ludvig, sreco, a citas li ti sta strane stampe?ludvig wrote:uplati malo TV, surfaj, obrazuj se citaj
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
radeljas
neka si ti nama rekao da imas i koristis tablethrasno38 wrote: zao mi je sto nemam tablet pri ruci da ti nacrtam neke stvari jer ocito da ponekad slovo nije dovoljno za pojasnjenja. Zivio ti meni !!!!
dr. arsla bi na to rek'o " joj, ima tablet, a vjeruje u ublehe ..."
kad ti bude tablet pri ruci javi mi da se nadjemo pa da mi pokazes "Primjenu softvera u arheološkim trodimenzionalnim projekcijama", mislim da je to bitan dio za pocetak ...
-
ludvig
Dovoljni su strani novinariludost wrote:e. ludvig, a ako je to jucer bila turbo-super-svjetska konferencija za stampu jednog turbo-manijakalno vaznog arheoloskog otkrica - zasto na konferenciji nije bilo NITI JEDNOG STRANOG ARHEOLOGA?
A to sto pitas zasto nema stranog arheloga, isto kao da si rekao da nasa reprezentacija u sjedecoj odbojci nije napravila nikakav uspjeh jer u timu nije igrao niti jedan stranac
Rasturen si do srzi, hajmo novi klon, novi nick
-
ludvig
Aha, evo malo http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006, ... e,21621.jl, a ti?ludost wrote:ludvig, sreco, a citas li ti sta strane stampe?ludvig wrote:uplati malo TV, surfaj, obrazuj se citaj
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Steta za tebe opet ne citas dovoljno dobro. Ajde ponovo pa kad skontas sta znaci kombinacija rijeci "zao mi je sto nemam" javi se. Ziv bio i uz Visocicu brzradeljas wrote:neka si ti nama rekao da imas i koristis tablethrasno38 wrote: zao mi je sto nemam tablet pri ruci da ti nacrtam neke stvari jer ocito da ponekad slovo nije dovoljno za pojasnjenja. Zivio ti meni !!!!![]()
dr. arsla bi na to rek'o " joj, ima tablet, a vjeruje u ublehe ..."![]()
kad ti bude tablet pri ruci javi mi da se nadjemo pa da mi pokazes "Primjenu softvera u arheološkim trodimenzionalnim projekcijama", mislim da je to bitan dio za pocetak ...
-
ludvig
jutarnji.hr wrote: U samo nekoliko mjeseci ovaj bosanski Indiana Jones, koji svog uzora oponaša odijevanjem, pa i karakterističnim šeširom koji nosi na terenu, uspio je razbiti opću skepsu kojom je njegova ideja prvotno dočekana, a njegovo je otkriće objavila većina svjetskih medija.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Za tebe izgleda da to nije strana nego domaca stampa jer uglavnom ti sa Zapada i oni sa Istoka jedva cekaju da napisu koje slovo o njihovoj dugogodisnjoj boljki, a da da ta boljka ne pocnje sa "Velika" nego samo Bosna i Hercegovina.ludvig wrote:Aha, evo malo http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006, ... e,21621.jl, a ti?ludost wrote:ludvig, sreco, a citas li ti sta strane stampe?ludvig wrote:uplati malo TV, surfaj, obrazuj se citaj
- kekec
A u toj "stranoj" stampi, mogu se naci strasni biseri, tipa:ludvig wrote:Aha, evo malo http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006, ... e,21621.jl, a ti?ludost wrote:ludvig, sreco, a citas li ti sta strane stampe?ludvig wrote:uplati malo TV, surfaj, obrazuj se citaj
"Najlakše je pljuvati i reći k.... piramide. Dragi sunarodnjaci, samo se sjetite da su na tom području živjeli i žive Hrvati, pa čak i oni muslimanske vjere. Hrvatska nažalost izgleda kao potkova ili kifla i svatko normalan vidi gdje i kako bi trebala izgledati Hrvatska. Naravno da granice više ne želimo mijenjati, jer nam je ratova svima preko glave, ali budite ponosni da ukoliko se dokaže ovo što je gore napisano, smo upravo mi, Hrvati, tj. narod koji je nekada živio na tom području začetnici civilizacije u Europi, dok su u isto vrijeme po Britaniji mahali kamenim sjekirama ( ako su ih uopće znali i napraviti ). Dakle, malo više poštovanja u čitavoj stvari. Daljnji komentari će biti kada krene iskopavanje i dođu prvi nalazi."
Na svjetlo dana nije ni "p" od piramide izvirilo, a teorija i tvrdnji, bliskih fanasticnom, na pretek (na tisuce).
-
ludost
To sto je "vecina svjetskih medija objavila", to su bili najobicniji izvjestaji za stampu koje je pisala i medijima slala sama Fondacija. Dakle, to je cista ubleha - napises nesto i posaljes novinskoj agenciji koja objavljuje sve sto joj stigne, a onda se po selu hvalis - eno, pisali o meni.ludvig wrote:jutarnji.hr wrote: U samo nekoliko mjeseci ovaj bosanski Indiana Jones, koji svog uzora oponaša odijevanjem, pa i karakterističnim šeširom koji nosi na terenu, uspio je razbiti opću skepsu kojom je njegova ideja prvotno dočekana, a njegovo je otkriće objavila većina svjetskih medija.
Neki su mediji na taj nacin i govno pojeli, kao australijski, koji su objavili informaciju o izmisljenom i nepostojecem Australijancu Richardu Royceu, fantomskom arheologu iz Osmanagicevog tima. Bajdvej, ime mu jos uvijek stoji na web stranici Fondacije.
-
ludvig
Pa stani sad, je su li svjetski mediji pisali o piramidi ili nisuludost wrote:
To sto je "vecina svjetskih medija objavila", to su bili najobicniji izvjestaji za stampu koje je pisala i medijima slala sama Fondacija. Dakle, to je cista ubleha - napises nesto i posaljes novinskoj agenciji koja objavljuje sve sto joj stigne, a onda se po selu hvalis - eno, pisali o meni.![]()
joooj rasturacine
- kekec
Negdje u oktobru napisah post:
Ja licno mislim da je Piramida jedna ubleha. A opet, volio bih da nisam u pravu.
Imamo mi konkretnijih prilika i mjesta gdje mozemo ubrati lovu, a da ne trebamo nista kopati.
Pogledaj Unu, Neretvu i jos mnogo mjesta koja su dusu dala za razvoj turizma, istina ne masovnog
kao na Jadranu, a koja trebamo pribliziti, kako domacim, tako i stranim turistima.
A da bi to sve funkcionisalo, bilo da je u pitanju Piramida, bilo da je u pitanju rijeka, kanjon ili planina,
moramo se potruditi da ista mjesta malo opremimo, kvalitetnim cestama, malim hotelima,
pansionima itd. da ne razglabam.
A lova ce onda kapati i kapati.
Ali ne, mi (oni koji odlucuju) ne zele se upustati u tu problematiku. Za to treba i znanja i volje i para.
Jednostavnije je dati koncesije za izgradnju hidrocentrala, stavihi malo love u vlastiti dzep,
a sto ce onda lova TECI drugima, strancima, to ih nimalo ne brine.
A mi se nadamo da ce nam "piramide" pomoci.
E, lude pameti.
I danas je tako.
Ja licno mislim da je Piramida jedna ubleha. A opet, volio bih da nisam u pravu.
Imamo mi konkretnijih prilika i mjesta gdje mozemo ubrati lovu, a da ne trebamo nista kopati.
Pogledaj Unu, Neretvu i jos mnogo mjesta koja su dusu dala za razvoj turizma, istina ne masovnog
kao na Jadranu, a koja trebamo pribliziti, kako domacim, tako i stranim turistima.
A da bi to sve funkcionisalo, bilo da je u pitanju Piramida, bilo da je u pitanju rijeka, kanjon ili planina,
moramo se potruditi da ista mjesta malo opremimo, kvalitetnim cestama, malim hotelima,
pansionima itd. da ne razglabam.
A lova ce onda kapati i kapati.
Ali ne, mi (oni koji odlucuju) ne zele se upustati u tu problematiku. Za to treba i znanja i volje i para.
Jednostavnije je dati koncesije za izgradnju hidrocentrala, stavihi malo love u vlastiti dzep,
a sto ce onda lova TECI drugima, strancima, to ih nimalo ne brine.
A mi se nadamo da ce nam "piramide" pomoci.
E, lude pameti.
I danas je tako.
-
ludvig
Jos jednom, bravo LUDOST bravo majstoreludost wrote:oops, a sta je sad ovo?!
Ako ima diplomiranih zurnalista ovdje, molim da potvrde da ne postoji negativni publicitet, pise se, pise, se, krece se, krece se.....
Cestitke i za Ludost i za Osmanagica na promociji fondacije i tekucih istrazivanja
Last edited by ludvig on 14/04/2006 12:23, edited 1 time in total.
-
ludost
na zalost, ludvig, o-krece se jos samo tebi u glaviludvig wrote:Jos jednom, bravo LUDOST bravo majstoreludost wrote:oops, a sta je sad ovo?!
![]()
Ako ima diplomirani zurnalista ovdje, molim da potvrde da ne postoji negativni publicitet, pise se, pise, se, krece se, krece se.....
-
Piramidos
uplati kurs za engleski jezik, mozes i spanski i srpski(nas nebesi) i ko zna koji jos ali evolucija zaobidje tebe u velikom lukuludvig wrote:Jos jednom, bravo LUDOST bravo majstoreludost wrote:oops, a sta je sad ovo?!
![]()
Ako ima diplomirani zurnalista ovdje, molim da potvrde da ne postoji negativni publicitet, pise se, pise, se, krece se, krece se.....
- kekec
A da, na kraju balade, ne bude : " Glupi bosanci" ?ludvig wrote:prica se, prica se, krece se, krece se....na tisuce, na tisucekekec wrote:
Na svjetlo dana nije ni "p" od piramide izvirilo, a teorija i tvrdnji, bliskih fanasticnom, na pretek (na tisuce).
-
ludost
Nešto me zanima - u ovom tekstu piše da je sam Osmanagić tim novinama rekao kako je budžet istraživanja za prvu godinu oko 300.000 eura.
To je 600.000 KM!
A ako sve ovo oko 'istraživanja' rade volonteri i ako to "ništa nikog ne košta" kako smo se naslušali, zanima me kome i na šta ide ovih pola miliona maraka?
Na sendviče i sokove za volontere?!
Evo čitam da tunele ispod Visočice kopaju jutros rudari iz Rudnika Kakanj.
Pa ne znam kako ih nije sramota, siroti rudari im besplatno kopaju, tj. volontiraju, a Mario Gerussi se voza u novoj Škodi. I još imaju obraza reći narodu da to nikome nije iz džepa!
E jadna zemljo...
To je 600.000 KM!
A ako sve ovo oko 'istraživanja' rade volonteri i ako to "ništa nikog ne košta" kako smo se naslušali, zanima me kome i na šta ide ovih pola miliona maraka?
Na sendviče i sokove za volontere?!
Evo čitam da tunele ispod Visočice kopaju jutros rudari iz Rudnika Kakanj.
E jadna zemljo...
- kekec
Zao mi je, ja sam MUSTERIJA.ludvig wrote:Ma znas, ne bih ti se mijesao u posaokekec wrote:Ludvig, kani se ti piramide. Nema tu hljeba.Drzi se ti sudzuke i suhovine. Tu je lova.
Istina, losa jer nije vam neki kvalitet.
Nabrzaka osuseno, preslano...
Bolje da ste otisli u Hercegovinu, na jedan
tecaj o susenju mesa, nego sto se handrite
sa arheologijom. To vam je propala "investicija".

[/img]