Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#36926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

seln wrote:
kmirsad wrote:Značka... dobio sam je i ja... Ne znam, je li za članove od 2008, poslali mi poštom iz Sarajeva-...a nisam nikakv istaknutiji član stranke
Nesto kao spomenica '41.
:lol: :lol: :lol: :lol:
jefff

#36928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Sta se usro? Nece mu niko uzet vlast najmanje za 4. Godine.
seln

#36929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

jefff wrote:Sta se usro? Nece mu niko uzet vlast najmanje za 4. Godine.
Osim ako ne bude nekih "spontanih" demonstracija....
spontane k'o pobacaj.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Bancho wrote:Sabina1 samo prenosi ono sto cuje na kafi sa Gratzom i Zuhricem...nema tu neke pameti, niti je treba ozbiljno shvatati.
Zato je "kolegij predsjednistva NS " Kojovic-Forto-Cudic i Pozder vanserijski dobro obavio svoj posao , ukupno imaju 22 inicijative (stara fabrika propisa napisala sve Zakone i Amandmane) a ponovo se uhljebili , koalirali s Konakovicem i sjebali i ono malo nade da ce ovom gradu sutra biti bolje , prihvatili sve Marjanoviceve zahtjeve kod "pristupanja IGG-a NS-u" , s obzirom da su i sa SBB koalicija nemaju nikakvih problema da istu spuste na nize nivoe pa da pljunu i po pokojnom Goranu Cengicu jer je po Goranu na tematskoj sjednici jedino vise pljuvao SBB u odnosu na SDA........svi mi znamo da u tom Kolegiju nema nikakve pameti a to smo nazalost prekasno shvatili i gradjani ce to papreno skupo platiti jer ih ozbiljno shvataju...
Last edited by sabina1 on 17/12/2018 14:53, edited 1 time in total.
JThomas

#36931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

spontani pobačaj stvarno postoji, a demonstracije kod nas ne... :mrgreen:
Bancho

#36932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

sabina1 wrote:
Zato je "kolegij predsjednistva NS " Kojovic-Forto-Cudic i Pozder vanserijski dobro obavio svoj posao , ukupno imaju 22 inicijative (stara fabrika propisa napisala sve Zakone i Amandmane) a ponovo se uhljebili , koalirali s Konakovicem i sjebali i ono malo nade da ce ovom gradu sutra biti bolje , prihvatili sve Marjanoviceve zahtjeve kod "pristupanja IGG-a NS-u" , s obzirom da su i sa SBB koalicija nemaju nikakvih problema da istu spuste na nize nivoe pa da pljunu i po pokojnom Goranu Cengicu jer je po Goranu na tematskoj sjednici jedino vise pljuvao SBB u odnosu na SDA........svi mi znamo da u tom Kolegiju nema nikakve pameti a to smo nazalost prekasno shvatili i gradjani ce to papreno skupo platiti jer ih ozbiljno shvataju...
NS je imala dvije opcije ostati i dalje opozicija ili napokon uhvatiti bar dio vlasti i pokazati da li su stvarno sposobni za neke vece stvari. Da su ostali opozicija moj glas nikad vise ne bi dobili, jer je sramota da i nakon deset godina i dalje glume opoziciju radi nekih ideala. Politika nije crno/bijelo, politika je siva gdje kompromisi i kalkulacije igraju veliku ulogu. Ako taj kompromis znaci da se udje u koaliciju sa Konakovicem i SBB-o, sto ce prouzrokovati da SDA bagra izgubi vecinu, ja sa tim nemam problema i u potpunosti shvatam njihovu odluku. Trazili smo promjene, medjutim opet ne valja...kandidati su ovakvi onakvi, a jos ni funkcije nisu preuzeli. Na kraju krajeva, ako ova vlada ne uspije, sigurno krivica nece biti samo NS vec svih sest stranaka, mada sam ja uvjeren da ce uz dosta turbulencija ova vlada izgurati cetiri godine.
Sto se tice Marijanovica, ja ga takodjer " ne mirisem" i iskreno nije mi bio jasan njegov dolazak u stranku. Covjek je ambiciozan i vjerujem da ce u bliskoj buducnosti tipovati na mjesto predsjednika NS. Ako se to desi, NS bi mogla otici vrlo cudnim putem.
Kod Gratza je najveci problem sto on u svojoj glavi misli da NS pocinje i zavrsava sa njim.
Hakiz

#36933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Opet...

Samo da nije bilo te priče o promjeni političke paradigme.

Hajde ti meni lijepo objasni kako da ti vjerujem kada uđeš u koaliciju sa odmentnutim SDA "podmlatkom".

Je li ono Muhammed rekao, dajte mi dijete do 7. godine, poslije ga vodite. Dijete je već indoktrinirano bez nade za oporavak.

A Konaković je političko djetinjstvo, do 7. godine i duže, proveo u SDA.

Uostalom nema veze, kada krenu zabijanja noževa u leđa biće interesantno gledati.

Nego, praktično, ako čita neko ovo iz nove graniture, može li se u KS-u promijneti radno vrijeme službi, da rade dvokratno, recimo od 9-14 i od 16-19, ili slično, tako da ljudi ne moraju uzimati izlaz sa posla.

Novi primjer je poziv ljudima da upraviteljima daju na uvid vlasništvo nad stanom u zgradi u kojoj taj upravitel uprav(ite)lja. Dakle, samo da upravitelju odnese papir da ga ovaj vidi, vlasnik stana mora izaći sa posla. Jer gospoda i dame upraviteljske rade sa strankama samo 3 ili 4 sata dnevno, prijepodne ili oko podne, i, naravno, ne rade subotom. Kako su upravitelji stvar kantona, to ovi novi vladari to mogu riješiti jednim članom zakona o radu uravitelja. Pa i druge kantonalne službe, pa vidjeti op(št)ćinske, a prokušati i sa bankama, što da ne...

Takve, praktične svakodnevne stvari meni bi bili razlog za glasanje za nekoga u narednim mandatima bez obzira na razne afere koje će se sigurno pojaviti. Jer, sebičan sam, interesuje me moj mali svakodnevni život da ide što bezbolnije, a istorijske stvari ostavljam istoriji.
Hakiz

#36934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kluz franjo wrote:Kolega Hakiz,
dovoljno ste dugo na ovoj temi da znate da ja volim o konkretnim i provjerljivim stvarima pisati.
"Naprđivanja" sa kojekakvim jeffftinim forumskim maystorima ne spadaju u moj opus.

Ukratko, biram o čemu i sa kim diskutujem.
Pozdrav
Kolega kluz franjo,

Nisam doveo u vezu Vas i maystora, ako se to iz mog pisanja može pročitati, slučajno je.

Samo kažem da je evidentno da je Vaše pojavljivanje na ovoj temi u posljednjih skoro pola godine, možda malo manje, osjetno rjeđe i čak i sadržajno nešto drugačije nego prije nekoliko mjeseci, možda godinu.

Bilježim se s štovanjem.

Srdačno Vaš,

Hakiz
JThomas

#36935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

to za kiflu i sda je jasno svakome ko protiv sda nije od marta ove godine. nema se tu šta posebno elaborirati ko baš ne pamti kao zlatna ribica (namjerno ili slučajno), to je tako. pravo je pitanje samo šta je sad bolje, odnosno šta je manje zlo. ovoj koaliciji će suditi konkretna djela i hoće li uspjeti išta popraviti u svakodnevnom životu građanina ili neće.
Hakiz

#36936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Zato u drugom dijelu napisah, kao neko ko više nema iluzija, daj mi da što lakše živim, a ti koaliraj s kim hoćeš.
kluz franjo

#36937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hakiz wrote: Kolega kluz franjo,
...
Samo kažem da je evidentno da je Vaše pojavljivanje na ovoj temi u posljednjih skoro pola godine, možda malo manje, osjetno rjeđe i čak i sadržajno nešto drugačije nego prije nekoliko mjeseci, možda godinu.
...
Kolega Hakiz,
opet ste "samozatajni". :wink:
Nisam se nikad vodio sopstvenim forumskim statistikama, tako da ne znam koliko se frekventno i kada "javljam za riječ".
Isto tako mi nije najjasnije šta je "sadržajno nešto drugačije" u mom pojavljivanju.
Ako može konkretnije. Stvarno ne znam na šta mislite.
Pozdrav
Hakiz

#36938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Kao što sam nekoliko puta spomenuo,Vaše pisanje i pisanje kolegice sabina1 najviše cijenim na ovoj temi. Tako da mi nisu promakle sitne promjene.

Ali nema veze, možda umišljam.
zippoo87

#36939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

pa odgovorio ti je covjek par postova povis
i ja to govorim...nema se sa kim vise ovdje kvalitetno diskutovati...samo idu podmetanja,spinovanja,neka licna izivljavanja i obicna nagadjanja
od izbora i objavljivanja prvih rezultata,na temu su se "sjatili" udarnici drugih stranaka i pucaju iz svih oruzja...a sa navijacima se ne raspravlja,moze se jedino tuci...a tuce nema na forumu :D
jefff

#36940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Bancho wrote:
sabina1 wrote:
NS je imala dvije opcije ostati i dalje opozicija ili napokon uhvatiti bar dio vlasti i pokazati da li su stvarno sposobni za neke vece stvari. Da su ostali opozicija moj glas nikad vise ne bi dobili, jer je sramota da i nakon deset godina i dalje glume opoziciju radi nekih ideala. Politika nije crno/bijelo, politika je siva gdje kompromisi i kalkulacije igraju veliku ulogu. Ako taj kompromis znaci da se udje u koaliciju sa Konakovicem i SBB-o, sto ce prouzrokovati da SDA bagra izgubi vecinu, ja sa tim nemam problema i u potpunosti shvatam njihovu odluku. Trazili smo promjene, medjutim opet ne valja...kandidati su ovakvi onakvi, a jos ni funkcije nisu preuzeli. Na kraju krajeva, ako ova vlada ne uspije, sigurno krivica nece biti samo NS vec svih sest stranaka, mada sam ja uvjeren da ce uz dosta turbulencija ova vlada izgurati cetiri godine.
Sto se tice Marijanovica, ja ga takodjer " ne mirisem" i iskreno nije mi bio jasan njegov dolazak u stranku. Covjek je ambiciozan i vjerujem da ce u bliskoj buducnosti tipovati na mjesto predsjednika NS. Ako se to desi, NS bi mogla otici vrlo cudnim putem.
Kod Gratza je najveci problem sto on u svojoj glavi misli da NS pocinje i zavrsava sa njim.
Ako sam ja vas dobro razumio vi ne dozvoljavate bilo kakvu mogucnost kritike NS poglavito iz redova clanstva.
Hakiz

#36941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote:pa odgovorio ti je covjek par postova povis
i ja to govorim...nema se sa kim vise ovdje kvalitetno diskutovati...samo idu podmetanja,spinovanja,neka licna izivljavanja i obicna nagadjanja
od izbora i objavljivanja prvih rezultata,na temu su se "sjatili" udarnici drugih stranaka i pucaju iz svih oruzja...a sa navijacima se ne raspravlja,moze se jedino tuci...a tuce nema na forumu :D
Jedno je Peđa u pravu, i ja sam to nekoliko stranica ranije napisao, a i još neki.

Sačekajmo 100 dana, pa onda.
starisalko

#36942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Bancho wrote:
sabina1 wrote:
Kod Gratza je najveci problem sto on u svojoj glavi misli da NS pocinje i zavrsava sa njim.[/quote]
Sto prepusti pedji mjesto ako tako misli
Maystor

#36943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Hakiz wrote:
zippoo87 wrote:pa odgovorio ti je covjek par postova povis
Jedno je Peđa u pravu, i ja sam to nekoliko stranica ranije napisao, a i još neki.

Sačekajmo 100 dana, pa onda.
100 dana ćemo čekati za ocjenu rada vlade. Ovo sad ih zajebavamo za principe kojima su se vodili u pregovorima, kao i izbor "kadra". Pozdrav travničkim diplomcima :D
Maystor

#36944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

zippoo87 wrote: i jedna tuzna vijest...prekucer nas je iznenada napustio nas Dzenan Moralic,clan gracanickog OO i clan u GO NSa
na dzenazi su bili i Forto,Nasiha,Vreto,Karadzin
https://www.nasastranka.ba/nasa-stranka ... ali/16391/
Mislim da sam upoznao Dženana krajem 90tih. Je li njegov otac bio vlasnik neke građevinske firme u Gračanici?
kmirsad

#36945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

jefff wrote:
Ako sam ja vas dobro razumio vi ne dozvoljavate bilo kakvu mogucnost kritike NS poglavito iz redova clanstva.
Mislim da nisi dobro razumio. Niko ne kritikuje žešče i argumentovanije NS od njenog članstva, posebno onog najodanijeg. Samo što to oni, za razliku od ovih drugih, rade bez popljuvizma i u dobroj namjeri. Vrlo specifično članstvo ima NS.
Hakiz

#36946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Takorekuć vanzemaljsko, neljudsko...

Hajde, kmirsade, da ima pljuvanja po NS-u na ovoj temi, ima, ali da je članstvo drugačije od članstva drugih partija, nije. Niste sa druge planete, sa Zemlje ste, svugdje ima i dobrih i loših ljudi, karijerista i idealista itd.
Maystor

#36947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Na ovoj temi je jedno piskaralo iz gusinjskog tabora koristilo procenat u odnosu na broj registrovanih glasača, da "dokaže" nešto. Pa hajde da se poigramo brojevima: u KS je registrovano 417852 birača. Edin Forto je dobio 3428 glasova. To je tačno nula zarez osamdesetdva posto. Ne može čovjek koji je osvojio 0,82% glasova bit premijer. Ne može bit ministar prostornog uređenja kiseljački alumni. Mislim, kod nas sve može, ali očekivati od takve ekipe da napravi nešto, je svojevrsna dijagnoza.
zippoo87

#36948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Maystor wrote:
zippoo87 wrote: i jedna tuzna vijest...prekucer nas je iznenada napustio nas Dzenan Moralic,clan gracanickog OO i clan u GO NSa
na dzenazi su bili i Forto,Nasiha,Vreto,Karadzin
https://www.nasastranka.ba/nasa-stranka ... ali/16391/
Mislim da sam upoznao Dženana krajem 90tih. Je li njegov otac bio vlasnik neke građevinske firme u Gračanici?
jeste...
umrli su mu i otac i mati
sabina1

#36949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Ne znam sta je gore , sto SDA zutilo i samozvano "glasilo" izvrce Nasu stranku ruglu ili sto su standardi Nase stranke preko noci postali ono cime ih licemjerni Faktor samara :
https://faktor.ba/vijest/upute-clanstvu ... -cv-/15348
starisalko wrote: Sto prepusti pedji mjesto ako tako misli
Pa Gratz je svojim odstupanjem htio nekako "šuknuti" Pedzi ali Pedza ga je raskrinkao
sabina1

#36950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Bancho wrote:
sabina1 wrote:

....prilikom glasanja za novu vladu gospodina Hitlera u januaru 1933 , njemacki socijaldemokrati su objavili kako su imali odgovornost ka glasacima da se formira vlada i da ne ostanu u opoziciji i da zele da se konacno nesto promijeni , komunisti su uzaludno bacali kamenice...
Locked