REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3701 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
oni ti ga puse, bakire
-
dragan.s
#3702 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da, ali to i takvo ustrojstvo BiH je moralo biti poznato onima koji su zahtjev za reviziju podnijeli. Umjesto toga ispade da MSP bolje zna kakav politički sistem imamo od naših razvikanih pravnika.Sara03 wrote: Mislim, da ovo što se oteglo nema veze sa onim što je u aplikaciji, već sa samim ustrojstvom BiH, koje je kao što i sam znaš poprilično složeno i ne može se očekivati brza reakcija kao u slučaju drugih država.
(Također, slažem se sa nekima koji su konstatovali da ovaj Sud prima određene političke instrukcije, ali takve nemaju veze sa našim političarima, niti će upravo oni moći previše uticati na smjer odlučivanja istog.)
Povodom onog o čemu smo raspravljali, a tiče se samog agenta i revizije kao novog postupka, ti i ja možemo kontrirati jedno drugome do sutra, no jedino validno tumačenje će donijeti Sud (ili bi barem trebao), uostalom do ovog trenutka ne možemo ni znati kakve su se procedure vodile iza kulisa. Čekajmo da Sud otvori usmenu raspravu (ako i do toga dođe) na kojoj će raspravljati o (ne)odobrenosti aplikacije, gdje će se dvije strane najvjerovatnije sporiti oko stvari o kojima smo se mi sporili ...
Moja je procjena (a vidjet ćemo brzo jesam li u pravu) da do usmene rasprave neće ni doći. Takođe mislim da su ova pisma pokušaj registra suda (po našem pisarnice) da utvrdi aktivni legitimitet podnosioca revizije tj. da li država stoji iza nje.
U narednih par dana će sve biti jasno.
- Sara03
#3703 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mogu shvatiti one koji su do podnošenja aplikacije likovali da se to i ne desi, ali ove koji i nakon naše obaveze da isto bude podneseno (što je i učinjeno) i dalje likuje da sve to propadne u jednoj sekundi. To bome ne mogu shvatiti ...

- dogtag
#3704 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Čeka se "eUropljanin i intelektualac" da se izjasni, da padnu sve maske!
Dosta je šuplje, neopredjeljen, Jugosloven, Hrvat..... čisto da znamo skim sad imam posla?
"Čoviću Srbine Srbija je uz tebe!!!

Dosta je šuplje, neopredjeljen, Jugosloven, Hrvat..... čisto da znamo skim sad imam posla?
"Čoviću Srbine Srbija je uz tebe!!!
-
dragan.s
#3705 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Navodno još nije ni dobio pismo. Čović je rekao da pretpostavlja kako je u pitanju zahtjev za pojedinačno izjašnjavanje članova Predsjedništva, ali ni on još nije dobio pismo.hAZNADAR wrote: Sa druge strane bi se Ivanic vec trijumfalno oglasio.
http://www.avaz.ba/clanak/278776/covic- ... o-reviziji
Za razliku od tog slavnog pravnog tima ja nemam nikakav interes hoće li revizija biti prihvaćena ili ne. Osim moje logike postavio sam primjere svih dosadašnjih aplikacija za reviziju pred MSP i pravila suda po pitanju iste. Niko to nije ni pokušao da ospori.Koje argumente osim tvoje logike?
Na jednoj strani vidim biografiju internacionalnog pravnog tima koji sastavlja optuznicu i proceduru bosnjacke strane - a na drugoj tvoje argumente.
Zar mislis stvarno da pravna strucnost ovdje prisutnih forumasa zasluzuje ikakvu paznju?
Ako pokušaj revizije padne na pitanju aktivnog legitimiteta (kao što ja smatram) očekujem da taj pravni tim spali svoje diplome pravnog fakulteta. Jer je pitanje aktivnog legitimiteta nešto što mora biti jasno svakom advokatskom pripravniku, a kamo li ne uglednim pravnicima kakvi su založili svoj obraz po ovom pitanju.
- Smail Aga Cengic
#3706 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Eh da si joa cirilicom napisao, da ga zelja mine...dogtag wrote:Čeka se "eUropljanin i intelektualac" da se izjasni, da padnu sve maske!
Dosta je šuplje, neopredjeljen, Jugosloven, Hrvat..... čisto da znamo skim sad imam posla?![]()
"Čoviću Srbine Srbija je uz tebe!!!![]()
![]()
- arzuhal
#3707 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
"...u jednoj od tri koverte se kriju dvije ulaznice za utakmicu finala Lige prvaka
"
"- Edin H.
#3708 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nema boljeg nacina nego dobiti odgovor referendumom.dragan.s wrote: da li država stoji iza nje.
- Sara03
#3709 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Možda si i upravu da se pisma odnose samo na utvrđivanje aktivnog legitimiteta agenta, a ne na proces odlučivanja unutar institucija BiH, jer je izgleda Sud u tom pogledu već imao jasan stav, a tiče se činjenice da je postupak pokrenut prije donošenja Dejtona.dragan.s wrote:Da, ali to i takvo ustrojstvo BiH je moralo biti poznato onima koji su zahtjev za reviziju podnijeli. Umjesto toga ispade da MSP bolje zna kakav politički sistem imamo od naših razvikanih pravnika.Sara03 wrote: Mislim, da ovo što se oteglo nema veze sa onim što je u aplikaciji, već sa samim ustrojstvom BiH, koje je kao što i sam znaš poprilično složeno i ne može se očekivati brza reakcija kao u slučaju drugih država.
(Također, slažem se sa nekima koji su konstatovali da ovaj Sud prima određene političke instrukcije, ali takve nemaju veze sa našim političarima, niti će upravo oni moći previše uticati na smjer odlučivanja istog.)
Povodom onog o čemu smo raspravljali, a tiče se samog agenta i revizije kao novog postupka, ti i ja možemo kontrirati jedno drugome do sutra, no jedino validno tumačenje će donijeti Sud (ili bi barem trebao), uostalom do ovog trenutka ne možemo ni znati kakve su se procedure vodile iza kulisa. Čekajmo da Sud otvori usmenu raspravu (ako i do toga dođe) na kojoj će raspravljati o (ne)odobrenosti aplikacije, gdje će se dvije strane najvjerovatnije sporiti oko stvari o kojima smo se mi sporili ...
Moja je procjena (a vidjet ćemo brzo jesam li u pravu) da do usmene rasprave neće ni doći. Takođe mislim da su ova pisma pokušaj registra suda (po našem pisarnice) da utvrdi aktivni legitimitet podnosioca revizije tj. da li država stoji iza nje.
Ostaje nam da u narednim danima vidimo o čemu se radi, a naročito stav Suda (koji je i jedini relevantan) u pogledu aplikacije i svega što prati istu.Upravo je to argument zbog kojeg je sam Sud odbio "nužnost saglasnosti sva tri konstitutivna naroda po pitanju nastavka samog procesa", iako je srpska strana bila protiv procesa ...
-
channel10
#3710 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ako su pisma u ambasadi u Holandiji, onda Bakir vec zna sta je u pitanju. Ocito da nije nista dobro cim ne daje nikakvu izjavu povodom toga.
- dogtag
#3711 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
"САМО ЧОВИЋ СРБИЈУ СПАШАВА" more li ovako nekako???Smail Aga Cengic wrote:Eh da si joa cirilicom napisao, da ga zelja mine...dogtag wrote:Čeka se "eUropljanin i intelektualac" da se izjasni, da padnu sve maske!
Dosta je šuplje, neopredjeljen, Jugosloven, Hrvat..... čisto da znamo skim sad imam posla?![]()
![]()
- Sara03
#3712 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Možemo i mi Čovića povući, a tiče se "trećeg" ... Treba biti lukav sada, iako nam to mora se priznati ne ide baš od ruke.dogtag wrote:Čeka se "eUropljanin i intelektualac" da se izjasni, da padnu sve maske!
![]()
Il će treći,
II će za njim da kmeči ...
-
dezurni_ucenik
#3713 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Koji je ovo dan da "levicari" kmece na forumu 
- dogtag
#3714 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Edin H. wrote:Nema boljeg nacina nego dobiti odgovor referendumom.dragan.s wrote: da li država stoji iza nje.
- Edin H.
#3715 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
channel10 wrote:Ako su pisma u ambasadi u Holandiji, onda Bakir vec zna sta je u pitanju. Ocito da nije nista dobro cim ne daje nikakvu izjavu povodom toga.
Zovi Mirsadu

-
channel10
#3716 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Samo lud covjek moze dati treci! U ovom naduravanju ispade Covic pobjednik.Sara03 wrote:Možemo i mi Čovića povući, a tiče se "trećeg" ... Treba biti lukav sada, iako nam to mora se priznati ne ide baš od ruke.dogtag wrote:Čeka se "eUropljanin i intelektualac" da se izjasni, da padnu sve maske!
![]()
Il će treći,
- bosan
#3717 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa neka glasaju clanovi predsjednistva o reviziji , staviti samo dvije opcije DA ili NE , ne smije biti suzdrzan . Pa gospodo izvolite . Covic ako zeli preuzeti odgovornost i na Hrvatski narod onda nek izvoli . Konacno javno nek se skinu maske i nastavljamo dalje bar cemo definitivno potvrdjeno znati ko je ko .Mada se vec sve zna ali sad ce biti napismeno . Ha ja
-
channel10
#3718 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mirsada je njima vec javila. U to ne treba sumnjati.Edin H. wrote:channel10 wrote:Ako su pisma u ambasadi u Holandiji, onda Bakir vec zna sta je u pitanju. Ocito da nije nista dobro cim ne daje nikakvu izjavu povodom toga.
Zovi Mirsadu![]()
- It_is_a_Leclerc
#3719 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja ne likujem da bilo šta propadne. Dapače. Ja sam, za razliku od mnogih ovdje, lišen te vaše olinjale šatro-patriotske navijačke retorike koja nikom i ništa ne znači. Stvari treba sagledati objektivno i odrediti se realno naspram njih. Ja ne znam šta se to još mora desiti da pojedinci ovdje shvate kakva je šarena laža sve ovo sa revizijom.
Revizija je bošnjačka verzija referenduma. Tim je i šokantnije da mnogi koji su ovdje ismijavali nasjedanje Srba na tu priču oko referenduma, sada pušu u jedra nečem što je očito brod od papira. Ne ulazeći uopšte u meritum priče jasno je da je cijelu priču lansirao lažni lider Bakir Izetbegović koji se poslije sakrio iza svih tih nevladinih organizacija (koje i ne mogu pokrenuti postupak pred MSP-om). Stoga bi bilo najpoštenije da se, u slučaju odbacivanja podneska zahtjeva za revizijom presude, Bakir Izetbegović zauvijek povuče iz bošnjačke politike.
Zaboravljate da je 2007. Sud imao more dokaza - od platnih listi do snimaka "Škorpiona" koji su pod direktnom komandom jugoslovenskog SDB-a, i opet je presudio da to nisu dovoljno konkluzivni dokazi da bi se presudilo da je Srbija saučesnik u genocidu. Visoki standardi dokazivosti genocida koji se provlače i kroz ICTY i kroz MSP odavno su poznati svakom ko, poput mene, tek nešto malo pažljivije prati postupke za ratne zločine na području Bivše Jugoslavije. Pa u presudi Karadžiću je dokazan tek actus reus djela genocida u 7 općina (što, je li, da je nadu u apelacionom postupku), a neki ovdje očekuju da će MSP revidirati svoju odluku i to nakon što je ICTY oslobodio odgovornosti Perišića, Šešelja i ostale.
Strašno.
Revizija je bošnjačka verzija referenduma. Tim je i šokantnije da mnogi koji su ovdje ismijavali nasjedanje Srba na tu priču oko referenduma, sada pušu u jedra nečem što je očito brod od papira. Ne ulazeći uopšte u meritum priče jasno je da je cijelu priču lansirao lažni lider Bakir Izetbegović koji se poslije sakrio iza svih tih nevladinih organizacija (koje i ne mogu pokrenuti postupak pred MSP-om). Stoga bi bilo najpoštenije da se, u slučaju odbacivanja podneska zahtjeva za revizijom presude, Bakir Izetbegović zauvijek povuče iz bošnjačke politike.
Zaboravljate da je 2007. Sud imao more dokaza - od platnih listi do snimaka "Škorpiona" koji su pod direktnom komandom jugoslovenskog SDB-a, i opet je presudio da to nisu dovoljno konkluzivni dokazi da bi se presudilo da je Srbija saučesnik u genocidu. Visoki standardi dokazivosti genocida koji se provlače i kroz ICTY i kroz MSP odavno su poznati svakom ko, poput mene, tek nešto malo pažljivije prati postupke za ratne zločine na području Bivše Jugoslavije. Pa u presudi Karadžiću je dokazan tek actus reus djela genocida u 7 općina (što, je li, da je nadu u apelacionom postupku), a neki ovdje očekuju da će MSP revidirati svoju odluku i to nakon što je ICTY oslobodio odgovornosti Perišića, Šešelja i ostale.
Strašno.
- Lincoln-Burrows
#3720 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Vi bi da Čova stvi glavić na panjić i još mu ga turnut otpozadi.channel10 wrote:Samo lud covjek moze dati treci! U ovom naduravanju ispade Covic pobjednik.Sara03 wrote:
Možemo i mi Čovića povući, a tiče se "trećeg" ... Treba biti lukav sada, iako nam to mora se priznati ne ide baš od ruke.
Il će treći,
-
channel10
#3721 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Vidi sto se izlazi iz rupa
. Dobit cete treci, znate vec sta
. Davno vam je pici objasnio sta vas sljeduje. Hajd sad shi bri.
- Sara03
#3722 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne radi se ovdje o davanju "trećeg". Isti se može lahko ucjeniti po par osnova. A svi znamo kakve su hinje Hrvati. Ni danas ne znaju bil ...channel10 wrote:Samo lud covjek moze dati treci! U ovom naduravanju ispade Covic pobjednik.Sara03 wrote:Možemo i mi Čovića povući, a tiče se "trećeg" ... Treba biti lukav sada, iako nam to mora se priznati ne ide baš od ruke.dogtag wrote:Čeka se "eUropljanin i intelektualac" da se izjasni, da padnu sve maske!
![]()
Il će treći,
Kao 1991. kad su lizali dupe Miloševiću, pa se onda prepali, i godinu poslije svi kolektivno izašli na referendum i glasali za nezavisnu i suverenu državu, koju danas opet osporavaju i čiju zastave pale.
-
channel10
#3723 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Svoj hinjaluk upravo jedan pokaza izlaskom iz rupe. Sjedi, suti i prati situaciju
. I ceka i ceka i ceka, a nikako da doceka 
- Lincoln-Burrows
#3724 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Isplači se bit će ti lakše
-
channel10
#3725 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Evo satra se placuci. Suza suzu goniLincoln-Burrows wrote:Isplači se bit će ti lakše