SDP
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#36976 Re: SDP
Koje se tačno afere spominju kada je Nikšić u pitanju?
ako si prava ljevica i ako si već izabran u vlast, onda ni pod razno ne smiješ dozvoliti da ti iko živ spominje afere lične prirode , tj zapošljavanje žene u elektroprivredu, zeta u telekom i tako redom. a sdp-ovcu su ovde učinili nedopustivu grešku i raja je to skontala. da ne spominjem koliko su se digli ovi vodeći, tako da nisu dalje gledali do ispred svog nosa. ulizivačka politika je kulminirala u sdp-u u ove četiri godine i to je surova istina. poslaničke plate sdp-ovaca su samom politikom stranke trebale biti prepolovljene, pa da narod vidi da oni nisu kao drugi. pa ako je ustavna promjena i promjena plate i ako se to ne može uraditi, onda brate otvori svoj račun i odredi minimalnu platu koju sdp poslanik može imati (2-2500, +garant žena ima negdje milju-milju ipo i sasvim normalno za jedan sasvim ugodan život bez ikakvog straha), sve preko ide na poseban račun koji će se odgovarajućom politikom nakon 4 godine prebaciti kome je najpotrebnije. hipotetički ako svaki mjesec sdpovci odvoje od svojih plata (državni i federalni parlament+kantonalna skupština) 20 000 maraka (ovo je neka minimalna suma, po meni bi trebala biti veća) dobije se haman milion maraka uštede i onda evo narode bujrum mi uštedili, crno na bijelo.
ja lično za sdp glasam od 2004 i nadam se nekim boljim vremenima. neke druge altenrative nemam, kada sam vidio u svojoj opštini ko se sve mota oko ovog df-a, sve mi je jasno bilo na šta bi to moglo izaći
ako si prava ljevica i ako si već izabran u vlast, onda ni pod razno ne smiješ dozvoliti da ti iko živ spominje afere lične prirode , tj zapošljavanje žene u elektroprivredu, zeta u telekom i tako redom. a sdp-ovcu su ovde učinili nedopustivu grešku i raja je to skontala. da ne spominjem koliko su se digli ovi vodeći, tako da nisu dalje gledali do ispred svog nosa. ulizivačka politika je kulminirala u sdp-u u ove četiri godine i to je surova istina. poslaničke plate sdp-ovaca su samom politikom stranke trebale biti prepolovljene, pa da narod vidi da oni nisu kao drugi. pa ako je ustavna promjena i promjena plate i ako se to ne može uraditi, onda brate otvori svoj račun i odredi minimalnu platu koju sdp poslanik može imati (2-2500, +garant žena ima negdje milju-milju ipo i sasvim normalno za jedan sasvim ugodan život bez ikakvog straha), sve preko ide na poseban račun koji će se odgovarajućom politikom nakon 4 godine prebaciti kome je najpotrebnije. hipotetički ako svaki mjesec sdpovci odvoje od svojih plata (državni i federalni parlament+kantonalna skupština) 20 000 maraka (ovo je neka minimalna suma, po meni bi trebala biti veća) dobije se haman milion maraka uštede i onda evo narode bujrum mi uštedili, crno na bijelo.
ja lično za sdp glasam od 2004 i nadam se nekim boljim vremenima. neke druge altenrative nemam, kada sam vidio u svojoj opštini ko se sve mota oko ovog df-a, sve mi je jasno bilo na šta bi to moglo izaći
- cadburry
#36977 Re: SDP
madner wrote:Puno različitih vizija. SDP ima još uvijek komperativne prednosti nad svim drugim strankama. Ima i minuse, no plusevi su znatno veći. Prioritet je ujediniti ljevicu, dok još postoji prozor i šansa za taj potez.
- mirsek
#36978 Re: SDP
Ovo je bit.Freamon Lester wrote:Stvari su dosta komplikovane.
SDP krstari izmedju socijalne i nacionalne ideologije od izbora 2006. godine. Mnogi smatraju da je ovo teski poraz SDP-a, a ustvari oni su ostali na svojoj bazi iz 2006. godine.
Prica oko Komsica je privukla u stranku ljude kojima su nacionalna pitanja ispred socijalnih i to je privuklo dodatni broj glasaca, medjutim SDP nikad nece imati kapacitet za ustavne reforme sve dok SDA ima 20-30%. I to je valjda jasno pticama na grani da nema potpisa nicega bez SDA jer ce goriti drzava.
SDP se upravo zgadio svojim iskrenim biracima pimlajuci na nekom gradjanskom nacionalizmu, pricom o Bosancima - a kada je dosao popis usutili se isto zadnji picici.
SDP je porazen davno. Jer SDP nema medju radnicima (iako ce pametni ljudi primjetiti da u ovoj drzavi nema radnika) i SDP nema sta da trazi na nacionalnim pitanjima. SDP je trebao raditi na uslovima rada, obratiti paznju na ljude koji rade na crno, na sindikate, na sve one ljude koji su srz jedne takve ideje o socijalnoj drzavi.
SDP kako se udaljio (iako ce opet pametni ljudi primjetiti da nikad i nije bio na tom kursu) od radnika i okrenuo nacionalnim pitanjima izgubio je prepoznatljivost, a kad dodju izbori ljudi ce se uvijek odluciti za SDA.
Ja kao neko ko im daje glas redovno ove izbore nisam cuo niti jednog njihovog kandidata. Jednostavno nisu dosli do mojih usiju, a pazljivo sam pratio kampanju. Pogotovo ovi sa kantonalnih listi. Jednostavno se nisu ni trudili.
Ovo su zadnji izbori na kojima sam glasao za SDP ukoliko ljudi kao sto su Mirsad Mesic, Damir Hadzic, Nermin Niksic, Elvedin "znaci" Grabovica i jos mnostvo drugih koji veze nemaju sa socijaldemokratijom nikakve veze.
Isto tako, ocekujem da Zlatko Lagumdzija se povuce jer je on direktno odgovoran za ovo stanje u kojem se nalazi SDP. Jer je upravo on napunio i dopustio da se stranka napuni raznim uhljebljivacima koji ce jahati na nacionalizmu umjesto na socijaldemokratiji.
I iskreno ocekujem od SDP-a da od mase inteligentnih ljudi konacno odabere najpametnije umjesto najgrlatijih.
Ne mozes glumiti radnicku partiju a po nepotizmu ti uzor SDA.
SDA ima mogucnost za taj luksuz, SDP nema i to je sva bit gubljenja glasova.
SDP nije imao strpljenja i odmah je poceo trpati kadrove na sve moguce i nemoguce pozicije i to kadrove blago receno sumnjive kvalitete a SDA jedva docekala da ih medijski poprati mada se ovi bilmezi i nisu nesto krili.
Last edited by mirsek on 17/10/2014 00:25, edited 1 time in total.
- emigrazione
#36979 Re: SDP
Jel' se ne smije baviti kriminalom i nepotizmom i biti supak, ili se za to ne smije znati...ako si prava ljevica i ako si već izabran u vlast, onda ni pod razno ne smiješ dozvoliti da ti iko živ spominje afere lične prirode , tj zapošljavanje žene u elektroprivredu, zeta u telekom i tako redom. a sdp-ovcu su ovde učinili nedopustivu grešku i raja je to skontala
opet je do raje i naroda
- NewCity
#36980 Re: SDP
Bilo koja prica da se otvori uvijek se vrte ista imena, zar nema drugih i novih imena? Zar nema clanova i simpatizera koji su obrazovani, pametni, koji su postovani u svojim sredinama?
Vratiti povjerenje u SDP, povjerenje u Program i ideju ljevice, mogu samo ljudi koji nemaju hipoteke iza sebe. Koji su bili tu, bez obzira na status izbora.
Zaista ne razumijem, sta ce se promijeniti ako isti ljudi koji su bili u rukovodstvu i uz isto, danas, juce....sad dobiju neke druge funkcije.
Vratiti povjerenje u SDP, povjerenje u Program i ideju ljevice, mogu samo ljudi koji nemaju hipoteke iza sebe. Koji su bili tu, bez obzira na status izbora.
Zaista ne razumijem, sta ce se promijeniti ako isti ljudi koji su bili u rukovodstvu i uz isto, danas, juce....sad dobiju neke druge funkcije.
- Admir_1984
#36981 Re: SDP
ne smije se nikako desitiemigrazione wrote:Jel' se ne smije baviti kriminalom i nepotizmom i biti supak, ili se za to ne smije znati...ako si prava ljevica i ako si već izabran u vlast, onda ni pod razno ne smiješ dozvoliti da ti iko živ spominje afere lične prirode , tj zapošljavanje žene u elektroprivredu, zeta u telekom i tako redom. a sdp-ovcu su ovde učinili nedopustivu grešku i raja je to skontala
opet je do raje i naroda
- AlfaKentaur
#36982 Re: SDP
tandmand wrote:Ako zelimo da SDP postane evropska, moderna i demokratska stranka ljevice, onda bez obzira na personalne promjene u rukovodstvu treba raskrstiti sa dosadasnjom demagogijom. Treba se probuditi i pogledati istini u oci.
Nema vise Jugoslavije, Tita, bratstva i jedinstva. Mnogi Bosnjaci sve vise i vise to dozivljavaju kao atak na identitet bez kojeg im nema opstanka. Pa gdje su ti gradjani, braca iz "bratstva", jedinstvena BiH iz "jedinstva". Na teritoriji RS_a i Zapadne Hercegovine tog jednostavno nema. Sta ce misliti vecina jednog naroda kojem nudis ideale iz proslosti, bacas mu prasinu u oci, dok mu je jedina drzava koju ima de facto podijeljena i oteta. Za "bratsvo i jedinstvo" i "prije svega bosanstvo" je potrebno najmanje dvoje a mi samo imamo dio nekadasnjih Muslimana.
Budimo iskreni i priznajmo da ideja socijaldemokratije je zivjela samo tamo gdje su Bosnjaci vecina.
Neka zivi i dalje ali bez jugoslavenskih iluzija. Ako neko zeli istinsku bosnjacku socijademokratsku partiju evropskog tipa, pa zasto ne? Nema se vremena cekati na evolucijske promjene ka socijaldemokratiji u ostala dva naroda na teritoriji gdje predstavljaju vecinu.
K tome treba dodati da je sva ova demagogija kod SDP_a sluzila kao jedna dobra fasada za otimacinu i korupciju.
Kada ideoloska podloga potice iz propale drzave i propalih medjunacionalnih odnosa,
tada nema moralne obaveze da se nesto radi po pitanju iste, jer kako ce raditi na necemu sto je proslost i ne ovisi od njih.
Moze li SDP vratiti Jugoslaviju? Ne moze, bez onih koji su je i rusili: Hrvatska i Srbija.
Moze li SDP vratiti Socijalizam? Ne moze. Dakle SDP je jedna stranka koja ideoloski ne nudi buducnost, zato ne rade na tome, te se imaju vremena posvetiti korupciji, otimacini, nepotizmu i kombinatorici.
Vrijeme je da Bosnjaci prestanu nosati Titove slike i mahati zastavom Socijalisticke BiH.
- mirsek
#36983 Re: SDP
Naravno da u svakoj stranci ima nepotizma, problem je sto je u SDP-u bila stihijska, krkanska i amaterski odradjena.emigrazione wrote:Jel' se ne smije baviti kriminalom i nepotizmom i biti supak, ili se za to ne smije znati...ako si prava ljevica i ako si već izabran u vlast, onda ni pod razno ne smiješ dozvoliti da ti iko živ spominje afere lične prirode , tj zapošljavanje žene u elektroprivredu, zeta u telekom i tako redom. a sdp-ovcu su ovde učinili nedopustivu grešku i raja je to skontala
opet je do raje i naroda
Ako neko ima rezultate u svm radu, po meni neka i zaposli nekoga svog AKO taj neko ima znanje i kvalitet za tu funkciju.
Necemo se praviti nevinasca.
AL PRVO DAJ POZITIVAN REZULTAT SVOGA RADA.
Last edited by mirsek on 17/10/2014 00:38, edited 1 time in total.
-
Allicia
#36984 Re: SDP
Kao sto to predsjednik rece " Nisam kapetan Costa Concordie, ali smo dozivjeli brodolom"
interesantna izjava.
-
mali_balon
#36985 Re: SDP
PA svugdje u svijetu je cilj zaposljavanje svojih, svugdje u svijetu uvijek je predizborna kampanja, sve je to normalno, to je primarna svrha svih stranaka, ali u normalnom svijetu te stranek urade nesta i za narod, malo zamazu narodu oci nekim pogodnostima, nekim rezovima u svojim redovima itd itd .... A kod nas nisu bili ni zasjeli na vlast kako treba vec se znalo gdje ce koga uljebiti i na tom je SDP stao a narod ga popusi
-
racionalista
#36986 Re: SDP
SDP će uvijek nositi stigmu komunističkog sistema, i uvijek će biti tog nekog jugonostalgičarskog šmeka u njihovim redovima.
- Admir_1984
#36987 Re: SDP
kod nas je drugačije. sdp iza sebe nema ni džamiju, ni crkvu, ni hodžu, ni popa, ni tursku, ni hrvatsku, ni srbiju, ni rat, ni šehide, ni invalide i šta ti ja znam. da bi opstali na vlasti moraju biti 5x bolji od ovih koje godinama kritikuju, a oni su se nažalost u velikoj mjeri utopili, a realno su imali priliku da pokažu u dosta stavri da su drugačiji od sda i szbih bagre.mali_balon wrote:PA svugdje u svijetu je cilj zaposljavanje svojih, svugdje u svijetu uvijek je predizborna kampanja, sve je to normalno, to je primarna svrha svih stranaka, ali u normalnom svijetu te stranek urade nesta i za narod, malo zamazu narodu oci nekim pogodnostima, nekim rezovima u svojim redovima itd itd .... A kod nas nisu bili ni zasjeli na vlast kako treba vec se znalo gdje ce koga uljebiti i na tom je SDP stao a narod ga popusi
realno sdp ne možeš svrstati u isti koš sa sda mafijom, za ove četiri godine neke stvari su dosta dobro odradili, ali su kako kažem pali na običnim, a narodu itekako važnim stvarima
- Man of steel
#36988 Re: SDP
Evo baš gledam ova imena iz vrha stranke i onako na prvu mi nije jasno kako je ova stranka uopšte i došla na vlast
Ako će već birati od ovih kandidata nekog ko će zamjeniti srolju, meni se ističu dva imena, prvi je Denis Bećirović a drugi Damir Hadžić.
Prvi je pisac knjige "Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini za vrijeme avnojevske Jugoslavije (1945-1953)" što samo po sebi mnogo govori o potencijalima ovog kandidata da čvakne glasove sa svih strana, dok drugi Damir Hadžić i pored toga što ga smatra najvećom lopinom u SDP-u vjerovatno je ujedno i najsposobniji čovjek u toj skupini mediokreta.
Ako će već birati od ovih kandidata nekog ko će zamjeniti srolju, meni se ističu dva imena, prvi je Denis Bećirović a drugi Damir Hadžić.
Prvi je pisac knjige "Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini za vrijeme avnojevske Jugoslavije (1945-1953)" što samo po sebi mnogo govori o potencijalima ovog kandidata da čvakne glasove sa svih strana, dok drugi Damir Hadžić i pored toga što ga smatra najvećom lopinom u SDP-u vjerovatno je ujedno i najsposobniji čovjek u toj skupini mediokreta.
Last edited by Man of steel on 17/10/2014 00:50, edited 1 time in total.
- Freamon Lester
#36989 Re: SDP
Da, ali ako se reklamiras da si pametniji od ovih "seljaka" iz SDA i da si posteniji od nji, onda brate barem zaposli jednog pametnog. A ne vrsiti uhljebljavanja porodicnih poluidiota. U tom je problem. Za razliku od SDA, ljudi od SDP-a su uvijek ocekivali vise jer su se upravo sami takvim predstavljali.mali_balon wrote:PA svugdje u svijetu je cilj zaposljavanje svojih, svugdje u svijetu uvijek je predizborna kampanja, sve je to normalno, to je primarna svrha svih stranaka, ali u normalnom svijetu te stranek urade nesta i za narod, malo zamazu narodu oci nekim pogodnostima, nekim rezovima u svojim redovima itd itd .... A kod nas nisu bili ni zasjeli na vlast kako treba vec se znalo gdje ce koga uljebiti i na tom je SDP stao a narod ga popusi
Meni je apsolutno normalno cuti da SDA zaposlila nekog svog, navikao od njih na to, ali SDP kad je to poceo raditi, a onda se bolid Mirsad Mesic jos javno pohvalio da je zaposlio kcerku uz aminovanje stranackih kolega jednostavno je previse.
Normalno da ce biti i treba da bude. Stranka koja je nastala iz Saveza komunista i treba da se ponosi svojom prosloscu, uz naravno ogradu negativnosti iz onog sistema.racionalista wrote:SDP će uvijek nositi stigmu komunističkog sistema, i uvijek će biti tog nekog jugonostalgičarskog šmeka u njihovim redovima.
- mirsek
#36990 Re: SDP
Tako nekako.mali_balon wrote:PA svugdje u svijetu je cilj zaposljavanje svojih, svugdje u svijetu uvijek je predizborna kampanja, sve je to normalno, to je primarna svrha svih stranaka, ali u normalnom svijetu te stranek urade nesta i za narod, malo zamazu narodu oci nekim pogodnostima, nekim rezovima u svojim redovima itd itd .... A kod nas nisu bili ni zasjeli na vlast kako treba vec se znalo gdje ce koga uljebiti i na tom je SDP stao a narod ga popusi
Nisu ni poceli da ostvaruju neke pozitivne rezultate svoje vladavine a raspucalo se na sve strane da se uvali od blize, dalje rodbine kao i ljubavnica.
Pa koliki debil mozes biti da to radis ako si na izborima 2010. pobjedu odnio bas zato sto je narodu bilo preko glave nepotizma i korupcije raje iz dzemata sa autima od 100 000 KM koji im je kupio babo na funkciji , fini, pobozni, dzuma musliman.
- General War
#36991 Re: SDP
A ovi drugi?...ciji smek oni podsjecaju?racionalista wrote:SDP će uvijek nositi stigmu komunističkog sistema, i uvijek će biti tog nekog jugonostalgičarskog šmeka u njihovim redovima.
Ovaj SDP nema veze sa titom i komunizmom.
- Ridjobrki
#36992 Re: SDP
Još jedan isprazni Zlajizam.Allicia wrote:Kao sto to predsjednik rece " Nisam kapetan Costa Concordie, ali smo dozivjeli brodolom"interesantna izjava.
To je kao da za nekog lika kažeš "Nije Schumacher ali je u komi". Pusti glupavo poređenje sa Schumijem - lik je u jebenoj komi.
- Freamon Lester
#36993 Re: SDP
Recu ja otvoreno. Ovi drugi su nasljednici NDH, cica Draze i regrutne sluzbe Handzar divizije. I sto je najludje jos se ponose sa tim.General War wrote:A ovi drugi?...ciji smek oni podsjecaju?racionalista wrote:SDP će uvijek nositi stigmu komunističkog sistema, i uvijek će biti tog nekog jugonostalgičarskog šmeka u njihovim redovima.
Ovaj SDP nema veze sa titom i komunizmom.
Medjutim doce i taj dan kao sto sam i danas Nikolica vidio da hvali partizane, a svog cica Drazu mora ostaviti u unutrasnjem dzepu...
- emigrazione
#36994 Re: SDP
Pa i Tito bi prije glasao za SDA nego za ove sto mu slike nosaju okolo
- mirsek
#36995 Re: SDP
Opet stara garda.Man of steel wrote:Evo baš gledam ova imena iz vrha stranke i onako na prvu mi nije jasno kako je ova stranka uopšte i došla na vlast![]()
Prvi je pisac knjige "Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini za vrijeme avnojevske Jugoslavije (1945-1953)" što samo po sebi mnogo govori o potencijalnima ovog kandidata da čvakne glasove sa svih strana, dok drugi Damir Hadžić i pored toga što ga smatra najvećom lopinom u SDP-u vjerovatno je ujedno i najsposobniji čovjek u toj skupini mediokreta.
Lagumov ucenik.
Zar mislis da SDP-u treba lagumov klon vec pun ne sa orasima u dzepovima nego sa kamionom oraha u dzepovima.
DAJTE LJUDI DRMNITE SE MALO.
OVDJE TREBA REINSTALACIJA SISTEMA OD NULE I PROVJERA SVIH KADROVA OD OSNOVNH ORGANIZACIJA A TI ODMAH REKET AHBABA DA SPOMENES.
Jel navijas da SDP propadne aj priznaj ?
- Goldenhand
#36996 Re: SDP
Ironično je to što SDA radi po principu SKOJa.emigrazione wrote:Pa i Tito bi prije glasao za SDA nego za ove sto mu slike nosaju okolo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#36997 Re: SDP
Jesu spekulacije...ali eto
. Ali stvarno ako se za mjesto predsjednika misle kandidovati Hadzic, Niksic, Lipovaca
Daj zakljucajte vrata, i ugasite svijetlo...dakle raspad stranke. Ovi jos gori od Zlatka jbt.
To nisu reforme i napredak, to je samo prekomponovanje u vrhu.
Ako zelite istinske promjene, koje bi dugorocno proizvele okrupljavanje lijevih stranaka, novo predsjednistvo, dakle 99%novih ljudi tu, i naravno novi predsjednik. Osoba koja nije u dosadasnjim semama, raznim postavama i frakcijama.
Sve drugo je 'dzaba krecite'. Jer sa Niksicem, Hadzicem, a narociti Lipovacom, stranka ce da ide jos nize.
Daj zakljucajte vrata, i ugasite svijetlo...dakle raspad stranke. Ovi jos gori od Zlatka jbt.
To nisu reforme i napredak, to je samo prekomponovanje u vrhu.
Ako zelite istinske promjene, koje bi dugorocno proizvele okrupljavanje lijevih stranaka, novo predsjednistvo, dakle 99%novih ljudi tu, i naravno novi predsjednik. Osoba koja nije u dosadasnjim semama, raznim postavama i frakcijama.
Sve drugo je 'dzaba krecite'. Jer sa Niksicem, Hadzicem, a narociti Lipovacom, stranka ce da ide jos nize.
-
racionalista
#36998 Re: SDP
Što se tiče SDP-a, ovdje pogotovo mislim na ovaj Sarajevski ogranak tu nema popravke budite sigurni. Sva ideja i plan se svodi na to da Zlatko ode i povede dijelove "stare" garde. Sve to stoji, ali onda dolazi pitanje ko će ih zamijeniti???
Ako vi mislite da su njihovi "forumovci" nešto drugačiji onda ste se puno zahebali. Pa podmladak SDP-a je gori od ovih starijih likova. Ta skupina ljudi u 90% slučajeva kopira Zlatkovo ponašanje, lebde u nekom mmeđuprostoru između komunizma i socijaldemokratskog elitizma. Svi bi oni da budu "guzonjini sinovi" iz pjesme Zabranjenog pušenja tj. daj nam socijalizma al da mi budemo elita.
Ako vi mislite da su njihovi "forumovci" nešto drugačiji onda ste se puno zahebali. Pa podmladak SDP-a je gori od ovih starijih likova. Ta skupina ljudi u 90% slučajeva kopira Zlatkovo ponašanje, lebde u nekom mmeđuprostoru između komunizma i socijaldemokratskog elitizma. Svi bi oni da budu "guzonjini sinovi" iz pjesme Zabranjenog pušenja tj. daj nam socijalizma al da mi budemo elita.
- mirsek
#36999 Re: SDP
Goldenhand wrote:Ironično je to što SDA radi po principu SKOJa.emigrazione wrote:Pa i Tito bi prije glasao za SDA nego za ove sto mu slike nosaju okolo
Jbg. pola dzematlija ili predsjednika vakufa bili uzorni komunisti u doba Tita.
Samo se presvuklo i malo cesce pocelo ici u dzamiju.
- Freamon Lester
#37000 Re: SDP
Forum je inficiran uhljebljivacima i to sam se svojim ocima uvjerio u vise razlicitih gradova. Nema tu niti pameti niti sposobnosti, a sto je najgore nemaju niti volje da rade pa da nadomjeste nedostatke pameti i sposobnosti.racionalista wrote:Što se tiče SDP-a, ovdje pogotovo mislim na ovaj Sarajevski ogranak tu nema popravke budite sigurni. Sva ideja i plan se svodi na to da Zlatko ode i povede dijelove "stare" garde. Sve to stoji, ali onda dolazi pitanje ko će ih zamijeniti???
Ako vi mislite da su njihovi "forumovci" nešto drugačiji onda ste se puno zahebali. Pa podmladak SDP-a je gori od ovih starijih likova. Ta skupina ljudi u 90% slučajeva kopira Zlatkovo ponašanje, lebde u nekom mmeđuprostoru između komunizma i socijaldemokratskog elitizma. Svi bi oni da budu "guzonjini sinovi" iz pjesme Zabranjenog pušenja tj. daj nam socijalizma al da mi budemo elita. Nema tu popravke što se tiče SDP-a.
FOM trebaju raspustiti kao organizaciju za svoje dobro.