Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
clio_dci120
#36901 Re: Zeničani
E moj Moet, u BiH ce upravo takvi sto si ih opisao voziti Teslu. (dok skontaju sponzoruse da je Tesla skuplje vozilo i da nema nikakve veze sa onim proizvodjacem jeftinih smartphonea). 
-
moet-perignon
#36902 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:E moj Moet, u BiH ce upravo takvi sto si ih opisao voziti Teslu. (dok skontaju sponzoruse da je Tesla skuplje vozilo i da nema nikakve veze sa onim proizvodjacem jeftinih smartphonea).
kad bi ti volovi sjeli u Teslu, sigurno bi poludjeli od srece. iskustvo je dosta ludo.
samo im treba dati probno vozilo. nevolja je sto nemamo bas rasprostanjene platforme punjaca za ta vozila.
usred nedodjije, tamo na Komaru ili Kupreskim vratima, mozes da zaglavis ako se preracunas da ti baterija moze drzati do Sarajeva.
neka nama dizela. manje stresa, a jeftiniji od benzinca.
- Casual's
#36903 Re: Zeničani
Dugorocno gledajuci Dizel je skuplji 
-
Throttle
#36904 Re: Zeničani
Pa skuplji je i za kupit i za odrzavat. Manje trosi jedino
-
clio_dci120
#36905 Re: Zeničani
Dobri su oni plug in. Pretprosle godine sam u Engleskoj vozio neki Mitsubishi dzip, benzinac + hibrid, punis ga na uticnicu, a imas i klasicni motor. To je cool stvar.
Ali nemoj Moet zaboraviti da ne mozes porediti BiH i to gdje ti zivis, mislim nije uredu prozivati narod da ne vozi el. auta, koja su visestruko skuplja u odnosu na konvencionalna. I tu gdje zivis ne bi se vozila takva auta da nema povlastica. Mislim da je nekih 7-8000 funti (odprilike) kupac tog Mitsubishija dobio od Engleskoj dobio od strane drzave kao subvenciju. Znam slucaj u BiH da prije par godina jedna kupac elektricnog Renaulta nije mogao registrovati takvo vozilo u BiH, dok se nije izmjenio pravilinik. To ti je dokaz koliko kasnimo, a i generalno ne mozemo mi kao siromasna zemlja pratiti ekoloske standarde razvijenog svijeta, koliko god htjeli.
Mozemo se boriti pocev od nekih drugih stvari, npr. pravljanjem strategije za sistemsko i plansko zatvaranje Mittala, uz konkretne mjere (da ne bi samo sve ostalo kao neki dokument, jer takvih strategija imamo i previse).
I nije forum vezan za auta niti sam neki strucnjak za iste, ali u vise navrata sam citao da jos naucno nije dokazano da el. autmobili manje zagaduju, to je javno izjavio i neki od direktora PSA grupe (Pezo i Citroen). Bas je covjek bukvalno rekao idemo u elektrifikaciju da pratimo trendove kao proizovodjac, ali strah me da u buducnosti ne zazalimo zbog takvog naglog prelaza na elektricna vozila... Tako da i ta prica ima drugu stranu medalje.
Ali nemoj Moet zaboraviti da ne mozes porediti BiH i to gdje ti zivis, mislim nije uredu prozivati narod da ne vozi el. auta, koja su visestruko skuplja u odnosu na konvencionalna. I tu gdje zivis ne bi se vozila takva auta da nema povlastica. Mislim da je nekih 7-8000 funti (odprilike) kupac tog Mitsubishija dobio od Engleskoj dobio od strane drzave kao subvenciju. Znam slucaj u BiH da prije par godina jedna kupac elektricnog Renaulta nije mogao registrovati takvo vozilo u BiH, dok se nije izmjenio pravilinik. To ti je dokaz koliko kasnimo, a i generalno ne mozemo mi kao siromasna zemlja pratiti ekoloske standarde razvijenog svijeta, koliko god htjeli.
Mozemo se boriti pocev od nekih drugih stvari, npr. pravljanjem strategije za sistemsko i plansko zatvaranje Mittala, uz konkretne mjere (da ne bi samo sve ostalo kao neki dokument, jer takvih strategija imamo i previse).
I nije forum vezan za auta niti sam neki strucnjak za iste, ali u vise navrata sam citao da jos naucno nije dokazano da el. autmobili manje zagaduju, to je javno izjavio i neki od direktora PSA grupe (Pezo i Citroen). Bas je covjek bukvalno rekao idemo u elektrifikaciju da pratimo trendove kao proizovodjac, ali strah me da u buducnosti ne zazalimo zbog takvog naglog prelaza na elektricna vozila... Tako da i ta prica ima drugu stranu medalje.
-
moet-perignon
#36906 Re: Zeničani
ma diskurs je nastao zbog tih gazda sto voze Land Rovere ili vozila koja proizvode nehumane emisije CO2, a misle da su nobles, intelektualna krema, privrednici ili sto vec.clio_dci120 wrote:Dobri su oni plug in. Pretprosle godine sam u Engleskoj vozio neki Mitsubishi dzip, benzinac + hibrid, punis ga na uticnicu, a imas i klasicni motor. To je cool stvar.
jasno je meni da nasa drzava ne daje nikakve subvencije za elektricna vozila ili HEV, i zbog toga se salim kako i oni sto zele da imaju Teslu, mogu zaglaviti na Komaru u zimskoj, snijeznoj noci dok dodju do prve platforme punjaca za baterije koja je, vjerovatno, u Sarajevu.
ne rugam se osobama koje voze dizel, ali vise se zezam na njihov racun kada elaboriraju o dizelu naspram benzinca. kao da kod istog dobavljaca kupuju, svi isto ponavljaju.
jednom je jedan dizelas bio parkiran ispred mene, i ostavio je gadan trag od cumura na prednji branik mog auta. impresivno je kako je cumurasta tvar imala neku konzistenciju, nesto je islo na masnocu i debeli sloj prasine i jos nesto sto ne znam utvrditi golim okom.
zbog ovog iskustva mislim kako sami Bog zna sto se sve ispusta i lebdi u zraku u ovoj lijepoj nasoj.
-
Throttle
#36907 Re: Zeničani
Svaki dizel izbaci tu garez ako se dugo vozika po gradu pa onda odjednom potopis gas do poda prvom il drugom
-
moet-perignon
#36908 Re: Zeničani
slozit ces se da je taj dizel cisto bogohuljenje.Throttle wrote:Svaki dizel izbaci tu garez ako se dugo vozika po gradu pa onda odjednom potopis gas do poda prvom il drugom
-
Nivelacija
- BlackCaviar
#36910 Re: Zeničani
Ma jok ba, cura mi vozi Rovera, ja trulog Renova
hvala vam na pomoci, nasla je neku soluciju
-
clio_dci120
#36911 Re: Zeničani
Eno sad truo Renol...
Gdje ce Renol biti truo, kod mog Clia nije bilo sanse da ista iskorozira, jer plastika ne korozira

-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#36913 Re: Zeničani
Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora optuženom Toniju Hamidoviću, donio je rješenje kojim je stavljeno van snage ranije rješenje Suda u odnosu na optuženog. Naime, Hamidoviću je određen pritvor koji, prema novom rješenju, može trajati najduže dvije godine, računajući od dana hapšenja 27.9.2019. godine ili do nove odluke Suda.
Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva optuženog. Hamidovića optužnica tereti za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodna trgovina ljudima i krivičnim djelom krivotvorenje isprave, te za krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi i krivično djelo pranje novca, saopćeno je iz Suda BiH.
Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva optuženog. Hamidovića optužnica tereti za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodna trgovina ljudima i krivičnim djelom krivotvorenje isprave, te za krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi i krivično djelo pranje novca, saopćeno je iz Suda BiH.
- Casual's
#36914 Re: Zeničani
Kazu da su otisli u Zivinice nakon racije u Zenici. Prazna im kuca u LP.
Imali su i neku pucnjavu tamo odma.
- BlackCaviar
#36915 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Eno sad truo Renol...Gdje ce Renol biti truo, kod mog Clia nije bilo sanse da ista iskorozira, jer plastika ne korozira
![]()
Doduse nije korozirao, vec se plastika sva savila na suncu ljetos
-
clio_dci120
#36916 Re: Zeničani
U Sarajevu ces tesko naci roma na ulici, u Zenici te ciganije puno, kada vikendom prodjem Titovom, sve jedan do drugog prodaju cigare. Nigdje ih nema kao u Zenici.Casual's wrote:Kazu da su otisli u Zivinice nakon racije u Zenici. Prazna im kuca u LP.
-
clio_dci120
-
Nivelacija
#36918 Re: Zeničani
Ukoliko zelis naivan narod poput tebe praviti budalama samo im pomenes mafija hoce ovo, gradjevinski lobi, unistavanje prirode i oni se upale kao kutnjak jer sta zna narod iz te oblasti ? Lahko je manipulisati kao sto ovaj "arhitekta"clio_dci120 wrote:https://tridesetdrugivijecnik.blogspot. ... pQhnhfK504
-
Kralj Tvrtko I.
#36920 Re: Zeničani
Baš ću se sikirati ša piše bloger...
- kamberovica polje
#36921 Re: Zeničani
S obzirom da se već sad jedna stambena zgrada u strogom centru gradi bez podzemne garaže, nimalo ne sumnjam da će ista stvar bit i s ove 4.
Posebno kad investitoru ostaviš opciju da pravi garažu ili ne.
Posebno kad investitoru ostaviš opciju da pravi garažu ili ne.
- Casual's
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#36924 Re: Zeničani
Ama koja apoteka
a glede ove gradnje..glasali ste dobili ste, sjecam se ljudi lomili noge da dodju na predizborni skup pumpadžije
.
-
Throttle
#36925 Re: Zeničani
Boris Kidric. Znam je od davnina, džaba ćeš ićBobi wrote:Ama koja apotekaa glede ove gradnje..glasali ste dobili ste, sjecam se ljudi lomili noge da dodju na predizborni skup pumpadžije
.