Prevaranti na PIK-u
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3701 Re: Prevaranti na PIK-u
Korisnik rodi je malo reći ofiran sa dojmovima...
2654 dojma sa 108 različitih korisnika, to u prosjeku dođe više od 24 dojma po korisniku, on stvarno nema mjeru...
Sa korisnikom mehosajo je imao jako puno transakcija, a taj isti korisnik ima 2174 dojmova sa 110 korisnika ( u prosjeku preko 19 dojmova po korisniku).
Korisnik rodi je također imao dosta razmjenjenih dojmova sa korisnikom osmo1 koji ima ukupno 855 transakcija sa 76 korisnika (preko 11 transakcija po korisniku u prosjeku).
Moram da izdvojim i korisnika MilanP100 jer je oborio rekord korisnika rodi sa 879 dojmova sa 34 različita korisnika (preko 25 dojmova po korisniku u prosjeku, bliže 26 nego 25)
Samim pogledom na listu dojmova ova 4 korisnika PIK administracija će imati dosta posla
Stvarno su preofirni
2654 dojma sa 108 različitih korisnika, to u prosjeku dođe više od 24 dojma po korisniku, on stvarno nema mjeru...
Sa korisnikom mehosajo je imao jako puno transakcija, a taj isti korisnik ima 2174 dojmova sa 110 korisnika ( u prosjeku preko 19 dojmova po korisniku).
Korisnik rodi je također imao dosta razmjenjenih dojmova sa korisnikom osmo1 koji ima ukupno 855 transakcija sa 76 korisnika (preko 11 transakcija po korisniku u prosjeku).
Moram da izdvojim i korisnika MilanP100 jer je oborio rekord korisnika rodi sa 879 dojmova sa 34 različita korisnika (preko 25 dojmova po korisniku u prosjeku, bliže 26 nego 25)
Samim pogledom na listu dojmova ova 4 korisnika PIK administracija će imati dosta posla
Stvarno su preofirni
- propalismo
#3702 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
@Mehemede Moras nauciti postavljati linkove na forumu kao i fotografije.A sto se mene tice ja cu pogledati pomenute profile;-)
Poslato sa Samsung Galaxy S5 koristeci Tapatalk
- propalismo
#3703 Re: Prevaranti na PIK-u
Korisnik http://www.pik.ba/profil/rodi/

Svih 2654 transakcija je trgovao sa stripovima

A kompjutersku opremu mjenja za stripove

Ja mislim da se ovde ne moze nista uciniti jer ima mnogo profila na Pik-u koji trguju-trampe stripove

Svih 2654 transakcija je trgovao sa stripovima

A kompjutersku opremu mjenja za stripove

Ja mislim da se ovde ne moze nista uciniti jer ima mnogo profila na Pik-u koji trguju-trampe stripove
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3704 Re: Prevaranti na PIK-u
ne vidim problem
ima tako vrijednih i skupih stripova da tih njegovih 2500+ transakcija može vrijediti 20 000 maraka
drugi je problem što pik ne daje jedan korisnik jedna ocjena pozitivnog dojma
nego po artiklu
to je najveća sistemska greška
ima tako vrijednih i skupih stripova da tih njegovih 2500+ transakcija može vrijediti 20 000 maraka
drugi je problem što pik ne daje jedan korisnik jedna ocjena pozitivnog dojma
nego po artiklu
to je najveća sistemska greška
- seoBIH
#3705 Re: Prevaranti na PIK-u
Znaci citav ebay je u zabludi sa dojmovima?
Ja kupim neki strip od 20KM, dam pozitivan dojam. Nakon toga kupim mobitel od 800KM i ne mogu ostaviti pozitivan dojam, ili u najgorem slučaju negativan, tj ocijeniti transakciju?
Drugo je to sto je nebitan kvantitet, kada pretjeraju sa razmjenom od preko 100 dojmova. To je bezveze.
Ja kupim neki strip od 20KM, dam pozitivan dojam. Nakon toga kupim mobitel od 800KM i ne mogu ostaviti pozitivan dojam, ili u najgorem slučaju negativan, tj ocijeniti transakciju?
Drugo je to sto je nebitan kvantitet, kada pretjeraju sa razmjenom od preko 100 dojmova. To je bezveze.
- propalismo
#3706 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
Ovde se mozda i radi o laznim transakcijama ali ruku na srce mnogi trguju ili trampe stripove.Meni je jedino malo smjesno sto kao mjenja kompjutersku opremu za stripove to mi zvuci malo nerealno:?:
- Truba
#3707 Re: Prevaranti na PIK-u
ma boli me đon za ebaj nisam imao situaciju da sam 3 puta kupovao od istog lika a da me je jednom zajebao...
znam kako je urađeno na stripovi.com
- Truba
#3708 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
šta ti je nerealnopropalismo wrote:Ovde se mozda i radi o laznim transakcijama ali ruku na srce mnogi trguju ili trampe stripove.Meni je jedino malo smjesno sto kao mjenja kompjutersku opremu za stripove to mi zvuci malo nerealno:?:
da strip dosegne cijenu od 5000 kuna
ili da ljudi nude stanove za kolekciju ZS i LMS
- propalismo
#3709 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
Stvarno ne pokusavam uniziti vrjednost stripova ali jos nikad nisam ni cuo ni vidio da neko daje komp ili monitor za stripove.Ovo mi je prvi put....
- seoBIH
#3710 Re: Prevaranti na PIK-u
Black swan wrote:ma boli me đon za ebaj nisam imao situaciju da sam 3 puta kupovao od istog lika a da me je jednom zajebao...
- Truba
#3711 Re: Prevaranti na PIK-u
daj ba mani se e baje i snobizma govorim o instant rješenjima za bosanske prevarante
jedan lažni nalog = jedan lažni dojam
a ne jedan lažni nalog 100 dojmova
jedan lažni nalog = jedan lažni dojam
a ne jedan lažni nalog 100 dojmova
- Truba
#3712 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
pa čovječe znaš li ti koliko pojedini stripovi vrijede... po nekoliko milja marakapropalismo wrote:Stvarno ne pokusavam uniziti vrjednost stripova ali jos nikad nisam ni cuo ni vidio da neko daje komp ili monitor za stripove.Ovo mi je prvi put....
- propalismo
#3713 Re: Prevaranti na PIK-u
bgmi nisam znao
ja imao neke Alan Fordove prodavao ih po 1 marku u bgmi dugo sam ih prodavao ali otisli svi
Ali kazem ti neosporavam stripove i njihovu vrjednost
ja imao neke Alan Fordove prodavao ih po 1 marku u bgmi dugo sam ih prodavao ali otisli svi
Ali kazem ti neosporavam stripove i njihovu vrjednost
-
zippoo87
#3714 Re: Prevaranti na PIK-u
pozdrav
je li neko mozda trgovao sa ovim likom na piku
kontao sam kupiti mobitel od njega ali onda sam malo pogledao transakcije i vidim da ima par istih ljudih sa kojima je trgovao ,kao oni kupovali od njega a on od njih
djeluje mi malo sumnjivo a i vecina transakcija je skrivena a najgore je sto bi kupovoa preko brze poste,mada kada sam ga pitao,da li bi poslao i da mogu pogledati mobitel,kaze da bi poslao tako
malo sam u ndoumici a jos nije ni ubacio orginalne slike...meni ovo sve vuce na nekog prevaranta
je li neko mozda trgovao sa ovim likom na piku
Code: Select all
http://www.pik.ba/profil/muzaferkokandjeluje mi malo sumnjivo a i vecina transakcija je skrivena a najgore je sto bi kupovoa preko brze poste,mada kada sam ga pitao,da li bi poslao i da mogu pogledati mobitel,kaze da bi poslao tako
malo sam u ndoumici a jos nije ni ubacio orginalne slike...meni ovo sve vuce na nekog prevaranta
- Kreativni_zidar
#3715 Pik problem
Evo jednog pravog pitanja,pošto uvijek govorite da postavljam glupa pitanja.
Situacija je sljedeća.
Trebao bih nešto kupiti,što bi trebalo doći poštom,nešto na sistemu pika,samo se ne radi preko toga.
Dakle,kako svi prodavači žele,ja prvo moram novac uplatiti u poštu ili banku,pa onda očekivati stvar koju sam kupio.
Mislim da su prevare po tom pitanju vrlo moguće,ja uplatim novac i čekam tu stvar godinama.Ako ikada i dođe.
Kako se ne mogu toliko oslanjati na poštenje ljudi,šta mogu uraditi kad tako kupujem stvari a da moj novac ostane zaštićen?
Situacija je sljedeća.
Trebao bih nešto kupiti,što bi trebalo doći poštom,nešto na sistemu pika,samo se ne radi preko toga.
Dakle,kako svi prodavači žele,ja prvo moram novac uplatiti u poštu ili banku,pa onda očekivati stvar koju sam kupio.
Mislim da su prevare po tom pitanju vrlo moguće,ja uplatim novac i čekam tu stvar godinama.Ako ikada i dođe.
Kako se ne mogu toliko oslanjati na poštenje ljudi,šta mogu uraditi kad tako kupujem stvari a da moj novac ostane zaštićen?
- Sanchez22
#3716 Re: Prevaranti na PIK-u
[Posebno su mi zanimljivi tipovi koji traze da im se uplati avans.Nakon toga stigne ti artikal u roku 20-30 dana,dok im dodje s amazona,ebay.a i sl.
Sta bi s onim likom koji je uplatio 2500 KM unaprijed,da li je dobio masinu
Coutinho,tesko da se moze zastititi novac.Saljes nekome novac bez ikakve prisile i ugovora.Sad koliko nasa policija uzima u razmatranje chat na takvim stranicama ukoliko te izrade,to ti ne bi znao reci
Sta bi s onim likom koji je uplatio 2500 KM unaprijed,da li je dobio masinu
Coutinho,tesko da se moze zastititi novac.Saljes nekome novac bez ikakve prisile i ugovora.Sad koliko nasa policija uzima u razmatranje chat na takvim stranicama ukoliko te izrade,to ti ne bi znao reci
- Skeptic604
#3717 Re: Pik problem
Pouzece ili uplata uzivo,iz ruke u ruku.Ja na trecu opciju ne pristajem...Cautinho wrote:Evo jednog pravog pitanja,pošto uvijek govorite da postavljam glupa pitanja.
Situacija je sljedeća.
-
Lopov-eliminator
#3718 Re: Prevaranti na PIK-u
Sto se tice ovih sa stripovima mislim da su cisti. Znate, ako neko ima dosta serijskih transakcija s nekim ne mora bas uvijek znaciti da je prevarant. Treba razmotriti i tip artikala koji su predmet trgovine. Recimo stripovi se cesto kupuju po vise komada. Takodjer, postoji dosta ljudi koji su kolekcionari i dali bi puno love za strip.
-
Lopov-eliminator
#3719 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja licno se ne bih usudio s njim raditi na daljinu, ima 3 negativna dojma na koja bas i nije dao neke konkretne odgovore, sto cee reci da mu nije stalo, a da mu je stalo do toga barem bi odgovorio konkretno jer sve to citaju i drugi koji navrate na njrgov profil.zippoo87 wrote:pozdrav
je li neko mozda trgovao sa ovim likom na pikukontao sam kupiti mobitel od njega ali onda sam malo pogledao transakcije i vidim da ima par istih ljudih sa kojima je trgovao ,kao oni kupovali od njega a on od njihCode: Select all
http://www.pik.ba/profil/muzaferkokan
djeluje mi malo sumnjivo a i vecina transakcija je skrivena a najgore je sto bi kupovoa preko brze poste,mada kada sam ga pitao,da li bi poslao i da mogu pogledati mobitel,kaze da bi poslao tako
-
zippoo87
#3720 Re: Prevaranti na PIK-u
odustao sam ja od ovog...ili je prevarnat ili je prvarant u pokusaju,uglavno ovaj nije "cist"Lopov-eliminator wrote:Ja licno se ne bih usudio s njim raditi na daljinu, ima 3 negativna dojma na koja bas i nije dao neke konkretne odgovore, sto cee reci da mu nije stalo, a da mu je stalo do toga barem bi odgovorio konkretno jer sve to citaju i drugi koji navrate na njrgov profil.zippoo87 wrote:pozdrav
je li neko mozda trgovao sa ovim likom na pikukontao sam kupiti mobitel od njega ali onda sam malo pogledao transakcije i vidim da ima par istih ljudih sa kojima je trgovao ,kao oni kupovali od njega a on od njihCode: Select all
http://www.pik.ba/profil/muzaferkokan
eto neka se i drugi pripaze,ako bi sta kupovali od njega...ne znam samo da li da prijavim account ?
- propalismo
#3721 Re: Prevaranti na PIK-u
@zippoo87 Ne znam za sta da ga prijavis?Nije te prevario
E jedino ako ti je profil sumnjiv a to vjeruj ne pije mnogo vode 
- drugtito2011
#3722 Re: Prevaranti na PIK-u
Kako da dodjem do osobe koja me kontaktirala na PIK-u preko maila. Poslao sam mu 3 maila nakon toga ali nema odgovora.
- Truba
#3723 Re: Prevaranti na PIK-u
negdje u porukama ima njegov e mail
ako ti je prvu poruku poslao s e maila
ako ti je prvu poruku poslao s e maila
- captainjack
#3724 Re: Prevaranti na PIK-u
Prije 15 dana javi mi se neki lik hoce da kupi kopacke sa mog profilaa u vrijednosti od 50 KM. Inace on je iz brckog pa sma mu morao poslati postom mada je on rekao da ce platiti i postarinu. I ja mu uracunam 8 KM postarine na tu glavnu cijenu. Prodje 5 dana od kad sma mu poslao i ja nista ne dobivam, odem sutra dan u postu i oni mi govore da je paket stigao i da ga niko nije preuzeo, al pakaet mora stajati 5 dana u posti u brckom ako opet niko ne preuzme vraca se nazad. Ja odmah kontaktiram doticnog gospodina kojem sam poslao no on ne odgovara ni na kakve pozive. I sta cu morao sam cekati da mi se vrati nazad pakat al mene sad zanima dal ja mogu ista poduzeti protiv ovog debila ili mu samo mataer jebat preko pika. Ne mogu mu ni los dojam ostaviti ni nista, nisu to velike pare al dok je paket bio u brckom mene je jedno 5 ljudi pitalo za kopacke a one nisu bile kod mene. Al et i ja poletio 
- propalismo
#3725 Re: Prevaranti na PIK-u
@captainjack Ti si napravio pocetnicke greske
Kao prvo nisi zahtjevao od kupca da ti klikne na Kupi Artikal prije nego isti i posaljes.Da ti je kliknuo na Kupi Artikal ti bi mu sada mogao ostaviti negativan dojam i upozoriti ostale potencijalne prodavace sta ih moze snaci ako saradjuju sa doticnim.Kao drugo slao si mu na obraz
a ne znas ga.Trebao si mu traziti da ti prvo uplati na racun u banci 58km pa onda mu posaljes kopacke a on neka dize artikal iz poste kada mu je cejf
Platio si sebi skolu 8km za drugi put.Sada mozes da mu prijavis profil i da ga podijelis sa nama ovde pa da znamo ko je prevarant