SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sha_ba

#3701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

__Phoenix__ wrote:Nisam jednom vidio da neko nekoga otjera u tri pizde materine jer mu je ovaj želio pomoći zbog takvih situacija...
i meni se znalo desiti... :-)

al opet zao mi kad niko ne prileti nekom kad je fakat potrebno..
zateznistub

#3702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Bez obzira na sve, ljudski.je prici i pitati treba li pomoci.

Sarajevo se jednostavno pretvorilo u nesto sto ja ne prepoznajem kao svoj grad isto je i sa sugrađanima.
supercali

#3703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

U biti mi ne znamo je li iko ranije pitao a ona mozda trazila marku i sl i taj samo nastavio svojim poslom
VjecitiStudent

#3704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

U biti, najlakše je naći milion izgovora.
zateznistub

#3705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

supercali wrote:U biti mi ne znamo je li iko ranije pitao a ona mozda trazila marku i sl i taj samo nastavio svojim poslom
Joj respo, ti i tvoje teorije...
supercali

#3706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

zateznistub wrote:
supercali wrote:U biti mi ne znamo je li iko ranije pitao a ona mozda trazila marku i sl i taj samo nastavio svojim poslom
Pa jel moguce da je neko prisao moguce znaci ne pricaj ni ti tvoje teorije da su svi postali ne znam sta

U tokiju je recimo sasvim normalno da se ne "pomaze" starijima i sl
zateznistub

#3707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

supercali wrote:
zateznistub wrote:
Pa jel moguce da je neko prisao moguce znaci ne pricaj ni ti tvoje teorije da su svi postali ne znam sta

U tokiju je recimo sasvim normalno da se ne "pomaze" starijima i sl
Jebe me se za tokio, pricam o sarajevu. Na snimku se jasno vidi da zena lezi a "ljudi" prolaze. NIKO nije prisao...meni to dosta govori o mojim "sugrađanima"!
Daryl Dixon

#3708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

ne mozes generalizovati situaciju u Sarajevu na osnovu jednog primjera zene koja lezi na trotoaru, isto je to sve i u drugim gradovima BiH i Balkana.. nego bitno je snimiti klip i objaviti na netu umjesto da je glupan prisao zeni da je pita da li je ok i treba li joj pomoc.. :jbt:
Banksy

#3709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:U biti, najlakše je naći milion izgovora.
Tačno.
supercali

#3710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Nije to izgovor jer ne znamo na forumu je li ko prisao prije snimanja
sha_ba

#3711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

Daryl Dixon wrote:ne mozes generalizovati situaciju u Sarajevu na osnovu jednog primjera zene koja lezi na trotoaru, isto je to sve i u drugim gradovima BiH i Balkana.. nego bitno je snimiti klip i objaviti na netu umjesto da je glupan prisao zeni da je pita da li je ok i treba li joj pomoc.. :jbt:
zna se sta je bitno :mrgreen: sala mala..

a slazem se lik snima i onda kmechi kako niko nece da pridje :jbt:
VjecitiStudent

#3712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

supercali wrote:
Naravno, ovi što bezbrižno prolaze redom znaju da je neko već bio prišao, da je u pitanju prosjakinja, da je pjana, da je ...
ovo postao svijet serijskih šupaka.
Horcrux

#3713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Horcrux »

Ja ne znam gdje vi zivite, ali meni nista u tom videu nije cudno.
supercali

#3714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

VjecitiStudent wrote:
supercali wrote:
Naravno, ovi što bezbrižno prolaze redom znaju da je neko već bio prišao, da je u pitanju prosjakinja, da je pjana, da je ...
ovo postao svijet serijskih šupaka.
Pa ko prica o ovima sto prolaze?
Znaci samo na osnovu njih cemo zakljuciti da se sarajevo pretvorilo u nesto sto kao nije bilo
Evo ovdje ima taxi stand i siguran sam da bi bar neko od njih prisao da je zena izgubila svjest i sl pa pala
Ni ja ne bi prisao u ovoj situaciji iako zelim pomoci
Zasto? Zato jer je nemoguce da je pala i da niko nije vidio sto znaci da bi tu vec prisao neko a kako nije niko prisao znaci da je to uradila s razlogom u ovom slucaju prosnja
Pa eto i na komentarima neko cini mi se napisa da je prosnja u pitanju znaci vec poznata po tome
Nepass

#3715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

zateznistub wrote:Bez obzira na sve, ljudski.je prici i pitati treba li pomoci.

Sarajevo se jednostavno pretvorilo u nesto sto ja ne prepoznajem kao svoj grad isto je i sa sugrađanima.
Jednom pomogao i zavrsio 5h u policiji na ispitivanju, sad prilazim samo ako znam osobu.
kloniran

#3716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

supercali wrote: Pa ko prica o ovima sto prolaze?
Znaci samo na osnovu njih cemo zakljuciti da se sarajevo pretvorilo u nesto sto kao nije bilo
Evo ovdje ima taxi stand i siguran sam da bi bar neko od njih prisao da je zena izgubila svjest i sl pa pala
Ni ja ne bi prisao u ovoj situaciji iako zelim pomoci
Zasto? Zato jer je nemoguce da je pala i da niko nije vidio sto znaci da bi tu vec prisao neko a kako nije niko prisao znaci da je to uradila s razlogom u ovom slucaju prosnja
Pa eto i na komentarima neko cini mi se napisa da je prosnja u pitanju znaci vec poznata po tome
ako prosi onda je treca u nizu sto na ovaj fazon prosi bar sto ja znam, ko ne vjeruje nek proseta nedjeljom do auto pijace :-)
AmirBaa

#3717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

Sta je cudno ? Ljudi u sarajevu svakodnevno gledaju kako se djeci kradu pare, mobitelu, kako se kuce pljackaju pa nekad i bodu ljudi po tramvaju i cudno vam sto su prolazili pored zene koja lezi ? Ocigledno ste predugo za tastaturama i u autima pa ne vidite svakodnevnicu dragog nam grada :thumbup:
Horcrux

#3718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Horcrux »

AmirBaa wrote:Sta je cudno ? Ljudi u sarajevu svakodnevno gledaju kako se djeci kradu pare, mobitelu, kako se kuce pljackaju pa nekad i bodu ljudi po tramvaju i cudno vam sto su prolazili pored zene koja lezi ? Ocigledno ste predugo za tastaturama i u autima pa ne vidite svakodnevnicu dragog nam grada :thumbup:
:thumbup: To je to.
drag_gost

#3719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

Prosli vikend prolazim pored masinske oko 12 sati popodne, upekao zvjezdan, nigdje nikoga. Idem prema tramvajskoj i nosim praznu flasu vode da je bacim u onu zelenu kantu odmah pored masinske. Fulih kantu, flasa pade na asfalt, otkotrlja se, pa se vratih, podigoh je i ubacih u kantu iz drugog pokusaja. Nisam ni digao glavu kad neki stariji covjek, koji mi je valjda isao u susret, a nisam ga ni vidio po onom zvjezdanu govori: "Svaka cast, danas je to rijetkost vidjeti". Nisam balavac, nesto sam i prosao u zivotu, nabralo se tu i finih godina, ali nisam znao sta da mu kazem. Krenuh da kazem: "Hvala", ali mi stade knedla u grlu - postidih se, nasmijah i prodjoh. Gdje cu reci "Hvala" za nesto takvo...
seoBIH

#3720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by seoBIH »

Dobro i?
gnjev

#3721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gnjev »

ispovesti.com
radiša

#3722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

drag_gost wrote:Prosli vikend prolazim pored masinske oko 12 sati popodne, upekao zvjezdan, nigdje nikoga. Idem prema tramvajskoj i nosim praznu flasu vode da je bacim u onu zelenu kantu odmah pored masinske. Fulih kantu, flasa pade na asfalt, otkotrlja se, pa se vratih, podigoh je i ubacih u kantu iz drugog pokusaja. Nisam ni digao glavu kad neki stariji covjek, koji mi je valjda isao u susret, a nisam ga ni vidio po onom zvjezdanu govori: "Svaka cast, danas je to rijetkost vidjeti". Nisam balavac, nesto sam i prosao u zivotu, nabralo se tu i finih godina, ali nisam znao sta da mu kazem. Krenuh da kazem: "Hvala", ali mi stade knedla u grlu - postidih se, nasmijah i prodjoh. Gdje cu reci "Hvala" za nesto takvo...
Trebo si na na noz nabost,sram ga bilo đe ce ti se uopste obracat,drtina matora.
quarterback

#3723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

drag_gost wrote:Prosli vikend prolazim pored masinske oko 12 sati popodne, upekao zvjezdan, nigdje nikoga. Idem prema tramvajskoj i nosim praznu flasu vode da je bacim u onu zelenu kantu odmah pored masinske. Fulih kantu, flasa pade na asfalt, otkotrlja se, pa se vratih, podigoh je i ubacih u kantu iz drugog pokusaja. Nisam ni digao glavu kad neki stariji covjek, koji mi je valjda isao u susret, a nisam ga ni vidio po onom zvjezdanu govori: "Svaka cast, danas je to rijetkost vidjeti". Nisam balavac, nesto sam i prosao u zivotu, nabralo se tu i finih godina, ali nisam znao sta da mu kazem. Krenuh da kazem: "Hvala", ali mi stade knedla u grlu - postidih se, nasmijah i prodjoh. Gdje cu reci "Hvala" za nesto takvo...
:thumbup:
Daryl Dixon

#3724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

lijepo i cisto moje Sarajevo :-D :thumbup: :bih:
Hakiz

#3725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

sha_ba wrote:
Daryl Dixon wrote:ne mozes generalizovati situaciju u Sarajevu na osnovu jednog primjera zene koja lezi na trotoaru, isto je to sve i u drugim gradovima BiH i Balkana.. nego bitno je snimiti klip i objaviti na netu umjesto da je glupan prisao zeni da je pita da li je ok i treba li joj pomoc.. :jbt:
zna se sta je bitno :mrgreen: sala mala..

a slazem se lik snima i onda kmechi kako niko nece da pridje :jbt:
Profesionalac.

Naime, jedna od stvari koju učite kao reporter je ta de se ne miješate. Dakle, vi ste posmatrač, neko ko bilježi, niste učesnik.

Sa jedne strane to je nemoralno, nemoralno je ne pomoći nekome u nevolji, a bilježiti nevolju. Sa druge strane, miješanje znači biranje strane, napuštanje neutralnosti. A to vas čini čovjekom od principa, ali lošim profesionalcem.

A teško je ostati po strani. Kevin Carter je drastičan primjer borbe ljudskosti i profesionalizma.
Post Reply