SDP
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#36901 Re: SDP
to nisu škole već kasarne
- Ridjobrki
#36902 Re: SDP
Pod jednim krovom.Styling wrote:Strana škola na domaćem tlu.Ridjobrki wrote:I? Šta smo rekli, šta je KŠC?
- AlfaKentaur
#36903 Re: SDP
Jesi li svjestan kolicine kontradiktornosti u ovom tvom postu??Better Man wrote:Nisam zato da se djeca djele u zasebne nacionalne škole, niti sam za vjerska obilježja u školama. Ovdje se potencira taj krst, ali niko ne spominje kvalitet obrazovanja koji dobiju djeca, kao i sigurnost djece i nije tačno da je nastavni kadar isključivo hrvatske nacionalnosti. Ja sam prvi da se vjeronauka ukine u školama i vrati isključivo u vjerske objekte. KŠC nije vjerska škola bez obzira na taj krst i otvoreni su za sve.AlfaKentaur wrote:Zasto mislis da je dobro da se djeca od malih nogu dijele u zasebne nacionalne skole? I zasto mislis da je dobro da se u gradjanskim, nevjerski, sekularnim skolama postavljaju vjerska obiljezja? Hocemo li u skolama gdje su muslimanska djeca postaviti Islamska obiljezja kao sto katolicka u svojoj skoli imaju svoja obiljezja?Better Man wrote:
Pričaš gluposti i nemaš pojma šta govoriš. Prije bi se reklo da si Ti iskompleksiran, nego oni koji upisuju djecu u KŠC bilo osnovnu, bilo srednju.
Protiv si podjela djece u zasebne skole, a podrzavas skolu koja je oformljena s ciljem privlacenja djece samo jedne vjere i nacije. To direktno podupire podjelu djece i nacionalne zasebne skole.
Protiv si vjerskih obiljezja u skolama, a ne smeta ti Isusovo raspece u hodniku KSC-a, vjersko ime skole, i vjerske priredbe koje se organizuju u toj skoli.
Provi si vjeronauke i smatras da vjeronauku treba izbaciti iz skola, ali ne smatras da krst u KSC-u treba izbaciti napolje i vratiti u crkvu zajedno sa ostalim vjerskim obiljezjima ukljucujuci i vjerske sluzbenike koji rade u toj skoli kao ucitelji.
KSC nije nista sigurnija skola od drugih skola. To je obicna floskula.
Kvalitetno obrazovanje je isto tako samo jeftin marketinski trik i opravdanje hrvatima da zbiju svoju djecu u tu skolu -u svojoj vjeri na svojoj zemlji.
Kako KSC moze biti otvoren za sve ako se vrsi diskriminacija djece koja nisu katolici? Kako ce biti otvorena za svu djecu kada ne nudi bosnaski jezik nego samo hrvatski? Kako moze biti otvoren za sve kada je skola okovana simbolima samo jedne vjere? Kako moze biti skola otvorena za sve kada je skola podredjena samo katolickom i hrvatskom?
Ako KSC nije vjerska skola, sta ce vjerski simboli u toj skoli? Sta mislis da se u ostale nevjerske skole sa vecinski muslimanskom djecom postave polumjeseci? Je li ti to ne bi smetalo??
Last edited by AlfaKentaur on 16/10/2014 22:29, edited 3 times in total.
-
Android Knego
#36904 Re: SDP
e jbg, ovo sad kopira...JoseMujica wrote:Prolaznikov novi spin cirkus je počeo
čuj svi dali ostavke osim njega![]()
![]()
![]()
![]()
ko se sjeca predratnog premijera Muhameda Cengica, koji je na nekom mitingu, kad su okupljeni trazili ostavke, rekao nezadovoljnom puku:
"Ako vi znate nekog boljeg, a vi ga dovedite i ja cu ga odmah postaviti... za svog zamjenika!"
- O'zone
- Globalni moderator
#36905 Re: SDP
O'zone wrote:Hrabri kapetan zadnji napušta palubu tonućeg brodamadner wrote:Ma jedan je takticki genije.JoseMujica wrote:Prolaznikov novi spin cirkus je počeo
čuj svi dali ostavke osim njega![]()
![]()
![]()
![]()
Evo kapetan potvrđuje moje rijeći
"Mene je Kongres birao i njemu treba da odgovaramo. Nažalost, ja samo Kongresu mogu podnijeti ostavku. SDP je brod u uzburkanom moru, ali nismo Costa Concordija i nisam kapetan koji bi taj brod napustio. Sa ovom posadom i sa mnom kao kapetanom, SDP ćemo dovesti u jednu mirnu luku. Jesmo doživjeli brodolom, ali smo obavezni članovima SDP-a da im kažemo šta smo učinili. Kapetan snosi najviše odgovornosti", dodao je Lagumdžija.
-
Android Knego
#36906 Re: SDP
napisah vec, Jasmin Imamovic je gigant u SDP-u, ali to nije garancija da ce isplivati na vrh...daddy-kool wrote:Pobuna na brodu SDP, koliko god ZL bio omražen trenutno ne vidim neku harizmatičnu ličnost da ga zamijeni. Ovi što se guraju jednostavno neće uraditi posao jer im narod ne vjeruje.
- sebija
#36907 Re: SDP
Glasovi birača su spasili zatvora Amira Zukića, Bakira Izetbegovića, razne brankoviće, čengiće, gavrankapetanoviće, radončiće i brojne druge ratne profitere koji su iznikli iz SDA, pokrali humanitarnu pomoć, novce za obnovu, uništili preduzeća, privatizovali naše firme i bacili narod u potlačeni položaj da im robuje.KatarinaKosaca wrote:Valjda misle da ce ih ostavke spasiti zatvora
Zato se pristalice i frakcije SDA boje SDP-a i zato plaćaju nemilice svoje predizborne kampanje jer je njima jeftinije svako takvo ulaganje od grljenja hladnih rešetaka.
-
Mohamad Sissoko
#36908 Re: SDP
sebija wrote:U svijetu nije zabilježeno da jedna (ozbiljna) partija bude istovremeno socijaldemokratska i narodna.dalje wrote:Jedina prava reforma SDPa bi bila reforma u ljevicarsku bosnjacku stranku.
Bavi se opstankom BiH na jedini mogući način, a to je da svi žive kao jednaki građani.
Bavi se k-cem mojim, oni da se bave opstankom i da su u toj borbi relevantni imali bi i glasove Srba i RS te Hrvata iz Hercegovine, nego k-ac moj, oni samo tu pricu provode kod Bosnjaka i sačice Hrvata i Srba koji žive u Federaciji BiH a neki od njih SDP koriste samo za fotelje.
Kad uzmu glasove u Banja Luci i Širokom onda ću da i ja glasam za njih, do tad obična su kita koja Bošnjake pravi budalama i razdire ih politički živeći još uvije u komunizmu i klanjajući se Bogu.. hoću reći Titu, sanjaju glupani neku novu Jugoslaviju dok drugi gledaju naprijed.
Last edited by Mohamad Sissoko on 16/10/2014 22:11, edited 1 time in total.
- crvenebrigade
#36909 Re: SDP
Svi članovi SDP-a moraju birati novog predsjednika, dosta je intriga, manipulacija i prevara, izjavio je Jasmin Imamovic.
Ne moze kompromitovani i nesposobni Nermin Niksic biti Zlatko umjesto Zlatka.
Svi clanovi SDP-a moraju ucestvovati u demokratizaciji SDP-a bez kadrova i nosaca Lagumdzijine tasne, tipa Niksica, Hadzica, Selimovica...
Ne moze kompromitovani i nesposobni Nermin Niksic biti Zlatko umjesto Zlatka.
Svi clanovi SDP-a moraju ucestvovati u demokratizaciji SDP-a bez kadrova i nosaca Lagumdzijine tasne, tipa Niksica, Hadzica, Selimovica...
-
zippoo87
#36910 Re: SDP
i ja nesto tipujem na njegaAndroid Knego wrote:napisah vec, Jasmin Imamovic je gigant u SDP-u, ali to nije garancija da ce isplivati na vrh...daddy-kool wrote:Pobuna na brodu SDP, koliko god ZL bio omražen trenutno ne vidim neku harizmatičnu ličnost da ga zamijeni. Ovi što se guraju jednostavno neće uraditi posao jer im narod ne vjeruje.
posebno sto je danas dao onu izjavu koja nije svojevrsna SDPovim kadrovima
mislim da je on vec poceo pripemati teren i da je on jedan od kandidata
- zeleni xy
#36911 Re: SDP
Samo da se zna i u Bihaću je počeo cirkus, stvorili se klanovi kojima je cilj smaknuti Lipovaču a oni iza njega se krve ko će da ga naslijedi, a ti su isti ili gori od Lipovače 
- It_is_a_Leclerc
#36912 Re: SDP
SDP konačno pokazuje znakove zrelosti, političke i državničke. Na stol sve, priznanje da su u govnima, i obećanje da će učiniti sve da iz njih izađu jači. Po mom mišljenju, SDP bi trebao voditi Denis Bećirović ili Svetozar Pudarić.
- Ridjobrki
#36913 Re: SDP
Daj bar inicijale a ako možeš imena bilo bi superzeleni xy wrote:Samo da se zna i u Bihaću je počeo cirkus, stvorili se klanovi kojima je cilj smaknuti Lipovaču a oni iza njega se krve ko će da ga naslijedi, a ti su isti ili gori od Lipovače
- zateznistub
#36914 Re: SDP
It_is_a_Leclerc wrote:SDP konačno pokazuje znakove zrelosti, političke i državničke. Na stol sve, priznanje da su u govnima, i obećanje da će učiniti sve da iz njih izađu jači. Po mom mišljenju, SDP bi trebao voditi Denis Bećirović ili Svetozar Pudarić.
-
daddy-kool
#36915 Re: SDP
Svi pripremaju teren, ali ako bude neko od najavljenih mogu se očekivati još slabiji rezultati sljedeći put.zippoo87 wrote:
i ja nesto tipujem na njega
Treba jaka žena da sredi image, nešto kao Kosor u Hr.
Btw, lijeva ideja živi i u drugim strankama, konkurencija is a bitch.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#36916 Re: SDP
pa Jasmin izvorno nije kadar SDP-a, bio je u UBSDu prije ujedinjenja sa SDPom.. ma kako je to bilo davno, ima vezezippoo87 wrote:i ja nesto tipujem na njegaAndroid Knego wrote:napisah vec, Jasmin Imamovic je gigant u SDP-u, ali to nije garancija da ce isplivati na vrh...daddy-kool wrote:Pobuna na brodu SDP, koliko god ZL bio omražen trenutno ne vidim neku harizmatičnu ličnost da ga zamijeni. Ovi što se guraju jednostavno neće uraditi posao jer im narod ne vjeruje.
i sumnjam da ce imati podrsku..
- crvenebrigade
#36917 Re: SDP
'Odgovornost za katastrofalno stanje u Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine ne može biti individualna. Fer i korektno bilo bi da kompletno vodstvo stranke, predsjednik s potspredsjednicima i generalnim sekretarom - podnese ostavku.
Potpuno tacno!
''Vjerujem da bi dovođenje novih ljudi iz stranke na rukovodeće pozicije moglo biti dobar putokaz SDP-u. Samo bi ljudi koji dosad u stranci nisu obavljali one najviše funkcije, mogli partiju izvući iz krize'', zaključuje Almir Terzić uz konstataciju da je SDP ''koštala višegodišnja politika gramzivosti jer upravo su od te stranke, ljudi očekivali - drukčije'
Niko iz aktuelnog rukovodstva, a pogotovo Nermin Niksic, Damir Hadzic, Svetozar Pudaric, Lidija Korac i drugi ne smije biti ni kandidat za bilo koju funkciju, osim kandidati za iskljucenje iz SDP-a
Kandidujem Jasmina Imamovica za predsjednika SDP-a.
Potpuno tacno!
''Vjerujem da bi dovođenje novih ljudi iz stranke na rukovodeće pozicije moglo biti dobar putokaz SDP-u. Samo bi ljudi koji dosad u stranci nisu obavljali one najviše funkcije, mogli partiju izvući iz krize'', zaključuje Almir Terzić uz konstataciju da je SDP ''koštala višegodišnja politika gramzivosti jer upravo su od te stranke, ljudi očekivali - drukčije'
Niko iz aktuelnog rukovodstva, a pogotovo Nermin Niksic, Damir Hadzic, Svetozar Pudaric, Lidija Korac i drugi ne smije biti ni kandidat za bilo koju funkciju, osim kandidati za iskljucenje iz SDP-a
Kandidujem Jasmina Imamovica za predsjednika SDP-a.
- Bosanski_kralj
#36918 Re: SDP
Postoji li šansa da se Bogičević vrati u politiku?
-
north
#36919 Re: SDP
Stigla ih je kletva i proročanstvo jedinog pravog socijaldemokrate...čovjek objasnio rahmet mu duši ...http://www.youtube.com/watch?v=1PZvRqR9rp4
Kakav krah SDP-a, šta im uradi nesretni Zlaja i Damir Hadžić....dolijala maca....ne znam ko ih može iščupati, ali smiješi im se sudbina SZBIH....SDP je dobra ideja ovih prostora, kad vidiš zelene bandite s druge strane, samo krimosi su je unazadili i doveli do potonuća....Prisjelo im tjeranje Željke i ranijih socijaldemokrata, podug ih je spisak, ali naravno nije to glavni problem ovolikog kolapsa...
Neće Zlaja da se povuče, dok svog kandidata ne pogura za nasljednika
...simpatično, nema šta 
Kakav krah SDP-a, šta im uradi nesretni Zlaja i Damir Hadžić....dolijala maca....ne znam ko ih može iščupati, ali smiješi im se sudbina SZBIH....SDP je dobra ideja ovih prostora, kad vidiš zelene bandite s druge strane, samo krimosi su je unazadili i doveli do potonuća....Prisjelo im tjeranje Željke i ranijih socijaldemokrata, podug ih je spisak, ali naravno nije to glavni problem ovolikog kolapsa...
Neće Zlaja da se povuče, dok svog kandidata ne pogura za nasljednika
Last edited by north on 16/10/2014 22:26, edited 1 time in total.
- Altair_SA
#36920 Re: SDP
Nije mi ih zao nimalo, posebno Zlogumdzije... shebo je tu stranku u potpunosti. Oni danas najmanje imaju veze sa socijaldemokratijom.
A sta i da ode Zlogumzdija, doci ce neko slican njemu. Evo vidjecemo, ali cijenim da ce biti tako.
A sta i da ode Zlogumzdija, doci ce neko slican njemu. Evo vidjecemo, ali cijenim da ce biti tako.
- zateznistub
#36921 Re: SDP
Kako bi to dobro bilo...Bosanski_kralj wrote:Postoji li šansa da se Bogičević vrati u politiku?
-
itekako
#36923 Re: SDP
burazeru ti imas ozbiljan problem.Saksonsko wrote:
...SDP treba postati istinska bosnjacka socijaldemokratska partija, posutati sve one Srbe i Hrvate...
- svjezi_ustipak
#36924 Re: SDP
crvenebrigade wrote: Kandidujem Jasmina Imamovica za predsjednika SDP-a.
samo naprijed, taj prljavac i mutikasa je jedini dostojan Lagumdzijin nasljednik. odaberite ga, sljedeci kongres cete moci odrzati u mjesnoj zajednici jer cete toliko clanova imati...
- zeleni xy
#36925 Re: SDP
Pa sjećaš se ko ga je mislio mijenjati već ranije, Mahmut , Grga i sad su tu njih dvojica ali ima ih još nekoliko, naravno i Hamdo Lee ima svoje zaštitnike, tad ga spasio Lagumdžija a ko li će ga sad spasiti ili istjerati saznaće se vrlo brzoRidjobrki wrote:Daj bar inicijale a ako možeš imena bilo bi superzeleni xy wrote:Samo da se zna i u Bihaću je počeo cirkus, stvorili se klanovi kojima je cilj smaknuti Lipovaču a oni iza njega se krve ko će da ga naslijedi, a ti su isti ili gori od Lipovače