vicious wrote:zippoo87 wrote:vicious wrote:
Pa promijeni rezoluciju na laptopu

Mislim, lupam ovo sad, ali probaj, nista te ne kosta.
A i u kodiju se moze mijenjati rezolucija, ne znam sad napamet, procackaj malo po settingsima.
bas lupas

pa ne moze veca od ove postojece na laptopu a preko hdmi kada je spojen,automatski upscale-a na 1080p ali nekim cudom,kodi ostane na nizoj rezoluciji i ne upscape-a se na FHD...to i jeste problem
ovaj problem nisam imao na prijasnjem laptopu...pa kontam da sta nije do drivera ili cega vec
na ovom je intel integrisana a na starom je bio AMD APU
morati cu potraziti to da se u kodiju mijenja rezolucija,nisam do sada nasao...idem googlati
E pa nisam znao da je to neki praistorijski laptop koji ne moze izvuci tu rezoluciju

A kodi naravno ima svoje postavke za rezoluciju, vjerovatno ti tamo stoji niza reza koju je po defaultu povukao...
nasao sam gdje se rezolucija mijenja ali max je ova laptopova 1366 x 768
laptop nije prahistorijski,nego je iz prosle godine...ne znam sta je ovo i sta zeza...jedino kontam da je do drivera...sada cu probati naci novije
znam da je problem do kodija,jer i kada spojim sahdmi tv i laptop i kada prebacim da je slika samo na tv,tada bude FHD rezolucija i razvuce kodi normalno,sve dok ne pustim neki sadrzaj...onda se slika pojavi u malom prozoru unutar kodija i bude zoomirana...kada smanjim zoom,slika bude tako mala da mozes gledati sa metar

ne znam je li ovo bug kakav...sada cu probati i uraditi update na noviji kodi,ovaj mi je 17.3
ponavljam da je ovo sve radilo normalno na drugom laptopu,koji opet nije bio stariji toliko...taj je bio iz 2013. godine
sa ovim problemom,ja fakticki ne mogu gledati nista na tvu preko kodija,jer je slika 30 inca a tv 48 inca