Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#3702 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Joj 20 bodovasuad-sarajevo wrote: ↑04/12/2021 15:11 Uspjeli su da otjeraju i ono malo naroda koji je dolazio na porciju sekirancije. Aferim gospodo. Pola sezone - 20 bodova.
Pa majke mi baš puno, još se ja taman u jednom dijelu polusezone pomirio da ćemo zaostajati nekih 11-12 bodova, a ono na kraju 20
-
last mohicans
#3703 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije vezano za nas, mada je situacija itekako slična,ako ne i identična. Stanic odličan intervju dao i sve objasnio. Evo šta je rekao za Zrinjski i Zelju, sve možemo i nas prenijeti. Kad imaš sistem i trenera.
U Zrinjskom imaju sistem i sve te uvježbane akcije. Eto Bašić i Savić iz utakmice u utakmicu možeš vidjeti da ponavljaju neke stvari u igri i kada to radiš svaki meč postaješ sve bolji. Kod nas u Želji nije tako. Šta mi možemo reći da Željo igra? Dvije zaredom utakmice nismo igrali istu igru, koga god da staviš. Eto Zrinjski promijeni pet igrača u ekipi oni opet isto igraju. Prave te neke iste stvari u igri bez obzira ko igra, imaju uigran tim i trener radi na tome, posvećen je tome. Prepoznali su u klubu da ima taj neki sistem i zadržali su ga iako nisu otišli u Evropu . Kod nas u Želji da je bio čovjek sa ne znam kakvim sistemom ne bi ga zadržali da nismo izborili Evropu i to je razlika. Mi kao prepoznajemo ovog trenera kod nas Ivkovića i konstantno je tu, vodi Želju, mi napravimo neki 'bam', ali zato jer imamo publiku koja daje veću snagu svakom igraču, imaš neke igrače koji individualno mogu potezom riješiti meč i onda pobijedimo poneki meč. Ali, mi nemamo sistem u igri. Odigramo jedan dobar meč, pa drugi katastrofa i sve tako. Nisi vidio 4-5 akcija zaredom da liče jedna na drugu. Znam kako je igrati u ekipi po svom nahođenju kada imaš trenera da ti biraš gdje ćeš dodati loptu, a znam kako igrati u ekipi gdje imaš par šablona i na osnovu protivnika i po nahođenju trenera igraš i tu vidiš rezultat".
"Mi nemamo u Želji nikakav sistem igre koji je konstantan i koji vidiš na svakom meču da je neki uigran šablon. Onda moraš imat jednog Zebu ili Štilića. Dobro imamo Bekrića i desi nam se da nam taj čovjek donese 6-7 bodova ove polusezone po svom nahođenju jer je kvalitet da može po svom nahođenju to uraditi. Ali, može 6-7 bodova ne može nam sam Bekrić donijeti 40 bodova i to je razlika. U Zrinjskom imaš Bilbiju koji je vrhunski igrač i moj prijatelj. Ali je sistem igre napravljen na Bilbiju i sve grade oko njega. Prilagođen je sistem igre napadaču kojeg imaju.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#3704 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma imali smo i mi, kakav takav. Odatle i "Mi smo Sarajevo, izvolite se braniti".
Prvo Vinko sa kao taktikama polako...
A sada imamo strucnjaka koji sa 7 defanzivaca prima 2 gola u prvih 15 minuta.
Prvo Vinko sa kao taktikama polako...
A sada imamo strucnjaka koji sa 7 defanzivaca prima 2 gola u prvih 15 minuta.
- Revolucionar ★
#3705 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne bi ova skupina mediokriteta ni sa vicom bila u boljoj poziciji. Nema, poslije one havarije i prokockane titule, onda finansijski sunovrat, pozitiva je uopce stabilizovat tim i prezivit godinu. Jebi ga, do prije pola godine unazad je realna opcija bila i finansijski kolaps. Od ovog skarta sta se bude moglo izdvojit - izdvojit, pa u naredne dvije tri sezone slagati neki tim. Takva je realnost, nama i konama su crni oblaci nad glavama
- Logovan
#3706 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma pored svih problema moglo se nesto napraviti vise na terenu. Ne mislim samo na bodovno, moglo se nesto uigrati, izgledamo kao raja sa termina. Mogli smo vise koristiti mlade igrace i to mozda najvise zbog tog finansijskog kolapsa.
- rocco_siffredi
#3707 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mi da nismo pobjedili željezničar (znači i neriješeno da smo igrali) koji je bliže kantonalnoj nego opstanku, mi bi smo bili iza njih na tabeli. Eto dokle su nas "stručnjaci" dovukli.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#3708 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovu temu otvaram u nadi da ću pročitati da je raštikar završena priča.
Al' kurko, kako izgleda.
Al' kurko, kako izgleda.
- GandalfSivi
-
90minut
#3710 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ti ces znat vec na zimskoj pauzi na cemu si prvo što se tice investitora drugo pripreme trece kad bi kup legao sezona bi se smatrala haos uspješnom.Revolucionar ★ wrote: ↑05/12/2021 16:03 Ne bi ova skupina mediokriteta ni sa vicom bila u boljoj poziciji. Nema, poslije one havarije i prokockane titule, onda finansijski sunovrat, pozitiva je uopce stabilizovat tim i prezivit godinu. Jebi ga, do prije pola godine unazad je realna opcija bila i finansijski kolaps. Od ovog skarta sta se bude moglo izdvojit - izdvojit, pa u naredne dvije tri sezone slagati neki tim. Takva je realnost, nama i konama su crni oblaci nad glavama
Inace što Suad piše uspjeli su otjerati i ono malo naroda opce poznato da imamo 2 hiljade bolesnika i u najgorim vremenima situacija ove sezone je takva da nam se ta brojka prepolovila na mnogim domacim utakmicama.
Na niskim smo granama malo je reci.
-
kakaljin
#3711 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Evo ide nova godina i taman da vidimo koliko mi navijaci mozemo pomoci klubu i da nas se vidi koliko nas ima , clanske krecu uskoro pa eto nacin da mi navijaci pokazemo da nas ima i da smo u klub a ne uz pojedince i da sa velikom brojkom pokazemo da se ne mogu olako ponasati prema klubu.
Sve cemo vidjeti koliko clanski cemo imati pred nastavak prvenstva
Sve cemo vidjeti koliko clanski cemo imati pred nastavak prvenstva
-
svi u napad
#3712 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kakaljin ne mozemo mi toliko clanarine uplatit kolko treba isplatit za otkaz ovom levatu. Nadam se da ce vlasnici povesti racuna o ugradjivanjima direktora u ugovore igraca i trenera. Lijepo je od tebe sto vilis i podrzavas nas klub al i oni u klubu moraju pokazati ljubav prema klubu koju ti pokazujes. Ziv i zdrav mi bio.

-
kakaljin
#3713 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Članarina se ne uplaćuje da se da nekom pare, vec da se pokaže privrženost voljenom klubu. Bitno je da ja pokažem ljubav prema klubu a sto neko drugi ne pokazuje to nije moj problem vec njegov. Broj članova govori koliko koji klub ima navijača i mene je sramota da navijača Sarajeva ima manje od 4000. A svi se nesto zaklinju da vole Sarajevo. Članska je najmanje što neko moze pokazati.svi u napad wrote: ↑05/12/2021 23:54 Kakaljin ne mozemo mi toliko clanarine uplatit kolko treba isplatit za otkaz ovom levatu. Nadam se da ce vlasnici povesti racuna o ugradjivanjima direktora u ugovore igraca i trenera. Lijepo je od tebe sto vilis i podrzavas nas klub al i oni u klubu moraju pokazati ljubav prema klubu koju ti pokazujes. Ziv i zdrav mi bio.![]()
![]()
Ko nema clansku voljenog kluba za mene nije navijač kluba.
Bez obzira što se fura da ide na svaku utakmicu i ide na gostovanja.
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#3714 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
letio je Hus za manje
i Vinko isto tako
ne kontam da je Goran jos u klubu
i Vinko isto tako
ne kontam da je Goran jos u klubu
- ZonFon
#3715 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislim da su i Vinko i Hus imali dosta bolje igrace od Gorana.
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#3716 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bodul, Ahmet, Fanimo, Belmin, Peci, Bagaric, Kapic su sasvim solidni igraci za ovu ligu
onda ova talentovana djeca Trako i Ramic
nisu to bezze likovi
nama je odbrana qrac
Dupovac i Lazic nisu ni sjene onih igraca od ranije
- Dinostula
#3717 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dupovac-Lazic-Kurdic prespori a lik forsira 343 ili 352 po tome vidis odmah koliki je lik kloc.
Dok se Saban i Pidro sa centra vrate nazad mi primimo dva gola iz jedne kontre.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#3718 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Izvini ako sam te šta uvrijedio.GandalfSivi wrote: ↑05/12/2021 22:08Ruzno je to “rastikar”, a sto se ostalog tice, ne da nije zavrsen nego kaze da je tek poceo. Da si napisao rastimar, imalo bi puno vise smisla…
Nisam nikad bio fan ultra furke ali mislim da bivši trener ŠB ne treba i ne može voditi Sarajevo.
Dodatno, užasno vodi ekipu.
Što se raštike tiče, i ja volim sarmu sa raštikom a od prije rata imam i neke raje u tim krajevima i dan danas ih od milja zovem raštikari. Još smo dobri ali ne pričamo o nekim stvarima.
- Impressum
- GandalfSivi
#3720 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Apsolutno nikakve veze nemam sa Hercegovinom, nego mi ruzno zvuci kvalifikacija. Lik je ubleha, nebitno odakle dolazi, unistio nas je kao malo ko. I to je jedino bitno.enko 1964 wrote: ↑06/12/2021 13:16Izvini ako sam te šta uvrijedio.GandalfSivi wrote: ↑05/12/2021 22:08
Ruzno je to “rastikar”, a sto se ostalog tice, ne da nije zavrsen nego kaze da je tek poceo. Da si napisao rastimar, imalo bi puno vise smisla…
Nisam nikad bio fan ultra furke ali mislim da bivši trener ŠB ne treba i ne može voditi Sarajevo.
Što se raštike tiče, i ja volim sarmu sa raštikom a od prije rata imam i neke raje u tim krajevima i dan danas ih od milja zovem raštikari. Još smo dobri ali ne pričamo o nekim stvarima.
-
sencobih
#3721 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
nije još završio , ima priliku i na proljece da nas dokrajčiGandalfSivi wrote: ↑06/12/2021 15:30Apsolutno nikakve veze nemam sa Hercegovinom, nego mi ruzno zvuci kvalifikacija. Lik je ubleha, nebitno odakle dolazi, unistio nas je kao malo ko. I to je jedino bitno.enko 1964 wrote: ↑06/12/2021 13:16
Izvini ako sam te šta uvrijedio.
- Logovan
#3722 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
https://sportsport.ba/fudbal/matthias-f ... lub/413939
Evo izgleda da ima ponuda za Fanima. Najbolje bi ga bilo prodati kada je već ovakva situacija sa njim.
Evo izgleda da ima ponuda za Fanima. Najbolje bi ga bilo prodati kada je već ovakva situacija sa njim.
- ZonFon
#3723 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Otimaju se za njega 
-
last mohicans
#3724 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Iako je od tariguza, ali ima tačnih konstatacija, itekako.
Šef stručnog štaba Sarajeva Goran Sablić nije podnio ostavku nakon katastrofalne polusezone na klupi bordo tima, tako da je sada na potezu koševska vlada.
Najskuplji tim
Tim povodom donosimo 11 razloga, a ima ih i više, zbog kojih hrvatski nogometni demagog nije zaslužio da vodi bordo tim na proljeće.
- Sarajevo nakon 19. kola, u nikad lošijoj Premijer ligi BiH, zaostaje 20 bodova za liderom Zrinjskim.
- Bordo tim trenutno nije na mjestu koje vodi u Evropu, što je za klub renome FK Sarajevo minimum.
- Najviše poraza (sedam) u jednoj polusezoni u poslijeratnoj historiji.
- Bordo tim je prvi dio sezone završio na četvrtom mjestu, a imao je najskuplji igrački kadar. Prema procjeni njemačkog Transfermarkta, tržišna vrijednost Sablićevih izabranika je 6,3 miliona eura, a prvoplasiranog Zrinjskog 5,55 miliona eura, drugoplasirane Tuzla City 4 miliona eura, a trećeplasiranog banjalučkog Borca 4,9 miliona eura.
- Sarajevo u prvom dijelu sezone, u prosjeku, nije uspjelo postići jedan gol po utakmici – 19 mečeva, 18 golova (Nemanja Bilbija je sam postigao 18 golova).
- Pored loših rezultata, šef stručnog štaba Sarajeva je zaustavio ili usporio razvoj Muharema Trake, Tarika Ramića, Dala Varešanović i ostalih koševskih klinaca koji su na pokazivali potencijal. Pa i golman Belmin Dizdarević je bio druga opcija iz samo Sabliću znanih razloga na startu sezone.
- Nije znao fizički spremiti ekipu, bez obzira na probleme s kojima se bordo tim susretao na početku sezone. Smiješne su izjave trenera u septembru ili oktobru da ekipa nije fizički spremna.
- Sarajevo je za minulih šest mjeseci odigralo samo dvije prijateljske utakmice, iako je igrački kadar pretrpio značajne promjene...
Nema napretka
- Bordo tim pod Sablićevom komandom, kako je vrijeme prolazilo, nije pokazao nikakav napredak.
- Klub s Koševa nije poligon za eksperimente i učenje netalentiranih trenera. Svaka čast na igračkoj karijeri, ali razlika između igračke i trenerske karijere je velika.
- S Koševa je otjerao možda i dva (po)najbolja igrača Sarajeva - Tina Sven Sušića i Matijasa Fanima (Matthias), i tako – pored rezultata, eliminirao ili maksimalno umanjio zaradu od njihove prodaje.
Brukanje u Evropi
Pored katastrofalne premijerligaške sezone, klub s Koševa je minuloj polusezoni otvorio katastrofalnim porazom u 1. pretkolu Konferencijske lige od moldavskog Milsamija (0:0, 0:1).
Svaki komentar je suvišan.
- Dr. Kuca
#3725 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Meni je najgore sto niko u klubu (mirvic) nije shvatio ozbiljnost situacije. Dali im 40 dana odmora. Ako vec nece biti smijenjen, ba pocnite trenirati 3ceg januara. Pokazite karakter. Jok. Malo odmor, pa antalija, pa ce biti ovi mi umorni, tereni itd