avaks wrote:DO mene je, mahinalno pogledah samo ali i turbo na 3.7 će raditi jedno ili dva jezgra i to ako temperature dozvoljavaju.
A u tako malom kućištu sa stock coolerom teško da će i taj turbo da se pali (ako ga matična uopšte i podržava) i o5 naglašavam ono je računar za kućnu upotrebu.
Dok još kupi grafičku da i malo valja na tih 300 će dodati još barem 250KM što je već u rangu polovnog Playstation 4 (s kojim je 100% miran još 5 godina da se igra) dok mu ja garantujem da na ovom PC neće moći

Pitanje je kada se sve sklopi da li bi i par godina gaminga izdržao s tim da su matična i procesor stari 5-6 godina, napojna habana a još kada je opteretiš mah
Ne isplati se kao što rekoh. Nema igranja na PC za 200-300KM barem ne normalno i da si rahat...
750ti ne trazi dodatno napajanje pored onog iz PCIe utora.
Fabricka napojna je 320w i to nije neka jeftina kineska cunga lunga, sto znaci da bi ta fabricka napojna bila sasvim dovoljna za 750ti.
Znam ja da je to kuciste skuceno, protok zraka mali i da je ta centralna za ureda ali najvaznije stavke za performanse u igrama su procesor, kolicina rama i graficka karta a ako to 3 imas kako treba kompjuter je brz taman da ga u lavor montiras.
Da, za dobru graficku bi trebao doplatiti preko 200 KM i onda se moze pitati da li mu je cilj samo igranje ili kompjuter hoce da koristi i za druge, ozbiljnije stvari. Ako je samo igranje bolje je definitivno uzeti ps4 ili ako nema toliko para ps3.
Ovo koliko su komponente pohabane, jbg to moze da se pita i ako bude uzimao polovan ps3 i ps4 tako da to i nije prejak argument protiv ove centralne.
Sve to i plus 12 mjeseci garancije za ovu centralnu , ne znam meni ne zvuci lose.
Sve je do njegovih primarnih ciljeva.