Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
N.N. wrote:Raja, kakav je Beko konvektor, ima li ko iskustva sa njima!? Treba jbga malo za dogrijavanja dok ne dodje grijanje, a vala i nakon sezone sto bude onih dana.
Do 150 KM je cijena, prihvatljiva
Šura kupio, ne žali se. Vjerujem da je ok ako nije za primarno grijanje nego povremeno dogrijavanje.
Kod mene su Atlantic Altis al sam ja plaćao po 239KM 2kW snage. Imaš i one jeftinije bez digitalnog termostata. Vjerujem da ti je izvan budžeta al evo kod mene par godina rade bez problema, isključio sam gradsko grijanje.
Ja bih izbjegavao Bosch jedino, crknu brzo.
Par stvari što me zanima ... vodim malca sad na tekmu.
1. Koliko ranije treba doći ba stadion?
2. Može li se dvojni c unijeti? Ili bilo kakva tečnost što nije u flaši?
3. Može li se išta od grickalica unijeti? I šta?
4. Na kartama su numerisana sjedišta ... je li se to pika ili ne?
5. Je li normalno mogu stare novine ponijeti - za pod guzicu?
N.N. wrote:Raja, kakav je Beko konvektor, ima li ko iskustva sa njima!? Treba jbga malo za dogrijavanja dok ne dodje grijanje, a vala i nakon sezone sto bude onih dana.
Šura kupio, ne žali se. Vjerujem da je ok ako nije za primarno grijanje nego povremeno dogrijavanje.
Kod mene su Atlantic Altis al sam ja plaćao po 239KM 2kW snage. Imaš i one jeftinije bez digitalnog termostata. Vjerujem da ti je izvan budžeta al evo kod mene par godina rade bez problema, isključio sam gradsko grijanje.
Hvalaaa.
Za dogrijavanja treba.
A pitam za Beko jer jedini imaju ove nogice i tockice, jer necu ga na zid postavljati vec malo vozikati gdje zatreba
A uzeo bih Atlantic samo da imaju ovo sto trazim. Gdje sam god gledao, samo zidni.
Bosch i Bingo, bjezanija dakle...haahahah
Svakako hvala
Uzmi Atlanic, Vaillant ili neku bolju marku, jebo Beko.
Ja sam prvi kupio 2012, u FIS-u marke Mastas, evo jos dere. Imam jos jedan kupljen 2013, i jedan 2016 (Mastas je samo kasnije promjenio ime). Turski, tada placani oko 250-260KM, jedan je bio nesto nakon par dana prestao raditi (problem bio do utikaca, ali stari odnjeo da FIS napravi, iako je i on znao). Svi deru bez problema, kombinujemo sa nasim centralnim grijanjem, ali ih zadnje zime bas koristili haos, manje lozili. Tako da pogledaj i u FISu.
Na poslu sam ima Vaillant, i razlika u odnosu na ove turske Mastas je sto se temperatura mogla "finije", "ugladjenije" stimati, puno vise onih nivoa, ne znam kako da objasnim. Mislim neprimjetno dok obadva ne koristis. Ali i razlika u cijenu je bila haman 70% konvektora.
Atlantic imam u wc-u u kuci, onaj uski kao stalak za peskire i dere isto od 2012, samo treba redovno na njemu fitler cistiti (sapirati pod vodom). Te filtere nemaju ovi regularni konvektori.
Last edited by clio_dci120 on 09/10/2019 18:22, edited 1 time in total.
evo ja imam jedan boschov,on najvise i radi,4 godine,nije jos crko
E ovako, ja kao neko od zanata da vam "reknem", imam invertor,konvektor, uljni ridijator, kvarcnu grijalicu..od svega navedenog najbolji je Invertor klima pa uljni ridijator pa konvektor pa kvarcna grijalica...pa eto ako vam je sta pomoglo
Casual's wrote:Jel ima neka razlika između ovih Tesla, Vivax, Fox inverter klima od 700, pa ovih Samsung, Beko od 1000 KM? Osim marketinga naravno
Najvjerovatnije da ima ali ako se umjereno koristi sve mogu dugo trajati. Za stalno grijanje ili hladjenje ono bukvalno 24 sata ipak se preporucuju skuplji modeli tipa Fuji, Daikin ili Mitsubishi .
Ja do iduceg ljeta planiram ubacit Fujitsu 12ku, oko 1200KM je ona plus montaza, najefikasnija je za tu cijenu koliko sam nasao. I prebacit se na grijanje klimom a konvektori nek stoje kao alternativa
U startu inverter klima je skuplja i to odbija ljude ali dugorocno se isplati plus kvalitet grijanja je nemjerljiv sa ostalim vidovima . Vecina njih ima viseslojne filtere zraka tako da imate osjecaj kao da ste negdje na moru u sred Jula
tap3ah75 wrote:Par stvari što me zanima ... vodim malca sad na tekmu.
1. Koliko ranije treba doći ba stadion?
2. Može li se dvojni c unijeti? Ili bilo kakva tečnost što nije u flaši?
3. Može li se išta od grickalica unijeti? I šta?
4. Na kartama su numerisana sjedišta ... je li se to pika ili ne?
5. Je li normalno mogu stare novine ponijeti - za pod guzicu?
1. Posto nije velika navala, sat do sat i po.
2. Ne. Bar dosad to nije bio slucaj.
3. Ne znam.
4. Ne.
5. Da, cak je i pozeljno.
PS.
Ako ti malac ima vise do sedam godina, i za njega treba karta.
Throttle wrote:Ja do iduceg ljeta planiram ubacit Fujitsu 12ku, oko 1200KM je ona plus montaza, najefikasnija je za tu cijenu koliko sam nasao. I prebacit se na grijanje klimom a konvektori nek stoje kao alternativa
Ulazim u petu sezonu grijanja na invertere. Nema isplatnijeg grijanja ako govorimo alternativi JP Grijanje. Neces pogrijesiti sa Daikinom sigurno jer ovi nasi u Zenici slabo ko prodaje i servisira Fujitsu da je ovlasten. Ja od pocetka preferiram Fujitsu
tacno,jos prve zime,dijete ubacilo cd u konvektor,nesto zasmrdilo,nosio na reklamaciju,nisam u prvi mah znao šta je bilo u pitanju,kad sam ga otvorio imam šta i viditi
Ali problem invertera je sto moze jednu jedinicu instalirati negdje na centralno mjesto, pa moraju biti otvorena sva vrata...konvektor moze imati svaka soba plus privatnost sa zatvorenim vratima, kome treba to. Troskovi idu mnogo vise ako se stavlja vise jedinica...
Konvektor svakako vise trosi od invertera, inverter je isplativiji.
Ne znam na kojem principu radi, ali nedavno sam cuo od druga da planira u kucu ugraditi neku Mitsibushi toplotnu pumpu, navodno 20.000KM
Toplotna pumpa je dobra,.. ali skupa investicija.
Sistem toplotne pumpe je sličan kao kod invertera, samo što se uglavnom koristi sistem zrak/voda.
COP je oko 4, dakle za potrošen KW električne energije dobiješ 4 KW toplote.
Najefikasnija je ako se uradi podno grijanje, pa sistem radi sa nižom temperaturom vode.
Ali treba računati i vrijeme otplate, a ono je dugooo,.. vjerovatno sistem prije crkne nego što se otplati,... uz naše cijene električne energije.
U zemljama gdje je električna energija skupa a država uz to daje subvencije za grijanje toplotnom pumpom, .sistem je OK.