Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PlusSA wrote:Ljudi i meni bi dobro došla pomoc, izgubio sam se u traženju novog telvizora i silnih ponuda.
Imam otprilike 1200-1300km takav mi je budzet.
50-55" ganjam ima li neko neku preporuku za ovaj novac sta odabrati?
Gledao sam Samsung modele MU pa imaju i KU koji su navodno bolji iako su stariji modeli prvenstveno mislim na 6 seriju MU/KU modela.
Svaka pomoc dobro mi je došla
De postavi koji su ti televizori zapali za oko. Ja ti ne mogu nista konkretno preporuciti zbog toga sto ne pratim cijene u svim radnjama a i u ovom periodu godine stalno budu neke akcije pa se zna desiti da neki televizor u jednoj radnji bude i po 500KM jeftinji ili skuplji nego u drugoj radnji. Napravi neki uzi izbor pa napisi i ja cu ti napisati svoje misljenje. Sto se tice Samsungove serije 6 vecina KU modela jest za nijansu bolje od MU modela ali nisu svi. Ja ti ne preporucujem ovaj sto je Mr.Who linkovao iz razloga sto je u njemu IPS panel, izuzev ako ne planiras gledati televizor iz ugla veceg od 30 stepeni.
PlusSA wrote:Zapeo mi za oko modeli Samsunga MU 6172 verzije.
50" 1100 km
55" 1300 km
5x godina garancije. Jel za ove pare ima neka bolja alternativa?
TV gledam pravo nista uglovi i slicno.
Najvise se skidaju filmovi, serije preko stika gledati i ponekad malo sporta.
Posto gledas TV pravo ili iz malog ugla onda ti preporucujem 50-incnu verziju MU6172 jer je ona sa VA panelom dok je 55-incna sa IPS panelom. Neka bolja ali i malo skuplja alternativa bi bio Panasonic 50CX680e koji ima 10-bitni panel i lokalno zatamnjenje a cijena mu je 1399KM a ako imas nekog penzionera da ti ga kupi onda zadnje subote u mjesecu mozes ga dobiti sa 10% popusta odnosno za 1260KM. https://www.mobilmedia.ba/tv-panasonic-tx-50cx680e.html
Hvala ti puno na pomoci i savjetima.
Otici cu pogledati 50" model Samsunga i ovaj Panasonic koji si naveo. Vidim da Samsung model ima 8 bit a Panasonic 10 bit.
Vec sam naskidao 4k filmova pa valjda bude sve glatko preko USB stika.
sony mozda daje najbolju sliku na svojim modelim ali imaju ocajan media player
najvise me nervira sto se titlovi ne mogu povecavati
na starom LGju,media player je vrhunski ,isto kao na telefonu ili kompu,podesavanje svega i svacega,titlovi...ma sve
na sonyju nista...slova nekakva sitna i tanka...dzaba sto je ekran velik,kada slova nisu skalirana jednako sa velicinom ekrana
da li neko zna mogu li se kako povecavati titlovi,mislim kada se gleda film sa usb sticka
da li se moze povecati font u samom prijevodu pa da ga i tv prikazuje (ovo sam probao ali se nista nije desilo,pa kontam da nisam nesto dobro odradio)
znam da bi problem rijesilo lijepljenje titla u sami film ali to znaci dekodiranje filma ponovo i ostale zahebancije,ovo traje poprilicno dok odradi i nije to to
zippoo87 wrote:sony mozda daje najbolju sliku na svojim modelim ali imaju ocajan media player
najvise me nervira sto se titlovi ne mogu povecavati
na starom LGju,media player je vrhunski ,isto kao na telefonu ili kompu,podesavanje svega i svacega,titlovi...ma sve
na sonyju nista...slova nekakva sitna i tanka...dzaba sto je ekran velik,kada slova nisu skalirana jednako sa velicinom ekrana
da li neko zna mogu li se kako povecavati titlovi,mislim kada se gleda film sa usb sticka
da li se moze povecati font u samom prijevodu pa da ga i tv prikazuje (ovo sam probao ali se nista nije desilo,pa kontam da nisam nesto dobro odradio)
znam da bi problem rijesilo lijepljenje titla u sami film ali to znaci dekodiranje filma ponovo i ostale zahebancije,ovo traje poprilicno dok odradi i nije to to
Sony je uvijek kaskao za konkurencijom sto se tice media playera. Jednostavno se cini kao da ih to puno ne interesuje i ne pridaju puno znacaja razvoju i unapredjenju playera. Da, obicno imaju bolju sliku od konkurentnih brendova u istoj cjenovnoj klasi ali ako neko planira puno gledati sadrzaj preko playera u TV-u onda Sony mozda i nije najbolja opcija za tu osobu. Koliko ja znam titlove nije moguce povecati na Sony-ju ni na koji nacin. Ja nemam Sony ali sto se mene tice ovi "build in" playeri u televizorima nisu mi uopste bitni jer sam uvijek pustao filmove ili sa racunara i sada sa android boxa i uvijek mi je bila zafrkancija pustati, premotavati i zaustavljati sadrzaj na TV playerima. Uvijek sam razmisljao da TV prvenstveno mora imati dobru sliku jer sve ostalo se moze na drugi nacin rijesiti ali ako je losa slika odnosno panel u TV-u onda tu ne mozes nista uraditi.
isto razmisljam, koji bih se klinac patio skidajuci film na usb stick kad mogu isti odma putem wifi gledati sa racunara bez previse zapetljancija, a i titlovi i player na racunaru su vec nariktani bilo sto se tice fonta boje ili velicine
imam dva tva
jedan u dnevnoj sobi (sony) i na njemu je moja tv
u drugoj sobi imam LG koji je spojen sa racunarom i na njega u dva klika bacim sliku na tv i koristim kao monitor ili produzeni monitor ili kako mi odgovara i gledam film ili preko playera ili preko browsera
sto se tice pustanja filma direktno ,preko opcije "cast to",mislim da ne moze i titlove prenositi,nego samo video
inace,kod gledanja filmova preko mreze,uvijek je bila opcija da se prijevod ugradi (HQ) u sami film i onda da se gleda na tvu
ovo dekodiranje zna potrajati,zavisno od velicine samog filma i nije bas prakticno
Ma Kodi je tu kralj, nema skidanja filmova ni titlova niti ikakve druge zafrkancije, samo sjedi i gledaj. Ima android boxova na gearbestu i po 50KM i onda fino nastimas jednom u Kodiju velicinu i boju titlova i onda samo klikci po filmovima i serijama i gledaj. Mada i prije Kodija nisam koristio usb na TV-u nego bas ovako kao sto @semirsar kaze gledao filmove.
CooK wrote:Ma Kodi je tu kralj, nema skidanja filmova ni titlova niti ikakve druge zafrkancije, samo sjedi i gledaj. Ima android boxova na gearbestu i po 50KM i onda fino nastimas jednom u Kodiju velicinu i boju titlova i onda samo klikci po filmovima i serijama i gledaj. Mada i prije Kodija nisam koristio usb na TV-u nego bas ovako kao sto @semirsar kaze gledao filmove.
pa koji je to nacin da se filmovi gledaju preko wifija bez zafrkancije...direktno na tvu
onda ja ocito ne znam za taj nacin ?
kodi ne mogu instalirati na tv,jer nije android a da kupujem dodatne uredjaje...to mi ne treba u zivotu
svakako slabije gledam filmove na sonyju,upravo iz razloga sto je font los
CooK wrote:Ma Kodi je tu kralj, nema skidanja filmova ni titlova niti ikakve druge zafrkancije, samo sjedi i gledaj. Ima android boxova na gearbestu i po 50KM i onda fino nastimas jednom u Kodiju velicinu i boju titlova i onda samo klikci po filmovima i serijama i gledaj. Mada i prije Kodija nisam koristio usb na TV-u nego bas ovako kao sto @semirsar kaze gledao filmove.
pa koji je to nacin da se filmovi gledaju preko wifija bez zafrkancije...direktno na tvu
kodi ne mogu instalirati na tv,jer nije android a da kupujem dodatne uredjaje...to mi ne treba u zivotu
Pa screen mirror sa racunara na TV preko wifi-a. Uostalom mozes spojiti i racunar na TV preko hdmi-a.
EDIT: Koji ti je model tog Sony-a, valjda podrzava screen mirroring?
Pa screen mirror sa racunara na TV preko wifi-a. Uostalom mozes spojiti i racunar na TV preko hdmi-a.
a ebemu cook,ti kao ozbiljan forumas i poznavalac TVa ovako pises i ne citas uopste postove
preko CAST-A/SCREEN MIRRORINGA NE MOZES pustati titlove uz film,osim ako nisu hard coded ili ti ga urezani/kodirani u sami film
a preko HDMIa isto ne mogu,jer nisu u istoj sobi a i to mi nije elegantno rjesenje ni sa laptopa,da razvlacim kablove
@zippoo87
Veoma dobro znam sta pricam ali me ti ocito ne razumijes. Preko screen mirroringa povezem moj h6400 televizor i vidim desktop od mog laptopa isto kao da sam ga hdmi-jem spojio. Znaci ono sto vidim na ekranu monitora vidim i na televizoru i pustam ono sto hocu, bilo to filmovi, dokumenti, igre(samo sto se ne moze lagano igrati jer ovaj nacin povezivanja ima veliki input lag). Da ti jos pojednostavim, kada tako povezem nema nikakve razlike kao da sam laptop povezao putem hdmi-a na tv ili putem vga ili dvi porta na drugi monitor. I de mi napisi koji ti je model Sony TV-a ako ti nije problem.
CooK wrote:@zippoo87
Veoma dobro znam sta pricam ali me ti ocito ne razumijes. Preko screen mirroringa povezem moj h6400 televizor i vidim desktop od mog laptopa isto kao da sam ga hdmi-jem spojio. Znaci ono sto vidim na ekranu monitora vidim i na televizoru i pustam ono sto hocu, bilo to filmovi, dokumenti, igre(samo sto se ne moze lagano igrati jer ovaj nacin povezivanja ima veliki input lag). Da ti jos pojednostavim, kada tako povezem nema nikakve razlike kao da sam laptop povezao putem hdmi-a na tv ili putem vga ili dvi porta na drugi monitor. I de mi napisi koji ti je model Sony TV-a ako ti nije problem.
hm nesto sam ja to bio caprkao jednom ali nisam detaljno
takodjer sam bio instalirao i ove aplikacije koje kolega iznad nabroja
televizor je sony 48'' w705c
Pa vidim da ne kapiras o cemu pricam, dzaba galamis na mene. Imas na youtube-u objasnjenja pa probaj nastimati, meni je trebalo 5 minuta da to nastimam kad sam nabacio Windows 10 a dok sam bio na Windowsu 8.1 koliko se sjecam trebalo mi je vise od pola sata. P.S. Taj model Sony televizora ne bi trebalo da ima ikakvih problema sa Windows screen mirroring-om, a nadam se da ti i laptop ima tu mogucnost. Moj HP laptop je star skoro 3 godine i radi to bez problema.
Pa vidim da ne kapiras o cemu pricam, dzaba galamis na mene. Imas na youtube-u objasnjenja pa probaj nastimati, meni je trebalo 5 minuta da to nastimam kad sam nabacio Windows 10 a dok sam bio na Windowsu 8.1 koliko se sjecam trebalo mi je vise od pola sata. P.S. Taj model Sony televizora ne bi trebalo da ima ikakvih problema sa Windows screen mirroring-om, a nadam se da ti i laptop ima tu mogucnost. Moj HP laptop je star skoro 3 godine i radi to bez problema.
izvinjavam se
ja mislim da sam ovo jednom nesto stimao,pa preko laptopa pustao ...ali se ne sjecam detalja
laptop sam ovih dana prodao,pa moram probati moze li ovo preko desktopa
evo ubaciti cu i video ovdje,sto sam sada nasao na YT,ako nekome jos zatreba
mislim da je na klipu isti tv kao kod mene
@zippoo87
Ma sve OK i nemas se sta izvinjavati, doslo je do nesporazuma. Ja znam da ovo radi kada su mi laptop i TV povezani na istu wi-fi mrezu a desktop racunar nisam nikad pokusavao screen mirror-ati jer mi je on povezan lan kabelom sa routerom pa ne znam jel i tako moze. Ako skontas da moze ne bi bilo lose da ovdje napises pa da znamo.
Last edited by CooK on 04/11/2017 21:42, edited 1 time in total.
kod mene je takodje w705, pustao preko laptopa, mobitela, tableta kako god, uz mx player ili vlc sve se moze nariktati
P.S. Neko je svojevremeno na LoL-ovoj temi postavio tutorijal kako da se iskoristi router ili receiver za supertv za te stvari, od volje ti jedno drugo ili oboje.
semirsar wrote:kod mene je takodje w705, pustao preko laptopa, mobitela, tableta kako god, uz mx player ili vlc sve se moze nariktati
Isti smo. Koristim MX player kada radim screen mirror sa androida a VLC sa laptopa. To naravno dok mi nije dosao Nexbox A95X a sad sve manje koristim screen mirroring jer sve manje imam potrebu za njim.
EDIT: Ma pun je internet i youtube tih tutorijala, neka guglaju.