Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
muha_sa wrote:navozo sam se i ja sestrinog Vartburga
sjecam se da je imo neku rucicu za kocenje motorom
rucica za šaltanje brzina bila kod volana što meni nije bilo neobicno jer sam imo tristaca sa istom fintom samo sam u Vartburgu mogo šaltat bez pritiskanja kvacila---moro se pustit gas da se malkice motor smiri pa prešaltat ko s pjesmom
prijatelj kupio vartburga vozili se 7 dana dok mu neko nije pokazao kako ga utjerati u rikverc
jedna i od mene
rucica za šaltanje brzina bila kod volana što meni nije bilo neobicno jer sam imo tristaca sa istom fintom samo sam u Vartburgu mogo šaltat bez pritiskanja kvacila---moro se pustit gas da se malkice motor smiri pa prešaltat ko s pjesmom
prijatelj kupio vartburga vozili se 7 dana dok mu neko nije pokazao kako ga utjerati u rikverc
jedna i od mene
drastic wrote:
ko nije krenuo na zicer jebačinu sa 18 ljeta tetkovim trabantom, a da ne zna da ispod volana ima onaj kurčevi hepek za dovod goriva, nema pojma šta su muke...
¤ jelena ¤ wrote:Da li je Hrvatska danas ozbiljna država?
HR jos uvijek ima interne probleme balkanskog mulja ( dale cooper term.) Kad HR bude bila na nivou SLO, tad cu reci da je ozbiljna drzava
Ako ćemo objektivno: kad SLO bude na nivou AUT, a CRO na njihovom nivou, onda možemo govoriti o ozbiljnosti ovih današnjih državoidnih tvorevina na teritoriji ex YU.
Nego....nikakvi varburzi, trabanti, fiće, golfovi i to... najljeVši i najbolji auto tih osamdesetih bila je...
I limuzina i kabriolet i traktor... nema tog blata kroz koje ovo čudo nije moglo proć.
Ja sam vozo Renoa 4 a on je imao mjenjac kao rucka u kisobrana .....komotno si mogao objesiti kapu ili kaput ili kaku kesu na tal mjenjac
radostan dan wrote:nisi ga mogo prevrnuti, al si imao stalan osjećaj da će se prevrnuti...
edit -
glaj spreče kako hinjski od hiljadu spačeka bira muslimanski...
tad bi izabrao vjerovatno crveni.....a ovaj zeleni je za ovog vakta sad ......nek ga pocnu proizvoditi ja ga odmah kupim......ja sam u Slo imao jednog jarana pajkana za vrijeme bibse jugoslavije kako bi to neki rekli i mi smo se vise vozali pjani nego trijezni i nikad nista...namjerno ga probali prevrnuti niti je bog dao niti je spacek sluso budale.....ima jedna stepenasta cesta od Gornjeg Grada u Savinjskoj dolini prema Kamniku i Ljubljani e kad tu nismo izginuli onda nam nema smrti
spreca wrote:
Ja sam vozo Renoa 4 a on je imao mjenjac kao rucka u kisobrana .....komotno si mogao objesiti kapu ili kaput ili kaku kesu na tal mjenjac
Ja klinjo pravi bio, i prikacim se nekoj ekipi starijih momaka. Ovaj jedan dobio od oca auto - Reno 4 (Sjecas se reklame: "Pobjednik vremena!" ).
Citavo vrijeme ja samo gledam kad ce frajer jednom samo iscupat onaj mjenjac.
spreca wrote:
Ja klinjo pravi bio, i prikacim se nekoj ekipi starijih momaka. Ovaj jedan dobio od oca auto - Reno 4 (Sjecas se reklame: "Pobjednik vremena!" ).
spreca wrote:
ono kad ga pocne tam vam vuci
Kakav je to bio strah i sok. Preznojio se ja kvalitetno.