Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Smrcak15

#3701 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: razliciti moramo biti jer da nismo nebi svijet mogao funkcionisati normalno. da smo svi isti u svako m pogledu, nebi dosli do ovde
:shock: :shock: :shock:

Hajmo opet - KAKO JE DOSLO DO TOLIKE DIVERZIFIKACIJE ljudi s obzirom da smo svi potekli od samo jednog covjeka?
Kojim mehanizmom se to desilo?
Bog nas je razmnozavanjem stvorio razlicite.

sta mislis da smo svi isti, da svi hcoemo da budemo smecari, ili da svi hcoemo da budemo doktori, niko gradjevinac, ili trgovac itd ili samo hocemo da budemo poljoprivrednici, bili se onda ista sagradilo??

znaci nasa razlicitost je milost od BOga, jer se upotpunjujemo u drustvu, ovaj ti cisti ulicu, ovaj te lijeci, ovaj ti vodi ekonomiju, ovaj ti priprema hranu, onaj sadi, ovaj kopa, ovaj prodaje itd itd
zforumas

#3702 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
SamoVasGledam wrote:Koju god opciju da izaberem pretraživajući tu reč nikako da dobijem 365. Dobijem ili više ili manje.
zato sto trazis sa pogresnim pretrazivacem, taj pretrazivac nije namijenjen da se tacno moze pretrazivati.

isto kao kad bi ja tebi dao igracu teleskop da studiras nocni nebeski svod, da analiziras zvijezde, planete, komete, meteore itd

i cudis se kako nista da vidis kako treba, pa normalno da neces vidjeti kad koristis pogresne instrumente.
A ti imas teleskop koji pokazuje samo jednu zvijezdu i nikad nista vise ;-)
Dozer

#3703 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: Bog nas je razmnozavanjem stvorio razlicite.

sta mislis da smo svi isti, da svi hcoemo da budemo smecari, ili da svi hcoemo da budemo doktori, niko gradjevinac, ili trgovac itd ili samo hocemo da budemo poljoprivrednici, bili se onda ista sagradilo??

znaci nasa razlicitost je milost od BOga, jer se upotpunjujemo u drustvu, ovaj ti cisti ulicu, ovaj te lijeci, ovaj ti vodi ekonomiju, ovaj ti priprema hranu, onaj sadi, ovaj kopa, ovaj prodaje itd itd
Smrleeeeeeeeeeeee!

Bog je stvorio prvo SAMO Adema, jel' tako? Kako je on izgledao? Koje je rase bio? Boje koze?

A, mozemo i ovako - Ako ti imas dijete, ili ako ga dobijes nekada, a ti si recimo bijelac - Da li ce neki tvoj potomak za 10-50-100.000 godina postati crnac? Kinez (zuti)?
Last edited by Dozer on 11/04/2017 11:14, edited 1 time in total.
Smrcak15

#3704 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote: - Gdje se pojavio taj Adem, na kojem dijelu planete?
- Kad odgovoris na to gore, onda daj odgovor i na ovo - kako se ljudi prosirise sirom planete za samo 250.000 godina?
- A onda i na - otkud crnci, zuti i bijeli, s obzirom da smo svi potekli od Adema, koji je, jel'te, vjerovatno bio - arap? :D
- Gdje se pojavio taj Adem, na kojem dijelu planete?
neznam
- Kad odgovoris na to gore, onda daj odgovor i na ovo - kako se ljudi prosirise sirom planete za samo 250.000 godina?
pa selidbama, nuzde i natjerale

- A onda i na - otkud crnci, zuti i bijeli, s obzirom da smo svi potekli od Adema, koji je, jel'te, vjerovatno bio - arap?
nije bio arap, vjerovatno u njegovim genima Bog stvorio razne rase tako sirenjem stanovnistva dolazile su razne rase ljudi.

a pitas se kako moze od crnjac doci bijelac, il ikako od bijelca moze doci crnac

jeli ti mislis da nemoze crnjac i crnjkinja roditi bijelo dijete sa plavom kosom?
Dozer

#3705 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Izvini, ali moram - Image Image Image Image

Smrle ba... pa, genetika nam govori da je ovo sto si ti upravo izvalio - nemoguce.
Selidbe? Ozbiljno? Pa, zar onda ljudi ne bi i prije 5-10.000 g. znali za Amerike, Australije, itd.?

Usput - znam koju ces sliku postaviti. :-D
Last edited by Dozer on 11/04/2017 11:17, edited 1 time in total.
Smrcak15

#3706 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
Smrcak15 wrote:
SamoVasGledam wrote:Koju god opciju da izaberem pretraživajući tu reč nikako da dobijem 365. Dobijem ili više ili manje.
zato sto trazis sa pogresnim pretrazivacem, taj pretrazivac nije namijenjen da se tacno moze pretrazivati.

isto kao kad bi ja tebi dao igracu teleskop da studiras nocni nebeski svod, da analiziras zvijezde, planete, komete, meteore itd

i cudis se kako nista da vidis kako treba, pa normalno da neces vidjeti kad koristis pogresne instrumente.
A ti imas teleskop koji pokazuje samo jednu zvijezdu i nikad nista vise ;-)
druze, ja mislim da sam bio vise nego jasan, dostavio sam ti listu, ako sumnjas u tu moju listu, izazivam te pred cijelim forumom da nadjes samo jos jednu jedinu rijec YEWM u jednini i oborio si moju tvrdnju, pa hajde da te vidimo.

da bi potrdio da sam pogrijesio, nadji mi samo jos jednu rijec van te liste i odmah si me oborio, i pruzit cu ti ruku, moze li :thumbup:
Smrcak15

#3707 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Izvini, ali moram - Image Image Image Image

Smrle ba... pa, genetika nam govori da je ovo sto si ti upravo izvalio - nemoguce.

Usput - znam koju ces sliku postaviti. :-D
pitam te jos jednom odgovori da ili ne

jeli ti mislis da nemoze crnjac i crnjkinja roditi bijelo dijete sa plavom kosom?
Dozer

#3708 Re: Ateizam

Post by Dozer »

A ja ti vec rekoh - znam koju ces sliku postaviti :-D

Ne, ne moze. Ta slika koju si pripremio, gdje su dvoje crnaca dobili takvu bebu, na kraju se ispostavilo da je mlada pozelila malo bijelog mesa :D
Probacu ti naci taj clanak gdje je to raskrinkano :D
zforumas

#3709 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote: druze, ja mislim da sam bio vise nego jasan, dostavio sam ti listu, ako sumnjas u tu moju listu, izazivam te pred cijelim forumom da nadjes samo jos jednu jedinu rijec YEWM u jednini i oborio si moju tvrdnju, pa hajde da te vidimo.

da bi potrdio da sam pogrijesio, nadji mi samo jos jednu rijec van te liste i odmah si me oborio, i pruzit cu ti ruku, moze li :thumbup:
Smrcak, ne pada mi na pamet da brojim rijeci u Kur'anu. Samo ti kazem da to sto ti kazes da je jedini ispravan pretrazivac tvoj (koji btw ima naziv same knjige u svom imenu) samo pokazuje kako si/ste zatucan/i.
beni-bu-man

#3710 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Mozda Smrle misli na Albinizam
Smrcak15

#3711 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:A ja ti vec rekoh - znam koju ces sliku postaviti :-D

Ne, ne moze. Ta slika koju si pripremio, gdje su dvoje crnaca dobili takvu bebu, na kraju se ispostavilo da je mlada pozelila malo bijelog mesa :D
Probacu ti naci taj clanak gdje je to raskrinkano :D
Image

Genetics professors expressed amazement at the birth last night.
'The birth is extraordinary,' said Professor Bryan Sykes, head of human genetics at Oxford University.

http://passion4fashion-passion4fashion. ... th-to.html

eto glupi su ovi profesori genetike koji su odusevljeni ovim dogadjajem, ali eto mora da ti bolje poznajes to pa trebao bi ih informisati da se ta crnjkinja pozelila bijelog penisa :lol: a evo i da je imala sa bijelcem sex nikad Ovako dijete nemoze izgledati kad su obicni porodi u pitanju.
beni-bu-man

#3712 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

SMRLE Albinizam SMRLE
Smrcak15

#3713 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
Smrcak15 wrote: druze, ja mislim da sam bio vise nego jasan, dostavio sam ti listu, ako sumnjas u tu moju listu, izazivam te pred cijelim forumom da nadjes samo jos jednu jedinu rijec YEWM u jednini i oborio si moju tvrdnju, pa hajde da te vidimo.

Smrcak, ne pada mi na pamet da brojim rijeci u Kur'anu. Samo ti kazem da to sto ti kazes da je jedini ispravan pretrazivac tvoj (koji btw ima naziv same knjige u svom imenu) samo pokazuje kako si/ste zatucan/i.
pa nemoj, niko te i netjera, ali ti onda nemas pravo glasa da osporavas nesto ako neces da provjeris jeli laz ili istina, onda samo mozes da citas i pratis sta se pise po tom pitanju a pravo glasa nemas :D
Smrcak15

#3714 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:SMRLE Albinizam SMRLE
kakav alibinizam bolan vidis da pise jasno nije albino jao jao :lol:

Doctors say the white-skinned newborn is not an albino.
beni-bu-man

#3715 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
beni-bu-man wrote:SMRLE Albinizam SMRLE
kakav alibinizam bolan vidis da pise jasno nije albino jao jao :lol:

Doctors say the white-skinned newborn is not an albino.
jes to ti ozbiljan ? sto ti nisi kinez
Dozer

#3716 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrle... Preuranjeno se smijes...
Iscitaj ti to malo bolje. Genetika je cudna i vrlo kompleksna stvar, i ni danas je ne razumijemo u potpunosti, ali ono sto sigurno znamo jeste da se takvo dijete ne moze roditi od roditelja koji su oduvijek samo crnci, kontas?

Ako je nekada u proslosti, u nekom momentu i u nekoj generaciji doslo do miksanja gena (npr. da je zena crnkinja oplodjena od strane bijelca, ili bjelkinja od strane crnca), tada ce zensko dijete rodjeno iz te veze, i bez obzira na boju koze, kose i ociju, u sebi nositi taj miks gena i prenositi ih na svoju zensku djecu. I to moze trajati generacijama, a da se nista ne desava. I onda, X generacija kasnije, kod nekog zenskog potomka se moze desiti cudna aktivacija genske kombinacije i da dobije dijete druge boje koze, ociju i kose, sve razlicito od roditelja.

E sad, kako je do ovoga moglo doci od samog Adema, koji je bio musko :D

I, naravno, da li ce neki tvoj potomak ikada postati crnac ili kosooki, a ako se ne bude miksao s takvima?
Smrcak15

#3717 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Smrle... Preuranjeno se smijes...
Iscitaj ti to malo bolje. Genetika je cudna i vrlo kompleksna stvar, i ni danas je ne razumijemo u potpunosti, ali ono sto sigurno znamo jeste da se takvo dijete ne moze roditi od roditelja koji su oduvijek samo crnci, kontas?

Ako je nekada u proslosti, u nekom momentu i u nekoj generaciji doslo do miksanja gena (npr. da je zena crnkinja oplodjena od strane bijelca, ili bjelkinja od strane crnca), tada ce zensko dijete rodjeno iz te veze, i bez obzira na boju koze, kose i ociju, u sebi nositi taj miks gena i prenositi ih na svoju zensku djecu. I to moze trajati generacijama, a da se nista ne desava. I onda, X generacija kasnije, kod nekog zenskog potomka se moze desiti da dobije dijete druge boje koze, ociju i kose, sev razlicito od roditelja.

eto vidis da moze.
E sad, kako je do ovoga moglo doci od samog Adema, koji je bio musko
ako je Bog u ademove gene uprogramirao da ce se radjati njegova djeca u razlicitim rasama, nevidim onda problem u tome.

Allah kaze o ovome:

13.O ljudi, Mi vas od jednog čovjeka i jedne žene stvaramo i na narode i plemena vas dijelimo da biste se upoznali. Najugledniji kod Allaha je onaj koji ga se najviše boji, Allah, uistinu, sve zna i nije Mu skriveno ništa.
zforumas

#3718 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote:

pa nemoj, niko te i netjera, ali ti onda nemas pravo glasa da osporavas nesto ako neces da provjeris jeli laz ili istina, onda samo mozes da citas i pratis sta se pise po tom pitanju a pravo glasa nemas :D
Kada mi neko poput tebe bude odrjedjivao imam li pravo glasa ili ne, ja sigurno necu ni pokusavati da se oglasim. Bit cu svjestan svog poraza. Zivio ti meni knjizevnice, geneticaru, doktore, astrofizicaru, biologu, hemicaru, nutricionisto, geologu, bakteriologu, mikrobiologu, matematicaru, lingvisto, astronomu, teologu, filozofu, inzinjeru, inspektore, hodza, sahu, kralju... :kiss:
Dozer

#3719 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
Dozer wrote:Smrle... Preuranjeno se smijes...

Ako je nekada u proslosti, u nekom momentu i u nekoj generaciji doslo do miksanja gena (npr. da je zena crnkinja oplodjena od strane bijelca, ili bjelkinja od strane crnca), tada ce zensko dijete rodjeno iz te veze, i bez obzira na boju koze, kose i ociju, u sebi nositi taj miks gena i prenositi ih na svoju zensku djecu. I to moze trajati generacijama, a da se nista ne desava. I onda, X generacija kasnije, kod nekog zenskog potomka se moze desiti da dobije dijete druge boje koze, ociju i kose, sev razlicito od roditelja.

eto vidis da moze.
Eto vidis da ne moze :D
ako je Bog u ademove gene uprogramirao da ce se radjati njegova djeca u razlicitim rasama, nevidim onda problem u tome.
Samo zena prenosi te gene Smrle, samo zena. Ne muskarac.
Allah kaze o ovome:
13.O ljudi, Mi vas od jednog čovjeka i jedne žene stvaramo i na narode i plemena vas dijelimo da biste se upoznali. Najugledniji kod Allaha je onaj koji ga se najviše boji, Allah, uistinu, sve zna i nije Mu skriveno ništa.
Oooooooo, podaniciiiii! Bojte me se, inace...žik-žik! :lol:

Usput - ovo gore je jos jedna od besmislica u nizu. Koja je logika da se braca i sestre, nastali incestom usput receno, dijele na narode i plemena kako bi se upoznavali ?!
Zamisli sebe i svog brata i sestru kako se upoznajete s 25. Vidis li kakav problem u ovome? :lol: :lol:
(Hint: U Ademovo vrijeme nisu postojali domovi za nezbrinutu djecu, usvajanja, itd. :D)
Last edited by Dozer on 11/04/2017 11:46, edited 4 times in total.
beni-bu-man

#3720 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

@zforumas
islamofob si zaboravio
Smrcak15

#3721 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Samo zena prenosi te gene Smrle, samo zena. Ne muskarac.
ko odluciva hoce li biti zensko ili musko, spermija ili jajnici u zeni?
Dozer

#3722 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Bog "odluciva" :roll:
Smrcak15

#3723 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Bog "odluciva" :roll:
dobro to Bog odlucva ali kad odluci ko je posrednik Preko koga odluciva

musko ili zensko?
Dozer

#3724 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Ja znam, ali volio bih da mi ti razjasnis. Mozes li?
(Hint: postoji tu ono nesto XY, pa...dalje.)
beni-bu-man

#3725 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:Ja znam, ali volio bih da mi ti razjasnis. Mozes li?
(Hint: postoji tu ono nesto XY, pa...dalje.)
e moj ti dozeru kakav XY, on to kae i budne
Post Reply