crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
radostan dan

#3701 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by radostan dan »

imam snimak @bitange, na nekom reliju, ako ste zainteresovani...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3702 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by konektovan »

radostan dan wrote:imam snimak @bitange, na nekom reliju, ako ste zainteresovani...
Je l' onaj kad dijelovi lete??? :mrgreen: :mrgreen:
radostan dan

#3703 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by radostan dan »

konektovan

#3704 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by konektovan »

radostan dan wrote:
Legendarna scena, a i film. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3705 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _BataZiv_0809 »

citroen xm wrote:Stara auta su čisti ćeif. Nema nikakvog racionalnog opravdanja za ulaganja, sem ako voliš. A ako voliš i možeš, onda te boli kita za to koliko si dao i da li ćeš ikada izvući nešto od tih para. Naravno, postoje neka stara auta u koje se svako ulaganje prid daljoj prodaji višestruko isplati, ali daleko smo mi od takvih auta.
Svakako. Cejf nije skup. Samo ako kupis kakvu rupu bez dna, onda ti se ogadi zivot :-)
Sodom1

#3706 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Sodom1 »

_BataZiv_0809 wrote:
citroen xm wrote:Stara auta su čisti ćeif. Nema nikakvog racionalnog opravdanja za ulaganja, sem ako voliš. A ako voliš i možeš, onda te boli kita za to koliko si dao i da li ćeš ikada izvući nešto od tih para. Naravno, postoje neka stara auta u koje se svako ulaganje prid daljoj prodaji višestruko isplati, ali daleko smo mi od takvih auta.
Svakako. Cejf nije skup. Samo ako kupis kakvu rupu bez dna, onda ti se ogadi zivot :-)
Sve se da napraviti ko zna
citroen xm

#3707 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Da, ali je stanje baze projekta više od pola posla. Dobra baza je osnova za dobru restauraciju. Naravno postoji i Pandur, ali njegov rad mnogo boli. :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3708 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by bitanga_sa_otesa »

radostan dan wrote:imam snimak @bitange, na nekom reliju, ako ste zainteresovani...
ne vozim ja rally
sparky

#3709 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by sparky »

Dobro jutro

Image
tempuser

#3710 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

_BataZiv_0809 wrote:
Kao neko ko vec 12 god ima taj cejf mogu ti reci da je cejf kao dodatno zadovoljstvo skup. Moj auto kad sam ga kupio je bio u jadnom stanju, ali vise nego odlicna osnova, malo km i bez imalo korozije i ste strane nije rupa bez dna. Kad ostavimo po strani koliko je kostalo kad se podvukla crta do prve registracije, sve nakon toga je skupo. Prvo, taj auto i dalje trazi redovno odrzavanje, koje zbog rijetke voznje zna biti i skuplje od normalnog, drugo uvijek vuce da ga poboljsavas, sredjujes itd i trece ti za taj auto moras imati neki prostor da ga cuvas. Kad sve to saberes i podlijelis sa brojem kilometara i vremenom koje uzivas u tom autu to ispadne skup sport.
radostan dan

#3711 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by radostan dan »

preskup...ako hoćeš ono, baš, baš da imaš pravog -oldića-.
tempuser

#3712 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

radostan dan wrote:preskup...ako hoćeš ono, baš, baš da imaš -oldića-.
Nastranu cijena kupovine i/ili restauracije, to varira od auta do auta, cejf je i stari Fico, ali cijena cejfa kroz ekploataciju je skupa.
radostan dan

#3713 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by radostan dan »

razumijemo se u potpunosti...održavanje, upotreba (inače propade) i stalni nagon da se poboljša još više, još više, plus - takvo auto se ne drži ispod zgrade...ode cijena pite daleko iznad tepsije.

a -svaštarenje-, dokolica i te stvari...može, za relativno male pare.
citroen xm

#3714 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Ja iskreno nisam baš nikada maštao da imam neki skupocjeni oldtajmer, koji ću brisati krpicom svakih 5 minuta i voziti jednom u pola godine. To mi baš i nema puno smisla, a nemam ni baš toliko sredstava jer pored hobija postoje i preče stvari u životu. Zato sam sada kupio T3 koji ima dobru mehaniku i iznenađujuće odličnnu limariju. I opet dok ga sredim, otići će mi sredstava koliko bi bilo dovoljno za jedan sasvim solidan polovan kompakt, daleko savremeniji. Ali ovo što pravim ću maksimalno iskoristiti i uživati u tome tako da mi nije žao. ZAto taj projekat nikada i neću nazvati restauracija jer riječ restauracija ima daleko veću težinu od onoga na šta smo mi navikli da zovemo tako. Ovo mogu priušttiti bez nekih specijalnih odricanja, za pravi oldtajmer bih trebao žrtvovati neke stvari, a to ne želim.
konektovan

#3715 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Ja iskreno nisam baš nikada maštao da imam neki skupocjeni oldtajmer, koji ću brisati krpicom svakih 5 minuta i voziti jednom u pola godine. To mi baš i nema puno smisla, a nemam ni baš toliko sredstava jer pored hobija postoje i preče stvari u životu. Zato sam sada kupio T3 koji ima dobru mehaniku i iznenađujuće odličnnu limariju. I opet dok ga sredim, otići će mi sredstava koliko bi bilo dovoljno za jedan sasvim solidan polovan kompakt, daleko savremeniji. Ali ovo što pravim ću maksimalno iskoristiti i uživati u tome tako da mi nije žao. ZAto taj projekat nikada i neću nazvati restauracija jer riječ restauracija ima daleko veću težinu od onoga na šta smo mi navikli da zovemo tako. Ovo mogu priušttiti bez nekih specijalnih odricanja, za pravi oldtajmer bih trebao žrtvovati neke stvari, a to ne želim.

Taj tvoj oldtimer još uvijek moze sebi zarsditi, bar za odrzavanja. :mrgreen:
Evo upravo jedan ispred zgrade odvozi ves masinu i frizider. :mrgreen:
citroen xm

#3716 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Može, ali za te potrebe sam mogao proći puno povoljnije. Ovaj ipak neće prevoziti otpad. :mrgreen:
konektovan

#3717 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Može, ali za te potrebe sam mogao proći puno povoljnije. Ovaj ipak neće prevoziti otpad. :mrgreen:
Nije otpad u pitanju, selidba. :D
drndalo

#3718 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by drndalo »

citroen xm wrote:Može, ali za te potrebe sam mogao proći puno povoljnije. Ovaj ipak neće prevoziti otpad. :mrgreen:
Sredi ga kao kampera, i rentaj furestima... U Portugalu je to cest slucaj, doduse, oni imaju more i plaze...
citroen xm

#3719 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Ma srediću ga u fazonu nekog lakog kampera, da ostane putnički ali da ima lako rasklopive krevete, sto, frižider.....

Ali pravim ga ono što kažu za svoju dušu. Nema potrebe da sa njim zarađujem. :thumbup:
Ommadawn

#3720 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Ommadawn »

konektovan wrote:
citroen xm wrote:Ja iskreno nisam baš nikada maštao da imam neki skupocjeni oldtajmer, koji ću brisati krpicom svakih 5 minuta i voziti jednom u pola godine. To mi baš i nema puno smisla, a nemam ni baš toliko sredstava jer pored hobija postoje i preče stvari u životu. Zato sam sada kupio T3 koji ima dobru mehaniku i iznenađujuće odličnnu limariju. I opet dok ga sredim, otići će mi sredstava koliko bi bilo dovoljno za jedan sasvim solidan polovan kompakt, daleko savremeniji. Ali ovo što pravim ću maksimalno iskoristiti i uživati u tome tako da mi nije žao. ZAto taj projekat nikada i neću nazvati restauracija jer riječ restauracija ima daleko veću težinu od onoga na šta smo mi navikli da zovemo tako. Ovo mogu priušttiti bez nekih specijalnih odricanja, za pravi oldtajmer bih trebao žrtvovati neke stvari, a to ne želim.

Taj tvoj oldtimer još uvijek moze sebi zarsditi, bar za odrzavanja. :mrgreen:
Evo upravo jedan ispred zgrade odvozi ves masinu i frizider. :mrgreen:
:lol: :lol:

Izvini @citroen xm ali moradoh se nasmijati.
No šalu na stranu meni su te T3 uvijek nešto bile drage tako da nisi baš ni promašio.
Sodom1

#3721 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Sodom1 »

citroen xm wrote:Ma srediću ga u fazonu nekog lakog kampera, da ostane putnički ali da ima lako rasklopive krevete, sto, frižider.....

Ali pravim ga ono što kažu za svoju dušu. Nema potrebe da sa njim zarađujem. :thumbup:
Jesi upoznat sta kaze zakon .Rekose ako je 8+1 ondA se ne smiju lafo vaditi sicovi , meni je to cudno
citroen xm

#3722 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Neću vaditi ni jedno sjedište, ostaće 8+1. :thumbup:

Sve imam u glavi razrađeno. :D
Ommadawn wrote:

:lol: :lol:

Izvini @citroen xm ali moradoh se nasmijati.
No šalu na stranu meni su te T3 uvijek nešto bile drage tako da nisi baš ni promašio.
Ma samo opušteno, zezam se i ja. :) :thumbup:

Odavno maštam o nečemu ovakvom. T3 mi je drag jer je poslednji VW kombi bez njuške i sa motorom postavljenim pozadi, dakle osnova kao T1, T2. Da se ne lažemo, prethodnici su mi ipak nešto draži, ali su im šminkeri nabili cijene koje za moj ukus nisu normalne, a za džep lako dostižne. :-) Ista stvar kao sa Bubom ili sa Spačekom. Auta koja su nekada bila simbol radničke klase, sada imaju cijene namjenjene bogatašima.
Sodom1

#3723 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Sodom1 »

Spaceka ni nema na piku. :( , bubu treba ugrabiti jos dok je hora ,
citroen xm

#3724 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Ja mislim da sam i ovaj T3 ugrabio u jednom od poslednjih momenata. 90% ih je za otpad jer su vozili sve sem ljudi, a ono što valja već ima relativno jake cijene.
Sodom1

#3725 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Sodom1 »

To sam i vidio , otac izrazio zelju za nekog kombija . Gledam ih ima od 500 -5000
Ne znam u cemu je fazon da je toliki raspon :roll:
Post Reply