hanny12 wrote:Najveca hrabrost je prkositi boli,zivjeti sa njom,nikad ne pokazivati drugima,i uprkos njoj veseliti se zivotu i buditi se svako jutro odusevljen danom koji dolazi.
Howaed Cosell
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3701 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- Ljuska_u_BaklaFi
#3702 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ljubav je jedna vrsta pijanstva. Kad čovjek prevali prvu, drugu čašu,otvori mu se apetit, javi žeđ, i onda sručuje čašu za čašom..."
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3703 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Some people will pretend to care just so they can get a better seat to watch your struggle. Every helping hand isn't always there to help. 
- Pala_sa_marsa
#3704 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Odakle je ovo?partybrakerica wrote:"Ne smiješ potonuti. Nema, bona, ništa izdržljivije od čovjeka. Šta sve predevera i ostane u pameti.."
- Helena Trojanska
#3705 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Što nije bilo, nije ni moglo da bude".
- ptičica
#3706 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Upravo tako...Helena Trojanska wrote:"Što nije bilo, nije ni moglo da bude".
- hanny12
#3707 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
To može samo žena koja ljubi
To moze samo žena koja ljubi
tražiti malo, poklanjati sve.
Dani su teški, zagrljaju grubi
a ona ko nekad vjeruje u sne.
Vjerna i tiha zna još da čeka
kada i ne misle na nju.
Prolaze dani, ne vraća se rijeka,
a ona još uvijek stoji tu.
To moze samo zena koja ljubi
pružati njeznost i živjeti bez nje.
Arsen Dedić
To moze samo žena koja ljubi
tražiti malo, poklanjati sve.
Dani su teški, zagrljaju grubi
a ona ko nekad vjeruje u sne.
Vjerna i tiha zna još da čeka
kada i ne misle na nju.
Prolaze dani, ne vraća se rijeka,
a ona još uvijek stoji tu.
To moze samo zena koja ljubi
pružati njeznost i živjeti bez nje.
Arsen Dedić
- butterfly_01
#3708 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nura Hubijar Bazdulj - ne znam ime djelaPala_sa_marsa wrote:Odakle je ovo?partybrakerica wrote:"Ne smiješ potonuti. Nema, bona, ništa izdržljivije od čovjeka. Šta sve predevera i ostane u pameti.."
- frameni
#3709 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Šta je ono što nas kao kakva sila vuče u tišinu, onda kada bi po svim pravilima srca i sujete, trebalo reći bilo šta i bilo kako, samo ne ćutati?
Da li nepravdu koju vidimo, osetimo i koja nam je naneta, nemilosrdno, obično od bliskog nam bića, branimo ili ubijamo ćutanjem? Gotovo uvek sam u tim situacijama, nekako naterana da zanemim, bila svesna veličine svoje patnje i sopstvene veličine u njoj. Činilo mi se da šta god bih rekla, ne bi uspelo izbrisati trag onome što mi je učinjeno… Tako sam, nekako u isto vreme, vrlo čudno, i opraštala i učinila sve da nikad ne zaboravim…
To je kao da ste sudija, dželat i žrtva u isto vreme.
To je samoubistvo.
Marina Antunović
Da li nepravdu koju vidimo, osetimo i koja nam je naneta, nemilosrdno, obično od bliskog nam bića, branimo ili ubijamo ćutanjem? Gotovo uvek sam u tim situacijama, nekako naterana da zanemim, bila svesna veličine svoje patnje i sopstvene veličine u njoj. Činilo mi se da šta god bih rekla, ne bi uspelo izbrisati trag onome što mi je učinjeno… Tako sam, nekako u isto vreme, vrlo čudno, i opraštala i učinila sve da nikad ne zaboravim…
To je samoubistvo.
Marina Antunović
Last edited by frameni on 16/04/2013 22:16, edited 1 time in total.
- ptičica
#3710 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:"Neka... Traži. Probaj... Bolje biraj i pogrešne, nego da spadneš na to, da pogrešni biraju tebe. Ako grešiš iz verovanja, to je bar i uzvišena greška ... prevaren si na neki način. Ali, ako te biraju pogrešni... onda rizikuješ da budeš nečija osveta, nečiji očaj ili nečiji rezervni izbor. Zar najveća osećanja na svetu, tvoja, trebaju biti samo rezerva? Zar da nešto što Voli, treba da teši nečji očaj? Zar nešto što prerasta smisao Vasione i njenu strukturu, prostor i vreme, treba samo da posluži izazivanju ljubomore u jednom, najprostijem, šablonskom pokušaju parenja i kočenja? Glavu gore! Ima i one vrste, srešćeš ih, koji čitaju iz očiju kako ti srce kuca. Glavu gore!"
Ratko Petrović
- Entropio
#3711 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:Šta je ono što nas kao kakva sila vuče u tišinu, onda kada bi po svim pravilima srca i sujete, trebalo reći bilo šta i bilo kako, samo ne ćutati?
To je samoubistvo.
Marina Antunović
- Helena Trojanska
#3712 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Proljeće - neumorno i neotežalo budi nas svojim lakomislenim zovom da počnemo iznova...varka i nada svake godine. Novi pupovi niču iz starih stabala. Dobro bi bilo sve početi iznova, ali početka više nema, niti je važan niti znamo kad bude".
- potočanka
#3713 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ja samo ćutim i volim. i plačem ponekad. u većini slučajeva kada su dani loši. kao što je ovaj. i kada me nedostajanje zaboli... 
-
dark_killer
#3714 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Da sam političar namazao bih glavu vazelinom prije sastanka sa predstavnicima Međunarodne zajednice. – Elvis J. Kurtović
- hanny12
#3715 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
A onda si došao ti, srušio sve one zidove koje sam izgradila oko sebe i probudio moje zaboravljeno srce…
Naida H.
Naida H.
- ptičica
#3716 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Helena Trojanska wrote:"Proljeće - neumorno i neotežalo budi nas svojim lakomislenim zovom da počnemo iznova...varka i nada svake godine. Novi pupovi niču iz starih stabala. Dobro bi bilo sve početi iznova, ali početka više nema, niti je važan niti znamo kad bude".
- frameni
#3717 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Helena Trojanska wrote:"Proljeće - neumorno i neotežalo budi nas svojim lakomislenim zovom da počnemo iznova...varka i nada svake godine. Novi pupovi niču iz starih stabala. Dobro bi bilo sve početi iznova, ali početka više nema, niti je važan niti znamo kad bude".
Tako nekako
- frameni
#3718 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Znaš u čemu griješimo? Vjerujemo da je život nepromjenljiv i da kad uzmemo jedan pravac moramo njime da idemo do kraja. Sudbina, naprotiv, ima mnogo više mašte od nas. Upravo kada povjeruješ da iz jedne situacije ne postoji izlaz i kada tvoje očajanje dostigne vrhunac, brzinom iznenadnog udarca vjetra sve se promijeni i preokrene i slijedećeg trenutka shvatiš da živiš jedan novi život."
Susanna Tamaro
Susanna Tamaro
- Entropio
#3719 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Koliko ja razumem, najveća je sloboda kad nisi
svestan da si slobodan. Ono što osećaš i kao
najmekšu svilu na sebi, znaj: znak je da si
obuhvaćen.
Koliko ja razumem, najveća poezija je trenutak
kad nisi svestan pesme. I najveći je
život kad nisi svestan da živiš, nego misliš da
sanjaš.
Mika Antić
svestan da si slobodan. Ono što osećaš i kao
najmekšu svilu na sebi, znaj: znak je da si
obuhvaćen.
Koliko ja razumem, najveća poezija je trenutak
kad nisi svestan pesme. I najveći je
život kad nisi svestan da živiš, nego misliš da
sanjaš.
Mika Antić
- frameni
#3720 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Istina je prozračna i ne opaža se, a laž neprozirna, ne propušta ni svetlost ni pogled.
Postoji i treće, gde su dve stvari pomešane, i to je najčešće.
Jednim okom vidimo kroz istinu i taj se pogled gubi zauvek u beskraju, a drugim okom ne vidimo kroz laž ni pedalj i taj pogled ne može dalje, ostaje na zemlji i naš; tako se probijamo kroz život porebarke.
Otuda se istina i ne može ni shvatiti neposredno kao laž, nego samo uz poređenje istine i laži.
Milorad Pavić
Postoji i treće, gde su dve stvari pomešane, i to je najčešće.
Jednim okom vidimo kroz istinu i taj se pogled gubi zauvek u beskraju, a drugim okom ne vidimo kroz laž ni pedalj i taj pogled ne može dalje, ostaje na zemlji i naš; tako se probijamo kroz život porebarke.
Otuda se istina i ne može ni shvatiti neposredno kao laž, nego samo uz poređenje istine i laži.
Milorad Pavić
- vesela_sveska
#3721 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I onda shvatiš da je okretanje stranice nekada najbolji osećaj, jer vidiš koliko još toga treba da se desi u knjizi, a ti si baš zapeo na toj jednoj, jedinoj stranici...
- ptičica
#3722 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
vesela_sveska wrote:I onda shvatiš da je okretanje stranice nekada najbolji osećaj, jer vidiš koliko još toga treba da se desi u knjizi, a ti si baš zapeo na toj jednoj, jedinoj stranici...
- ptičica
#3723 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ljudi s iskrenim srcem, uvijek su na meti onih koji srca uopće nemaju..."
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#3724 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ti umes da cujes i da me razumes kad ne umem cesto ni ja u tome lezi sva carolija."
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#3725 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Uh hanny ovaj je odličanhanny12 wrote:A onda si došao ti, srušio sve one zidove koje sam izgradila oko sebe i probudio moje zaboravljeno srce…
Naida H.