Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Guadalajara

#36951 Re: Zeničani

Post by Guadalajara »

clio_dci120 wrote:
Kazu da je ona velika zelja pojedinih clanova zelenih...Znam i imena :D

Ali eto, dok nismo popricali nisam znao da je zavrsila metalurski faks, tako da se ipak razlikuje od klasicnih kurava i sponzorusa.
sto ne radi u zeljezari ? :mrgreen:
clio_dci120

#36952 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Politika i spozne, dvije stvari koje idu jedno sa drugim. To bas ide u potpunosti zajedno.
Joj, znao sam jednu sto vam je preCednika iz Ze i mog bivseg ass., sada profu, vrtila oko prsta. A joj kad se sjetim poruka koje mi je pokazivala. Hahaha. :lol:
clio_dci120

#36953 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Guadalajara wrote:
clio_dci120 wrote:
Kazu da je ona velika zelja pojedinih clanova zelenih...Znam i imena :D

Ali eto, dok nismo popricali nisam znao da je zavrsila metalurski faks, tako da se ipak razlikuje od klasicnih kurava i sponzorusa.
sto ne radi u zeljezari ? :mrgreen:
Imao sam jednu curu sto je studirala metalurgiju, ali je bila neki smjer u vezi sa hemijom. Fakat samo se hemijom bave. Pretpostavka mi je da je taj smjer zavrsila, pa radi u apoteci. Hemijom su potkovaniji od farmaceuta, tako se hvale makar. A znam i da su non stop bili u labaratoriji.
Guadalajara

#36954 Re: Zeničani

Post by Guadalajara »

Sestra mi je farmaceut i bez drzavnog strucnog ispita i certifikata mislim da se ne moze raditi u apoteci. Mozda je u ZDK neki drugi zakon ali u Sarajevu treba da se ide 6 mjeseci za tehnicare i godinu dana za VSS. A na staziranju radi se u galenskom laboratoriju, zavodu za zdravstvu, domu zdravlja, apotekama, hitnoj pomoci...Ne znam da li uopste mogu hemicari polagati taj strucni ispit...
Guadalajara

#36955 Re: Zeničani

Post by Guadalajara »

Ove moje bivse kolege i poznanici sa PMF-a rade uglavnom u hemijskim fabrikama(proizvodnji) kao inzinjeri hemije...Sjecam se da su dosta dolazili vanjski saradnici iz firmi sa TK.
Guadalajara

#36956 Re: Zeničani

Post by Guadalajara »

clio_dci120 wrote:Hemijom su potkovaniji od farmaceuta, tako se hvale makar. A znam i da su non stop bili u labaratoriji.
Jeste hvale se, ali mislim da ne mogu raditi kao farmaceuti vec kao inzinjeri hemije.

Inzinjerska hemija ≠ farmacija

gdje je potrebno dobro poznavati ove medicinske/zdravstvene oblasti...

Kakve veze ima hemija sa prvom pomoci, zavodom za zdravstvo, domovima zdravlja, galenskim laboratorijama ?
Tempo
ZeModerator

#36957 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Guadalajara wrote:
clio_dci120 wrote:Hemijom su potkovaniji od farmaceuta, tako se hvale makar. A znam i da su non stop bili u labaratoriji.
Jeste hvale se, ali mislim da ne mogu raditi kao farmaceuti vec kao inzinjeri hemije.

zbog cega mislis da dizelasu mozes objasniti tako elementarne stvari?
Guadalajara

#36958 Re: Zeničani

Post by Guadalajara »

Tempo wrote:
Guadalajara wrote:

zbog cega mislis da dizelasu mozes objasniti tako elementarne stvari?
:-D

Evo pise ovdje Bgm...

http://www.farmaceutskakomora.com.ba/vi ... riteri/93/

I ja sam mislio pa kako sta...cuj ne mogu hemicari otvortii apoteku...pa bolje znaju hemiju ovo ono...kad tamo pise u pravilniku samo Magistri farmacije...

Mozda je ona zavrsina srednju medicinsku skolu pa radi kao tehnicar... :roll:

https://medicinska-skola.com/
Guadalajara

#36959 Re: Zeničani

Post by Guadalajara »

Mislim da je prije rata bio zakon da cak mogu i doktori medicine otvoriti apoteku, pa su poslije to podijelili da farmaceutima ne otimaju posao.
Ako je mogao doktor medicine raditi kao farmaceut, zasto onda nije bilo moguce da farmaceut radi kao doktor....Tako da su zakon izmijenili...
Tempo
ZeModerator

#36960 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Guadalajara wrote:Mislim da je prije rata bio zakon da cak mogu i doktori medicine otvoriti apoteku, pa su poslije to podijelili da farmaceutima ne otimaju posao.
Ako je mogao doktor medicine raditi kao farmaceut, zasto onda nije bilo moguce da farmaceut radi kao doktor....Tako da su zakon izmijenili...

jebo te zivot... ko nas je kleo nije dangubio.
Guadalajara

#36961 Re: Zeničani

Post by Guadalajara »

Istetovirana :(

cafirka....

fuuuj...povracam....

Image
macchiato

#36962 Re: Zeničani

Post by macchiato »

Jel' to ta kojoj se slijeva kafa niz šoljicu? :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36963 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Cestitke za fotografa :D

@dizelas- ok su ti te plinadzije za osnovne stvari tipa zamjena filtera. Na komplikovanijim se gube, majstori su im mladi pravo. Proslu subotu izgleda kao da nisu radili :hm: navucena im je bila ona roletna.
moet-perignon

#36964 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

ne mogu da se otmem dojmu da na ovom podforumu dominiraju uglavnom muskarci. osjecam se kao kad se dzematska klika skupi u jedan dugacki red na manifestaciji Lastavica i fotka za Dnevni avaz.
dajte malo ozbiljnije teme, nije zivot dzemat.

nego, kad ce se onaj tunel otvoriti?
clio_dci120

#36965 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Guadalajara wrote:Mislim da je prije rata bio zakon da cak mogu i doktori medicine otvoriti apoteku, pa su poslije to podijelili da farmaceutima ne otimaju posao.
Ma no hard feelings...ne znam cemu pet postova sa tvoje strane na ovu temu!? Nisam ja u tim vodama da se razumijem u to, niti sam rekao da tvrdim da mogu raditi.
Ja svakako kao prosjecna musterija vise volim da me usluzuju ovakve mace, nego kakva magistrica farmacije. Kod ove odem uzeti andol ili kafetin, za ozbiljnije stvari ima apoteka Farmacija (u Zenici, a imate i u SCC-u), oni imaju potkovane radnice kada treba kupiti sta mimo recepta na svoju ruku.
Svakako, sada sse pojavom travnickih farmacetskih fakulteta srozalo to zvanje magistra farmacije, uostalom kao i dosta drugih zanimanja za koja se moze kupiti diploma. Nazalost...
Casual's

#36966 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Jest Smajo nafuro ove iz Stranjana. :D
Kralj Tvrtko I.

#36967 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Prave se ludi.
Bezveze i sebe i nas dovode u situaciju da opet nemamo mogučnost isplate plate...
Ljudi im dali mogučnost da rade i dalje, samo u drugim jamama...al neće oni iz vrlo poznatih razloga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#36968 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Dodao je i kako rudari više ne mogu graditi vile i zgrade nadležnima

:bih:
channel10

#36969 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Kralj Tvrtko I. wrote:Prave se ludi.
Bezveze i sebe i nas dovode u situaciju da opet nemamo mogučnost isplate plate...
Ljudi im dali mogučnost da rade i dalje, samo u drugim jamama...al neće oni iz vrlo poznatih razloga.
Zato ih i zatvaraju. Zatvorice i rudnik Zenica jer i oni stvaraju velike gubitke. Rudnik Zenica je jedan od najgorih u koncernu.
clio_dci120

#36970 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Casual's wrote:Jest Smajo nafuro ove iz Stranjana. :D
Edina znam licno, znam da je oduvijek vas kadar, ali jedan od rijetkih casnih i postenih ljudi. I nije hinja kao vecina zelenih, stavise on je jedan rijetki izuzetak. Odlican pravnik, odlican momak i sigurno ce pokusati napraviti kompromis, izmedju naredjenja koja je dobio i dobrobiti rudara, siguran sam u to.
clio_dci120

#36971 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

_BataZiv_0809 wrote:Dodao je i kako rudari više ne mogu graditi vile i zgrade nadležnima

:bih:
Sto nisu imenovali ko je i kada napravio vilu!?
Bolje da su uzeli nekog strucnog, pa da udje u problematiku cijene tone uglja koju placaju EP-u i cijene koja je dostatna da se ne prave gubici, naknada koje diretkori sebi isplacuju, kao i visine placa u upravi, namnozenog stranackog kadra. Ali i ne ocekujem to od njih kada ih predvodi Smlato, vozac kedija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#36972 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Joj ja tebe, bas oni hoce struku :-) tu samo prolaze "strucnjaci" opce prakse koji se u sve razumiju, a kakve obilato propagiras :D
channel10

#36973 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Nema vise ulazaka u problematiku. Davno su "ulazili" i davno im je objasnjeno gdje su problemi. Ali sta ces, nas ljakse misli da je najpametniji i da moze musti druge koliko on hoce i da moze raditi sta hoce i dokle on hoce.

E upravo su im pokazali sta se radi sa takvima. Ne treba ti veci dokaz koliki su to idioti, kad im se kaze da ostaju na poslu samo mjenjaju "rupu" iz koje se kopati i jok, budala nece. Treba im sad podijeliti otkaze, pa neka se zale Nailovoj materi. Sa ovakvim budalama ce imati problema i u drugim jamama, kad ih prebace i ako ih prebace. Zato treba po kratkom postupku, pa neka ide glumiti mangupa specijalnoj policiji.
Kralj Tvrtko I.

#36974 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

To je to.
I ja sam prije 4 godine, nakon nesrece u Raspotočju, prebačen na Staru jamu. I super mi je. Još sam i napredovao u poslu.
N.N.

#36975 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Raja, kakav je Beko konvektor, ima li ko iskustva sa njima!? Treba jbga malo za dogrijavanja dok ne dodje grijanje, a vala i nakon sezone sto bude onih dana.
Do 150 KM je cijena, prihvatljiva :-D
Post Reply