Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#3701 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

zdruzdjo wrote:
diablobih wrote: Za starije uredjaje od ovog novog, neces imati problema.
Ne kontam ovo.
Kako mislis "od ovog novog"?
od mate 30 sto je izasao prije par dana.
zdruzdjo

#3702 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

diablobih wrote:
zdruzdjo wrote:
diablobih wrote: Za starije uredjaje od ovog novog, neces imati problema.
Ne kontam ovo.
Kako mislis "od ovog novog"?
od mate 30 sto je izasao prije par dana.
Aha, znaci ovaj honor8x ne bi trebao biti problematican
Tesla Edison

#3703 Re: Huawei telefoni

Post by Tesla Edison »

To se nikad ne zna. Može Google prekonoći ukinuti podršku i pristup za sve telefone od Huawei-a.
beco

#3704 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Ne nemože onima koji su od starta imali Googl podršku
Tomahawk11
Globalni moderator

#3705 Re: Huawei telefoni

Post by Tomahawk11 »

zdruzdjo wrote:Pozdrav raja
Brzinsko pitanje.
Kakva je situacija sada sa google servisima za telefone koji se tek kupe kod nas. Naravno i u ostatku evope sa google servisima.
Vidim da kod supruge i sina nista ne steka(oni imaju huavei-e p20 i P-smart)
Ja begenisao onaj honor8x pa ne bih da dobijem belaj.
Neće, ne sikiraj se.
Kolegica sa posla je uzela taj Honor preko BH Telecoma, sve radi.
Tesla Edison

#3706 Re: Huawei telefoni

Post by Tesla Edison »

beco wrote:Ne nemože onima koji su od starta imali Googl podršku
Kako ne može. U SAD-u su sve ukinuli. Na toj teritoriji ni poziv se ne može obaviti sa Huawei uređaja a sve je radilo ranije ok.

Oni preko noći mogu odlučiti da ukinu bilo kakvu podršku i uslugu za Huawei uređaje bilo gdje u svijetu.
beco

#3707 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Odakle ti to da Huawei uređaji ne rade u USA? Eno Qualcom danas nastavio isporuku cpu Huawei hoce da potpišu dugoročni sporazum, Microsoft se neki dan žalio. Nikom ovo ne paše a ako Huawei adaptira se bez Google onda su tek popušili.
skafiskafsnjak

#3708 Re: Huawei telefoni

Post by skafiskafsnjak »

Ja cu kupiti ovaj mate30pro...

Manuelno instaliram sta treba i vozdra.
Samo malo sacekati da cijena opadne...a opast ce zbog svih ovih cinjenica
diablobih

#3709 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

Preskup je da bi se zajebavao sa google servisima. Mislim nije tesko, ali opet ti ne rade neke aplikacije na njemu kao one sa DRM zastitom.
zdruzdjo

#3710 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

beco wrote:Odakle ti to da Huawei uređaji ne rade u USA? Eno Qualcom danas nastavio isporuku cpu Huawei hoce da potpišu dugoročni sporazum, Microsoft se neki dan žalio. Nikom ovo ne paše a ako Huawei adaptira se bez Google onda su tek popušili.
Vec sam pisao.
Prijatelj je ljetos dosao iz usa.
Bukvalno, ali bukvalno su preko noci ukinuli kompet sve za huawei. Znaci ni poziv nije mogao obaviti. Ne znam koji je provider.
Kad je nazvao teh.podrsku, rekli mu: aaaaa huawei, ma nista to. Pa sta da radim sad? Aaaa pa evo imamo diiiiivnih iphone-ta za samo xy $, na ugovor od 432.4 godine.....
shalla

#3711 Re: Huawei telefoni

Post by shalla »

Ja sam se nameračio na P30 Pro, da dadnem svoj S9+ i da doplatim ali mi je i dalje i on preskup :roll:
henjin

#3712 Re: Huawei telefoni

Post by henjin »

zdruzdjo wrote:
beco wrote:Odakle ti to da Huawei uređaji ne rade u USA? Eno Qualcom danas nastavio isporuku cpu Huawei hoce da potpišu dugoročni sporazum, Microsoft se neki dan žalio. Nikom ovo ne paše a ako Huawei adaptira se bez Google onda su tek popušili.
Vec sam pisao.
Bukvalno, ali bukvalno su preko noci ukinuli kompet sve za huawei. Znaci ni poziv nije mogao obaviti. Ne znam koji je provider.
Kad je nazvao teh.podrsku, rekli mu: aaaaa huawei, ma nista to. Pa sta da radim sad? Aaaa pa evo imamo diiiiivnih iphone-ta za samo xy $, na ugovor od 432.4 godine.....
"Without official support from US carriers and retailers, there are a few things to keep in mind when buying a P30 Pro ($742 at Amazon):

The unlocked international version will only work on GSM carriers. Meaning, AT&T and T-Mobile.
Because the phone won't be optimized for US networks, you will miss out on some carrier-specific features like Wi-Fi calling and some LTE bands, which can lead to poor reception when indoors.
It's worth repeating. The P30 Pro will not work on Sprint or Verizon.
Depending on where you buy the phone, it might not be covered by a warranty.
It's not currently clear how long the P30 Pro will receive security updates, or have access to Google Play services and apps."

U prijevodu, zavisno od provajdera... ali sve u svemu to se ne tice nas u EU... svakako su zakonima potrosaca, aktuelni korisnici Huawei-a u EU, zasticeni tako da ako Google pokusava bilo kakve sankcije da prenese na EU korisnike, bez da to EU odobri, njima, ne Huawei, sljeduju drakonske kazne... svakako je EU uzela Google na pik i pucala im enormne kazne za ranije pijrestupe...
beco

#3713 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

zdruzdjo wrote:
Vec sam pisao.
Hmmm moguće, ja krajem Maja bio u USA naša kartica, perfektno radilo.
Tesla Edison

#3714 Re: Huawei telefoni

Post by Tesla Edison »

henjin wrote:
zdruzdjo wrote:
Vec sam pisao.
"Without official support from US carriers and retailers, there are a few things to keep in mind when buying a P30 Pro ($742 at Amazon):

The unlocked international version will only work on GSM carriers. Meaning, AT&T and T-Mobile.
Because the phone won't be optimized for US networks, you will miss out on some carrier-specific features like Wi-Fi calling and some LTE bands, which can lead to poor reception when indoors.
It's worth repeating. The P30 Pro will not work on Sprint or Verizon.
Depending on where you buy the phone, it might not be covered by a warranty.
It's not currently clear how long the P30 Pro will receive security updates, or have access to Google Play services and apps."

U prijevodu, zavisno od provajdera... ali sve u svemu to se ne tice nas u EU... svakako su zakonima potrosaca, aktuelni korisnici Huawei-a u EU, zasticeni tako da ako Google pokusava bilo kakve sankcije da prenese na EU korisnike, bez da to EU odobri, njima, ne Huawei, sljeduju drakonske kazne... svakako je EU uzela Google na pik i pucala im enormne kazne za ranije pijrestupe...
Trump može zaprijetiti sankcijama svakoj zemlji koja sarađuje sa Huawei-om pa i EU. Vidio bi ti tad kako se zakoni i propisi mijenjaju. USA je toliko moćna da je dovoljno samo priprjetiti i svi liježu ko cuke na pod. Uključujući i Rusiju.
Qler

#3715 Re: Huawei telefoni

Post by Qler »

I onda je svizac smotao čokoladu....
nosara

#3716 Re: Huawei telefoni

Post by nosara »

TESLA_EDISON wrote: Trump može zaprijetiti sankcijama svakoj zemlji koja sarađuje sa Huawei-om pa i EU. Vidio bi ti tad kako se zakoni i propisi mijenjaju. USA je toliko moćna da je dovoljno samo priprjetiti i svi liježu ko cuke na pod. Uključujući i Rusiju.
:lol:

Zalosna ti majka... :-)
skafiskafsnjak

#3717 Re: Huawei telefoni

Post by skafiskafsnjak »

nosara wrote:
TESLA_EDISON wrote: Trump može zaprijetiti sankcijama svakoj zemlji koja sarađuje sa Huawei-om pa i EU. Vidio bi ti tad kako se zakoni i propisi mijenjaju. USA je toliko moćna da je dovoljno samo priprjetiti i svi liježu ko cuke na pod. Uključujući i Rusiju.
:lol:

Zalosna ti majka... :-)
:lol: :lol:
avaks

#3718 Re: Huawei telefoni

Post by avaks »

A ne može im Trump zabraniti da o5 pomijeraju granice s kamerom, prekucali i sa Mate 30 pro:
https://www.dxomark.com/huawei-mate-30- ... ra-review/
HardCore

#3719 Re: Huawei telefoni

Post by HardCore »

Ogroman napredak u video snimcima, nema vise onog trzanja :)
ug_lee

#3720 Re: Huawei telefoni

Post by ug_lee »

Kad bi mi mogli očekivati ovu betu za emui 10? Za sad samo Kina dobija..
trolejbus1921

#3721 Re: Huawei telefoni

Post by trolejbus1921 »

Kontam se prebaciti sa honor 8x(cca godinu starog) na iphone xr(oko nove godine),bi li mi se isplatilo to uraditi :?:
diablobih

#3722 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

trolejbus1921 wrote:Kontam se prebaciti sa honor 8x(cca godinu starog) na iphone xr(oko nove godine),bi li mi se isplatilo to uraditi :?:
Dobit ces bolji mobitel, eh sad je li ti se isplati, zavisi je li imas pare :D
fortaleza

#3723 Re: Huawei telefoni

Post by fortaleza »

trolejbus1921 wrote:Kontam se prebaciti sa honor 8x(cca godinu starog) na iphone xr(oko nove godine),bi li mi se isplatilo to uraditi :?:
Pa ako taj dobro radi ne vidim razloga osim ako ne preferiraš appleov sustav.

E sad isplati li se ovisi o prioritetima.xd
Grom2017

#3724 Re: Huawei telefoni

Post by Grom2017 »

Huawei P30 (ne pro) ili Huawei Mate 20 pro?
Trenutno koristim Samsung Galaxy S9+, dobar telefon ali skoro godinu kod mene, istice garancija. Imam musteriju da prodam za 700, i dvoumim se P30 165 kmtrebam doplatiti odnosno 175 km za mate 20 pro, pricam o novim uredajima. Samsung mi najvecu manu ima sto se baterije tice, a Huawei nisam imao od Y300, cini mi se, iz 2014-e. Priorotet mi je baterija i kamera, vidim da je displej isti. Hvala.
Qler

#3725 Re: Huawei telefoni

Post by Qler »

ja imam P30 i super je telefon. Jaran ima Mate 20 Pro... tu su negdje, zavisi sta ko voli... obojca smo zadovoljni :D
Post Reply