vade_mecum wrote:vade_mecum wrote:dormeo wrote:Nekoliko tacaka:
4. Traziti postavljanje strucnih u vlade i na direktorske pozicije
ovdje ljudi malo skacu sami sebi u usta sa zahtjevima - u isto vrijeme se trazi smanjenje plata svima koji su u dodiru sa budzetom i postavljanje strucnih ljudi za ministre i direktore. ako se stvarno nadju strucnjaci cija proslost nije opterecena politikom (i ovdje zaista mislim na postene, nekorumpirane i strucne ljude) i ako se predpostavi da takvi ljudi dolazi iz svijeta privrede (jer ne vidim kako ce neko iz akademske zajednice moze funkcionisati u svijetu biznisa, uz duzno postovanje prema svima) koliko je realno da ce neko taj posao raditi za 1.000 - 1.500 KM???
postavio sam pitanje par stranica prije pa ako moze da mi neko odgovori kako bi ovo ferceralo?

Neka dobije i 10.000, ali ce strucno, svjesno i savjesno raditi svoj posao za dobrobit naroda i drzave. Sigurno
Ovi sto sada tu sjede su upali preko ratnih zasluga i porodicnih veza '95, i ne micu se - a nista ne rade, jer nisu naucili, niti ce ikada nauciti i razviti odgovornost prema narodu, te odgovarajucu radnu naviku
Ne zaboravimo pritom ni lesinare koji su odmah skocili i pokusali pokupiti jeftine politicke poene preko ledja one, da.. ljute i razocarane djece obespravljenih roditelja
Dajte malo mladjih faca u politici, neiskvarene omladine, sa dobronamjernim facama i osmjesima
Ovi oronuli starci i seljaci su isprdili svoje