Kako naci zenu vrijednu braka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#3701 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
to šećerlema hoće da bude plavuša, haha, kul.
- pustopoljina
#3702 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ti u svemu vidis previse razmisljanja i proracunatosti kod zena.almir90 wrote:@Malboro, pa de mi objasni onda razliku?pustopoljina wrote:Ma kad ti kaze da si fin ali ..to znaci da ti nista ne fali, ali da izmedju vas nije kliknulo. Ne mirisete se.MarlboroGold wrote:To nije fin kojeg si opisao. Kad ti zena kaze ti si fin ali... znaci da nisi njen tip i to je kratko i jasno. Ne mora znaciti da ganja bildere.
Te sto si opisao u drugom dijelu su teske bete, inceli i slicno.
Ali kad zena zeni kaze za nekog muskarca da je pravo fin, znaci da je materijal za braka, prije svega posten i iskren, pa vidi, mozda kliknes s njim i lagano upozorenje drugarici da ce drzati njegovu stranu, ako se to dvoje spandjaju, pa joj se ova bude jadala.
Ti o kojima vi pišete su zadnja opcija ženama kada dođu u vrijeme da žele porodicu a ne mogu naći nekoga drugog, tj. boljeg od dotičnog. To je ono držanje muškarca na klupi kao prijatelja dok se traži nešto bolje sa strane - a ako se ne nađe nešto bolje onda se iz prijateljstva 'naglo' stvori nešto više. Što je glupost, i mnogi muškarci čak o ovome i ne znaju.
Samo jedna forumašica je ovdje priznala da ne može biti u prijateljskim odnosima sa muškarcem koji ne osjeća ništa prema njoj (naće se ona već) - i to je to. Mnoge to neće priznati da je ovo istina, ali realno mnoge tako razmišljaju.
U principu treba se potruditi da ne budeš muškarac koji dođeš kao zadnja opcija nekoj ženi, jer možeš biti siguran da ćeš imati relativno nesretan život.
A ne kontas da i one tapkaju i traze i zele ne dobiti limun od zivota.
Niko ne zna kakva ce biti buducnost. Hoces li se udati/ozeniti ili ne, imati djecu ili ne, hoce li ti brak biti sretan ili sheban, hoces li ostati udovica, a mlada, hoces li biti razveden/a sa 30 ili 40 ili 55?
Kupujete te besmislene savjete ljudi koji pojma nemaju...
Ne mogu ni imati. Svako ima jedan zivot i tu jednu perspektivu.
Nekoj zeni je pojam zivota zbrinutost i klikanje po netu, nekoj da dozivi strast, nekoj da ima djecu, nekoj je priznanje na poslu vaznije od djece i covjeka...isto tako muskih...razlicitih..neko te seta dok se ne ozeni i onda katanac na vrata, neko te oblaci ko profuknjacu, neko hoce da radis, neko samo pika tvoju ulogu domacice, neko se raduje svom djetetu, neko je ljubomoran na vlastito dijete.
Neko se pod problemima dozove, a neko otvori flasu..
Cemu biti zlurad ako te neka nece, nije htjela kad si bio balav?
Ja u svom zivotu i dalje bih bila sa onima sa kojima jesam bila i da opet biram, ne bih one koje tada nisam htjela...sta se neko treba siliti? I mene neko nije htio, a i danas leta sam...i nisam zlurada, zao mi je, jer znam sa milion strana da je ok i vrijedan lik, a i sa...69.godiste...koliko je to...ma odlicno izgleda. Uvijek je dobro izgledao.
To su te sudbine...a ne sad da ima cura Excel tabelu, ko joj je na klupi, a ko glavni igrac.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#3703 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
excel tabelu
ma almir je mnogo opterećen kalkulacijama, vjerovatno je osoba koja voli sve imati isplanirano, pod kontrolom i biti u zoni komfora, plaši se neuspjeha. ali ne ide to tako u životu i ljubavi.
ma almir je mnogo opterećen kalkulacijama, vjerovatno je osoba koja voli sve imati isplanirano, pod kontrolom i biti u zoni komfora, plaši se neuspjeha. ali ne ide to tako u životu i ljubavi.
- pustopoljina
#3704 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Fala sto si dosla do kraja...lmo wrote:excel tabelu![]()
ma almir je mnogo opterećen kalkulacijama, vjerovatno je osoba koja voli sve imati isplanirano, pod kontrolom i biti u zoni komfora. ali ne ide to tako u životu i ljubavi.
- dale cooper
#3705 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
pustopoljina wrote: Ti u svemu vidis previse razmisljanja i proracunatosti kod zena.
Niko ne zna kakva ce biti buducnost. Hoces li se udati/ozeniti ili ne, imati djecu ili ne, hoce li ti brak biti sretan ili sheban, hoces li ostati udovica, a mlada, hoces li biti razveden/a sa 30 ili 40 ili 55?
Nekoj zeni je pojam zivota zbrinutost i klikanje po netu, nekoj da dozivi strast, nekoj da ima djecu, nekoj je priznanje na poslu vaznije od djece i covjeka...isto tako muskih...razlicitih..neko te seta dok se ne ozeni i onda katanac na vrata, neko te oblaci ko profuknjacu, neko hoce da radis, neko samo pika tvoju ulogu domacice, neko se raduje svom djetetu, neko je ljubomoran na vlastito dijete.
Ja u svom zivotu i dalje bih bila sa onima sa kojima jesam bila i da opet biram, ne bih one koje tada nisam htjela...sta se neko treba siliti? I mene neko nije htio, a i danas leta sam...i nisam zlurada, zao mi je, jer znam sa milion strana da je ok i vrijedan lik, a i sa...69.godiste...koliko je to...ma odlicno izgleda. Uvijek je dobro izgledao.
To su te sudbine...a ne sad da ima cura Excel tabelu, ko joj je na klupi, a ko glavni igrac.
- Xavier1
#3706 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Almir je inteligentan momak i mnogi od vas ga ne razumiju. Meni je jasno sta prica.
- DzordzHodzic
#3707 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ima nesta tuzno u tome kad neko hoce da ima kontrolu nad svim
- MarlboroGold
#3708 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Teško. Lik je izuzetno tvrdoglav, a ustvari sa onim što govori kada se malo više zagrebe ispod površine vide se očita nesigurnost i manjak samopouzdanja. To ni isklesano tijelo ne može nadomjestiti (svaka čast zbog zdravlja), već samo promjena mentaliteta.dale cooper wrote:pustopoljina wrote: Ti u svemu vidis previse razmisljanja i proracunatosti kod zena.
To su te sudbine...a ne sad da ima cura Excel tabelu, ko joj je na klupi, a ko glavni igrac.Još samo kada bi almir malo poslušao ovako mudar i pametan ženski svijet.
- pustopoljina
#3709 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Pa dobro, samodisciplina mu moze samo pomoci oko samopouzdanja...al' i on ima svoj put...pa nek' hoda.
- MarlboroGold
#3710 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
E jbg zagricnuh se 
@insomnia
@insomnia
- pustopoljina
#3711 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ja sve cekam da se vrati u staru formu

- animals
#3712 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Jel to jos nisu skontali kaku ce... 
- muha_sa
#3713 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
ovo je prava žena

- animals
#3714 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Moja nece ni ovu malu da ponesemuha_sa wrote:ovo je prava žena
- beni-bu-man
#3715 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
auuu sace opet robovi ovo onomuha_sa wrote:ovo je prava žena
- muha_sa
#3716 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
beni-bu-man wrote:auuu sace opet robovi ovo onomuha_sa wrote:ovo je prava žena

- beni-bu-man
#3717 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
muha_sa wrote:beni-bu-man wrote:auuu sace opet robovi ovo onomuha_sa wrote:ovo je prava žena
- animals
#3718 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
U mene komsija kad dodje vrijeme cijepanja drva,
uzme malu stolicu, pivu i cijepa triske..
a zena, moja tetka, malesna zena bila..
sjekiru i iscjepa svi deset metara dok on pripremi za potpalu
- muha_sa
#3719 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
nešto vakoanimals wrote:U mene komsija kad dodje vrijeme cijepanja drva,

- animals
#3720 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Samo ona nije ni stolice imala..muha_sa wrote:nešto vakoanimals wrote:U mene komsija kad dodje vrijeme cijepanja drva,
sjekiru i iscjepa svi deset metara dok on pripremi za potpalu![]()
- MarlboroGold
#3721 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
muha_sa wrote:beni-bu-man wrote:auuu sace opet robovi ovo onomuha_sa wrote:ovo je prava žena
- pustopoljina
#3722 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Nase zene...animals wrote:U mene komsija kad dodje vrijeme cijepanja drva,
Kod moje majke bila komsinica...muz radio na zeljeznici u smjenama..cetvero djece...zena ko trklja za grah tanka.
Dodje vrijeme kad se cupa grah...on ili spava ili je "u sluzbi"...mi ko djeca predjemo kod njih kad njega nema...zena uzme navlaku od jorgana i donese na sebi taj pocupani grah), ne vidi se ispod toga...brdo na sebi donese.
I onda njena djeca i mi pučimo mohunje
- dale cooper
#3723 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Damn...sok mutavac.
Good times. 
- animals
#3724 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
U mene dijete i pije samo taj sok..
ili vodu..
ili vodu..
- insomnia78
#3725 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
I moja isto hahaanimals wrote:U mene dijete i pije samo taj sok..
ili vodu..