Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vicious

#3701 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

zippoo87 wrote:
vicious wrote: Pa promijeni rezoluciju na laptopu :D
Mislim, lupam ovo sad, ali probaj, nista te ne kosta.
A i u kodiju se moze mijenjati rezolucija, ne znam sad napamet, procackaj malo po settingsima.
bas lupas :D
pa ne moze veca od ove postojece na laptopu a preko hdmi kada je spojen,automatski upscale-a na 1080p ali nekim cudom,kodi ostane na nizoj rezoluciji i ne upscape-a se na FHD...to i jeste problem
ovaj problem nisam imao na prijasnjem laptopu...pa kontam da sta nije do drivera ili cega vec
na ovom je intel integrisana a na starom je bio AMD APU
morati cu potraziti to da se u kodiju mijenja rezolucija,nisam do sada nasao...idem googlati
E pa nisam znao da je to neki praistorijski laptop koji ne moze izvuci tu rezoluciju :D
A kodi naravno ima svoje postavke za rezoluciju, vjerovatno ti tamo stoji niza reza koju je po defaultu povukao...
zippoo87

#3702 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

vicious wrote:
zippoo87 wrote:
vicious wrote: Pa promijeni rezoluciju na laptopu :D
Mislim, lupam ovo sad, ali probaj, nista te ne kosta.
A i u kodiju se moze mijenjati rezolucija, ne znam sad napamet, procackaj malo po settingsima.
bas lupas :D
pa ne moze veca od ove postojece na laptopu a preko hdmi kada je spojen,automatski upscale-a na 1080p ali nekim cudom,kodi ostane na nizoj rezoluciji i ne upscape-a se na FHD...to i jeste problem
ovaj problem nisam imao na prijasnjem laptopu...pa kontam da sta nije do drivera ili cega vec
na ovom je intel integrisana a na starom je bio AMD APU
morati cu potraziti to da se u kodiju mijenja rezolucija,nisam do sada nasao...idem googlati
E pa nisam znao da je to neki praistorijski laptop koji ne moze izvuci tu rezoluciju :D
A kodi naravno ima svoje postavke za rezoluciju, vjerovatno ti tamo stoji niza reza koju je po defaultu povukao...
nasao sam gdje se rezolucija mijenja ali max je ova laptopova 1366 x 768
laptop nije prahistorijski,nego je iz prosle godine...ne znam sta je ovo i sta zeza...jedino kontam da je do drivera...sada cu probati naci novije
znam da je problem do kodija,jer i kada spojim sahdmi tv i laptop i kada prebacim da je slika samo na tv,tada bude FHD rezolucija i razvuce kodi normalno,sve dok ne pustim neki sadrzaj...onda se slika pojavi u malom prozoru unutar kodija i bude zoomirana...kada smanjim zoom,slika bude tako mala da mozes gledati sa metar :D
ne znam je li ovo bug kakav...sada cu probati i uraditi update na noviji kodi,ovaj mi je 17.3
ponavljam da je ovo sve radilo normalno na drugom laptopu,koji opet nije bio stariji toliko...taj je bio iz 2013. godine
sa ovim problemom,ja fakticki ne mogu gledati nista na tvu preko kodija,jer je slika 30 inca a tv 48 inca
vicious

#3703 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

http://www.redmondpie.com/fix-kodi-scre ... 7-edition/
Vidi ima li ovdje sta pametno.

Jos jedan predlozeni fix za slicne probleme je da se iskljuci hardware acceleration (ili ukljuci, zavisno od trenutne postavke), pa probaj mozda i to.
dr sanjo

#3704 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dr sanjo »

Ljudi jel neko ima problem sa playlist loaderom meni u zadnjih 10 dana ne otvara listu za koju znam da radi. Probo i u Kodiju i u CEMCu isto. Lista uredno radi preko IPTV android aplikacije al mi nešto draže preko playlist loadera. I reinstall sam uradio al ne fercera. Ako ko zna rijesenje bio bih zahvalan :)
ke_ma

#3705 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by ke_ma »

Instaliro opensubtitles,titlovi.com,registrovo se..sve po ps-u
Otvorim bilo koji film na tim silnim adonima...nigdje prijevoda na jezik koji razumijem,samo engleski :-?
Zna li neko zašto je to tako,i gdje možda griješim
irac300

#3706 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

ke_ma wrote:Instaliro opensubtitles,titlovi.com,registrovo se..sve po ps-u
Otvorim bilo koji film na tim silnim adonima...nigdje prijevoda na jezik koji razumijem,samo engleski :-?
Sve si ti instalirao, ali nisi u postavkama odredio za koje jezike da ti traži titlove. :D Moraš ići u settings-player-language-languages to download subtitiles for i onda čekirati bos/srp/hrv, a odčekiraj engleski ako ne želiš da ti traži engleske titlove.
ke_ma

#3707 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by ke_ma »

irac300 wrote:
ke_ma wrote:Instaliro opensubtitles,titlovi.com,registrovo se..sve po ps-u
Sve si ti instalirao, ali nisi u postavkama odredio za koje jezike da ti traži titlove. :D Moraš ići u settings-player-language-languages to download subtitiles for i onda čekirati bos/srp/hrv, a odčekiraj engleski ako ne želiš da ti traži engleske titlove.
:lol: :lol: smijem se sam sebi....hvala irac,proradili jezici
ke_ma

#3708 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by ke_ma »

Malo drugačiji confluence skin sa kojim se čak i ikona TV nakratko pojavila
husham repo https://www.sendspace.com/file/5ale6h
instalacija je standardna,razlika je što nakon install from repository idemo na look and fell.
kliknemo na skin i izaberemo zadnji u nizu
brazzo19

#3709 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Obrisao ovaj titlovi.com official addon, onda ga ponovo instaliram preko kodijevog repositorija, imaju dva titlovi.com i titlovi.com official, instaliram ovaj oficijelni logujem se sa svojim user name.om i pass.om sve prodje kako treba ali kad hocu da skinem titl kad pokrenem film samo error izbaci, sta je rec ?
jarobot

#3710 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

brazzo19 wrote:Obrisao ovaj titlovi.com official addon, onda ga ponovo instaliram preko kodijevog repositorija, imaju dva titlovi.com i titlovi.com official, instaliram ovaj oficijelni logujem se sa svojim user name.om i pass.om sve prodje kako treba ali kad hocu da skinem titl kad pokrenem film samo error izbaci, sta je rec ?
kaže čovjek na titlovi forumu imao je isti takav problem i poslije restarta uređaja sve mu proradilo.
Probaj znači restart uređaja...
vatrogasac

#3711 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

brazzo19 wrote:Obrisao ovaj titlovi.com official addon, onda ga ponovo instaliram preko kodijevog repositorija, imaju dva titlovi.com i titlovi.com official, instaliram ovaj oficijelni logujem se sa svojim user name.om i pass.om sve prodje kako treba ali kad hocu da skinem titl kad pokrenem film samo error izbaci, sta je rec ?
Zato ja imam u rezervi OpenSubtitles pa kada jedan zatrokira onda ima ovaj drugi i obrnuto.
brazzo19

#3712 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

jarobot wrote:
kaže čovjek na titlovi forumu imao je isti takav problem i poslije restarta uređaja sve mu proradilo.
Ma kodi mi je instaliran na android tv.u tako da svaki put kad ugasim tv valjda se resetuje sve .... ne pomaze to
alipasijaner

#3713 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alipasijaner »

brazzo19 wrote:
jarobot wrote:
Ma kodi mi je instaliran na android tv.u tako da svaki put kad ugasim tv valjda se resetuje sve .... ne pomaze to
Kodi ne restartujes tako sto tv ugasis na daljinski... probaj restartovati tv tako sto ces otici u settings pa pronadji opciju restart, a ako to ne pomogne onda postavi pitanje na titlovi.com forumu.
jarobot

#3714 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

brazzo19 wrote:
jarobot wrote:
Očisti ptredmemoriju sve to može zezati !
masa2012

#3715 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by masa2012 »

pozz svima nisam oidavno gledao kodi jel ima sad addona da rade filmovi i sport ukratko kakva je situacija oko kodia ako moze netko pojasniti hvala
irac300

#3716 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Covenant ponovo dobija update, vratio se i njegov izvorni Colossus repo. Objasnio Dimitrije sve u videu.
https://youtu.be/P7aN7NUV70k
zippoo87

#3717 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

masa2012 wrote:pozz svima nisam oidavno gledao kodi jel ima sad addona da rade filmovi i sport ukratko kakva je situacija oko kodia ako moze netko pojasniti hvala
vrlo dobra
sve radi...i filmovi i sport
IPTV liste za sport,covenant i neptun rising za filmove
The 51st State

#3718 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The 51st State »

kao da je neptune pao sa linkovima, rijetko koji da radi cak i sd
vatrogasac

#3719 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

The 51st State wrote:kao da je neptune pao sa linkovima, rijetko koji da radi cak i sd
Meni je sinoć radio bolje od Popcorna.
Radar71

#3720 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

Meni je trenutno Rebirth najbolji!
The 51st State

#3721 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The 51st State »

Radar71 wrote:Meni je trenutno Rebirth najbolji!
genesis reborn mislis ili koji tacno?
Radar71

#3722 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

The 51st State wrote:
Radar71 wrote:Meni je trenutno Rebirth najbolji!
genesis reborn mislis ili koji tacno?
ovaj http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
irac300

#3723 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

The 51st State wrote:kao da je neptune pao sa linkovima, rijetko koji da radi cak i sd
Koja ti je verzija? Trenutna je 1.2.8. Provjeri update.
The 51st State

#3724 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The 51st State »

irac300 wrote:
provjerim, moguce da je do tog.

edit.

1.2.8. je verzija ali je primjetan nedostatak linkova i dalje, posebon hastd i direct.
irac300

#3725 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

The 51st State wrote:
irac300 wrote:
provjerim, moguce da je do tog.

edit.

1.2.8. je verzija ali je primjetan nedostatak linkova i dalje, posebon hastd i direct.
Koje si filmove/serije otvarao? Ja sam sad Dunkirk provjeravao, imaju ti linkovi.
Post Reply