Sto imam osjecaj da mu je proslo kroz glavu faul trazit
NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- tuzlak1212
-
kakavdanakneiskustvu
-
°u°
#36928 Re: NBA - National Basketball Association
kakavdanakneiskustvu wrote:http://sportklub.rs/Kosarka/NBA/a261641 ... didat.html
Ima i duži video rasprave
-
kakavdanakneiskustvu
#36929 Re: NBA - National Basketball Association
Rockets' Chris Paul out at least 2 weeks for hamstring injury
-
kakavdanakneiskustvu
- insaneinthebrain
- KB9
#36932 Re: NBA - National Basketball Association
kolko glupo svega mi, sramota je za ovo dobit iskljucenje
-
kakavdanakneiskustvu
- JThomas
#36934 Re: NBA - National Basketball Association
a kad je već kod toga, koliko god da je "zastario" okafor može igrati puno više nego što igra. ne može me niko ubijediti da je neiskoristiv u tolikoj mjeri.
-
Melbourne_Australia
#36935 Re: NBA - National Basketball Association
Sinoc gledao Denver...Znaci dugo vecu divljacku ekipu nisam gledao..Sutaju nakon 5 sekundi napada, Murray uzme loptu i to bi bilo to...Jokic mlatara rukama kao ni jedan igrac u NBA , lik je malo reci iritantan...Od zemlje se ne moze odvojiti..NBA je postao cirkus, kakvi igraci uzimaju danas pare , to nije humano...Znaci bukvalno ne znam jeli Denver 3 ili 4 napada odbranio u cijelo tekmi...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36936 Re: NBA - National Basketball Association
A komentator sinoć kaže kako su LAC ekipa koja igra najbrže napade ove sezone, dok je Denver 4. najsporija ekipa po tom pitanjuMelbourne_Australia wrote:Sinoc gledao Denver...Znaci dugo vecu divljacku ekipu nisam gledao..Sutaju nakon 5 sekundi napada, Murray uzme loptu i to bi bilo to...Jokic mlatara rukama kao ni jedan igrac u NBA , lik je malo reci iritantan...Od zemlje se ne moze odvojiti..NBA je postao cirkus, kakvi igraci uzimaju danas pare , to nije humano...Znaci bukvalno ne znam jeli Denver 3 ili 4 napada odbranio u cijelo tekmi...
Jokić je dobar ofanzivno, mada i tu može biti limitiran (situacija kad ga je, čini mi se, Harell zatvorio prema košu, a Beverly mu ukrao živu loptu).
O defanzivnoj igri je suvišno pričati, kako ga je samo probio Galinari na početku, ko da ga i nema.
Kažem ja za njega da je showman i to se traži da se gleda, ali to ne osvaja titule.
- insaneinthebrain
-
Melbourne_Australia
#36938 Re: NBA - National Basketball Association
5
80 % ih je urucenje ili povratna na sut.Sta se sve racuna kao asitencija u nba
znaci ja tebi dodam, ti dribling napravis ili bude faul i to je asistencija....Kad ne ide sut suigrace, nema asistencija...Plumpy jeste balvan ali je skocan, lik ima odraz....Nikad mvp nece biti Jokic, u srpskim medijima pisu o njemu kao da je Jordan....Lik je dovoljno dobar da ima pristojnu karijeru ali price, da ce biti najbolji evropljanin ikad ili najbolji bijelac ikad su komedija fakat...
Znas kako ja to gledam....Dolara ne bi platio da gledam njegovu igru....Harris iz Clipersa je recimo bolji za oko i uvjek bi volio da igram njegovu kosarku..Pricaju o Jokicevim asistencijamaTomahawk11 wrote:A komentator sinoć kaže kako su LAC ekipa koja igra najbrže napade ove sezone, dok je Denver 4. najsporija ekipa po tom pitanjuMelbourne_Australia wrote:Sinoc gledao Denver...Znaci dugo vecu divljacku ekipu nisam gledao..Sutaju nakon 5 sekundi napada, Murray uzme loptu i to bi bilo to...Jokic mlatara rukama kao ni jedan igrac u NBA , lik je malo reci iritantan...Od zemlje se ne moze odvojiti..NBA je postao cirkus, kakvi igraci uzimaju danas pare , to nije humano...Znaci bukvalno ne znam jeli Denver 3 ili 4 napada odbranio u cijelo tekmi...![]()
Jokić je dobar ofanzivno, mada i tu može biti limitiran (situacija kad ga je, čini mi se, Harell zatvorio prema košu, a Beverly mu ukrao živu loptu).
O defanzivnoj igri je suvišno pričati, kako ga je samo probio Galinari na početku, ko da ga i nema.
Kažem ja za njega da je showman i to se traži da se gleda, ali to ne osvaja titule.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36939 Re: NBA - National Basketball Association
To je opet stvar ko šta voli da gleda. Ne volim ni ja te igrače koji su se ubili za američku verziju kokica i roštilja na tribini.
Jokić je podigao brojke sa povredom bitnih igrača, startera, prije svega Milsapa, ispade da ga je on gušio i da mu je uzimao lopte.
Ista je stvar bila i za Nurkića. Tako da ispade da je za njega dobro onda kad je on jedina zvijezda ekipe, kad ostali manje/više statiraju u kukuruzima.
Očekivati od Nuggetsa da igraju nešto više od divlje košarke - teško. To prodaju, to se kupuje, ovi na tribinama sretni i zadovoljni, svima dobro.
Teško će i do play offa, no to je neka druga tema.
Jokić je podigao brojke sa povredom bitnih igrača, startera, prije svega Milsapa, ispade da ga je on gušio i da mu je uzimao lopte.
Ista je stvar bila i za Nurkića. Tako da ispade da je za njega dobro onda kad je on jedina zvijezda ekipe, kad ostali manje/više statiraju u kukuruzima.
Očekivati od Nuggetsa da igraju nešto više od divlje košarke - teško. To prodaju, to se kupuje, ovi na tribinama sretni i zadovoljni, svima dobro.
Teško će i do play offa, no to je neka druga tema.
-
kakavdanakneiskustvu
#36940 Re: NBA - National Basketball Association
jokic da bude nekoliko puta all star a sve su prilike da bi to mogao ostvariti,biti ce jedan od najboljih europljana svih vremena,23 su mu godine tek
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36941 Re: NBA - National Basketball Association
Ako bude imao ove brojke kao posljednjih 5-6 utakmica, ide na all star definitivno.
- tuzlak1212
#36942 Re: NBA - National Basketball Association
ima jokic nekih mentalnih fikseva u zadnje vrijeme, ali pokazao je u nba-u poprilicnu fleksibilnost u nacinu igre i u napadu i u odbrani za mladog evropskog igraca, nenormalno je mnogo napredovao i otvorio jos mnogo prostora za dalji napredak...
ali izgleda da ga slava vec kostala pameti
- spree
#36943 Re: NBA - National Basketball Association
Denver igra predobro ove godine. Poseban napredak su napravili u odbrani. Jedna od boljih ekipa ove godine. Napad su uvijek imali dobar. Jbt ljudi prvi na zapadu, ali jok jebo to eksperti sa klixa znaju bolje
.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36944 Re: NBA - National Basketball Association
Rano je još o plasmanu, ima još pola sezone, 9. Spursi su kratki 3 pobjede za Denverom.spree wrote:Denver igra predobro ove godine. Poseban napredak su napravili u odbrani. Jedna od boljih ekipa ove godine. Napad su uvijek imali dobar. Jbt ljudi prvi na zapadu, ali jok jebo to eksperti sa klixa znaju bolje.
Zapad je ludilo i biće haos za play off ove sezone.
- tuzlak1212
#36945 Re: NBA - National Basketball Association
Ja mislim da ce Denver u play offu proci kao raptorsi prosle sezone. Mozete to negirat kako hocete.
Sweep samo pitanje od koga
Sweep samo pitanje od koga
- Xavier1
#36946 Re: NBA - National Basketball Association
Hoce to kad imas mozga. I onaj nas bi mogao, ali ga nije tu priroda nadarila.tuzlak1212 wrote:ima jokic nekih mentalnih fikseva u zadnje vrijeme, ali pokazao je u nba-u poprilicnu fleksibilnost u nacinu igre i u napadu i u odbrani za mladog evropskog igraca, nenormalno je mnogo napredovao i otvorio jos mnogo prostora za dalji napredak...
- spree
#36947 Re: NBA - National Basketball Association
Ma nisam ni rekao da ce završiti prvi, ali fakat dobro igraju. Mislim da su u top 3 defanzivne ekipe po brojkama. Ej denver dobar u defanzivi?? I onda dodju ljudi da kenjaju kako su smeće. Naravno da nemaju nikakve sanse u po, mozes eventualno prodju prvi krug, ali fakat trenutno izgledaju dobro. Ako nekim slucajem zavrse kao prvi seed na kraju, mogao bi i jokic dobiti MVP. Ionako se najviše to gleda.Tomahawk11 wrote:Rano je još o plasmanu, ima još pola sezone, 9. Spursi su kratki 3 pobjede za Denverom.spree wrote:Denver igra predobro ove godine. Poseban napredak su napravili u odbrani. Jedna od boljih ekipa ove godine. Napad su uvijek imali dobar. Jbt ljudi prvi na zapadu, ali jok jebo to eksperti sa klixa znaju bolje.
-
Melbourne_Australia
#36948 Re: NBA - National Basketball Association
Sta ce bolan dobiti mvp?? ti ovdje pametujes a zive veze nemas...Cuj da Jokic dobije mvp sa ovim sa 18 koseva po tekmi i jos iz Denvera, plus pored onoliko Amera koji su prave zvijezde...Hajde ne provaljuj se...spree wrote:Ma nisam ni rekao da ce završiti prvi, ali fakat dobro igraju. Mislim da su u top 3 defanzivne ekipe po brojkama. Ej denver dobar u defanzivi?? I onda dodju ljudi da kenjaju kako su smeće. Naravno da nemaju nikakve sanse u po, mozes eventualno prodju prvi krug, ali fakat trenutno izgledaju dobro. Ako nekim slucajem zavrse kao prvi seed na kraju, mogao bi i jokic dobiti MVP. Ionako se najviše to gleda.Tomahawk11 wrote:Rano je još o plasmanu, ima još pola sezone, 9. Spursi su kratki 3 pobjede za Denverom.spree wrote:Denver igra predobro ove godine. Poseban napredak su napravili u odbrani. Jedna od boljih ekipa ove godine. Napad su uvijek imali dobar. Jbt ljudi prvi na zapadu, ali jok jebo to eksperti sa klixa znaju bolje.
- JThomas
#36949 Re: NBA - National Basketball Association
da krucijalni faktor tu je što je srbin 
ali kad čovjek pogleda kako stvarno daju - x puta je to bio prosto najbolji igrač onoga ko je imao najviše pobjeda u regularnoj sezoni. neće oni tako i završiti. ali tako se daje. i nashovi izbori su bili oprani u sto voda. po meni s razlogom, ako je to stvarno najvrijedniji igrač lige tih su godina mogli dobiti samo shaq, duncan i kobe.
ali kad čovjek pogleda kako stvarno daju - x puta je to bio prosto najbolji igrač onoga ko je imao najviše pobjeda u regularnoj sezoni. neće oni tako i završiti. ali tako se daje. i nashovi izbori su bili oprani u sto voda. po meni s razlogom, ako je to stvarno najvrijedniji igrač lige tih su godina mogli dobiti samo shaq, duncan i kobe.
- spree
#36950 Re: NBA - National Basketball Association
momcino drzi se ti kengurskih sportova, a mozes vala lagano u skokovima. evo par savjeta prije nego odsakuces. prvo napisao sam moguce, dakle ne sigurno. drugo jedan od glavnih faktora pri dodjeli te nagrade je omjer ekipe. trece ima razlike izmedju mvpja i najboljeg strijelca. jokic je najbolji igrac denvera, a denver je trenutno prvi. ako si nekada i nesto znao o kosarci i to se izgubilo od prevelikog hejta.