Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SkyLimit

#3701 Re: Terorizam u Parizu!

Post by SkyLimit »

Comaneci wrote: Ma sve ok druze, samo ocekujem da isto imas razumijevanja za Srbina koji nece da se distancira od srpskih zlocina.

Jbg, moze i on spomenuti Lovac u zitu i kako je to sve isto :lol:
Ne, nije isto. Znaš zašto? Genocid nad Bošnjacima su organizovali i sproveli legitimni, na izborima izabrani srpski predstavnici.

Ova dvojica što su pobili novinare koliko znam nisu predstavnici nikoga, osim možda neke terorističke organizacije.

Ali kad nešto kaže ili uradi recimo predsjednik jedne države, to nije čin pojedinca, to znači da je to zvaničan stav te cjelokupne države.
Ras Al Ghul

#3702 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ras Al Ghul »

U Drezdenu 35 milja protestvovalo :serbo:
nigor

#3703 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

Daj ba @hrasno budi pametan, pola ovih što bi da se izvinjava za nešto sa čime nema veze pokazuje samo dupelizački mentalitet, strah i ništa više. Da je ovakav isti napad izveden na neku redakciju nekog ruskog lista koji je objavljivao iste ovakve karikature, isti ovi koji bi se sada izvinjavali klicali bi i vikali kako je to u redu i tražili milione opravdanja za takav čin.
Ti ko da si sa Marsa pao pa ne čitaš i ne vidiš ko je ko :-)
Last edited by nigor on 10/01/2015 23:53, edited 1 time in total.
Comaneci

#3704 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Comaneci »

SkyLimit wrote: Ne, nije isto. Znaš zašto? Genocid nad Bošnjacima su organizovali i sproveli legitimni, na izborima izabrani srpski predstavnici.

Ova dvojica što su pobili novinare koliko znam nisu predstavnici nikoga, osim možda neke terorističke organizacije.

Ali kad nešto kaže ili uradi recimo predsjednik jedne države, to nije čin pojedinca, to znači da je to zvaničan stav te cjelokupne države.
Jedan Milan Lukic nije izabran na demokratskim izborima, ali je spaljivao zene i djecu u Visegradu kao samozvani predstavnik srpstva, bas kao sto su ovi samozvani predstavnici Islama i fakticki predstavnici islamske organizacije. Ja ne znam za tebe ali ja SVAKAKO ocekujem od Srba da se distanciraju od toga, bez obzira bio on "legalni" predstavnik ili ne, kao sto ocekujem od muslimana da se ogradjuju od ovih terorista.

Jednostavno je.
Last edited by Comaneci on 10/01/2015 23:55, edited 1 time in total.
KAMI666

#3705 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KAMI666 »

Comaneci wrote:
York Light 100`s wrote: Ma sjećaš se jarane da smo par stranica već pričali da ovog leclerca ne treba uzimati ozbiljno nego se samo smijati njegovim mudrostima kojen emaju nikakve logike :D

Evo još jedan primjer

On na temi gdje Francuz alžirskog porjekla puca u Parizu pita da li mi Bošnjaci smatramo da li Srbi trebaju da se izvinu kao narod zbog zločina u BiH

šou :D

Napadači u Parizu nisu Bošnjaci i ne treba Bakir izaći i izviniti se u ime Bošnjaka zato što je onaj majmun moje vjere.

Po toj logici mi bi trebali od Grka i Rumuna tražiti izvinjenje zbog genocida u Srebrenici samo zato što su iste vjere kao ovi što su izvršili genocid.
Po toj logici predsjednik Tunisa bi trebao izaći i izviniti se zbog Mevlida Jašarevića samo zato što se napadač zove Mevlid

Kakav šou s ovim intelektualcem :mrgreen:
Valjda je rijec o muslimanima a ne Bosnjacima. Ja sam Bosnjak ali nisam musliman, a ovi nisu ubili u ime Bosnjastva pa je to cista stvar. Ali oko neko ubije u ime tvoje vjere, onda da, jeste apsolutno na mjestu da se ogradis od toga. Srbi da su i zvanicno (kao sto su ovi i zvanicno ratovali za Alaha i islam) ratovali za pravoslavlje, onda bih 100% ocekivao osude citavog pravoslavnog svijeta.

Anderse Behring Breivik je ubio djecu u ime "pravih Norvezana" pa se cijela zdrava Norveska digla glas i ogradila se.

Stvarno ne kontam taj totalni nedostatak samokritike i odgovornosti kod muslimana.
Ja se necu ograditi ni od cega, zbog cega da se ogradjujem? Ja znam da Islam nema s tim nista, a ovi da su sami sebi trazili belaja pljuvajuci po drugim svetinjama jesu. I sada bi ja danas trebao reci da sam i ja tamo nekakav "charlie", ne pada mi na pamet. Ja sam Sirija, Irak, Ukrajina, i sav ostali neduzan svijet koji moraju biti obuhvaceni ratnim stradanjima, htjeo on to ili ne, to sam ja. Ne tamo nekakav Charili, koji je pljuvao po vjeri kojoj i sam pripadam, i sad se trazi od mene da se ja sa njima solidarisem? Nema sanse, popljuvao bi samog sebe i stao bih iz a svih ideja i onih karikatura koji su oni crtali i rekao bih "Da, bili su u pravu". Ne hvala, ko se maca hvata od njega i gine. Zali Boze samo neduznih ljudi okolo a ko mrznju stvara i oni koji isto tako djeluju, ko ih j***. Jedni se skirvaju iza "slobode govora" a drugi iza "muslimana i islama". Sljam na obje strane koji me ne zanima niti se sa istim identificiram.
Last edited by KAMI666 on 10/01/2015 23:55, edited 1 time in total.
Pjanic15

#3706 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

York Light 100`s wrote:
Pjanic15 wrote:
York Light 100`s wrote: Da, Balotelliev vic nema veze sa holokaustom ali sam isto siguran da se ne bi tolika hajka oko tog vica digla da se nije desio holokaust, znači židove u vicevima o kojima riječi nema o holokaustu mnogi uzimaju u zaštitu baš zbog njihove prošlosti.
Sada je pitanje zašto se Islam ne uzima u zaštitu zbog iks slučajeva gdje se dogodio genocid. Nisu npr. vicevi o Muji i Hasi kod nas prestali od kada se dogodio genocid u Srebrenici.
Naravno, vic gdje Mujo dođe Hasi u Njemačkoj nema veze sa Srebrenicom ali isto tako vic gdje židov skuplja novčiće nema veze sa holokaustom pa opet mnogi gledaju osjetljivo na taj vic.
Moglo bi se reći da vicevi o židovima se temelje na nacističkoj propagandi o židovima ali je isto tako jedan bradonja koji je opasan dinamitom u svakom svjetskom vicu i karikaturi islamofobična propaganda.
Za mene je gore kada mi neko kaže da sam u stanju dignuti nevine ljude u zrak nego kada mi kaže da sam škrt i opet je izgleda škrt židov kontroverznije nego reći musliman terorista
Treba uzeti u obzir da je nacistička propagadna uveliko utjecala na ono što će se kasnije desiti, odnosno holokaust, međutim i to nije jedno = drugo, ni to se ipak ne može porediti, ali naročito ne usporediti sa vicevima o Muji i Hasi jer on nije bio nikakva propaganda u genocidu po našoj zemlji, kao što je bilo u slučaju propagande o Židovima, ali ni to ništa veze nema sa Poslanikom. I o kakvoj potrebi za zaštitu Islama pričaš u slučaju Charlie Hebdo, jesu li to Židovi, Kršćani i svi ostali za koje je pravio karikature tražili nekakvu zaštitu svojih religija, jesu li se osjećali napadnuto i jesu li uzvraćali napadima, ponovo pokušavaš da na razne načine negirao ti ili ne, indirektno da opravdaš zločin jer se on već desio a ti se fokusiraš na crteže, ne razumiješ tačnije ne razlikuješ slobodu govora od mržnje, te na kraju krajeva nigdje u Islamu ne postoji načelo koje ti propisuje da poduzimaš ili da neko poduzima, bilo kakav akt zabrane crtanja Poslanika nekome (nemuslimanima u demokratskoj državi) kao vida zaštite religije kao da je napadnuta. U pitanju je čisto sukob različitih mentaliteta, gdje ono što ti misliš da je uredu ili nije, ne znači za nekoga sa drugog prostora i mentaliteta, morala, načela itd.
Ja niti direktno niti indirektno opravdavam zloćin i ubistva, ako mislim da su te karikature pogane to ne znači da odobravam ubistvo autora.
Ipak mislim da je društvo kao cijelo na jednom samodestruktivnom putu, gdje su pogane emisije poput South Park definicija slobode govora i moralo je se kad tad naletiti na jednu budalu koja će to rješiti na jedan agresivan pogrešan način, u ovom slučaju to je bio vjerski fanatik.
To se dešava kada si se godinama fokusirao na "humor" koji ne služi nićemu drugom nego vrijeđanje i omaložavanje. Muka mi je samo da će jedan toalet papir kao Charlie biti sinonim za slobodu govora.

Kao što rekoh ovo društvo je na jednom samodestruktivnom putu i treba mu jedna jaka cenzura, ne samo u vezi Islama nego za sve vjere, rase i nacije.
Za ove kojima je Charlie sloboda govora i satira vrsta humora za njih je najvjerovatnije okupiti se u disku ili u hodniku škole pa napadati slabijeg pojam demokratije ili su sami prije 10 godina u školi imali svoje Charlie sveskice gdje su crtali svoje učenike Rome ili djecu povratnike na jedan vrlo satiričan način
Ovo što si napisao samo dokazuje što sam govorio nekoliko puta, veća količina privrženosti vlastitoj pripadnosti religijskoj i sl., radi različitih mentaliteta, načela, morala, dovodi do nerazumjevanja i kuršlusa. Ti misliš da je potrebna cenzura, konzervativnost u Zapadu, ali nije, govoriš samo iz gledišta vlastitih načela morala, mentaliteta ovih prostora i religije. Ti misliš da je Zapadno društvo radi slobode govora, South Parka, u krizi te na rubu samodestrukcije, ali nije jer je destrukcija u ovom slučaju došla od onih koji nisu Zapadnog mentaliteta, nego su ekstremno protiv istog radi različitosti i nerazumjevanja, toliko da ih je navelo na (ne)djela, čak to bilo i pogrešno i neosnovano po načelima i moralu religije koje se smatraju pripadnicima. Tako da, možeš ti reći da si protiv tih zločina i ubistva, ali ne možeš negirati da ih indirektno ne opravdavaš (sa unutrašnjim stavom -eto im sada- kojeg ne ispoljavaš), kada se više fokusiraš na verbalno/pismeno izražavanje, nego na ubistvo koje se već desilo i na osim kojeg je nefokusiranje na isto, samo opravdavanje istog, te nakon kojeg kao što reče onaj, ne postoji nikakvo "ali", jer nakon tog "ali" se navodi samo ovo što sam u početku govorio, problematika sukoba i nerazumjevanja radi različitih mentaliteta, morala, načela koja su relativna, te opravdavanje zločina koji je bio sa ciljem nasilnog nadmetanja jednog mentaliteta, morala, načela naspram drugog.
Last edited by Pjanic15 on 10/01/2015 23:59, edited 2 times in total.
Comaneci

#3707 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Comaneci »

KAMI666 wrote:
Ja se necu ograditi ni od cega, zbog cega da se ogradjujem? Ja znam da Islam nema s tim nista, a ovi da su sami sebi trazili belaja pljuvajuci po drugim svetinjama jesu. I sada bi ja danas trebao reci da sam i ja tamo nekakav "charlie", ne pada mi na pamet. Ja sam Sirija, Irak, Ukrajina, i sav ostali neduzan svijet koji moraju biti obuhvaceni ratnim stradanjima, htjeo on to ili ne, to sam ja. Ne tamo nekakav Charili, koji je pljuvao po vjeri kojoj i sam pripadam, i sad se trazi od mene da se ja sa njima solidarisem? Nema sanse, popljuvao bi samog sebe i stao bih iz a svih ideja i onih karikatura koji su oni crtali i rekao bih "Da, bili su u pravu". Ne hvala, ko se maca hvata od njega i gine. Zali Boze samo neduznih ljudi okolo a ko mrznju stvara i oni koji isto tako djeluju, ko ih j***. Jedni se skirvaju iza "slobode govora" a drugi iza "muslimana i islama". Sljam na obje strane.
Super, ne kukaj onda o Srbima koji pljuju u lice zrtvama iz naseg rata tako sto nece da se ogradjuju od zlocina sa svoje strane.
and

#3708 Re: Terorizam u Parizu!

Post by and »

Comaneci wrote:
SkyLimit wrote: Ne, nije isto. Znaš zašto? Genocid nad Bošnjacima su organizovali i sproveli legitimni, na izborima izabrani srpski predstavnici.

Jedan Milan Lukic nije izabran na demokratskim izborima, ali je spaljivao zene i djecu u Visegradu kao samozvani predstavnik srpstva, bas kao sto su ovi samozvani predstavnici Islama i fakticki predstavnici islamske organizacije. Ja ne znam za tebe ali ja SVAKAKO ocekujem od Srba da se distanciraju od toga, bez obzira bio on "legalni" predstavnik ili ne, kao sto ocekujem od muslimana da se ogradjuju od ovih terorista.

Jednostavno je.
zapetljao si se ti malo u tim poređenjima
KAMI666

#3709 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KAMI666 »

Comaneci wrote:
KAMI666 wrote:
Ja se necu ograditi ni od cega, zbog cega da se ogradjujem? Ja znam da Islam nema s tim nista, a ovi da su sami sebi trazili belaja pljuvajuci po drugim svetinjama jesu. I sada bi ja danas trebao reci da sam i ja tamo nekakav "charlie", ne pada mi na pamet. Ja sam Sirija, Irak, Ukrajina, i sav ostali neduzan svijet koji moraju biti obuhvaceni ratnim stradanjima, htjeo on to ili ne, to sam ja. Ne tamo nekakav Charili, koji je pljuvao po vjeri kojoj i sam pripadam, i sad se trazi od mene da se ja sa njima solidarisem? Nema sanse, popljuvao bi samog sebe i stao bih iz a svih ideja i onih karikatura koji su oni crtali i rekao bih "Da, bili su u pravu". Ne hvala, ko se maca hvata od njega i gine. Zali Boze samo neduznih ljudi okolo a ko mrznju stvara i oni koji isto tako djeluju, ko ih j***. Jedni se skirvaju iza "slobode govora" a drugi iza "muslimana i islama". Sljam na obje strane.
Super, ne kukaj onda o Srbima koji pljuju u lice zrtvama iz naseg rata tako sto nece da se ogradjuju od zlocina sa svoje strane.
Boli me i za Srbima sta oni misle, oni su se dokazali ko su. Ako ce licmjerno da se izvine i ne treba mi njegovo izvinjenje. To treba da kod njih u glavi "klik" napravi, da sami skontaju. Ako im je stalo da zive u normali sa nama, bujrum, nek se dokazu, ako nece i ako im iz guzice jos nije doslo u glavu i ako bi da srbuju, aufwiedersehen.
To sto oni mogu da pljuju, nije do njih, vec do nasih vlasti koji im to dopustaju i koji ih ne protjeraju u mp3, kako i dolikuje. Sredi sebi drzavu i zakon pa ces imati koliko-toliko i pravdu. Bez zakona moze da ti se svako sere po glavi kako hoce, pocevsi od tvog bliznjeg.
Last edited by KAMI666 on 11/01/2015 00:02, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#3710 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

Primjetio sam da mnogi od vas koriste argument, boli njih (pod njih, valjda zapadnjake) kurac za Palestinu, pa bi i nas (pojma nemam ko smo mi u ovom slucaju, valjda muslimani) trebao boliti kurac za desavanja u Parizu.

Medjutim da vidimo sta to kazu palestinci o teroristickom napadu u Francuskoj.
Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas u telefonskom je razgovoru izrazio saučešće francuskom kolegi Francoisu Hollandeu nakon napada na sedmičnjak u srijedu, rekao je njegov ministar vanjskih poslova Rijad al-Malki.

Abbas je istaknuo da su “palestinski narod i njegovo vodstvo solidarni s Francuskom nakon tog terorističkog napada” te da je taj čin naišao na “oštru osudu u propovijedima na molitvi u petak”.

Malki je dodao da će palestinsko izaslanstvo u kojem će biti kršćanski i muslimanski uglednici “idućih dana” posjetiti Francusku kako bi izrazilo svoju “podršku borbi protiv terorizma”.

Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) pozvala je da se u nedjelju u podne održe skupovi solidarnosti na okupiranom palestinskom teritoriju.
:izet:
trcicu trceci

#3711 Re: Terorizam u Parizu!

Post by trcicu trceci »

Mislim da, prateci malo oko ovoga, vecina u nasoj zemlji (razumna) ne razmislja o tome da li je protiv ili za ovog Caplina, pitaju se ljudi zasto se pridaje ili zasto pridavati veliku paznju tome.
Realno 10 ljudi je nista, i to ne moze poremetiti mir u Evropi. Ali nekako se meni cini da se skrece sa vecih problema, a to su ovi Boko Haram i Isilovci. To je veca opasnost za Evropu. Zasto se ne odrzavaju protesti protiv toga?
It_is_a_Leclerc

#3712 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

spinel_ wrote:svako normalan ce ograditi od zla. o cemu mi pricamo.. o ogradjivanju ili kolektivnoj odgovornosti.. covjek proziva sve bosnjake odgovorne za ovaj teror u parizu.
Kakve Bošnjake ?! Pitao sam - da li, ako Bošnjaci, kao nama najsvježiji primjer, traže kolektivnu odgovornost za zločine nad nama, zašto je onda toliko šokantno kad npr. Francuz traži kolektivno izvinjenje od muslimana u Francuskoj.

Opet kažem, po meni je cijeli taj koncept da su zajednice krive za ono što pojedinci unutar njih rade je nakaradan i prvi ga mi trebamo odbaciti.
Freamon Lester

#3713 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

trcicu trceci wrote:Mislim da, prateci malo oko ovoga, vecina u nasoj zemlji (razumna) ne razmislja o tome da li je protiv ili za ovog Caplina, pitaju se ljudi zasto se pridaje ili zasto pridavati veliku paznju tome.
Realno 10 ljudi je nista, i to ne moze poremetiti mir u Evropi. Ali nekako se meni cini da se skrece sa vecih problema, a to su ovi Boko Haram i Isilovci. To je veca opasnost za Evropu. Zasto se ne odrzavaju protesti protiv toga?
Image

:zzzz:
Ras Al Ghul

#3714 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ras Al Ghul »

Evo gledam CNN kad prije ova stiže do granice Turske i Sirije :lol:
It_is_a_Leclerc

#3715 Re: Terorizam u Parizu!

madner wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Aman ljudi, pitam za kolektivnu odgovornost ? Zašto je tražimo od drugih, a mi je sami izbjegavamo ? Ili je nema, ili je ima. Meni odgovaraju obe krajnosti.
Kolektivna odgovornost ne moze postojati bez kolektiva. Ummet je fiktivna kategorija, bez vodje, glasanja ili bilo koje institucije.
Srbi su glasali za Milosevica i njegovu politiku, kolektivno su izabrali taj put.

Da ne spominjem sada bosanski paradoks podvojenih licnosti sto se tice pripadnosti kolektivu. :D
Ja se u načelu slažem. Smatram da je kolektivna odgovornost kao princip pogrešna, jer uvijek u svakom kolektivu postoji neko ko nije glasao, neko ko se ne slaže, i samim tim taj biva amnestiran od odgovornosti. Ipak, onda je muslimani, kao vjerska grupa, moraju prestati tražiti od onih koji su počinilo zločine nad njima, bili to Izraelci, "zapad", Amerikanci, Srbi, itd. itd. Dakle, isključivo individualna odgovornost je čisto fer princip i treba ga se pridržavati.
Freamon Lester

#3716 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

Franucuski mediji: Musliman heroj talačke krize u Parizu

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/fr ... e-u-parizu

Image
"Kada su ljudi počeli bježati prema podrumu, otvorio sam i vrata od velikog zamrzivača, gdje su se sakrili. Rekao sam im da ostanu mirni", kazao je on.

Dodao je kako je ugasio frižider i svjetla, kako naoružani napadač ne bi mogao pronaći osobe koje je sakrio.

Ispričao je da su kasnije policajci upali u taj dio zgrade, nakon čega su zajedno otvorili frižider, iz kojeg su izvukli ljude.
E sad dok ovi nasi domaci radikali primjete da je ovaj mladic iz Malija, musliman, radio kod "povampirenih jevreja" u prodavnici onda ce postati dio sire zavjere. :lol:

Allah te nagradio za ova dobra djela! :izet:
It_is_a_Leclerc

#3717 Re: Terorizam u Parizu!

Za Vijestummeta, SAFF i ostale nakaradne glasnike užasa terorizma ovaj momak i ne postoji. Al' dobro. Ako je Reis Kavazović, kao intelektualna gromada, vjerski autoritet u muslimana u BiH broj 1., mogao biti proglašen izdajnikom Islama, šta očekivati od ovog ubogog momka koji je nadničio kod Jevreja.

Jedino kako ga gore navedni "mediji" mogu spomenuti je u nekom umobolnom naslovu tipa - "ŽIVIO POD CIONISTIČKIM JARMOM: Pročitajte tužnu priču brata muslimana iz Malija koji je robovao kod Židova"
Grover

#3718 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Grover »

Image
CNN International is reporting: “Police found an ID document of Said Kouachi at the scene of the shooting, CNN affiliate BFMTV reported. ‘It was their only mistake,’ said Dominique Rizet, BFMTV’s police and justice consultant, reporting that the discovery helped the investigation.”

2 suspects on the loose: Said Kouachi and Cherif Kouachi. Police find shooter Said’s ID at the scene of the shooting at the Charlie Hebdo magazine offices, where 12 people were killed.

Incredible. Professional killings, one killer just happens to lose his ID at the scene.

As cryptogon points out, we saw this one before. September 11, 2001. NYC. In the wreckage, authorities miraculously found the visa of accused terrorist Satam Suqami, which had fallen from one of the airliners and survived intact. It became a prosecution exhibit at the trial of Zacarias Moussaoui.

And now, in Paris, Said Kouachi, a shooter wearing a black commando outfit, holding an AK-47, somehow drops/loses his ID on the floor of the Charlie Hebdo office.

If CNN has its facts straight, we’re looking at a whole different story. (CNN International, “Charlie Hebdo attack: Man turns himself in, agency reports,” 1/8/15, updated 0639 GMT)

We already know the Paris attack wasn’t a suicide bombing. The shooters intended to escape and they did. But one of them just happened to lose his ID at the scene?

Or he dropped it there on purpose, to communicate, “This is who I am, catch me if you can”? That would be a new one.

http://www.infowars.com/charlie-hebdo-s ... the-scene/
Avetinho

#3719 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Image

Jao ove budale, sto je hlorom smirivao stanovnistvo.

http://www.theguardian.com/world/2015/j ... tacks-opcw
and

#3720 Re: Terorizam u Parizu!

Post by and »

It_is_a_Leclerc wrote:
spinel_ wrote:svako normalan ce ograditi od zla. o cemu mi pricamo.. o ogradjivanju ili kolektivnoj odgovornosti.. covjek proziva sve bosnjake odgovorne za ovaj teror u parizu.
Kakve Bošnjake ?! Pitao sam - da li, ako Bošnjaci, kao nama najsvježiji primjer, traže kolektivnu odgovornost za zločine nad nama, zašto je onda toliko šokantno kad npr. Francuz traži kolektivno izvinjenje od muslimana u Francuskoj.

Opet kažem, po meni je cijeli taj koncept da su zajednice krive za ono što pojedinci unutar njih rade je nakaradan i prvi ga mi trebamo odbaciti.
ne traži niko kolektivnu odgovornost srba,samo država treba da se izjasni i odredi prema zločinima u kojima su učestvovali i u ime onih koji su im bili na platnom spisku :mrgreen:
zašto bi francuski muslimani bili odgovorni za nešto s čim nemaju veze?francuski muslimani su i ubijeni policajac i onaj dečko što je spasio 10 ljudi.
francuski muslimani nemaju potrebu da se izvinjavaju,ali su se i te kako odredili prema ovim dešavanjima i osudili ih.nešto se ne sjećam da se slično u srbiji dešavalo?
Last edited by and on 11/01/2015 00:30, edited 1 time in total.
5 0 5

#3721 Re: Terorizam u Parizu!

Post by 5 0 5 »

Ras Al Ghul

#3723 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ras Al Ghul »

Hoće li mi neko objasniti, kad ova prije stiže do tursko-sirijske granice?
5 0 5

#3724 Re: Terorizam u Parizu!

Post by 5 0 5 »

Ras Al Ghul wrote:Hoće li mi neko objasniti, kad ova prije stiže do tursko-sirijske granice?
cini mi se da je neko o tome pisao danas. imala je let 2.1. iz madrida u tursku negdje. pa je valjda presla u siriju. a to se sve izdogadjalo prije ovih dogadjaja u parizu.
Freamon Lester

#3725 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

Ras Al Ghul wrote:Hoće li mi neko objasniti, kad ova prije stiže do tursko-sirijske granice?
Po francuskim vlastima 02.01 otisla je avionom za Tursku.
Post Reply