Pa neozbiljna vojska... mada, u irackoj vojsci je doslo do niza diverzija i podmetanja od strane bivsih Sadamovih oficira, koji su izabrali pomoci ISIL-u jer su suniti, a Maliki je malo previse forsirao siitsku iracku vladu.Decerto wrote:
pa sta rade ovi iz irackih baza kad im kamion moze doci do kapije...pa zamisli da tako posalju neki kamion na americku bazu,pa ja mislim da ne bi presao ni 5 metara od trenutka zadnjeg upozorenja.Stave neke metalne ploce na kamion,pa .50 kalibar prolazi kroz to isto kroz sir..
Fedajine ameri nikada nisu uspjeli unistiti, oni su se nakon 2003. uspjesno primirili, cak i usli u novu vojsku, a onda cap, evo sta se desava.
Bradonje imaju tu taktiku sa kamionom ili oklopnim transporterom punim eksploziva, cime krecu u akciju. Nekad im je uspjelo u Malouli u Siriji, dodje na kontrolni punk kamion hajd ti znaj sta je u kamionu.
To je primjer mirnog podrucja... a na vec formiranom frontu, pokusali su to na CZ u Aleppu, pa su ih branitelji srokali erpidzijem prije nego su dosli do zgrade. Kindi bolnicu su uspjeli tako zauzeti.
Kako gdje, ovisi. Isto su uradili u Al Raqi na onoj vojnoj bazi, posalju samoubicu sa par tona eksploziva, i ovaj ako uspije, odbrana puca.
Sta je McCain htio, mislio, ne znam, ali on se uslikao sa buducim liderom Islamske Drzave, ili Kalifata. McCain nije jedini americki politicar ili general koji je krstario Sirijom i davao podrsku "pobunjenicima".
Po Snowdenu, a on valjda kao bivsi duznosnik americkih (konta)obavjestajnih sluzbi, CIA i NSA, zna o cemu govori... Bagdadi je Shimon. Pa sad, ko vjeruje, ko ne vjeruje. Vrijeme ce pokazati.