar do kraja prenose ispostovali sad gdje finale ispratit. :x :x :x
jasko_ba

#3712 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by jasko_ba »

nevjerovatno!!! :x :x :x
koji su to idioti, da ne povjeruješ
dabogda propali konačno
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3713 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Admir_1984 »

Sad se definitivno ovaj kanal brise iz memorije moje televizije

baj baj luzeri :x :x :x :x :x
batkoman

#3714 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by batkoman »

Admir_1984 wrote:Sad se definitivno ovaj kanal brise iz memorije moje televizije

baj baj luzeri :x :x :x :x :x
Ote mi rijeci iz usta. Jedina stvar koju sam gledao na OBN-u je bila NBA, sad stvarno nema razloga da stoji na listi kanala.
E sad, ako ima pametnih ljudi u drugim TV kucama (hayat,ftv,bht,pink) ne vidim razloga da ne angazuju Edina i Mirzu (koji su ipak BH brend :bih: :D ) i naprave pun pogodak, a ni sponzori ne bi nedostajali, svejedno je BH telekomu da li se NBA emituje na OBN ili na drugom kanalu, on ima interes da sponzorise gledanu emisiju a NBA utakmice su svakako gledan sadrzaj, tako da po pitanju finansija - nema problema.
Puno srece Edinu Mirzi i Lakersima, a gospodi sa OBN-a :angry: :angry: :angry: :angry:
Neelix

#3715 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

nemoj vala da mirzu angazuju zivota ti :D
uhljug_s_koseva

#3716 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by uhljug_s_koseva »

I oni nadju bas u finalu da otkazuju prenose,koji debili.NBA je bio jedina svjetla tacka one televizije.Srecom,tu su internet prenosi.
rado_vidjen

#3717 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by rado_vidjen »

grozomorno

nadam se da ce avdic naci angazman na nekoj ozbiljnijoj tv., gdje cemo i dogodine uzivati u njegvim prenosima

OBN je zavrsio s karijerom! ostalo im je samo reciklirat jedna te ista govna, debilnim souovima koje niko ne gleda
cevapcinica

#3718 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

JThomas wrote:
tornjak-bosanski wrote:Pa posto je Vilic potpisao ugovor za NBA, i posto se posvadjao sa direktorom njemu se to nije svidilo i nije placao racune za prenose. Ljudi nisu pustili signal sinoc i to je to. Usput, Edin Avdic dobio otkaz. Eto sile i televizije. Vise ne postoji razlog za OBN da postoji kao televizija.
upravo htjedoh napisati nešto ovako. njihov raison d'etre je upravo nestao.
Pa valjda je Vilic taj koji je napravio glupost, ako je informacija navedena u clanku tacna. Krajnje neprofesionalan odnos prema poslu koji je u stvari najvise pogodio ljude koji nisu mogli gledati utakmicu.
Iskreno receno, boli me briga ko komentarise utakmice, samo da ih mogu gledati. Edin Avdic je bio dobar za komentarisanje prije i poslije utakmice i za vrijeme pauza, zbog svog velikog znanja o NBA kosarci ali iskreno receno, kao cisti komentator je po mom ukusu jako los, prvenstveno sto ne govori opustenim glasom vec je non-stop napet i kao da se tokom cijele utakmice dere. Takode melje kao mlin, tesko ga je zaustaviti kada pocne pricati, upada drugima u rijec i uvijek voli da za vrijeme razgovora "dominira" nad svojim kolegama.
Moram priznati da se u zadnjih par mjeseci popravio, i da se mozda radilo o nedostaku iskustva, ali po meni jos nije za cistog komentatora.
hidrant

#3719 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Predlazem da raja, uz pomoc sponzora, skupi para pa da kupimo prava i poklonimo nekoj televiziji.

Evo,ja se dobrovoljno zrtvujem da budem komentator.
Naravno uz adekvatnu nadoknadu.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3720 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Admir_1984 »

:D
hidrant

#3721 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

kakavdanakneiskustvu wrote:
hidrant wrote:Predlazem da raja, uz pomoc sponzora, skupi para pa da kupimo prava i poklonimo nekoj televiziji.

Evo,ja se dobrovoljno zrtvujem da budem komentator.
Naravno uz adekvatnu nadoknadu.

nemoj ,boga ti,ja ću platiti da ti ne budeš,nemoj ,svega ti na svijetu.
To sumnjas u moju kompetentnost?
hidrant

#3722 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Ma rekoh da te nije stagod prenjelo.
Znam ja da ti u mene ne sumnjas.
Evo predlazem ti da budes gost komentator u par navrata.
Mozete se ti i Nele mijenjati.
Treceg cemo skontati.Imas li kakvih prijedloga?
hidrant

#3723 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

kakavdanakneiskustvu wrote:bolest napreduje
To opet sam sa sobom pricas?
karanana

#3724 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by karanana »

ovo je nevjerovatno. tek sad skontah da nema prenosa vise na obn-u. koji su to karinashi to je za ne povjerovat. pa zar voditelji ne odose u ameriku da prenose finale uzivo sa lokacija, to je jedino sto sam cito u avazu, nisam upratio ovaj drugi dio. uzas od seljacke televizije. evo upravo gledam obn model i upravo nakon zavrsetka ovog mog tipkanja uzimam daljinski i mjenjam kanal, ni dobre trebe me nece natjerati da vise gledam ovaj seljacki primitivni kanal.
Metefu

#3725 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Metefu »

Zbog dugovanja nije bilo prijenosa
Zašto sportski komentator Edin Avdić ne radi više na OBN-u...
06.06.2009. 20:12

OBN u petak u tri sata nije emitirao, kao što je najavio, prvu utakmicu finala plej-ofa NBA lige između Los Anđeles lejkersa i Orlando medžika. Ovo je iznenadilo brojne ljubitelje košarke u cijelom regionu, pošto OBN već tri godine ima ekskluzivni ugovor s predstavnikom za prodaju TV prava utakmica NBA u Evropi.

Kako smo saznali, prijenosa nije bilo zbog neizmirenih finansijskih obaveza ove TV kuće za prijenose utakmica iz regularnog dijela sezone 2008/09. Sadašnji menadžment OBN-a ne želi komentirati poslovne poteze njihovih prethodnika prije tri godine, kada je izvršni direktor programa Mirza Vilić učestvovao u potpisivanju spomenutog ugovora.

Jedini koji je htio komentirati ovu situaciju na OBN-u je Edin Avdić, koji je bio komentator utakmica NBA, a u četvrtak je neočekivano dobio otkaz u ovoj TV kući.

- Ovo je najveća sramota kada je u pitanju sportski program u BiH. Koliko mi je poznato, prijenos finala plej-ofa nije bio zbog OBN-ovog dugovanja NBA ligi - rekao nam je Avdić.

S obzirom na to da se, prema riječima bivšeg direktora OBN-a Mate Đakovića, Mirza Vilić i vlasnik Ivan Ćaleta nisu prijateljski rastali, Vilić je postao nepoželjna osoba na OBN-u. Kako smo nezvanično saznali, druženje Edina Avdića i Mirze Vilića jedan je od razloga što Avdić više nije na platnom spisku OBN-a. Avdić će svoja prava tražiti na sudu.

Vugdalić: Nije do mene

Sabahudin Vugdalić, urednik Sportske redakcije OBN-a, kaže da je do ranih jutarnjih sati čekao da partner za Evropu da očekivani signal.

- Pošto imamo ugovor do kraja sezone, mislio sam da će se to desiti. Vjerovatno da je neko prije nego što sam došao na ovu dužnost nešto zabrljao prilikom potpisivanja ugovora, tako da signal nismo dobili. Ali to nije do mene - kaže Vugdalić, kojeg su njegovi šefovi obavijestili o raskidu radnog odnosa s komentatorom Edinom Avdićem.
Pa jedino sto je valjalo su ukinuli. Vidice za koji mjesec kako im gledanost ide "down". :-)
Post Reply