Pariz

Post Reply
nosara

#3701 Re: Pariz

Post by nosara »

Pariska policija znala, nije prosledila papir?

Pariska policija je deset dana pre napada imala saznanja da grupa terorista sprema napade, ali nije prosledila dokument o tome obaveštajcima, tvrdi "Frans 24"
Izvor: B92, Frans 24 sreda, 18.11.2015. | 10:22

Kako je za kanal potvrđeno iz dva izvora, dokument je izrađen početkom novembra i u njemu se spominje šest terorista koji žive na severu Pariza u 18. arondismanu, kao i jedan Sirijac zadužen za falsifikovane sirijske pasoše. Navodi se da su oni "radili na nečemu velikom, najverovatnije velikom napadu".

Međutim, taj dokument nikada nije stigao do obaveštajne agencije DGSI, a policija ispituje zašto je do toga došlo.

Ipak, zasad nema informacija da je među ubijenim teroristima ili uhapšenim osobama neko iz te šestočlane grupe.

Ekspert za bezbednost Šarl Pelegrini rekao je za "Frans 24" da je obaveštajna jedinica pariske policije verovatno želela još vremena da ispita ta saznanja.

"Moguće je da su ustanovili da je u pitanju lažan trag, a možda je u pitanju i ljudska greška", smatra analitičar kanala Markus Karlson.

insomnia78

#3702 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Lik koji im je iznajmljivo ovaj stan, u koji je policija jutros upala, je 2008 osudjen na 8 godina
Izgleda, da neko ne zna racunati
tzipiripi

#3703 Re: Pariz

Post by tzipiripi »

Ne znam je l' bilo ovo. Samo mjesto Münchena staviti Pariz ili bilo koji zapadnjački grad. K'o da je danas govorio. Š'o bi ona pjevala "sve je isto samo njega nema!" :D

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3704 Re: Pariz

Post by Truba »

nema čovjeka nema problema ha ja :D
animals

#3705 Re: Pariz

Post by animals »

Arapi imaju srecu i nesrecu sto sjede na nafti..
to ti je ono kao sa loto milionerima..
sreca kad dobiju, ubrzo se pretvara u nesrecu..
ruud

#3706 Re: Pariz

Post by ruud »

upravo, ili.. nit je blagodat, a nit je kletva, biće da je iskušenje
Dozer

#3707 Re: Pariz

Post by Dozer »

tzipiripi wrote:Ne znam je l' bilo ovo. Samo mjesto Münchena staviti Pariz ili bilo koji zapadnjački grad. K'o da je danas govorio. Š'o bi ona pjevala "sve je isto samo njega nema!" :D

Image
Ovo, zapravo, nedvosmisleno pokazuje od kada se stvari na Bliskom istoku desavaju, kao i ko je direktni i indirektni inicijator svega toga. Kome ni sada nije jasno o cemu se ovdje prica (hint: ne prica se o zalosti za Pariskim zrtvama), onda tu nema pomoci.
jao_situacije

#3708 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

u toj francuskoj u najboljem slučaju službe su nesposobne, a u najgorem namjerno neće da rade svoj posao po nečijoj naredbi
Dozer

#3709 Re: Pariz

Post by Dozer »

A mozda je i kombinacija...
Mislim da je odavno jasno da je 9/11 jedna pogolema patka i montaza. Kolaterala u ljudima je bila neophodna da bi se stvari pokrenule onako kako su to zamislili "umovi".
Sada, kada je ovaj silni val izbjeglica otamo nagrnuo u EU, izgleda da je opet trebala odredjena kolaterala u ljudima da se to zaustavi.
Ono sto je Amerika pokrenula radi svojih interesa, a EU partneri podrzali, sada je u jednom vidu dodatno pogodovalo Americi u smislu destabilizacije EU, ali i jos bitnije - slabljenja EUR-a.
Zivi bili pa vidjeli... Kako se uvijek sve na kraju sazna, tako ce biti i s ovim.

Moj prijedlog svima - ako imate kakvih EUR u steku, slobodno ih odmah zamijenite za Svajcarce. Ja vec jesam ;)
Ako imate US$, njih jos ne dirajte. Jos ce rasti ;)
Last edited by Dozer on 18/11/2015 14:17, edited 3 times in total.
aurora313

#3710 Re: Pariz

Post by aurora313 »

tzipiripi wrote:Ne znam je l' bilo ovo. Samo mjesto Münchena staviti Pariz ili bilo koji zapadnjački grad. K'o da je danas govorio. Š'o bi ona pjevala "sve je isto samo njega nema!" :D
Image
Ono jes… vazda sam volio našeg Titu! Pa naravno i danas. I to posebno nakon ovih jadnih 20 godina.
Ali, i on je imao masla za ramazana.
Zato bi ga bilo ljepše citirati onom: Pređimo sa riječi na djela.
BHCluster

#3711 Re: Pariz

Post by BHCluster »

BHCluster

#3712 Re: Pariz

Post by BHCluster »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3713 Re: Pariz

Post by Truba »

http://www.theguardian.com/world/ng-int ... elly-short

buuuuh jes meni depresivno gledati podatke i slike ubijenih
red evil

#3714 Re: Pariz

Post by red evil »

Ovog što je gologuz, možda čo'ek bio u po' akcije i ovi ga uhapsiše. :oops:
mirsek

#3715 Re: Pariz

Post by mirsek »

Dozer wrote:

Image
Ovo, zapravo, nedvosmisleno pokazuje od kada se stvari na Bliskom istoku desavaju, kao i ko je direktni i indirektni inicijator svega toga. Kome ni sada nije jasno o cemu se ovdje prica (hint: ne prica se o zalosti za Pariskim zrtvama), onda tu nema pomoci.
Nemoj tako, ti si teoreticar zavjere. :razz:
Inace tesko onome ko komentarise i razmislja izvan zapadnih mass media, odmah je proglasen za stovatelja alternativne realnosti koji gleda ali ne vidi, slusa ali ne cuje sta mu ti mediji govore da treba da vidi i cuje.
Zbog svega oko izrahella i Palestinaca, poslije 11.09. , poslije Iraka 2003. a pogotovo poslije Libije da neko bez imalo sumnje prihvata objasnjenja teroristickih napada i razloge "zapada" za razne intervencije i daje im podrsku moze bas samo osoba potpuno ili u velikom procentu lisena zdravog rasudjivanja.
Ameri su se toliko "izofirali" u filantropskim i altruistickim bajkama u proteklim godinama da ih samo status poltrona kod EU i mediji kontrolisani od cionista stite od totalnog kraha balona primjenjene realnosti i istine koji su projicirali na svoje narodne mase.

Inace, ISIL je davno trebalo unistiti a ne kuditi i "usmjeravati" kako je to pokusala USA i njeni saveznici.
Freamon Lester

#3716 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

Dozer wrote:A mozda je i kombinacija...
Mislim da je odavno jasno da je 9/11 jedna pogolema patka i montaza. Kolaterala u ljudima je bila neophodna da bi se stvari pokrenule onako kako su to zamislili "umovi".
Sada, kada je ovaj silni val izbjeglica otamo nagrnuo u EU, izgleda da je opet trebala odredjena kolaterala u ljudima da se to zaustavi.
Ono sto je Amerika pokrenula radi svojih interesa, a EU partneri podrzali, sada je u jednom vidu dodatno pogodovalo Americi u smislu destabilizacije EU, ali i jos bitnije - slabljenja EUR-a.
Zivi bili pa vidjeli... Kako se uvijek sve na kraju sazna, tako ce biti i s ovim.

Moj prijedlog svima - ako imate kakvih EUR u steku, slobodno ih odmah zamijenite za Svajcarce. Ja vec jesam ;)
Ako imate US$, njih jos ne dirajte. Jos ce rasti ;)
I onda se ljuti... :lol:
jao_situacije

#3717 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

zanimljivo je da svaki put kad se napravi neko sranje na zapadu službe pronađu pasoš, ličnu, vozačku, grasovu mjesečnu na licu mjesta
ja do sad nikad nisam čuo da ostali pronađu ikakve dokumente kod terorista osim njih
HAVANA

#3718 Re: Pariz

Post by HAVANA »

arzuhal wrote:
piupiu wrote:
statixx wrote:Zanimljiva teza.

What the terrorists despised, what they tried to eliminate, were ordinary people, drinking, eating, laughing, mixing. That is what they hated – not so much the French state as the values of diversity and pluralism.

https://kenanmalik.wordpress.com/2015/1 ... ter-paris/

:thumbup:

... i za onu tezu o delinkvenciji i sociopatiji, i za ovo ... ja sam jedna od onih koji vjeruju da postoje ljudi koji se boje ili čak mrze život, život s radošću, punih pluća, koji nisu u stanju uživati u tudjoj bezbrižnosti i sreći; kao i ljudi koji jednostavno ne znaju ili nisu sposobni živjeti u 'slojevima' i 'naslagama' pluralizma i različitih pogleda na svijet, život, spiritualnost, itd ...

I ja maloprije dumam o tome kako ISIL ne čine najpametniji muslimani, akademski građani, kreativci, umjetnici, znanstvenici, ljudi koji doprinose boljitku svijeta, nego sve nake siledžije, narkomani, isfrustrirani likovi, kriminalci, sociopate...Najgore mi je što sam se rodio kao ateista u tijelu i duši vjernika jer kada nekome kažem: evo, ja, naprimjer, musliman sam, klanjam beš-vakat, učim Kur'an, i sl. a istovremeno poštujem ljude bez obzira na ne/vjeru, žao mi kad se grana odlomi ili cvijet prelomi, a kamoli kakvog hajvana ubit bezveze, a o čovjeku da i ne pričam, odmah mi kažu da ja nisam pravi musliman, da se ustvari ponašam ateistički, lijepo i ljucki, a da su pravi muslimani ISIL-ovci koji glave otkidaju i pale žive ljude, da je to suštinski islam... :mrgreen:

I ja, izgubljen tako, tumaram ovim svijetom i njegovim modrim stazama, u bunilu i groznici, sve pitajući se: čemu život, čemu da se nadam? :sad:

Sjo, i ja počnem s..dat kad malo popijem...

Mezi,moras malo zamezit.
It_is_a_Leclerc

#3719 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

U današnjoj raciji, teroristička ludača je svojom bombom ubila jednog policijskog psa - ženku njemačkog ovčara- DIzel.

Neka joj je vječna slava i hvala.

Ludaču što se raznijela skupiti i posmrtne ostatke baciti svinjama.
_drunken_santa_

#3720 Re: Pariz

Post by _drunken_santa_ »

Umjesto teorija zavjere, evidentnije je da Zapad ne zna sta radi. Npr oni jesu izmislili da Sadam ima oruzje za masovno unistenje ali ne toliko kao zavjeru vec zbog ubjeđenja da skidanje Sadama koji je ionako diktator omogucuje bolju kontrolu Iraka - greska jer su time prakticno predali pola Iraka u ruke Irana, najveceg neprijatelja na BI. Ili recimo podrska islamistima da se sruse Gadafi i Asad, jesi oni indirektno doprinjeli nastanku ISIS-a, ali samo zato sto nisu skontali cemu to vodi, kao kad su podrzavali mudzahedine u Afganistanu pa se ovi okrenuli protiv njih.

Zamisljajuci da CIA sistematski vuce konce totalno fulamo dinamiku globalne politike kojoj dominira ideoligija a ne kalkulanstvo i interesi.
undefined007

#3721 Re: Pariz

Post by undefined007 »

undefined007 wrote:eto vam prvooptuženog čovjeka za kojeg tvrde da se raznio, smiješno trebali su ovo bolje iscenirati, čovjek živ i zdrav :lol:

Brahim pozira sa novinama koje su objavile njegovu fotografiju, optužujući ga da je izveo samoubilački napad u Parizu

Image

https://www.youtube.com/watch?v=hs47rQA7wdw covjek im se na klipu smije i cudi

Belgijanac Brahim Ouanda označen je u medijima kao jedan od bombaša samoubica u napadu u Parizu prošlog petka.Novine su objavile njegovu fotografiju na naslvonicama. Međutim, Brahim Ouanda je živ i zdrav.

On je postavio video na Facebooku u kojem izražava svoje zaprepaštenje ponašanjem policije i medija. “Prvo sam pomislio da se neko šali sa mnom”, objašnjava Brahim Ouanda. On objašnjava da su uzeli njegovu fotografiju iz vremena dok je igrao za lokalni fudbalski klub.
Zamolio bih ove sto dizu najvecu hajku da mi pojasne post. NEMA POTREBE DA IZBJEGAVATE
It_is_a_Leclerc

#3722 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

Ha čuj. Ima ih pa trvrde da srebreničke žrtve šetaju Tuzlom (2000 njih).

Teoretičaru zavjere sve staje pod kapu, jer je glava prazna.

I da.. Mogao si sačekati da se ljudima makar ohlade kosti, prije nego Marić i njemu slični, krenu sa ubjeđivanjem polupismene rulje da ih mađijaju cionistički mediji.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 18/11/2015 15:26, edited 1 time in total.
fatamorgana

#3723 Re: Pariz

Post by fatamorgana »

HAVANA wrote:
arzuhal wrote:
piupiu wrote:
... i za onu tezu o delinkvenciji i sociopatiji, i za ovo ... ja sam jedna od onih koji vjeruju da postoje ljudi koji se boje ili čak mrze život, život s radošću, punih pluća, koji nisu u stanju uživati u tudjoj bezbrižnosti i sreći; kao i ljudi koji jednostavno ne znaju ili nisu sposobni živjeti u 'slojevima' i 'naslagama' pluralizma i različitih pogleda na svijet, život, spiritualnost, itd ...
I ja maloprije dumam o tome kako ISIL ne čine najpametniji muslimani, akademski građani, kreativci, umjetnici, znanstvenici, ljudi koji doprinose boljitku svijeta, nego sve nake siledžije, narkomani, isfrustrirani likovi, kriminalci, sociopate...Najgore mi je što sam se rodio kao ateista u tijelu i duši vjernika jer kada nekome kažem: evo, ja, naprimjer, musliman sam, klanjam beš-vakat, učim Kur'an, i sl. a istovremeno poštujem ljude bez obzira na ne/vjeru, žao mi kad se grana odlomi ili cvijet prelomi, a kamoli kakvog hajvana ubit bezveze, a o čovjeku da i ne pričam, odmah mi kažu da ja nisam pravi musliman, da se ustvari ponašam ateistički, lijepo i ljucki, a da su pravi muslimani ISIL-ovci koji glave otkidaju i pale žive ljude, da je to suštinski islam... :mrgreen:

I ja, izgubljen tako, tumaram ovim svijetom i njegovim modrim stazama, u bunilu i groznici, sve pitajući se: čemu život, čemu da se nadam? :sad:

Sjo, i ja počnem s..dat kad malo popijem...
Mezi,moras malo zamezit.
Iz ove iskrene ispovijesti i osjećaja krivice tipa "mea culpa" može se sa sugurnošću zaključiti da Arzo nije kriv ni za jedan teroristički napad.
Pored meze ja bih savjetovao da promijeni društvo, kafanu ili džamiju gdje se već skupljaju ti negativni elementi koji ga na perfidan način izlažu takvoj vrsti religijskog pritiska.

Nedaj se Arzo, uz tebe smo!
Partijaner

#3724 Re: Pariz

Post by Partijaner »

Image
jao_situacije

#3725 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

sad francuzi u policiji jebu mater i internetu i društvenim mrežama i tehnologiji
taman kažu čovjek je mrtav kad on živ
Post Reply