Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Filadendron96 wrote: ↑26/12/2021 07:33
Da li je neko narucivao nesto preko 300 KM i ako da, kakvo ste imali iskustvo sa Pesotom i carinom? Ne bih da budem dosadan jer opet pitam, ali evo kontam da narucim GoPro hero 10 black i kada racunam prema poznatoj kalkulaciji (vrijednost artikla sa Pesotom*1.1*1.17+oko 50 KM spediter) ispadne opet jeftinije nego kod nas.
Malo sam se vratio na temi i ako sam dobro vidio @freelancerBIH je imao iskustvo, pa ako nije problem, bio bih fakat zahvalan na odgovoru od bilo koga ko je imao nesto sto je otislo na carinu.
Dobar je deal: https://gopro.com/en/us/shop/cameras/he ... 101-master
Na ovo bi te trebalo doći još nekih 250 maraka. Povoljno je, kome treba.
P.S.Ima nešto i ako se prijaviš na mail listu, dobiješ na ovih 399 još 10%.
@STR69 Pa ja, to je to. Btw jutros sam pitao momka koji radi u Skenderiji (zove se Afan, brza pohvala za njega) i potvrdio mi je da je ova kalkulacija, pa koga zanima, da okvirno mozete izracunati koliko bi kostalo sve.
Znaci ovako ide, za artikle iznad 300 KM vrijednosti:
Ukupna cijena artikla sa shipping-om do skladista u Wilmington-u i Pesoto shipping-om+spediterske usluge 30 KM+administrativna taksa 20 KM+taksa carinjenja 5,10 ili 15%+17% PDV. U ovom primjeru (Gopro+baterija+kartica) sa Pesotom= 365 USD/652.87 KM+50 KM*1.15*1.17= 945.71 KM (ako bi uzeli po prodajnom kursu i najvecom stopom carinjenja). Samo mi je upitno da li bi ovo uopste poslali avionom zbog baterije?
STR69 wrote: ↑27/12/2021 13:53
Hoće li biti sutra leta?
Ja čuo da hoće. Pričaju žene u brijačnici...
Nego, ako stvarno sutra pošalju let, to će biti 31. let u ovoj godini, prema mojim evidencijama. Dakle, nije svake sedmice let, već je u prosjeku let svakih 12 dana
Hoće li biti sutra leta?
Nego, ako stvarno sutra pošalju let, to će biti 31. let u ovoj godini, prema mojim evidencijama. Dakle, nije svake sedmice let, već je u prosjeku let svakih 12 dana
Šta još žene pričaju?
Kažu da će opet poslati sve pakete koje zateknu u skladištu. Valjda, da ih ne bi štakori nagrizli ili tako nešto...
Hoće li biti sutra leta?
kazu li sta za preuzimanje paketa ovo vec dosadilo cekat
MarkoIvkovic wrote: ↑27/12/2021 14:46
ne zezaj? meni na sva 3 28.12. stoji
Možda ih je carina zadržala.
pa ako je tako onda znaci da je dio paketa stigao i da ih skenira, znaci mozda bude danas oko 5 preuzimanje , bilo bi vrh da bude sutra od 10 ujutro jedino cu tad moci sutra preuzeti
kazu li sta za preuzimanje paketa ovo vec dosadilo cekat
Kažu da će biti do kraja godine, ako ne ove onda iduće
Jesi li ikad imao situaciji sa carinom? Ili neko drugi, pa da nam kaže je li ovako i tada bilo?
A šta ti je u ta dva paketa? Je li elektronika, satovi ili nešto slično?
Sat i Kindle. Možda je problm što je i u ovom što se planira sutra kindle.
E onda je carina u pitanju, ubijeđen sam. Drug mi je radio u špediciji i objasnio mi je jedne prilike da carina takve stvari uvijek zadržava i provjerava bez obzira na vrijednost (pogotovo satove, telefone, tablete...), dok recimo garderobu i prnje rijetko kad gledaju, samo ako je nešto baš sumnjivo...
A ako je stvarno carina u pitanju, verovatno neće biti nikakvih problema ako je u granicama dozvoljene vrijednosti, ali uzeće vremena da prođe cijeli postupak...
MarkoIvkovic wrote: ↑27/12/2021 14:50
pa ako je tako onda znaci da je dio paketa stigao i da ih skenira, znaci mozda bude danas oko 5 preuzimanje , bilo bi vrh da bude sutra od 10 ujutro jedino cu tad moci sutra preuzeti
bilo bi topčina da jave do 5 da se dodje po paket. taman tad zavrsavam s poslom a i blizu mi je skenderija, samo da ne bude kise jer pjesacim
bilo bi topčina da jave do 5 da se dodje po paket. taman tad zavrsavam s poslom a i blizu mi je skenderija, samo da ne bude kise jer pjesacim
isti sam hahahaha, mozda se sretnemo imal Quaresme ovdje
Mislim da neće prije 6 javiti, ako misle sutra dijeliti.