Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#3701 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Mudro zbori Nalic :oops:

Nalić smatra da je u drugom dijelu, kod vodstva od 2:0, bh. tim nepotrebno na teren izašao s dva napadača.

- Za mene je bilo vrlo jasno šta nas očekuje u drugom poluvremenu nakon samo tri minute igre. Mislim da je nepotrebno bilo nastaviti igrati sa dva napadača, koji ustvari još u toj utakmici i nisu funkcionisali najbolje. Opet, to je samo moje mišljenje. Bez dileme je moralo doći do promjene strategije, timske funkcije, uvođenja adekvatnijih igraca na sliku utakmice koja se izrodila u drugom poluvremenu i time spriječiti taj prvi gol Kiprana, jer 2:0 je jedan od najopasnijih rezultata u fudbalu za koji svaka ekipa mora imati maksimalan respekt.

- Izgledalo je da smo iznenađeni pritiskom Kiprana i da nismo imali plan B. Promjenu slike utakmice selektor je tražio izmjenama. Jedan bočni vezni za bočnog veznog, špic umjesto špica itd. To nam nažalost nije dalo drugu dimenziju koja bi nas osigurala defanzivno, a to nam je bilo potrebno, kao i veći posjed lopte, jer su vješti Kiprani skratili naše napade na minimum visokim pritiskom. Ova utakmica me je dosta podsjetila na utakmicu protiv Iraca u prošlom ciklusu, koja je za moj pojam jedan od većih taktičkih promašaja od svih utakmica reprezentacije koje sam ja do tada gledao. Mozda i Grčka Zenici. Visoke lopte i nemogućnost izlaska sa loptom iz bekovske linije. Dakle, igramo kako paše protivniku, a ne nama - dodaje Nalić.

https://www.faktor.ba/vijest/zlatan-nal ... gih-263194
Logovan

#3702 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

supercali wrote:Ko je zlatan nalic u pm
Onda daj da i ja predam aplikaciju za mjesto selektora
Ko ti brani? :oops: :D
AmiĐa_Idriz

#3703 Re:Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by AmiĐa_Idriz »

Jedino pravo rješenje je upravo Nalić, Naliću vodi nas do trofeja Europskog prvaka!!!!!!!!!!
Edin H.

#3704 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Point. wrote:Nalic bi vjerovatno dosao u paketu sa nekadasnjim reprezentativcima. My guess bi bio Barbarez i Spahic.
Ja bih ovo podrzao, prije nego Prosneckog ili Terima.

Sa Nalicevom analizom utakmice u Kipru se u potpunosti slazem, covjek poznaje reprezentaciju i probleme, a Spaha i Barbarez bi dali jos i dodatnu dimenziju. Jedino se bojim da je Spaha previse svojeglav da prihvati nesto sa cim se eventualno ne slaze. Ali ako je funkcionisalo dugo sa ludim Keanom na klupi Irske, moglo bi se pokusati.
Point.

#3705 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Posto su neki od placenih tekstova podrske Amaru pisali kako je bitno biti moderan trener, eto od Nalica sigurno nema modernijeg potkovanog trenera.
Edin H.

#3706 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Mustang1

#3707 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Mustang1 »

Ko je Nalic? :D Ako je neki sto samo pise tekstove i analize onda moze i Omer Tipura :D
Edin H.

#3708 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Mustang1 wrote:Ko je Nalic? :D Ako je neki sto samo pise tekstove i analize onda moze i Omer Tipura :D
Slabo ti pratis svedsku U21 reprezentaciju. :oops:

https://bih.ba/27311-video-bh-trener-zl ... -prvenstva

Ovo je nas Mourinho :wink: :skoljka:
Tito_i_Partija

#3709 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Sta cekas? Trebe se lijepe same, kafa dzaba, nema nista bolje. :-D
supercali

#3710 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by supercali »

Tito_i_Partija wrote:
Sta cekas? Trebe se lijepe same, kafa dzaba, nema nista bolje. :-D
ponedjeljak
Muhamed Đakmić

#3711 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Edin H. wrote:Mudro zbori Nalic :oops:

Nalić smatra da je u drugom dijelu, kod vodstva od 2:0, bh. tim nepotrebno na teren izašao s dva napadača.

- Za mene je bilo vrlo jasno šta nas očekuje u drugom poluvremenu nakon samo tri minute igre. Mislim da je nepotrebno bilo nastaviti igrati sa dva napadača, koji ustvari još u toj utakmici i nisu funkcionisali najbolje. Opet, to je samo moje mišljenje. Bez dileme je moralo doći do promjene strategije, timske funkcije, uvođenja adekvatnijih igraca na sliku utakmice koja se izrodila u drugom poluvremenu i time spriječiti taj prvi gol Kiprana, jer 2:0 je jedan od najopasnijih rezultata u fudbalu za koji svaka ekipa mora imati maksimalan respekt.

- Izgledalo je da smo iznenađeni pritiskom Kiprana i da nismo imali plan B. Promjenu slike utakmice selektor je tražio izmjenama. Jedan bočni vezni za bočnog veznog, špic umjesto špica itd. To nam nažalost nije dalo drugu dimenziju koja bi nas osigurala defanzivno, a to nam je bilo potrebno, kao i veći posjed lopte, jer su vješti Kiprani skratili naše napade na minimum visokim pritiskom. Ova utakmica me je dosta podsjetila na utakmicu protiv Iraca u prošlom ciklusu, koja je za moj pojam jedan od većih taktičkih promašaja od svih utakmica reprezentacije koje sam ja do tada gledao. Mozda i Grčka Zenici. Visoke lopte i nemogućnost izlaska sa loptom iz bekovske linije. Dakle, igramo kako paše protivniku, a ne nama - dodaje Nalić.

https://www.faktor.ba/vijest/zlatan-nal ... gih-263194
Pa evo ovaj dio je klasična floskuletina. Ovo apsolutno znam i ja. Trenerov posao je da kaže koji su to adekvatniji igrači na sliku utakmice koja se izrodila u drugom poluvremenu, kako on to naziva.

Nalić je samo pobrojao sve probleme koje smo i mi vidjeli, a nigdje u svojoj analizi nije ponudio niti jedno rješenje i alternativu koji bi sam iskoristio.
leškarenje

#3712 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

A sto bi otkrivao karte kako bi on :D pa onda dodje za selektora npr.Amar i uradi to isto ....jel mislis da bi iko spomenuo da je to Nalic govorio,nego bi sve hvalospjevke isle na briljantnost selektora 8) ha ja....ako ga izaberu bezbeli ce primjeniti to sto je vidio kao nedostatak.
manijak1

#3713 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

leškarenje wrote:A sto bi otkrivao karte kako bi on :D pa onda dodje za selektora npr.Amar i uradi to isto ....jel mislis da bi iko spomenuo da je to Nalic govorio,nego bi sve hvalospjevke isle na briljantnost selektora 8) ha ja....ako ga izaberu bezbeli ce primjeniti to sto je vidio kao nedostatak.
jel to mijenjaš stav naspram Amara :? Nije više :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: .
Džaba ova tema boljeg od Amara nema :oops: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Muhamed Đakmić

#3714 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

leškarenje wrote:A sto bi otkrivao karte kako bi on :D pa onda dodje za selektora npr.Amar i uradi to isto ....jel mislis da bi iko spomenuo da je to Nalic govorio,nego bi sve hvalospjevke isle na briljantnost selektora 8) ha ja....ako ga izaberu bezbeli ce primjeniti to sto je vidio kao nedostatak.
Nemam ništa protiv Nalića, ali ne svodi se fudbal samo na analize utakmica.

Gary Neville je jedan od najboljih analitičara u historiji engleskih stručnih emisija, a veliko je igračko ime. Na osnovu toga je dobio posao u Valenciji, pa je bio najgori trener Valencije u historiji.

Nalić kao neki vid konsultanta je jedna stvar, Nalić kao selektor nikako u ovom trenutku ne može biti ok.
leškarenje

#3715 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

manijak1 wrote:
jel to mijenjaš stav naspram Amara :? Nije više :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: .
Džaba ova tema boljeg od Amara nema :oops: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Napisao sam npr....evo hoces da zamijenim ime,npr.Kodro :thumbup:
RtrnOfSalisbury

#3716 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by RtrnOfSalisbury »

svakog dana sanse su sve vece da bilo ko(nj) da dodze, da ce ga fasovat. dok obadze sve kandidate i izskautira i izrazgovara doce i proce katar
igraci tesko da i znaju da postoji neka reprezentacija bih, a kad hin pozovu reci ce: ma dje bas sad. ali vazda postoji faktor srece i iznenadjenja a i cuda se znaju zdesit sto je i jedina realna nada za bih
manijak1

#3717 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

Napisao sam npr....evo hoces da zamijenim ime,npr.Kodro
Hvala :oops: nego ako pratiš rad nesuđenog selektora Meha :D izgubi neki dan meč loptu protiv Xamaxa , prvo poluvrijeme Servette vodila 1 :0 , pa na kraju zijanila 1 :2 , Xamax ima 11 bodova više i utakmicu više .Možda dobije i nogu :D pa opet dođe u obzir .Iz moralnih i ličnih razloga.
Edin H.

#3718 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

manijak1 wrote:
:D
Tito_i_Partija

#3719 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Sjo sad prosirujemo kandidate i na clanove strucnih stabova U21 ekipa, takozvanih "selektorovih saradnika". :lol:

Sledeci kandidati su ona djeca po terenu sto kupe lopte, i oni cistaci sto kupe prljave peskire po svlacionicama. Ima tu sigurno neki neotkriveni dragulj, samo ga valja pronac'. :D
Banja Luka

#3720 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Banja Luka »

Dajte novu anketu. U ovoj nema Nalica :mrgreen:
Edin H.

#3721 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Banja Luka wrote:Dajte novu anketu. U ovoj nema Nalica :mrgreen:
Pa ne znam da li je ovaj put Nalic oficijalni kandidat i od kuda se ime provuce na forumu.
Premda razumijem Djakmicevu rezervu, ja bih bio za ovu kombinaciju Nalic, sa pomocnicima Spahic i Barbarez.
manijak1

#3722 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

Banja Luka wrote:Dajte novu anketu. U ovoj nema Nalica :mrgreen:
fakat , dajte samo budućeg selektora , pa neka ovi što ga ne mogu, glasaju za njega.Čuj nalića :D
irac300

#3723 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by irac300 »

Kad smo vec kod demagogije i Branimir Tulic je odlican teoreticar i statisticar, al' ga jebe sto je kurton od trenera. :D
luckylaka

#3724 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Safet Susic :thumbup:
Prema Papetovim riječima, u angažmanu Terima za novog selektora BiH problem bi mogla predstavljati i plaća. Fatih bi na klupi naše selekcije imao 15.000 eura mjesečno.

– Stvarno ne znam koliko je realno da Terim preuzme BiH. Znam da je ovdje na klupi Turske imao više od 300.000 eura mjesečno. Zaista sumnjam da će sjesti na klupu BiH, ali vidjet ćemo njegov odgovor – kazao je Sušić.

A kada bi Terim ipak odlučio da prihvati ponudu našeg Saveza, šta bismo dobili u tom slučaju?

– Ma, tu ne treba trošiti riječi. Terim je jedan od najboljih trenera svijeta. Veliki je stručnjak, autoritet. Bosna i Hercegovina svakako treba jednog takvog autoriteta da postroji igrače, članove Izvršnog odbora NSBiH i vas, novinare, da svi stoje mirno. Terim je karakterom sličan našem Vahidu Halilhodžiću, osnova svega mu je disciplina – kazao je Sušić.
markomilanov

#3725 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Gotovo je,Dragan Okuka,izbornik.
Locked