Sarajevski taksisti- dno dna
- Altsa
#3701 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
otkrit cu vam jednu tajnu...ulice grada sarajeva su napravljene samo za jebene taksiste...one su njihovo vlasnistvo i mogu da rade sta hoce
-
mahalas505
#3702 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Naravno, zato i radi tih kao sto kazes 20% (mislim da je ovdje postotak losih dosta veci, inace ne bi bilo ove teme), ja se nisam provozao Sa-taxijem ima 5-6 godina mozda i vise.mirzet87sa wrote:Ja price majko draga, reko bi covjek ugrozena smo vrsta, maltretiraju nas na sve strane. Eto od 1000 taksista 1000 ih ne valja, aha - al u qrcu. Isto ko sto od 100 granapa, 20 ne valja, tako i od 100 taksista 20 ne valja. Ne svidja ti se, uzmi drugi imas mogucnosti izbora, niko te ne tjera da se vozas.
Djesi @Jon Spencer trolu stari, nije te bilo ima, ima i previse vremena
-
Jon Spencer
#3703 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Oo mahalas moj. I ja sam se tebi obradovao. Ma nisam imao vremena bavio sam se nekim ozbiljnim stvarima. Vidim ovdje sve po starom, ti opet sa nekim procentima - računice neke opasne ha?!mahalas505 wrote:Naravno, zato i radi tih kao sto kazes 20% (mislim da je ovdje postotak losih dosta veci, inace ne bi bilo ove teme), ja se nisam provozao Sa-taxijem ima 5-6 godina mozda i vise.mirzet87sa wrote:Ja price majko draga, reko bi covjek ugrozena smo vrsta, maltretiraju nas na sve strane. Eto od 1000 taksista 1000 ih ne valja, aha - al u qrcu. Isto ko sto od 100 granapa, 20 ne valja, tako i od 100 taksista 20 ne valja. Ne svidja ti se, uzmi drugi imas mogucnosti izbora, niko te ne tjera da se vozas.
Djesi @Jon Spencer trolu stari, nije te bilo ima, ima i previse vremena
-
Jon Spencer
#3704 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa i nisam tebi spominjao, meščini da sam nekom drugom ali nebitno. Pa spominjem divlje jer ste se uhvatili nekih pravilnika i regula kao da će to nešto rješiti, a ljudi već imaju divljeg "staža" haman za penzije. Zakon već postoji ali nam je i dalje haos u taxi službi. Izgleda da nije do zakona nego do sprovođenja. Možeš ti prepisati londonski zakon ali ti to ovdje ne pije vode jer se ne sprovodi ni jedno slovo zakona. Dok je mister Hashim i njemu slični u inspekciji i policiji nema od zakona ništa.dede merdzane wrote:Ne znam zasto meni spominjes divlje taksiste? Sta ja imam sa njima? I kada mogu sjesti u taksi u Londonu, sto ne bi u Sarajevu? Nazalost, londonski taksi, u odnosu na sarajevski, zajednicko ima samo vrstu djelatnosti. Mozda bi i ti trebao uporediti.Jon Spencer wrote: Regulativa već postoji ali je nadležni ne sprovode nego ganjaju regularne jel mu isteko pp aparat dok pored njih neometano radi sto miliona hiljada tisuća divljih. Taxi je luksuz svugdje u svijetu samo je ovdje zamjena za gradski prevoz. Da se londonski test primjeni ovdje ti ga nikad u taksi sjeo nebi.
A dobro si primjetio to za gradski prevoz. U zadnjih par godina se bas trudim da izbjegnem voznju taksijem, radije pjesacim, pa ako treba i po nekoliko kilometara. Gostima koji dolaze, ne preporucujem voznju taksijem, kao ni gradskim prevozom. Mozes reci da je problem u meni, ali vjeruj da bi mi bilo draze da neko lokalni zaradi pare nego da ja vozam do aerodroma i autobuskih stanica, a i sam vise volim komfor voznje u taksiju umjesto hodanja.
Naravno, imam par brojeva taksista sa kojima je voznja uzivanje, ali zao mi je ljude dovlaciti mozda i s kraja grada zbog 10 ili 20 km. Dakle novac nije problem. Problem je usluga. Zao mi je sto je tako, ali dok god se situacija ne promijeni vise cete liciti na gradski prevoz nego na taksi. A sudeci po reakcijama na ovaj najmanji pokusaj promjena, dabogda.
Nelegalno i neuređeno tržište je svelo cjenu na minimum a s tim ti je i usluga čučnula. Ne možeš očekivati vrhunsku uslugu u skupocjenim automobilima za 3-4 marke. Da je cjena veća i mušterije bi više obaćale pažnju kome i u kakva vozila sjedaju, i taksisti bi (vjerovatno ne svi) gledali da ti ugode i privuku bolje mušterije.
E hajd sad opletite Spencer vaki Spencer naki, trol itd...
- drug_profi
#3705 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne rece ti meni sto si se ti upalio na moj post

Da nije kakav problem?Jon Spencer wrote:Je li se trudiš da održiš taj nivo komunikacije ili to jednostavno izlazi samo iz tebe?drugi profil wrote:Au pi*u materinu...![]()
Pa sta sad trebamo, poklopiti se i nek nas prcaju krkani? Hos pare da zaradis? Pa potrudi se majka mu stara. Kako? Pa donosenjem regulative gdje nema bogomdanih taksista. Ko nece i ne zna, ima dostava pizza i bureka.
Samo oni koji nece da rade, grcevito se protive promjenama. Ima i sad bar 10% ljudi koji rade. a da bi ko od sale prosli i Londosnki test primjenjen u Sarajevu.
Krkane odjebati.
Regulativa već postoji ali je nadležni ne sprovode nego ganjaju regularne jel mu isteko pp aparat dok pored njih neometano radi sto miliona hiljada tisuća divljih. Taxi je luksuz svugdje u svijetu samo je ovdje zamjena za gradski prevoz. Da se londonski test primjeni ovdje ti ga nikad u taksi sjeo nebi.
PS molim administarciju* da ovo sankcioniše!
-
Jon Spencer
#3706 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vidi bezkičmenog što je sretan jer ga nisu banovali.drugi profil wrote:Ne rece ti meni sto si se ti upalio na moj post
Da nije kakav problem?Jon Spencer wrote:Je li se trudiš da održiš taj nivo komunikacije ili to jednostavno izlazi samo iz tebe?drugi profil wrote:Au pi*u materinu...![]()
Pa sta sad trebamo, poklopiti se i nek nas prcaju krkani? Hos pare da zaradis? Pa potrudi se majka mu stara. Kako? Pa donosenjem regulative gdje nema bogomdanih taksista. Ko nece i ne zna, ima dostava pizza i bureka.
Samo oni koji nece da rade, grcevito se protive promjenama. Ima i sad bar 10% ljudi koji rade. a da bi ko od sale prosli i Londosnki test primjenjen u Sarajevu.
Krkane odjebati.
Regulativa već postoji ali je nadležni ne sprovode nego ganjaju regularne jel mu isteko pp aparat dok pored njih neometano radi sto miliona hiljada tisuća divljih. Taxi je luksuz svugdje u svijetu samo je ovdje zamjena za gradski prevoz. Da se londonski test primjeni ovdje ti ga nikad u taksi sjeo nebi.
PS molim administarciju* da ovo sankcioniše!
PS Je li ovo tvoj konačan odgovor?
- drug_profi
#3707 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Za sta da me banuju?Jon Spencer wrote:Vidi bezkičmenog što je sretan jer ga nisu banovali.drugi profil wrote:
Da nije kakav problem?
PS Je li ovo tvoj konačan odgovor?
Ako pod beskicmenjak i bezmudan asociras na moj edit posta, stojim iza oba teksta, samo sam smatrao primjerenijim ovaj drugi pa sam ga korigovao, ali ne lezi vraze, ti si poletio da napravis save.
To uopste nije problem, a ti bratko pokusaj odgovoriti na pitanje koje ti je postavljeno ili se poklopi.
Sta tebi smeta da svi taksisti budu pismeni i civilizovani, a ne krkani i sta tebi smeta da licenca nije privatno vlasnistvo?
Imas neki velik problem s tim, ocigledno je, jer odmah ti rasprava ide na ad hominem.
(To ti je znas latinski izraz za ovo kad ti pokusavas da druge napravis krkanima pa da skrijes svoju supljinu..
-
Jon Spencer
#3708 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Dobro bezkičmeni izvini što sam se upalio!drugi profil wrote:Za sta da me banuju?Jon Spencer wrote:Vidi bezkičmenog što je sretan jer ga nisu banovali.drugi profil wrote:
Da nije kakav problem?
PS Je li ovo tvoj konačan odgovor?![]()
Ako pod beskicmenjak i bezmudan asociras na moj edit posta, stojim iza oba teksta, samo sam smatrao primjerenijim ovaj drugi pa sam ga korigovao, ali ne lezi vraze, ti si poletio da napravis save.
To uopste nije problem, a ti bratko pokusaj odgovoriti na pitanje koje ti je postavljeno ili se poklopi.
Sta tebi smeta da svi taksisti budu pismeni i civilizovani, a ne krkani i sta tebi smeta da licenca nije privatno vlasnistvo?
Imas neki velik problem s tim, ocigledno je, jer odmah ti rasprava ide na ad hominem.
(To ti je znas latinski izraz za ovo kad ti pokusavas da druge napravis krkanima pa da skrijes svoju supljinu..)
- Edin H.
#3709 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kakav ba London, o cemu ti pricas? Nema vecih cirkusanata i bjelosvjetskih prevaranata od londonskih taksista. Ti vjerovatno mislis na black cab kojih u principu nema puno, izuzetno su skupi, pa se njima uglavnom vozis samo kada firma placa. U principu svi koriste mini-cab, kojih ima na svakom cosku i koji su cirkus od usluge, namaju taksimetra. Ja jednom krenuo za Heathrow, a vozac prije dva dana dosao u Englesku iz Karachija i vozi, nema pojma frajer gdje je Hethrow, govorim mu kuda da vozi. Da ne govorimo o slucajevima silovanja koji su se desavali.dede merdzane wrote:Ne znam zasto meni spominjes divlje taksiste? Sta ja imam sa njima? I kada mogu sjesti u taksi u Londonu, sto ne bi u Sarajevu? Nazalost, londonski taksi, u odnosu na sarajevski, zajednicko ima samo vrstu djelatnosti. Mozda bi i ti trebao uporediti.Jon Spencer wrote: Regulativa već postoji ali je nadležni ne sprovode nego ganjaju regularne jel mu isteko pp aparat dok pored njih neometano radi sto miliona hiljada tisuća divljih. Taxi je luksuz svugdje u svijetu samo je ovdje zamjena za gradski prevoz. Da se londonski test primjeni ovdje ti ga nikad u taksi sjeo nebi.
A dobro si primjetio to za gradski prevoz. U zadnjih par godina se bas trudim da izbjegnem voznju taksijem, radije pjesacim, pa ako treba i po nekoliko kilometara. Gostima koji dolaze, ne preporucujem voznju taksijem, kao ni gradskim prevozom. Mozes reci da je problem u meni, ali vjeruj da bi mi bilo draze da neko lokalni zaradi pare nego da ja vozam do aerodroma i autobuskih stanica, a i sam vise volim komfor voznje u taksiju umjesto hodanja.
Naravno, imam par brojeva taksista sa kojima je voznja uzivanje, ali zao mi je ljude dovlaciti mozda i s kraja grada zbog 10 ili 20 km. Dakle novac nije problem. Problem je usluga. Zao mi je sto je tako, ali dok god se situacija ne promijeni vise cete liciti na gradski prevoz nego na taksi. A sudeci po reakcijama na ovaj najmanji pokusaj promjena, dabogda.
-
Jon Spencer
#3710 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Edin H. wrote:Kakav ba London, o cemu ti pricas? Nema vecih cirkusanata i bjelosvjetskih prevaranata od londonskih taksista. Ti vjerovatno mislis na black cab kojih u principu nema puno, izuzetno su skupi, pa se njima uglavnom vozis samo kada firma placa. U principu svi koriste mini-cab, kojih ima na svakom cosku i koji su cirkus od usluge, namaju taksimetra. Ja jednom krenuo za Heathrow, a vozac prije dva dana dosao u Englesku iz Karachija i vozi, nema pojma frajer gdje je Hethrow, govorim mu kuda da vozi. Da ne govorimo o slucajevima silovanja koji su se desavali.dede merdzane wrote:Ne znam zasto meni spominjes divlje taksiste? Sta ja imam sa njima? I kada mogu sjesti u taksi u Londonu, sto ne bi u Sarajevu? Nazalost, londonski taksi, u odnosu na sarajevski, zajednicko ima samo vrstu djelatnosti. Mozda bi i ti trebao uporediti.Jon Spencer wrote: Regulativa već postoji ali je nadležni ne sprovode nego ganjaju regularne jel mu isteko pp aparat dok pored njih neometano radi sto miliona hiljada tisuća divljih. Taxi je luksuz svugdje u svijetu samo je ovdje zamjena za gradski prevoz. Da se londonski test primjeni ovdje ti ga nikad u taksi sjeo nebi.
- Edin H.
#3711 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To je to Joe Spencer 
-
mahalas505
#3712 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nisu to samo moje racunice stari trolu, valjda toliko mozes zakljuciti iz prilozenog. Inace, kako biznis, propustas one kratke rute dok se obrazujes o pravopisu.Jon Spencer wrote:Oo mahalas moj. I ja sam se tebi obradovao. Ma nisam imao vremena bavio sam se nekim ozbiljnim stvarima. Vidim ovdje sve po starom, ti opet sa nekim procentima - računice neke opasne ha?!
-
Jon Spencer
#3713 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Biznis skromno za cekera sinoć iz Banjaluke sutra za Međugorje, ništa posebno. Od mene niko ni neočekuje poznavanje pravopisa samo ne znam šta ćemo sa svim ovim svjetskim putnicima, obišli pola svjeta a nepismeni, moj mahalaš.mahalas505 wrote:Nisu to samo moje racunice stari trolu, valjda toliko mozes zakljuciti iz prilozenog. Inace, kako biznis, propustas one kratke rute dok se obrazujes o pravopisu.Jon Spencer wrote:Oo mahalas moj. I ja sam se tebi obradovao. Ma nisam imao vremena bavio sam se nekim ozbiljnim stvarima. Vidim ovdje sve po starom, ti opet sa nekim procentima - računice neke opasne ha?!
- drug_profi
#3714 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sve ces ti uraditi osim da objasnis sto ti smeta zavodjenje civilizacije u taksi saobracaj.Jon Spencer wrote:Dobro bezkičmeni izvini što sam se upalio!drugi profil wrote:Za sta da me banuju?Jon Spencer wrote:
Vidi bezkičmenog što je sretan jer ga nisu banovali.
PS Je li ovo tvoj konačan odgovor?![]()
(To ti je znas latinski izraz za ovo kad ti pokusavas da druge napravis krkanima pa da skrijes svoju supljinu..)
Ja se nisam sakrio na tvoje besmislene prozivke, ali ti konstantno bjezis od odgovora i pokusavas sa ad hominem da ucinis da pitanje nestane.
Ovdje kicma ne fali meni, nego tebi. A cini se da ni muda nemas.
-
titanik
#3715 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kolega ima li koja voznja za mene jedno mi auto trenutno stoji?Jon Spencer wrote:Biznis skromno za cekera sinoć iz Banjaluke sutra za Međugorje, ništa posebno. Od mene niko ni neočekuje poznavanje pravopisa samo ne znam šta ćemo sa svim ovim svjetskim putnicima, obišli pola svjeta a nepismeni, moj mahalaš.mahalas505 wrote:Nisu to samo moje racunice stari trolu, valjda toliko mozes zakljuciti iz prilozenog. Inace, kako biznis, propustas one kratke rute dok se obrazujes o pravopisu.Jon Spencer wrote:Oo mahalas moj. I ja sam se tebi obradovao. Ma nisam imao vremena bavio sam se nekim ozbiljnim stvarima. Vidim ovdje sve po starom, ti opet sa nekim procentima - računice neke opasne ha?!
-
dede merdzane
#3716 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nista firma nije placala. A nisu bili ni (puno) skuplji nego u ostalim gradovima. Istina, krace su relacije bile, voznja oko 30-40 km.Edin H. wrote: Kakav ba London, o cemu ti pricas? Nema vecih cirkusanata i bjelosvjetskih prevaranata od londonskih taksista. Ti vjerovatno mislis na black cab kojih u principu nema puno, izuzetno su skupi, pa se njima uglavnom vozis samo kada firma placa. U principu svi koriste mini-cab, kojih ima na svakom cosku i koji su cirkus od usluge, namaju taksimetra. Ja jednom krenuo za Heathrow, a vozac prije dva dana dosao u Englesku iz Karachija i vozi, nema pojma frajer gdje je Hethrow, govorim mu kuda da vozi. Da ne govorimo o slucajevima silovanja koji su se desavali.
-
mirzet87sa
#3717 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sto te izofira 
-
dede merdzane
#3718 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Na mene mislis? Ko i kako?mirzet87sa wrote:Sto te izofira
- Reglan
#3719 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vozaci-s ... /131106090
koji su oni qrac da blokiraju saobracaj kako im je qrcu cejf
- perfect_guy
#3720 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nek se jebu, kad su njihovi neki dan napali taksistu druge firme to je bilo OK i samo se zataškaloarshavin wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/vozaci-s ... /131106090
-
quarterback
#3721 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
lijepi bicikl, mrš gras, mrš taksisti, mrš naftna mafijo
-
The Realist
#3722 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nemoj tako, je li fino onaj kriminalac na čelu SA Taxi-a rekao, kako taksisti iz Taxi 8 provociraju vozače SA Taxia. Vjerovatno tako što uzimaju vožnje, koje ovi imbecili odbijaju.perfect_guy wrote:nek se jebu, kad su njihovi neki dan napali taksistu druge firme to je bilo OK i samo se zataškaloarshavin wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/vozaci-s ... /131106090
- holowey
#3723 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
quarterback wrote:lijepi bicikl, mrš gras, mrš taksisti, mrš naftna mafijo
- drug_profi
#3724 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kad ce policija ovu marvu olesiti konacno?
-
The Realist
#3725 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Navodno pišu kazne, a vjerujem da ih smiju i nasilno ukloniti, ako odbiju da se sklone.drugi profil wrote:Kad ce policija ovu marvu olesiti konacno?