Nalić smatra da je u drugom dijelu, kod vodstva od 2:0, bh. tim nepotrebno na teren izašao s dva napadača.
- Za mene je bilo vrlo jasno šta nas očekuje u drugom poluvremenu nakon samo tri minute igre. Mislim da je nepotrebno bilo nastaviti igrati sa dva napadača, koji ustvari još u toj utakmici i nisu funkcionisali najbolje. Opet, to je samo moje mišljenje. Bez dileme je moralo doći do promjene strategije, timske funkcije, uvođenja adekvatnijih igraca na sliku utakmice koja se izrodila u drugom poluvremenu i time spriječiti taj prvi gol Kiprana, jer 2:0 je jedan od najopasnijih rezultata u fudbalu za koji svaka ekipa mora imati maksimalan respekt.
- Izgledalo je da smo iznenađeni pritiskom Kiprana i da nismo imali plan B. Promjenu slike utakmice selektor je tražio izmjenama. Jedan bočni vezni za bočnog veznog, špic umjesto špica itd. To nam nažalost nije dalo drugu dimenziju koja bi nas osigurala defanzivno, a to nam je bilo potrebno, kao i veći posjed lopte, jer su vješti Kiprani skratili naše napade na minimum visokim pritiskom. Ova utakmica me je dosta podsjetila na utakmicu protiv Iraca u prošlom ciklusu, koja je za moj pojam jedan od većih taktičkih promašaja od svih utakmica reprezentacije koje sam ja do tada gledao. Mozda i Grčka Zenici. Visoke lopte i nemogućnost izlaska sa loptom iz bekovske linije. Dakle, igramo kako paše protivniku, a ne nama - dodaje Nalić.
https://www.faktor.ba/vijest/zlatan-nal ... gih-263194