Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

JThomas

#3701 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

uglavnomja wrote:ponekad covjek ostane bez teksta, ponekad cak i vise puta :-)
logika

ono
hoda zenska ulicom i neko joj ukrade tasnu, unutra pare, kartice, mobitel, kljucevi od kuce, auta, vikendice ... i ona ode i prijavi policiji i kaze ja znam ko mi je ukrao tasnu, ali necu da vam kazem ... sami nadjite ko je ... i oonda proziva policiju da je nesposobna :D

:jbt:
a možda se ženska naprosto ne sjeća.

nismo u srednjem vijeku, nećemo je tjerati da govori, jel.
karakters

#3702 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

U ovom slucaju vjerovati sistemu, a ciji su dijelovi i sud i tuzilastvo i policija, za mene znaci da ni sud ni policija ni tuzilastvo nisu dio zavjere koja bi ciljano podmetnula laznog ubicu ( ili ciljano oslobodila pravog ubicu) da zastiti "pravog" ubicu

Teorija zavjere je ono sto tvrdi Muriz Memic, a ne tako direktno i ti, a to je da je sistem napravio siroku zavjeru sa desetinama, mozda i stotinama ljudi iz policije, tuzilastva, doktora, vjestaka, obicnih gradjana, ukljucujuci Ljubu, njegovu zenu i pun kombi djece, da bi podmetnuli Ljubu, kombi, krhotine, zenu i djecu i osudili ga uz njegov pristanak kao laznog ubicu.

Da ne spominjemo teoriju zavjere o zasnovanu na E.M. i pravljenju laznog alibija Muameru Budnji kao ubici kojeg se stiti, jer ta teorija nije bila u sudskom postupku.

Zasto je unutar sistema koji nije ciljano djelovao da podvali laznog ubicu i zastiti ili oslobodi pravog doslo do oslobadjajuce presude, razlozi se mogu traziti u nesposobnosti aktera, nedosljednostima unutar struktura istih aktera itd., a svoje vidjenje o tome sam detaljno opisao.

Na kraju, i oslobadjajuca presuda pa i stvarnog krivca (mada ni ja ne vjerujem da je Ljubo Dzenana ubio kombijem nego palicom) do koje dodje bez korumpiranosti ijedne karike sistema je ishod koji je sastavni dio pravila sistema.

U mojoj analizi sam naveo kljucnu tacku koja je dovela do ishoda kakav jeste, a to je bilo kada je sud kod prijedloga za produzenje pritvora iskljucio mogucnost da je Dzenanova smrtonisna rana od palice, tj. da je u pitanju ubistvo. To je odredilo daljnji tok dogadjaja.

Da je sud tada i potom u optuznici potvrdio osnovanu sumnju za ubistvo, sa Ljubom i kombijem na licu mjesta i dokazanim sakrivanjima dokaza koje su on i Bekrija uradili, te sa ranama na tijelu Dzenana Memica, Ljubo bi bio osudjen ili za ubistvo ili za saobracajku. Ljubo ne bi povlacio priznanje za saobracajku i borio bi se samo da ospori ubistvo palicom.

Ukratko, sistem se trudio da pronadje i osudi pravog ubicu, ali se desilo sto se desilo, tuzilastvo i policija nisu uspjeli.

Muriz Memic je zbog svoje nemoci da prihvati da je tako "glupo" izgubio dijete razvio fiks-ideju i teoriju zavjere po kojoj sistem podmece laznog ubicu da bi zastitio Budnju i ukljucio se Muriz u tim odbrane covjeka sa tog videa sa rekonstrukcije ne ostavljajuci u svojoj glavi ni promil sanse da taj covjek sa videa u tom videu nije sve slagao, nego je Muriz povkerovao da je sva ta prica sa videa potpuna izmisljotina i podmetanje sistema.

Mislim i objasnio sam do u detalje zasto tako mislim, da je Muriz pomogao osloboditi ubicu svog sina i da njegove teorije zavjere samo produzavaju njegovu agoniju. Istina je gorka, ali jedina djelotvorna pilula.

Mislim da se Muriz odbija suociti sa istinom, da mu je puna glava gluposti i da je ljudski i za njegovo dobro ukazati na to, iako je ovo sto pisem borba sa vjetrenjacama.

Na kraju, Muriz ce sam zivjeti sa posljedicama svojih djela.
Hendrix

#3703 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Hendrix »

Nedelja covjece odmori nekad, jel veca tarifa za pamflete vikendom?

Vidim pronasao si i password za Mensur account. 8)
uglavnomja

#3704 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:
uglavnomja wrote:ponekad covjek ostane bez teksta, ponekad cak i vise puta :-)
logika

ono
hoda zenska ulicom i neko joj ukrade tasnu, unutra pare, kartice, mobitel, kljucevi od kuce, auta, vikendice ... i ona ode i prijavi policiji i kaze ja znam ko mi je ukrao tasnu, ali necu da vam kazem ... sami nadjite ko je ... i oonda proziva policiju da je nesposobna :D

:jbt:
a možda se ženska naprosto ne sjeća.

nismo u srednjem vijeku, nećemo je tjerati da govori, jel.
:-)

haj procitaj jos jednom sta pise
JThomas

#3705 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

dobro sam ja pročitao, ne sekiraj se ti.

još jedna teorija zavjere da ti pamet stane - da ona koja je bila tu možda zna šta je bilo. level dejvid ajk jelde.
insomnia78

#3706 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by insomnia78 »

:lol:
JThomas

#3707 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ja se samo nadam da će ispuniti obećanje da će postaviti presudu. pa vidimo koliko još (u odnosu na ono što se već zna) ima tih tzv. nesposobnosti. da vidimo koliki je cijeli lanac tih nebitnih i nepovezanih slučajnosti, koje su se podrepile savjesnim i časnim ljudima koji su radili na slučaju.
Nadzorna_ploca

#3708 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

Covjek izgubi pola zivota pisajuci ovdje a predstavlja se kao neutralac i neko ko bi nam otvorio oci..very intrsting. :mrgreen:
JThomas

#3709 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

pošto ni đon poput armina ne može više braniti da je ubijen kombijem iako nema povrede od kombija, sad smo u fazi "bilo je propusta, ali nije namjerno, a i muriz nam je smetao". sljedeća faza će biti "ne može komesar znati šta radi svaki inspektor" i "ne može glavna znati šta radi svaki tužilac". jer PREVIŠE je toga.
uglavnomja

#3710 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:dobro sam ja pročitao, ne sekiraj se ti.

još jedna teorija zavjere da ti pamet stane - da ona koja je bila tu možda zna šta je bilo. level dejvid ajk jelde.
ja se ne sekiram, samo si ti fulio ceijeli fudbal :)
Cherry-Cherry

#3711 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Ali dobro, prešli smo iz faze da je bio kombi, korak po korak...
Sada smo u fazi palice, zlog suda i glupog tužilaštva. Tužilaštvo je nasjelo i sud ga je namagarčio. A sud je to uradio, jer je takođe glup.
JThomas

#3712 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a šta su tužilaštvo i policija fulili onda? grad u kojem se igra utakmica?
karakters

#3713 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

JThomas wrote:pošto ni đon poput armina ne može više braniti da je ubijen kombijem iako nema povrede od kombija, sad smo u fazi "bilo je propusta, ali nije namjerno, a i muriz nam je smetao". sljedeća faza će biti "ne može komesar znati šta radi svaki inspektor" i "ne može glavna znati šta radi svaki tužilac". jer PREVIŠE je toga.
Priznaj da si ovo tipkao lijevom rukom i zmireci :lol: :lol:
karakters

#3714 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Nadzorna_ploca wrote:Covjek izgubi pola zivota pisajuci ovdje a predstavlja se kao neutralac i neko ko bi nam otvorio oci..very intrsting. :mrgreen:
Dobro vam ide slijepo jednoruko kucanje, ali ja jbg nisam Isus :lol:
karakters

#3715 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

lijepa u dusi wrote:Evo ja da nemam pojma o slucaju, logicnije bi mi bilo ovo sto pise JThomas kao pravnik (ako se ne varam), nego polupismeni uhljebi. Samo se brukate bezveze, prpa guzici jel de?
Feraget ili Karkin? Previse nekako ovdje raspravlja sa anonimnim komentatorima za nekog ko ima otvorene rezerve prema raspravama sa anonimnim komentatorima.
Banksy

#3716 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Banksy »

karakters wrote:
U ovom slucaju vjerovati sistemu, a ciji su dijelovi i sud i tuzilastvo i policija, za mene znaci da ni sud ni policija ni tuzilastvo nisu dio zavjere koja bi ciljano podmetnula laznog ubicu ( ili ciljano oslobodila pravog ubicu) da zastiti "pravog" ubicu.
Tačno.

http://ba.n1info.com/a113469/Vijesti/Vi ... -srcu.html

Prvi put kada sam bio u MUP KS, a to je bilo 18. 02. 2016. godine, dan nakon dženaze mom sinu Dženanu, vidio sam tužitelja Ćato Merisa koji mi je rekao da on vodi istragu u tom predmetu, da se radi o najtežem ubistvu i da će tužilaštvo sve uraditi da se rasvijetli taj događaj. Takođe mi je rekao da je bio na licu mjesta i da je radio uviđaj. Ja sam ga pitao zbog čega me do tog dana nisu kontakirali kao oca i na to mi Ćato nije ništa odgovorio.

Dana 29. 02. 2016. godine sam bio kod policijskog komesara MUP KS g. Vahida Ćosića koji mi je rekao „da se radi o najtežem obliku ubistva, i da neće ostati nerazjašnjeno“. Također me je upoznao da se krivično djelo ove vrste kažnjava i do 40 godina zatvora.

12. 05. 2016.godine policijski službenik Hasan Dupovac mi je rekao "...lično sam prisustvovao obdukciji, vidio sam povrede i po meni su nastale od udarca tupim predmetom" na moj upit je li u pitanju metalni predmet kako se ranije govorili odgovorio mi je "pretpostvaljam da je riječ o drvenom predmetu, vidjet ćeš da će se tako i dokazati" nastavio na priču o vrsti povrede kazao je da je počinioc bio ljevak. Na moje pitanje zašto se onda vodi istraga kao saobraćajna nezgoda odgovorio mi je da auto ima veze sa slučajem, te da postoji mogućnost da je povreda nastala udarcem tupim predmetom iz automobila u pokretu. Upoznao me je i sa činjenicom da je prilikom istrage izuzet automobil Renault Clio zelene boje i da je još uvijek parkiran u garaži MUP-a KS. Navedeno vozilo nikada do toga momenta nije pomenuto a nije ni vraćeno vlasniku. Jedna od izjava Alise Mutap na KUM-u je bila "...udarilo nas je malo auto zelene boje...".

15. 03. 2016. godine zajedno bili kod glavne tužiteljice Dalide Burzić kojom prilikom nam je ista rekla: "...ja ne dam Alisu, jadna ona i ona je napadnuta, ona se jedva izvukla iz te veze (misleći na predhodnu vezu koju je imala za Mirzom Ploskićem), doživjela je traumu i išla je i hodžama da joj pomognu". Nakon toga je rekla: "...da je čula da je moj sin Dženan volio počastiti društvo, da je uvijek imao para kod sebe". Takođe je rekla: "...nije on njega htio ubiti, to je bilo naguravanje koje je eskaliralo"

karakters

#3717 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Najbolje ono preskoci 50 stranica teme i zakuca sa zestokom "poentom".
karakters

#3718 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

MensurM wrote:
Edin H. wrote: :-)
Pa ovo tek sad vidim. Je li ovo uopšte bio dokaz na sudu i jel moguće da on glumi sve?

Ma ubica frajer 1/1
Treba Nemanji reci da je rodjen novi Davor Dujmovic.

Image
karakters

#3719 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Znaci, zavjera pocinje najranije 16.03.2016. :lol:

Pardon, jos kasnije. :-)

Najranije 13.05.2016.
uglavnomja

#3720 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Banksy wrote:
karakters wrote:
U ovom slucaju vjerovati sistemu, a ciji su dijelovi i sud i tuzilastvo i policija, za mene znaci da ni sud ni policija ni tuzilastvo nisu dio zavjere koja bi ciljano podmetnula laznog ubicu ( ili ciljano oslobodila pravog ubicu) da zastiti "pravog" ubicu.
Tačno.
ovo je pismo koje je napisao muriz, nije dokaz ni za sta ... :|

jedini pisani dokz da je muriz bio u policiji i razgovarao ili pokusao razgovarati sa nekim je spomenut u onih 18 strana, i to je preko nekog rodjaka iz drugog odjeljenja dosao do krim policije ... nikakve info tada nije dobio, bar ne ovakve vrste :roll: u policiji sve tokmaci, lete da ozalosenom ocu sve ispricaju, i to istim rijecima

i jos sefica udrobi hodzu
JThomas

#3721 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

nažalost, ni oni kojima je to posao nisu pružili dokaze ni za šta.

nadam se da ćemo vidjeti koliko je stvarno tih "slučajnosti" i "javašluka" na 201 stranici kojima se optužba odbija. pa da vi to sve možete izlogicirati i nepobitno dokazati da je slučajno i nebitno.
karakters

#3722 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Za jedno godinu i po bi se trebalo barem okvirno znati da li ja manjkavo logiciram ili je zaslijepljeni Muriz pomogao osloboditi ubicu svog sina.

Za nekoliko mjeseci ce presuda za Ljubu biti pravosnazna, a ako bude oslobadjajuca, za jos godinu ce se valjda vidjeti da li nova bilo cija istraga moze otici u bilo kojem pravcu mimo Ljube.

Nema smisla da vise logiciram odgovore na vasa "mudra" pitanja, jer mislim da sam ih sve i izlogicirao, niti da nesto odgovaram na vase pokvarena-ploca isprazne mantre koje nemaju veze sa bilo kakvim argumentima nego samo sa vasim guranjem glave u pijesak i masturbatorskim fantazijama.
DonieBrasco

#3723 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DonieBrasco »

Dobra ti logika pravo, kao devet tuzitelja, kombi plave, pa tamno plave pa zelene, pa tamno zelene, pa bordo, pa crne, pa sive boje, saobracajna nesreca, tragovi kocenja, djelovi kombija rasuti svuda, pa nema djelova, pa ubistvo, pa nije ubistvo nego saobracajna, pa postoji palica, pa nema palice, pa rane na tjelu od odara kombija, pa od udaraca palicom, pa naodjednom sve sigurnoske kamere u okolini ne rade, radile a nema sniamaka, pa koliko forenzicara, koliko patologa, saobracajna struka, onda šecer na kraju ova sa amnezijom.

Jeste rom Ljubo ga udario kombijem, prepao se i pobjegao a ova ima amneziju da to potrvrdi.
Banksy

#3724 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Banksy »

uglavnomja wrote:
Banksy wrote: Tačno.

Prvi put kada sam bio u MUP KS, a to je bilo 18. 02. 2016. godine, dan nakon dženaze mom sinu Dženanu, vidio sam tužitelja Ćato Merisa koji mi je rekao da on vodi istragu u tom predmetu, da se radi o najtežem ubistvu i da će tužilaštvo sve uraditi da se rasvijetli taj događaj. Takođe mi je rekao da je bio na licu mjesta i da je radio uviđaj. Ja sam ga pitao zbog čega me do tog dana nisu kontakirali kao oca i na to mi Ćato nije ništa odgovorio.

Dana 29. 02. 2016. godine sam bio kod policijskog komesara MUP KS g. Vahida Ćosića koji mi je rekao „da se radi o najtežem obliku ubistva, i da neće ostati nerazjašnjeno“. Također me je upoznao da se krivično djelo ove vrste kažnjava i do 40 godina zatvora.

12. 05. 2016.godine policijski službenik Hasan Dupovac mi je rekao "...lično sam prisustvovao obdukciji, vidio sam povrede i po meni su nastale od udarca tupim predmetom" na moj upit je li u pitanju metalni predmet kako se ranije govorili odgovorio mi je "pretpostvaljam da je riječ o drvenom predmetu, vidjet ćeš da će se tako i dokazati" nastavio na priču o vrsti povrede kazao je da je počinioc bio ljevak. Na moje pitanje zašto se onda vodi istraga kao saobraćajna nezgoda odgovorio mi je da auto ima veze sa slučajem, te da postoji mogućnost da je povreda nastala udarcem tupim predmetom iz automobila u pokretu. Upoznao me je i sa činjenicom da je prilikom istrage izuzet automobil Renault Clio zelene boje i da je još uvijek parkiran u garaži MUP-a KS. Navedeno vozilo nikada do toga momenta nije pomenuto a nije ni vraćeno vlasniku. Jedna od izjava Alise Mutap na KUM-u je bila "...udarilo nas je malo auto zelene boje...".

15. 03. 2016. godine zajedno bili kod glavne tužiteljice Dalide Burzić kojom prilikom nam je ista rekla: "...ja ne dam Alisu, jadna ona i ona je napadnuta, ona se jedva izvukla iz te veze (misleći na predhodnu vezu koju je imala za Mirzom Ploskićem), doživjela je traumu i išla je i hodžama da joj pomognu". Nakon toga je rekla: "...da je čula da je moj sin Dženan volio počastiti društvo, da je uvijek imao para kod sebe". Takođe je rekla: "...nije on njega htio ubiti, to je bilo naguravanje koje je eskaliralo"

ovo je pismo koje je napisao muriz, nije dokaz ni za sta ... :|

jedini pisani dokz da je muriz bio u policiji i razgovarao ili pokusao razgovarati sa nekim je spomenut u onih 18 strana, i to je preko nekog rodjaka iz drugog odjeljenja dosao do krim policije ... nikakve info tada nije dobio, bar ne ovakve vrste :roll: u policiji sve tokmaci, lete da ozalosenom ocu sve ispricaju, i to istim rijecima
i jos sefica udrobi hodzu
Znači, Muriz laže? Ovo iznad je izmišljotina, laž?
uglavnomja

#3725 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

svako ko ima malo zdravog razuma trazi i drugu stranu price da bi imao bar priblizan pregled situacije. isto kao sto je osnova novinarskog posla da provjeri svaku informaciju iz najmanje 2 izvora prije objavljivanja vijesti.

ovo nije novinarska informacija, ovo je privatno pismo jednog nesretnog covjeka.

sumnjam da svjesno laze, ali isto tako ne vjerujem ni u sta dok ne cujem i drugu, trecu, cetvrtu ... i n-tu stranu koju je prozvao, bez i jednog jedinog dokaza

jedan od policajaca je vec negirao da mu je rekao ista od onoga sta je "prepricano"

i dalje ne vjerujem da jedna dalida moze bulazniti o hodzi :roll:
Locked