RUSIJA

Post Reply
haos1

#3701 Re: RUSIJA

Post by haos1 »

[url=httphttp://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04 ... th-quarter]Ekonomisti Vladimira Putina čine čuda, Rusiju je nemoguće uzdrmati sankcijama[/url]
Ugledno američko ekonomsko izdanje Bloomberg donosi analizu postupnog ekonomskog oporavka Rusije i poteza Putinovih ekonomista koji su do toga doveli, ističući prije svega uspješne mjere koje je poduzela guvernerka Središnje banke Rusije, Elvira Nabiulina.
Trenutno poboljšavanje pokazatelja ruske ekonomije treba biti dovoljno da Zapad shvati da ekonomske sankcije nemaju nikakvo veće djelovanje na Rusiju i da njoj ne prijeti „skora propast“, koju su joj mnogi ne tako davno prognozirali.
Analitičar izdanja ističe da se prošlog tjedna količina deviznih rezervi Središnje banke Rusije prvi put uvećala od travnja prošle godine. To govori da je razdoblje panike izazvane naglim padom cijene nafte već postalo prošlost za rusku ekonomiju. Osim toga, rubalj se postupno stabilizira, i to ne samo zbog nedavnog povećanja cijene nafte, nego i zato što je Središnja banka RF umanjila obveznu kamatnu stopu s ekstremnih 17% na 14%. Time se Rusija pretvorila u dosta privlačno mjesto za operacije s deviznim aktivima.
U analizi se navodi i da se Rusija tijekom 2014. oslobodila velikog broja državnih obveznica SAD-a te da ih sada ima manje nego Irska, Turska ili Singapur.
Govoreći o ljudima koji vode rusku ekonomiju, izdanje piše da su uspjeli savladati krizu tržišnim putem: „U vrlo teškoj situaciji uspjeli su izbjeći velike greške i sačuvati otvoreni karakter ruske ekonomije“. Rusija je ostala „velika tržišna ekonomija“ koja se ne može uništiti pomoću nekoliko ograničavajućih mjera, zaključuje analitičar izdanja Bloomberg.
Europski pokušaji neuspješni, Rusija i ove godine 4. marta posluje bez problema sa čak i većim uspjehom :-)
In some ways, the sanctions have had the desired effect. But in others, notably the energy trade, they have failed, and in fact it could be argued they have backfired, by hurting the businesses that do business with Russia. Moreover, the sanctions have further isolated Russia from Europe and drawn it closer to alternative energy partners, namely Turkey and China.
e moji rusofobi, rusija će biti posljednje počivalište europe i amerike.
Last edited by haos1 on 02/04/2015 20:29, edited 1 time in total.
Hajvan

#3702 Re: RUSIJA

Post by Hajvan »

a što se ne odselite u Rusiju, majku vašu??

vrttite se majci vašoj!

mater vas zove!!!

koja zaluđenost, tito i kardelju dragi.

tito bi vama par vaspitnih - nammah.

Aljo vas pustio da laprdate šta hocete..
tako ne bi mogli u mjcici picici rusijici!
Avetinho

#3703 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

haos1 wrote:
Valjda su rusofobi zato rusofobi. Ne daj boze nikom takve nesrece kao sto je zivot pod Ruskom cizmom.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3704 Re: RUSIJA

Post by Domaci izdajnik »

Umro Barak Obama. Nakon 10 godina upita on Boga da ga pusti da posjeti Zemlju, da vidi u kakvom je stanju Amerika sada. Pusti ga Bog. Dolazi Obama u New York, ulazi u bar, naručuje pivo i pita konobara što misli o tome kakva im je sada država, o problemima koje ima. Konobar se začudi i reče: - Koji problemi? - Pa, znaš, Irak, Afganistan, Sirija, Ukrajina ... - To je sve riješeno. Sad je tamo mir i sve je naše. - A Evropa, Afrika, Bliski Istok? Konobar izvadi ispod pulta mali globus i zavrti ga ponosno: - Gospodine, mi smo sada Carstvo, cijeli svijet je naš. Obama radostan, ponosan i zadovoljan, ispi ono pivo do dna, pa reče konobaru: - Hvala ti, prijatelju! Koliko sam dužan? - Jednu rublju i dvadeset kopejki.

:mrgreen: :P
Challenger__

#3705 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

:lol:
Domaci izdajnik

#3706 Re: RUSIJA

Image
Hajvan

#3707 Re: RUSIJA

Post by Hajvan »

prema ponuđenim slikama lako se da zakljucit da su rusofili istovremeno i ljubitelji lika i djela V. Šešelja i D. Mihajlovića.
pici wrote:Image

druže vlado našhe rodno cveće
cela srbija za tobom se kreće

Image

bombardujte mamicu vam mrsku
ja u hagu imam kablovsku
animals

#3708 Re: RUSIJA

Post by animals »

Tacno se zna ko je za Ruse a ko za zapad..
Dabogda Srbija bila Ruska drzava, pa ti lajavi opet bjezao u Hrvatsku :D
Domaci izdajnik

#3709 Re: RUSIJA

Ma joj, nisam ti ja za Rusiju zagrižen, nego eto volim da kontriram....to mi u prirodi :) A nikad nisam bježao iz HR.... :?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3710 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Lajavikrelac wrote:Umro Barak Obama. Nakon 10 godina upita on Boga da ga pusti da posjeti Zemlju, da vidi u kakvom je stanju Amerika sada. Pusti ga Bog. Dolazi Obama u New York, ulazi u bar, naručuje pivo i pita konobara što misli o tome kakva im je sada država, o problemima koje ima. Konobar se začudi i reče: - Koji problemi? - Pa, znaš, Irak, Afganistan, Sirija, Ukrajina ... - To je sve riješeno. Sad je tamo mir i sve je naše. - A Evropa, Afrika, Bliski Istok? Konobar izvadi ispod pulta mali globus i zavrti ga ponosno: - Gospodine, mi smo sada Carstvo, cijeli svijet je naš. Obama radostan, ponosan i zadovoljan, ispi ono pivo do dna, pa reče konobaru: - Hvala ti, prijatelju! Koliko sam dužan? - Jednu rublju i dvadeset kopejki.

:thumbup: :lol:

P.S. Gledam Krv na snijegu :wink:
Domaci izdajnik

#3711 Re: RUSIJA

Odličan dokumentarac :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3712 Re: RUSIJA

Post by pici »

jeba ga ovaj zadnji sudija :mrgreen:
pici

#3713 Re: RUSIJA

Post by pici »

Lajavikrelac wrote:Umro Barak Obama. Nakon 10 godina upita on Boga da ga pusti da posjeti Zemlju, da vidi u kakvom je stanju Amerika sada. Pusti ga Bog. Dolazi Obama u New York, ulazi u bar, naručuje pivo i pita konobara što misli o tome kakva im je sada država, o problemima koje ima. Konobar se začudi i reče: - Koji problemi? - Pa, znaš, Irak, Afganistan, Sirija, Ukrajina ... - To je sve riješeno. Sad je tamo mir i sve je naše. - A Evropa, Afrika, Bliski Istok? Konobar izvadi ispod pulta mali globus i zavrti ga ponosno: - Gospodine, mi smo sada Carstvo, cijeli svijet je naš. Obama radostan, ponosan i zadovoljan, ispi ono pivo do dna, pa reče konobaru: - Hvala ti, prijatelju! Koliko sam dužan? - Jednu rublju i dvadeset kopejki.

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3714 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Lajavikrelac wrote:Odličan dokumentarac :thumbup:
Stravican :thumbup:

Hvala na preporuci kume. Inace sam veliki fan HRT dokumentarnog programa, mada zna poprilicno da zaljulja palubu na jednu stranu :wink:
pici

#3715 Re: RUSIJA

Post by pici »

vidjaj kHumašina...ako ako, samo da mlada ne zaplati... :mrgreen:
Stoner

#3716 Re: RUSIJA

Post by Stoner »

haos1 wrote:[url=httphttp://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04 ... th-quarter]Ekonomisti Vladimira Putina čine čuda, Rusiju je nemoguće uzdrmati sankcijama[/url]
Ugledno američko ekonomsko izdanje Bloomberg donosi analizu postupnog ekonomskog oporavka Rusije i poteza Putinovih ekonomista koji su do toga doveli, ističući prije svega uspješne mjere koje je poduzela guvernerka Središnje banke Rusije, Elvira Nabiulina.
Trenutno poboljšavanje pokazatelja ruske ekonomije treba biti dovoljno da Zapad shvati da ekonomske sankcije nemaju nikakvo veće djelovanje na Rusiju i da njoj ne prijeti „skora propast“, koju su joj mnogi ne tako davno prognozirali.
Analitičar izdanja ističe da se prošlog tjedna količina deviznih rezervi Središnje banke Rusije prvi put uvećala od travnja prošle godine. To govori da je razdoblje panike izazvane naglim padom cijene nafte već postalo prošlost za rusku ekonomiju. Osim toga, rubalj se postupno stabilizira, i to ne samo zbog nedavnog povećanja cijene nafte, nego i zato što je Središnja banka RF umanjila obveznu kamatnu stopu s ekstremnih 17% na 14%. Time se Rusija pretvorila u dosta privlačno mjesto za operacije s deviznim aktivima.
U analizi se navodi i da se Rusija tijekom 2014. oslobodila velikog broja državnih obveznica SAD-a te da ih sada ima manje nego Irska, Turska ili Singapur.
Govoreći o ljudima koji vode rusku ekonomiju, izdanje piše da su uspjeli savladati krizu tržišnim putem: „U vrlo teškoj situaciji uspjeli su izbjeći velike greške i sačuvati otvoreni karakter ruske ekonomije“. Rusija je ostala „velika tržišna ekonomija“ koja se ne može uništiti pomoću nekoliko ograničavajućih mjera, zaključuje analitičar izdanja Bloomberg.
Europski pokušaji neuspješni, Rusija i ove godine 4. marta posluje bez problema sa čak i većim uspjehom :-)
In some ways, the sanctions have had the desired effect. But in others, notably the energy trade, they have failed, and in fact it could be argued they have backfired, by hurting the businesses that do business with Russia. Moreover, the sanctions have further isolated Russia from Europe and drawn it closer to alternative energy partners, namely Turkey and China.
:lol: :lol:

Jao koja gomila sranja. :D
Domaci izdajnik

#3717 Re: RUSIJA

Na usluzi kolega :) dokumentarac je vrh, malo više prozapadno obojen ali izuzetan materijalom i pričama :thumbup:
haos1

#3718 Re: RUSIJA

Post by haos1 »

Stoner wrote:
haos1 wrote:[url=httphttp://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04 ... th-quarter]Ekonomisti Vladimira Putina čine čuda, Rusiju je nemoguće uzdrmati sankcijama[/url]
:lol: :lol:

Jao koja gomila sranja. :D
Da je ovaj tekst tek gomila sranja i da nema veze sa realnošću Rusija bi odavno popustila na Krimu, a ne bi pokrenula i pitanje ruske etničke manjine u baltičkim državama. A ni pedlja ne daju, eto toliko je jak pritisak na Rusiju kao državu. Može Zapad ucjenjivati tajkune, ali Rusiju kao čitavu državu ne mogu, ogromna je, alternativa ima posvuda, Indija, Kina, Latinoamerika, skoro čitav svijet.
Stoner

#3719 Re: RUSIJA

Post by Stoner »

Naravno. Jel i vrijednost ruske valute porasla? :D
5 0 5

#3720 Re: RUSIJA

Post by 5 0 5 »

tek su godinu na krimu. kad je srbija izdrzala 5, izdrzat ce i rusija. svi se mogu krmati neko vrijeme, ali na kraju popuste svi.
haos1

#3721 Re: RUSIJA

Post by haos1 »

Stoner wrote:Naravno. Jel i vrijednost ruske valute porasla? :D
sada je 1$ = 57₽. ali eto, ti imas neke druge vijesti, rusija je bankrotirala i predala se. opet poređenje jedne srbijice sa rusijom, koja prostire od turske pa sve do japana.
pici

#3722 Re: RUSIJA

Post by pici »

Image

svi smo mi putin...
5 0 5

#3723 Re: RUSIJA

Post by 5 0 5 »

haos1 wrote:
Stoner wrote:Naravno. Jel i vrijednost ruske valute porasla? :D
sada je 1$ = 57₽. ali eto, ti imas neke druge vijesti, rusija je bankrotirala i predala se. opet poređenje jedne srbijice sa rusijom, koja prostire od turske pa sve do japana.
sto ste fascinirani ruskom velicinom? pa nije cuna? ionako je 95% bijeda.
haos1

#3724 Re: RUSIJA

Post by haos1 »

sto iphone pored jeftinih kineski modela i land rover pored domace lade.. prestiz vise ne predstavlja skupocjena roba sa zapada, kad to sve imaju kinezi i rusi 50 puta jeftinije. rusija ima privredu pa ne mora uvozit to.
5 0 5

#3725 Re: RUSIJA

Post by 5 0 5 »

haos1 wrote:sto iphone pored jeftinih kineski modela i land rover pored domace lade.. prestiz vise ne predstavlja skupocjena roba sa zapada, kad to sve imaju kinezi i rusi 50 puta jeftinije. rusija ima privredu pa ne moraju oni uvozit to.
koliko sam ja vidio, rusi, oni mega-bogati, najvise vole pare trositi u londonu. penthousi, balovi, hoteli, limuzine. bilo je neki dan na bbc-ju gdje ruski borkeri kazu da rus u londonu potrosi u prosjeku milion i po funti godisnje. (nemoj me hvatati za cifru, zaboravio sam, ali mislim da je tu negdje).
Post Reply