Žene pitaju žene
- manekenka u penziji
#3701 Re: Žene pitaju žene
Ja cu samo da se upisem da kristijan dobije obavijest 
- Secer_033
#3704 Re: Žene pitaju žene
Jedna prijateljica se udavala prije par godina i znajuci da ja ne mogu tek tako doci, nije me ni zvala ali je bila sretna kad sam rekla da cu pokusati doci. Pozvala je desetak ljudi i nije se ljutila sto neki nisu mogli doci. Iskreno, zao mi je sto nisam mogla jer se znamo od malena i zeljela sam sve znacajne trenutke zajedno dozivjeti ali zivot nekad neda. No hard feelings. Jos uvijek se druzimo.
Druga je pozvala 300 ljudi godinu prije, gledala sam citav proces planiranja vjencanja, fino joj rekla da vjerovatno necu moci stici na vjencanje i da se ne ljuti, iako sam stvarno zeljela otici. Medjutim, nakon vjencanja se niko iz te porodice nije htio javiti na tel. Otpisali me totalno. Tatu sam joj srela nakon par mjeseci, hladan i nezainteresovan. Od tog vjencanja, koliko god njoj bilo lijepo, nisam puno propustila. Bilo je kao i svako drugo: muzika, kolo, meso, cuga i gosti 3 vjeroispovijesti koji se organski ne podnose. 1000+ slika na fb i samo mladencima nervozni osmijeh na licu.
Ako ti je dobra prijateljica, oprostit ce ti. Ako prijatelje bira po tome ko ce joj doci na vjencanje
a koliko ja vidim nije dok je cekala do zadnjeg sa pozivnicama.
--------------------------------
Kiki, sreco, kako si?
Druga je pozvala 300 ljudi godinu prije, gledala sam citav proces planiranja vjencanja, fino joj rekla da vjerovatno necu moci stici na vjencanje i da se ne ljuti, iako sam stvarno zeljela otici. Medjutim, nakon vjencanja se niko iz te porodice nije htio javiti na tel. Otpisali me totalno. Tatu sam joj srela nakon par mjeseci, hladan i nezainteresovan. Od tog vjencanja, koliko god njoj bilo lijepo, nisam puno propustila. Bilo je kao i svako drugo: muzika, kolo, meso, cuga i gosti 3 vjeroispovijesti koji se organski ne podnose. 1000+ slika na fb i samo mladencima nervozni osmijeh na licu.
Ako ti je dobra prijateljica, oprostit ce ti. Ako prijatelje bira po tome ko ce joj doci na vjencanje
--------------------------------
Kiki, sreco, kako si?
- MedenoSrce
#3705 Re: Žene pitaju žene
galamdzinica wrote:
U tom i jest problem, sto iskreno ne zelim, jer im pricam vec mjesecima da meni nije lahko tek tako doci (vec sam vodila tu konverzaciju s drugom prijateljicom iz drustva), a ova jos onako "hajde sta fali ludilo, da to sto prije zavrsimo". nervira me ta neozbiljnost i nepostivanje tudjeg vremena. Sigurna sam sa bi joj bilo drago da dodjem, ali opet s druge strane, onda bi zakazala datum koji je meni koliko-toliko izvodiv? Jesam li sebicna sto tako mislim?ne mogu da zamislim ikog kome odgovara poziv za svadbu za mjesec dana.
mozda joj se zuri kako se ne bi mladozenja predomislio, meni bi se recimo zbog toga zurilo.
Javis da se ne mozes organizovati, kad naredni put dodjes spremis koFertu, neku obrazli i vjeruj da se niko nece ljutiti - sve pod pretpostavkom da ti je vazna (sifra: nikom nista ne vjerujem ja
- Banksy
#3706 Re: Žene pitaju žene
Već si donijela odluku, samo smisli kvalitetan izgovor. Ili reci onaj koji je realan, da ne možeš isplanirati put i odsusutvo u tako kratkom vremenu. Kad dođeš, obaviš susrete i poklone i zdravo.galamdzinica wrote: U tom i jest problem, sto iskreno ne zelim,
- Baby Jane
#3707 Re: Žene pitaju žene
Od mene 2 pitanja:
1) Zna li neko cvjecaru u Sarajevu, ali da nudi all-inclusive uslugu? Npr, da mogu omoguciti stoljanke u odgovarajucoj boji, da mogu napraviti neku jednostavnu rasvjetu, da imaju ideja? Pricala sam sa par cvjecara, ali uglavnom kazu da oni rade samo cvijece, a ideja ni za to nemaju. Tek kad im ja spomenem nesto, onda ide odgovor u smislu.."ee, daa, mogli smo tako nesto" (postavila sam i na temi vjencanja, ali od viska glava ne boli)
2) Da li je neko imao iskustva sa spa centrima u Sarajevu? Kakav je ovaj ma'ab spa? Herbal spa? Je li ima jos neki koji bi preporucili?
1) Zna li neko cvjecaru u Sarajevu, ali da nudi all-inclusive uslugu? Npr, da mogu omoguciti stoljanke u odgovarajucoj boji, da mogu napraviti neku jednostavnu rasvjetu, da imaju ideja? Pricala sam sa par cvjecara, ali uglavnom kazu da oni rade samo cvijece, a ideja ni za to nemaju. Tek kad im ja spomenem nesto, onda ide odgovor u smislu.."ee, daa, mogli smo tako nesto" (postavila sam i na temi vjencanja, ali od viska glava ne boli)
2) Da li je neko imao iskustva sa spa centrima u Sarajevu? Kakav je ovaj ma'ab spa? Herbal spa? Je li ima jos neki koji bi preporucili?
- MedenoSrce
#3708 Re: Žene pitaju žene
Ma'ab je odlican pogotovo ukoliko organizujes djevojacko vece, u Meronu sam isla u njihovo zlatno doba ali sam cula da je vec nekoliko godina usluga ocajna/ukoliko i dalje radi.Baby Jane wrote:
Na prvo pitanje ti ne znam odgovor.
- Baby Jane
#3709 Re: Žene pitaju žene
Hvala ti. Nisam u fazonu tih djevojackih veceri, prije bih da se malo opustim prije vjencanja. A, ovaj Herbal spa je stvarno zara. Ne znam da li vrijedi..
- ja nisam ja
#3710 Re: Žene pitaju žene
Kako najbolje spremiti teletinu bez kosti dolaze mi gosti i medju njima neko ko jede svo meso ali teletinu nikada nije probao. Odlucio da veceras proba. Dajte savjete
- jao_situacije
#3711 Re: Žene pitaju žene
jesi ti neka pjesnička duša ?ja nisam ja wrote:Kako najbolje spremiti teletinu bez kosti dolaze mi gosti i medju njima neko ko jede svo meso ali teletinu nikada nije probao. Odlucio da veceras proba. Dajte savjete
- šatirana_ljubičica
#3712 Re: Žene pitaju žene
ja nisam ja wrote:Kako najbolje spremiti teletinu bez kosti dolaze mi gosti i medju njima neko ko jede svo meso ali teletinu nikada nije probao. Odlucio da veceras proba. Dajte savjete
Kako god da je spremiš ispašće dobra
Možeš je na tihoj vatri ''pihtijati'' da se poslije topi u ustima i dodati kakvo povrće, šta želiš
- mO k3
#3713 Re: Žene pitaju žene
šatirana_ljubičica wrote:ja nisam ja wrote:Kako najbolje spremiti teletinu bez kosti dolaze mi gosti i medju njima neko ko jede svo meso ali teletinu nikada nije probao. Odlucio da veceras proba. Dajte savjete
Možeš je na tihoj vatri ''pihtijati'' da se poslije topi u ustima i dodati kakvo povrće, šta želišPrilog riža i eto
Ja sam gurman volim jesti... kakva je teletina za na "kratko peci" ili u rerni=??
- šatirana_ljubičica
#3714 Re: Žene pitaju žene
Oprosti, ne razumijem najbolje...kakva je za ''na kratko peći'' ili u rerni?mO k3 wrote:šatirana_ljubičica wrote:ja nisam ja wrote:Kako najbolje spremiti teletinu bez kosti dolaze mi gosti i medju njima neko ko jede svo meso ali teletinu nikada nije probao. Odlucio da veceras proba. Dajte savjete
Možeš je na tihoj vatri ''pihtijati'' da se poslije topi u ustima i dodati kakvo povrće, šta želišPrilog riža i eto
![]()
Ja sam gurman volim jesti... kakva je teletina za na "kratko peci" ili u rerni=??
Teletina je mlado meso, znači nije joj potrebna duga obrada....Može se na kratko zapeći u rerni, prije toga malo marinirana u nečemu...a ako se kuha onda lagana temperatura i dok ne postane baš mekana.... Najbolje na malo krupnije kocke, da se osjeti puniji ukus... i kako god, solo, ili sa nečim, ispadne dobro.
- mO k3
#3715 Re: Žene pitaju žene
izvini ti
neznam koji je dio mesa ... kratko peci mislim u tavu hop neka mali pliva u ulju ili teletina kao sto su prsa ili vrat koje treba malo duze u rerni ---
- šatirana_ljubičica
#3716 Re: Žene pitaju žene
pa sa buta je najtvrđe meso a vrat je žilaviji zato bi to moglo u rernu a prije toga da se malo prokuha u vodi sa začinima...pogotovo vrat...mO k3 wrote:izvini tineznam koji je dio mesa ... kratko peci mislim u tavu hop neka mali pliva u ulju ili teletina kao sto su prsa ili vrat koje treba malo duze u rerni ---
a ostali dijelovi....sa rebara, plećka i to, to može u tavu ali pri tom tanje isjeći.. one krupne kocke sam mislila da se istiha kuhaju u šerpi
- mO k3
#3717 Re: Žene pitaju žene
jok ba ne kuhaj meso prije pecenja ... ode ti sav ukus ... nego ti mrkve, bijelog luka, crnog luka uzmi posoli malo bibera u tiganj stavi sa mesom dodaj malo vode i lagano na 110 stepeno 4-5 sati pecišatirana_ljubičica wrote:pa sa buta je najtvrđe meso a vrat je žilaviji zato bi to moglo u rernu a prije toga da se malo prokuha u vodi sa začinima...pogotovo vrat...mO k3 wrote:izvini tineznam koji je dio mesa ... kratko peci mislim u tavu hop neka mali pliva u ulju ili teletina kao sto su prsa ili vrat koje treba malo duze u rerni ---
a ostali dijelovi....sa rebara, plećka i to, to može u tavu ali pri tom tanje isjeći.. one krupne kocke sam mislila da se istiha kuhaju u šerpi
- šatirana_ljubičica
#3718 Re: Žene pitaju žene
i to što kažeš..teletinu pogotovo, ali ipak vrat ja prokuhammO k3 wrote:jok ba ne kuhaj meso prije pecenja ... ode ti sav ukus ... nego ti mrkve, bijelog luka, crnog luka uzmi posoli malo bibera u tiganj stavi sa mesom dodaj malo vode i lagano na 110 stepeno 4-5 sati pecišatirana_ljubičica wrote:pa sa buta je najtvrđe meso a vrat je žilaviji zato bi to moglo u rernu a prije toga da se malo prokuha u vodi sa začinima...pogotovo vrat...mO k3 wrote:izvini tineznam koji je dio mesa ... kratko peci mislim u tavu hop neka mali pliva u ulju ili teletina kao sto su prsa ili vrat koje treba malo duze u rerni ---
- mO k3
#3719 Re: Žene pitaju žene
radi sta hoces
, ja ti ne preporucujem ...
- šatirana_ljubičica
#3720 Re: Žene pitaju žene
dobro, poslušaću te!mO k3 wrote:radi sta hoces, ja ti ne preporucujem ...
- ja nisam ja
#3721 Re: Žene pitaju žene
Kupila sam telecu sniclu.E sad kuhala bih je mogu li i nju isjeci na komadice i kuhati ili kako vec ? Trebam poceti sa ruckom pa pomagajte.Ako moze sta se savlja,htjela bih da bude onako mekana da se topi
- šatirana_ljubičica
#3722 Re: Žene pitaju žene
http://www.coolinarika.com/recept/pohan ... ca-snicla/ja nisam ja wrote:Kupila sam telecu sniclu.E sad kuhala bih je mogu li i nju isjeci na komadice i kuhati ili kako vec ? Trebam poceti sa ruckom pa pomagajte.Ako moze sta se savlja,htjela bih da bude onako mekana da se topi
http://www.kuvajsam.com/recepti/glavna- ... ca-snicla/
http://www.novine.ca/razno/Kuvar/Glavno ... jonima.asp
Isto tako možeš bilo šta od priloga staviti.
Nju možeš kuhati na komadićima,ali šteta je a i bolja je kad je pripremiš ovako kao u repcetima.
- ilkbahar
#3723 Re: Žene pitaju žene
Cvjecara Agava,bila mi je.spas u zadnji cas za moju svadbu. Par dana pred vjencanje restoran mi javlja da nemaju adekvatne stolnjake i dekoraciju za vjencanje od sto zvanica. Raspitivala sam se po cvjecarama i ta usluga sa kompletnom dekoracijom bila mi je preskupa, al agava me je spasila. Slucajno sam nasla njihovu stranicu na fejsu i odmah otisla da se s njima dogovorim. Prije svega docekali su nas sa jednim jako lijepim ljudskim prostupom, pa potom su nam dali super idehe za dekoracije s tim da su nastojali da se uklopimo u fond kojim smo raspolagalu. I na kraju su me odusevili sa jako brzom i profesionalnom izvedbom. Stolnjaci, nastolnjaci, masne za stolice, salveze, cvijece i sve ostalo. Svaka cast Agava!Baby Jane wrote:Od mene 2 pitanja:
-
FrozenCastle
#3724 Re: Žene pitaju žene
Koji vam je najbolji izbjeljivač dlačica? Nije ništa dovoljno jako da bi se čupalo ali nije ni nevidljivo pa kontam najbolje bi mi bilo izbjeljivanje za koju nijansu. 
- Sephora
#3725 Re: Žene pitaju žene
Hidrigenom, 12% ostavis da odstoji 20ak minuta..Dlacice ce posvijetliti, ..operes i naneses kremu koji koristis po obicaju..FrozenCastle wrote:Koji vam je najbolji izbjeljivač dlačica? Nije ništa dovoljno jako da bi se čupalo ali nije ni nevidljivo pa kontam najbolje bi mi bilo izbjeljivanje za koju nijansu.