Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Warashii
#3701 Re: Citroen All About
To je tu negdje. Osim kilometraze ima jos faktora ali tu je to.
- amar1994
#3702 Re: Citroen All About
Odlazi na svim , to je sve normalno sta vam je . Treba nekad nesto i zamjenitcondy wrote:Moguce, iako mi 170 kkm nije neka velika kilometraza za danasnja vozila da im odu amortizeri ili zamajac pogotovo ako je vecinu radnog vijeka vozen vani... Mozda i stil voznje, osjetljivost vozila...Warashii wrote:Kilometraza?condy wrote:Šta bi amortizerima kako su oni otišli na autu iz 2014. godine ?
Nije recimo normalno da amortizer procuri nakon 30tak hiljada
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#3703 Re: Citroen All About
I zračni se jastuk sjebe kad se preko ležećih i trotoara vozi kako to forumaši ovdje opisuju, 30-40 i slično 
-
NediM17
#3704 Re: Citroen All About
kvacilo, amortizeri, diskovi, i u perspektivi ko zna sta jos.
i kaze bosnjak nije puno 150 hiljada kod kramara. kad bacis na papir sve uvale kod kramara (ili bilo koga drugog), za dosta auta mozes doci do matematike da kupis isti nov auto sa manje opreme nego kod kramara, a mozda cak istim motorom. novo je novo.
govori neki dan jedan majstor, kola cim navrse 10 godina su za otpada. ima tu istine dobrim dijelom.
i kaze bosnjak nije puno 150 hiljada kod kramara. kad bacis na papir sve uvale kod kramara (ili bilo koga drugog), za dosta auta mozes doci do matematike da kupis isti nov auto sa manje opreme nego kod kramara, a mozda cak istim motorom. novo je novo.
govori neki dan jedan majstor, kola cim navrse 10 godina su za otpada. ima tu istine dobrim dijelom.
Last edited by NediM17 on 23/08/2018 17:37, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3705 Re: Citroen All About
ako su eksploatisana svakodnevno,istina je...NediM17 wrote: cim navrse 10 godina su za otpada. ima tu istine dobrim dijelom.
-
radostan dan
#3706 Re: Citroen All About
Ja sam svoje prodao kad je napunilo 30 godina. Otimali se za njega. Bez ironije.
BiH je to, bajo moj...
BiH je to, bajo moj...
- bitanga_sa_otesa
#3707 Re: Citroen All About
golf dvica 
-
NediM17
#3708 Re: Citroen All About
sve se moze prodati jer smo siromasna zemlja, jos ako je solidan primjerak za male pare, ode on ko halva.
ima i starih auta koja su u izuetnom stanju, to ne osporavam i nemam nista protiv takvih, ali to je rijetkost.
ima i starih auta koja su u izuetnom stanju, to ne osporavam i nemam nista protiv takvih, ali to je rijetkost.
-
radostan dan
#3709 Re: Citroen All About
1.6 benzin.bitanga_sa_otesa wrote:golf dvica
Pisano bez emocija, ne zna se ko je tu ludji - ja sto sam trpao djecu i komplet familiju u njega tako starog i vozio na more, u srbiju, po bosni 18 godina...
Ili oni, sto su ga tako starog kupili.
A opet, pisano emocijama, moje auto makadama nije vidilo, kucu nisam sa njim pravio, ulja redovno mjenjao, vozio urednih 80-100 km na sat.
Neudareno, nevareno, nekitovano.
Đe sam pošo, tu me je i doveo bez problema.
Danas kad ga vidim sta mu rade i zasta im sluti, pucam se glavom u zid i dusa me boli.
Jebo mi pas mater i ko me ubijedi u pricu kako mi oba bezveze trunu ispod zgrade, i da je stari višak.
- bitanga_sa_otesa
#3710 Re: Citroen All About
vecinom sam imao u posjedu takve aute,u dobrom stanju,neke za koje smecari nisu htjeli dati pare sam bacio u zeljezo da ne bi gledao kako ih unistavaju i nije mi zao ni sekunde.radostan dan wrote:moje auto makadama nije vidilo, kucu nisam sa njim pravio, ulja redovno mjenjao, vozio urednih 80-100 km na sat.
Neudareno, nevareno, nekitovano.
Đe sam pošo, tu me je i doveo bez problema.
- Raigor Stonehoof
#3711 Re: Citroen All About
ti ocekujes da vjerujemo da si imao auto koje vrijedi, ne znam, milju, dvije, i da si ga bacio umjesto prodao jer "nisi htio gledat kako ga unistavaju"? 
- bitanga_sa_otesa
#3712 Re: Citroen All About
ne jedan,vec 2,malo su vise vrijedili od milju-dvije..nisam htio dat u bescijenje govnarima da se domognu...Raigor Stonehoof wrote:ti ocekujes da vjerujemo da si imao auto koje vrijedi, ne znam, milju, dvije, i da si ga bacio umjesto prodao jer "nisi htio gledat kako ga unistavaju"?
ne ocekujem ja nista, ima ovdje forumasa koji ti mogu potvrditi napisano,nisam ja lazov...
- Bakir1
#3713 Re: Citroen All About
I nas koji te znamo prepadao sa trkacim isto tako 
- madner
#3714 Re: Citroen All About
Ima i gore, das ga nekoj sirotinji gdje znas da neces nikad dobiti pare. 
-
Dzontra_Volta
#3715 Re: Citroen All About
Od čega bi živio taj majstor da nema auta od 10+ godina? Od mijenjanja ulja i filtera?NediM17 wrote: govori neki dan jedan majstor, kola cim navrse 10 godina su za otpada. ima tu istine dobrim dijelom.
- bitanga_sa_otesa
#3716 Re: Citroen All About
od toga se i zivi,ne zivi se od nesto mi kucka,trokira,pa ostanes 3 dana izgubljen u vremenu i prostoru a ne naplatis nista.....Dzontra_Volta wrote: Od čega bi živio taj majstor da nema auta od 10+ godina? Od mijenjanja ulja i filtera?
-
Dzontra_Volta
#3717 Re: Citroen All About
Pa na to uzmeš 10-20 KM na auta stara 5-10 g. (ona mlađa idu u ovlašteni). Nije baš neka količina posla.bitanga_sa_otesa wrote:od toga se i zivi,ne zivi se od nesto mi kucka,trokira,pa ostanes 3 dana izgubljen u vremenu i prostoru a ne naplatis nista.....Dzontra_Volta wrote: Od čega bi živio taj majstor da nema auta od 10+ godina? Od mijenjanja ulja i filtera?
- bitanga_sa_otesa
#3718 Re: Citroen All About
gdje to ti mijenjas 4 filtera i ulje za 10-20 ??prije 30-40,za 20 minuta posla .a ti dovezes nekog groba kojem je npr zacepljena dizna ili pukla zica u instalaciji i ja se izjebem 2 dana i sta cu naplatit sto sam zicu nastiklao? 150? bil ti platio 150?Dzontra_Volta wrote: Pa na to uzmeš 10-20 KM na auta stara 5-10 g. (ona mlađa idu u ovlašteni). Nije baš neka količina posla.
-
ado-šampion
#3719 Re: Citroen All About
To sto je auto vozano vani ne mora nuzno znaciti. Nisu svuda ceste kao u DE.condy wrote:Moguce, iako mi 170 kkm nije neka velika kilometraza za danasnja vozila da im odu amortizeri ili zamajac pogotovo ako je vecinu radnog vijeka vozen vani... Mozda i stil voznje, osjetljivost vozila...Warashii wrote:Kilometraza?condy wrote:Šta bi amortizerima kako su oni otišli na autu iz 2014. godine ?
Ovo bas i ne stoji.NediM17 wrote:kvacilo, amortizeri, diskovi, i u perspektivi ko zna sta jos.
Radi se o polovnom autu naravno da treba mijenjati stvari. Ako izvuces auto iz salona polovnih a ne spustis cijenu za lose diskove sam si kriv.
Ja imam u kuci 2 auta kupljena polovna (kod tog sto si spomenuo), jedan kupljen prije 5-6 godina sa 125k, sad ima oko 200 k, dva problema imao, zamijenjena remenica radilice i nedavno pukla opruga. Diskovi prednji zamijenjeni otprilike nakon 40 k, zadnji sad nekad na redu. Veliki servis uradjen. Amorizeri nisu, kvacilo nije. Ovaj je u 90% isti kao taj njegov Citroen.
Drugo auto kupljeno prije 3 godine sa 150 k, sad na 200 k, jedini ceh ociscen DPF. Diskovi, amortizeri, kvacilo, veliki servis, nista.
Oba su bila 4-5 godina stara. I da se uzmu takva ista nova, najlosije opremljena i s najslabiji motorima trebalo je jos toliko para.
Mozda ima matematika za C4, jer realno to auto je trebalo dobiti nasljednika ima 4-5 godina sigurno i to novo je novo jedino u smislu da ima 0 km. To si mozda u pravu.
-
condy
#3720 Re: Citroen All About
To sve stoji grad najviše potroši auto ali mislim da je konkretni Citroen C4 ipak vozen najviše na otvorenoj cesti. Konkretni Citroen C4 je 2014. godište a prešao je oko 170 kkm. To znači da je godišnje prelazio vani ( prije uvoza ) najvjerovatnije oko 30 hiljada km godišnje. . .ado-šampion wrote:
To sto je auto vozano vani ne mora nuzno znaciti. Nisu svuda ceste kao u DE.Ako je auto puno vozeno u gradu, a sa zamajcem koji je otisao na 170 k moze se vrlo lako pretpostaviti da jeste, normalno je da amortizeri daju svoje na 170 k.
-
ado-šampion
#3721 Re: Citroen All About
30 k godisnje je 50 km na posao i nazad svaki dan. To nije nista na zapadu, posebno ako se auto koristilo kao sluzbeno, a takva auta se kao sluzbena uglavnom uzimaju za grada i oko grada. Hladno naberu 100 km dnevno.
-
condy
#3722 Re: Citroen All About
Opet se slažem
ali to nije klasična gradska vožnja, više onda kombinovana 
-
530i
#3723 Re: Citroen All About
NediM17 wrote:kvacilo, amortizeri, diskovi, i u perspektivi ko zna sta jos.
A dodaj na sve to i računicu da se takva auta voze do određene kilometraže i(li) starosti, i kad se predaju nazad leasing kući, mogu da crknu u sljedećih 100 kilometara...bivšeg korisnika to nije briga.
- Better Man
#3724 Re: Citroen All About
Aktuelni C4 je na tržištu od 2011. godine i ne vidim po kom osnovu je trebao dobiti nasljednika prije 4-5 godina.ado-šampion wrote: Ovo bas i ne stoji.
Radi se o polovnom autu naravno da treba mijenjati stvari. Ako izvuces auto iz salona polovnih a ne spustis cijenu za lose diskove sam si kriv.
Ja imam u kuci 2 auta kupljena polovna (kod tog sto si spomenuo), jedan kupljen prije 5-6 godina sa 125k, sad ima oko 200 k, dva problema imao, zamijenjena remenica radilice i nedavno pukla opruga. Diskovi prednji zamijenjeni otprilike nakon 40 k, zadnji sad nekad na redu. Veliki servis uradjen. Amorizeri nisu, kvacilo nije. Ovaj je u 90% isti kao taj njegov Citroen.
Drugo auto kupljeno prije 3 godine sa 150 k, sad na 200 k, jedini ceh ociscen DPF. Diskovi, amortizeri, kvacilo, veliki servis, nista.
Oba su bila 4-5 godina stara. I da se uzmu takva ista nova, najlosije opremljena i s najslabiji motorima trebalo je jos toliko para.
Mozda ima matematika za C4, jer realno to auto je trebalo dobiti nasljednika ima 4-5 godina sigurno i to novo je novo jedino u smislu da ima 0 km. To si mozda u pravu.
-
vanjki
#3725 Re: Citroen All About
Imam Citroen C4 Picasso 2011 i neki dan mi se pojavile greske esp faulthy i parking brake faulthy. Danas mi se pojavi greska gearbox faulthy. Citam na forumima da neka plava zica pravi problem. Da li je neko imao slicnu situaciju?