Bez iranske podrške Asadu ne bi ni bilo silnih masakara koje svaki dan gledamo.Nemoj živ bio više o Iranu.Sve su rekli o sebi u ovom sirijskom ratu.Jadna zemlja jadnih ljudi, koja nije u stanju jednom osuditi masakre nad sirijskim stanovništvom.Licemjeri koji se prodaju za prijatelje Palestine, a zajedno sa Asadovom Sirijom bili i ostali najbolji čuvari Izraela.salik79 wrote: Drugi puta, ili se potrudi da sastavis nesto bolje, ili se mani pljuvanja po Iranu i njegovoj ulozi tokom agresije na nasu Domovinu!!!
Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#3701 Re: Sirija vol. 2
- sunceKOtepsija
#3702 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Borci opozicije nakon žestokih borbi sa pripadnicima PKK-a i Džejš Suvar zauzeli ili povratili selo Keštear u sjevernoj okolini Haleba.
- salik79
#3703 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Bez iranske podrške Asadu ne bi ni bilo silnih masakara koje svaki dan gledamo.Nemoj živ bio više o Iranu.Sve su rekli o sebi u ovom sirijskom ratu.Jadna zemlja jadnih ljudi, koja nije u stanju jednom osuditi masakre nad sirijskim stanovništvom.Licemjeri koji se prodaju za prijatelje Palestine, a zajedno sa Asadovom Sirijom bili i ostali najbolji čuvari Izraela.salik79 wrote: Drugi puta, ili se potrudi da sastavis nesto bolje, ili se mani pljuvanja po Iranu i njegovoj ulozi tokom agresije na nasu Domovinu!!!
Ti i tvoje salto-mortale konstrukcije
-
sarajevoxxxx
#3704 Re: Sirija vol. 2
Hvala im na parama koje su slali, nisu jedini.I kakve veze te njihove pare u ratu imaju sa njihovom podrškom masovnom ubici? Šta sada svi mi u Bosni trebamo podržati ubijanje sirijske djece i podržati Asada jer nam je Iran slao pare u ratu?salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote:Bez iranske podrške Asadu ne bi ni bilo silnih masakara koje svaki dan gledamo.Nemoj živ bio više o Iranu.Sve su rekli o sebi u ovom sirijskom ratu.Jadna zemlja jadnih ljudi, koja nije u stanju jednom osuditi masakre nad sirijskim stanovništvom.Licemjeri koji se prodaju za prijatelje Palestine, a zajedno sa Asadovom Sirijom bili i ostali najbolji čuvari Izraela.salik79 wrote: Drugi puta, ili se potrudi da sastavis nesto bolje, ili se mani pljuvanja po Iranu i njegovoj ulozi tokom agresije na nasu Domovinu!!!
Ti i tvoje salto-mortale konstrukcijeNema vecih munafika, zlocinaca, sponzora terorizma,..., od tvojih Thanijevaca, otvorenih izraelskih partnera na BI, pogani koja do jucer nije ni znala da postoje muslimani u BiH, a kamoli da nam je jednu-jedinu marku donirala tokom agresije. Zato tisu-misu, poklopi se i nijedne!
- salik79
#3705 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote: Hvala im na parama koje su slali, nisu jedini.I kakve veze te njihove pare u ratu imaju sa njihovom podrškom masovnom ubici? Šta sada svi mi u Bosni trebamo podržati ubijanje sirijske djece i podržati Asada jer nam je Iran slao pare u ratu?
Jok, eto, podrzat cu teroriste, koji siju teror ne samo u Siriji, nego - mic po mic - citavom Dunjaluku (pa tako i u Bosni) i njihove BI sponzore, na celu s Al-Thani family, koja, uzgred, nije nasla za shodno donirati ni jednu-jedinu marku za odbranu BiH tokom agresije.
- ioannes
#3706 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:ManOfSteel uvijek napiše podsticajne teze...
- Zaista, ovo je (obaranje ruskog aviona), na prvu, krajnje iracionalan, neobjašnjv čin. Lišen unutrašnje logike. Međutim, ako stvari interpretiramo sa Manove premise, sve dobija jasan logički okvir: Turska armija je dio jedne šire Alijanse koja je vojni ogranak elita koje uslovno zovemo "zapad". Njima smeta i ruska, Putinova i Erdoganova, AKP pozicija. Ovakav incident ide na štetu obojici, znatno više Erdoganu. E, sad, ako druga strana prihvata ovu argumentaciju onda se nalazi u dvostrukom riziku:
- ako mu ne halali, pogoršaće poziciju čovjeka (Erdogana) koji mu je neuporedivo bliži od nepredvidivih, izvan turske kontrolisanih vojnih i nevojnih struktura;
- ako mu halali, niko ne garantuje da se incident neće ponoviti jer on (Erdogan) jednostavno više nema kontrolu nad situacijom/armijom.
Gadno.
_____
Itd.
U to sve se možda i uklapa ova vijest da su danas uhapšena dva turska generala,nemam detaljnih informacija o čemu se radi
-
sarajevoxxxx
#3707 Re: Sirija vol. 2
Da, trebamo podržati masovnog ubicu odgovornog za smrt stotina hiljada Sirijaca.salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote: Hvala im na parama koje su slali, nisu jedini.I kakve veze te njihove pare u ratu imaju sa njihovom podrškom masovnom ubici? Šta sada svi mi u Bosni trebamo podržati ubijanje sirijske djece i podržati Asada jer nam je Iran slao pare u ratu?
Jok, eto, podrzat cu teroriste, koji siju teror ne samo u Siriji, nego - mic po mic - citavom Dunjaluku (pa tako i u Bosni) i njihove BI sponzore, na celu s Al-Thani family, koja, uzgred, nije nasla za shodno donirati ni jednu-jedinu marku za odbranu BiH tokom agresije.
- General War
#3708 Re: Sirija vol. 2
Nemam se sta trudit, samo sam kopirao zadnju recenicu izvjestaja kongresu...imas tamo svasta...al to tebe ne zanima....nebi moja domovina imala potrebu za mnogo cime da se nije igrala igra...u toku tih istih sankcija hrvatska dobila helikoptere i avione od njemacke i nato magacina, oslobodila svaki pedalj zemlje, usla u nato i eu...a mi?salik79 wrote:General War wrote:salik79 wrote: A da i tebi ne ostanem duzan:
Pa procitaj sta si napisao, nisi ni rekao da su vas obucavali u BiH...zato sam i spomenuo AID...koji se bavi sigurnosnim i obavjestajnim radom,a i sam pricas da si bio u iranu.
To sto si ti oslobodio zajedno sa svojim ahbabima se moze za dan ishasovat...
Tvoja proiranska poletnost je i bila rezultat sto nas je zapadni svijet odjebao u ratu...Alju &C0. bi oni pustili niz vodu, nego nisu dozvolili da agresor na dva fronta razbuca bosnu i unisti Muslimane...
"
Underlying the Clinton Administration's misguided policy toward Iranian influence in Bosnia is a fundamental misreading of the true nature of the Muslim regime that benefited from the Iran/Bosnia arms policy. "The most dubious of all Bosniac [i.e., Bosnian Muslim] claims pertains to the self-nserving commercial that the government hopes to eventually establish a multiethnic liberal democratic society. Such ideals may appeal to a few members of Bosnia's ruling circles as well as to a generally secular populace, but President Izethbegovic and his cabal appear to harbor much different private intentions and goals."
Jah, sta su Iranci radili u bosni kad su tako srdacni kad je bilo potpisano da sve strane jedinice napuste bosnu?
Da pomazu Bosni ili spijuniraju SFOR...poslovicno Aljino sjedenje na tri stolice
Jel´ovo najbolje sto si, nakon par dana googlanja uspio smutati?! Ne uspjevas pronaci ono sto bi zelio, pa nastavis sa nebuloznim doskocicama...Onome ko je bio tu, ko je ratovao, ne treba posebno objasnjavati gdje se je obuka vrsila - u Iranu, ili u BiH. Tvrditi da se ono sto su "Laste" u ratu oslobodile (i odbranile) "moze za dan izhasovati" je bezobrazluk, sam po sebi!!! Dalje - spominjes da "pricam da sam bio u Iranu", ne navodeci kada, gdje i u koju svrhu!? Naravno, na ovoj temi ni spomenuo nisam da sam bio u Iranu (a ni na drugim), a pogotovo ne kada i zasto!? I na kraju, ne uspjevsi pronaci niti jedan argument s kojim bi potvrdio svoju "tezu", citira nekakav tekst, koji je pokupio negdje, te proizvoljno bolda jedan dio, dok zaboravlja boldati ovo:
Underlying the Clinton Administration's misguided policy toward Iranian influence in Bosnia is a fundamental misreading of the true nature of the Muslim regime that benefited from the Iran/Bosnia arms policy.
Ne zelim komentarisati ovo "Muslim regime".![]()
Dalje, da ne bih dalje objasnjavao nekom wannabe generalu znacaj iranske pomoci tokom odbrane od agresije, neka mu to u kratkim crtama objasni pravi general:
Ukratko: "SAD, Njemačka i Turska ostali su gluhi. Pomoc Irana i Pakistana je bila vrlo konkretna, vrlo dragocjena i presudna za neke borbe u Bosni i Hercegovini."
A evo i teme na kojoj su forumasi, direktni sudionici odbrambeno-oslobodilackog rata, dali svoj komentar na ovu temu:
http://forum.klix.ba/uloga-irana-u-ratu-t134951.html
Posebno bih iozdvojio ovaj:
Postby BISCANIN2 » 30/03/2015 19:14
Vec sam jednom pisao o tome ponovo pisem, godina 94 autonomija sa jedne strane, a četnici pokreću februarsku ofanzivu, nema municije, na Hasinu vrhu meci se broje i dijel po 10 tak na svakog, i onda za par dana dolazi municija rpg granate, mini bst topovi, PAM koreanske proizvodnje ,sam sam prisustvovao otvaranju konzervi municije od 1000 kom zapakovana ko riba municija je ruska a na kutijama alllahu ekber, komadant kaže poklon naroda IRANA, da nije tog poklona bilo mi u Krajini bi sad orali nebeske njive.
IRAN je od tad u mom srcu n1, prvi su investirali u poljoprivredu na našem kantonu odmah poslije rata 97 i 98 godine.
Svaka čast svakom ali za Krajinu je Iran uradio što niko nije.
Ne znam na koji način da se odužimo tom našem dokazanom najvećem prijatelju.Ako ko ima ideju rado cu je podrzati.
Drugi puta, ili se potrudi da sastavis nesto bolje, ili se mani pljuvanja po Iranu i njegovoj ulozi tokom agresije na nasu Domovinu!!!
Ziv ti meni i zdrav bio, prilazimo problemu iz sasvim drugih pozicija i pobuda.
- ioannes
#3709 Re: Sirija vol. 2
Savo, ti imaš jednu vrstu opsesije....moras hitno na terapije
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3710 Re: Sirija vol. 2
YPG T-72...Efrin

- salik79
#3711 Re: Sirija vol. 2
Po obicaju - spinom do cilja. De, ziv bio, pogledaj sta general veli kome su se prvo obratili i kakav "odgovor" dobili...General War wrote: Nemam se sta trudit, samo sam kopirao zadnju recenicu izvjestaja kongresu...imas tamo svasta...al to tebe ne zanima....nebi moja domovina imala potrebu za mnogo cime da se nije igrala igra...u toku tih istih sankcija hrvatska dobila helikoptere i avione od njemacke i nato magacina, oslobodila svaki pedalj zemlje, usla u nato i eu...a mi?
- salik79
#3712 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Da, trebamo podržati masovnog ubicu odgovornog za smrt stotina hiljada Sirijaca.salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote: Hvala im na parama koje su slali, nisu jedini.I kakve veze te njihove pare u ratu imaju sa njihovom podrškom masovnom ubici? Šta sada svi mi u Bosni trebamo podržati ubijanje sirijske djece i podržati Asada jer nam je Iran slao pare u ratu?
- Grean
#3713 Re: Sirija vol. 2
U cijoj zoni je ova Ariha, FSA ili ISIS-a?sarajevoxxxx wrote:Idlib, Ariha 29.11.2015. prvi trenuci ruskog masakra.Rusi su izveli zračni udar na sami centar grada, projektil je pao na lokalnu tržnicu u trenutku kada se na ulicama nalazilo na desetine Sirijaca.
18+
https://www.youtube.com/watch?v=oWrfdle ... e=youtu.be
-
Škobo Habu
#3714 Re: Sirija vol. 2
Niđe veze sa Sirijom. Napad talibana u Avganistanu.arman1 wrote:
- General War
#3715 Re: Sirija vol. 2
kakav ba spin, Sve si potvrdio sto se u izvjestaju i navodi i jos hiljadu detalja. Uzivam u suncu, cujemo se kasnije oko generala...koji je nogiran kad je doso tobe btw.salik79 wrote:Po obicaju - spinom do cilja. De, ziv bio, pogledaj sta general veli kome su se prvo obratili i kakav "odgovor" dobili...General War wrote: Nemam se sta trudit, samo sam kopirao zadnju recenicu izvjestaja kongresu...imas tamo svasta...al to tebe ne zanima....nebi moja domovina imala potrebu za mnogo cime da se nije igrala igra...u toku tih istih sankcija hrvatska dobila helikoptere i avione od njemacke i nato magacina, oslobodila svaki pedalj zemlje, usla u nato i eu...a mi?
-
Škobo Habu
#3716 Re: Sirija vol. 2
Šta je to Assad uradio za BiH tokom rata?salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote: Hvala im na parama koje su slali, nisu jedini.I kakve veze te njihove pare u ratu imaju sa njihovom podrškom masovnom ubici? Šta sada svi mi u Bosni trebamo podržati ubijanje sirijske djece i podržati Asada jer nam je Iran slao pare u ratu?
Mislim da je Sirija, uz pukovnika Gadafija i njegove Libije, cijelo vrijeme održavala diplomatske i trgovačke veze sa Miloševićevom Srbijom.
Kasnije je ona vucibatina od Reisa Cerića sve to zaboravila, skupa sa vrhom izdajničke SDA, kada je Gadafi odlučio da gradi bijelo dvore IZ.
- ioannes
#3717 Re: Sirija vol. 2
u nusrinojGrean wrote:U cijoj zoni je ova Ariha, FSA ili ISIS-a?sarajevoxxxx wrote:Idlib, Ariha 29.11.2015. prvi trenuci ruskog masakra.Rusi su izveli zračni udar na sami centar grada, projektil je pao na lokalnu tržnicu u trenutku kada se na ulicama nalazilo na desetine Sirijaca.
18+
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3718 Re: Sirija vol. 2
rusija vs pijaca 1:0
- salik79
#3719 Re: Sirija vol. 2
Sta sam potvrdio?! Konkretno, molit cu lijepo! General je ovo izjavio nakon "nogiranja" i "dolaska tobe", a ne ranije. Tacnije, nakon rata.General War wrote:kakav ba spin, Sve si potvrdio sto se u izvjestaju i navodi i jos hiljadu detalja. Uzivam u suncu, cujemo se kasnije oko generala...koji je nogiran kad je doso tobe btw.salik79 wrote:Po obicaju - spinom do cilja. De, ziv bio, pogledaj sta general veli kome su se prvo obratili i kakav "odgovor" dobili...General War wrote: Nemam se sta trudit, samo sam kopirao zadnju recenicu izvjestaja kongresu...imas tamo svasta...al to tebe ne zanima....nebi moja domovina imala potrebu za mnogo cime da se nije igrala igra...u toku tih istih sankcija hrvatska dobila helikoptere i avione od njemacke i nato magacina, oslobodila svaki pedalj zemlje, usla u nato i eu...a mi?
-
sarajevoxxxx
#3720 Re: Sirija vol. 2
Teritorij je pod kontrolom FSA i udaljen je od prvih linija. Svi poginuli su civili. Projektil je pao u centar grada u trenutku dok je na ulicama bilo desetine građana.Radi se o gradskoj tržnici i takvih mjesta u Siriji je na stotine. U svakom trenutku Rusi mogu dignuti avion i praviti masakre poput ovoga današnjeg u Arihi. Kukavice koje ne smiju Turcima odgovoriti na samarčinu koju su dobili, pa se svete spaljivanjem kamiona, bombardovanjem tržnica.Grean wrote:U cijoj zoni je ova Ariha, FSA ili ISIS-a?sarajevoxxxx wrote:Idlib, Ariha 29.11.2015. prvi trenuci ruskog masakra.Rusi su izveli zračni udar na sami centar grada, projektil je pao na lokalnu tržnicu u trenutku kada se na ulicama nalazilo na desetine Sirijaca.
18+
A i da je pod kontrolom Isila opet se radi o ratnom zločinu.
- gospodja profiterka
#3721 Re: Sirija vol. 2
Ma sad je sve pod kontrolom "FSA". I ne kaže se više ISIS ni Al-Nusra, već etnički Turkmeni, etnički Belgijanci, etnički Albanci, etnički Bošnjaci...
- salik79
#3722 Re: Sirija vol. 2
Ne znam za Asada, al' znam za Iran i Hizbullah. A sta su to teroristi i njihovi finansijeri uradili za odbranu BiH?! Konkretno Katar?!Škobo Habu wrote:Šta je to Assad uradio za BiH tokom rata?salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote: Hvala im na parama koje su slali, nisu jedini.I kakve veze te njihove pare u ratu imaju sa njihovom podrškom masovnom ubici? Šta sada svi mi u Bosni trebamo podržati ubijanje sirijske djece i podržati Asada jer nam je Iran slao pare u ratu?
Mislim da je Sirija, uz pukovnika Gadafija i njegove Libije, cijelo vrijeme održavala diplomatske i trgovačke veze sa Miloševićevom Srbijom.
Kasnije je ona vucibatina od Reisa Cerića sve to zaboravila, skupa sa vrhom izdajničke SDA, kada je Gadafi odlučio da gradi bijelo dvore IZ.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3723 Re: Sirija vol. 2
ako sam dobro shvatio želiš reći da je hezbolah učestvovao u odbrani bihsalik79 wrote: Ne znam za Asada, al' znam za Iran i Hizbullah. A sta su to teroristi i njihovi finansijeri uradili za odbranu BiH?! Konkretno Katar?!
- salik79
#3724 Re: Sirija vol. 2
Hizbullahovi najbolji instruktori.japin_mutapi wrote:ako sam dobro shvatio želiš reći da je hezbolah učestvovao u odbrani bihsalik79 wrote: Ne znam za Asada, al' znam za Iran i Hizbullah. A sta su to teroristi i njihovi finansijeri uradili za odbranu BiH?! Konkretno Katar?!
- Grean
#3725 Re: Sirija vol. 2
Sa ovim se slazem, nisu ti ljudi birali pod cijom kontrolom ce biti. Ali to izgleda u ovom ratu nije bitno, sve vrijednosti su bacene pod noge pod krinkom borbe protiv terorizma.sarajevoxxxx wrote:
A i da je pod kontrolom Isila opet se radi o ratnom zločinu.
Bombarduj djecu, civile, hajde sta ima veze oni su ISIL-ovi ili Asadovi, podjednako sa obje strane. To se i ovdje na forumu provlaci i to od naroda koji je imao svoje Markale, Tuzlansku kapiju. Sta tek ocekivati od ovih ostalih za koje je rat samo nesto imaginarno iz Playstation igrica.
Jos jedno pitanje, koji mesheb dominira medju sunitima u Siriji, mislim na vrijeme prije sukoba?